Jump to content
Dogomania

Dramat dzikusków zamieniony w cud. Lika, Rudy-Moris, Murzynek-Gucio, Tinka, Czesio w DS. I do tego Gandzia, od której wszystko się zaczęło.

Recommended Posts

Posted
8 godzin temu, Murka napisał:

Już rachuję:) Przy okazji serdecznie dziękujemy za karteczkę i dodatki:)

Paragon za smycze mi wcięło, chyba koty się nim zainteresowały (był razem ze smyczami w reklamówce, a koty tam zaglądały)... Wrzucam więc smyczki wraz z cenami (kosztowały razem 38 zł):

32bdc7e1510fe555gen.jpg

b1e13b22077f6535gen.jpg

Koszty (dla obu suniek):

-162 zł hotelowanie 1-9.09

-38 smycze

-60 zł transport do Zamościa

Razem: -260 zł (Tinka -130 zł i Lika -130 zł)

A ja miałam w sprawie Liki wczoraj dwa telefony i dzisiaj jeszcze zapytanie SMSem, czy Lika jeszcze szuka domu... ależ dziewczyna ma powodzenie:)

Dziękuję za rozliczenie.Zaraz zrobię przelew.Przez tyle czasu była ogłaszana i nie było odzewu a teraz jak ma dom to nagle ludziom przypomniało się o Lice.

Posted

Murko, dziękuję ślicznie za rozliczenie.
Ludzie z reguły się budzą po adopcji i dzwonią :)))

Miejmy nadzieję, że dla naszych suniek to już koniec tułaczki...

Jednak dzisiaj trochę zaspamię wątek kolejnym psiaczkiem w potrzebie. Historia podobna do dzikusek naszych, więc mam nadzieję, że żadna z nich się nie pogniewa :) Psiak mieszka na ulicy od 2lat, jest dokarmiany, ale jak to na ulicy: czyha na niego wiele niebezpieczeństw, zwłaszcza że nie ma instynktu samozachowawczego i nie jest dziki - wręcz przeciwnie, jest ufnym psem...
Nieśmiało zapraszam.
..

Posted

Rozmawiałam z p.Marią i kolejnych niemiłych niespodzianek nie było.Likunia trochę sie uspokaja,jak zostaje wyprowadzana na ogród bo z początku  chciała być wszędzie i nigdzie.Tak wiec spacer odbywa się trochę spokojniej.Po za tym podchodzi do Pani i nawet poliże po ręce choć głaskać się nie da.Dzisiaj zrobiła postęp w postaci tego,że położyła się na progu do kuchni i z zaciekawieniem obserwowała co p.Maria robi.Ma napady głupawki i wtedy leci do legowiska i tam coś potarmosi,a następnie na łóżko i tam szaleje.

Jeszcze sporo potrzeba czasu i cierpliwości ale wierzę,że będzie co raz lepiej.Pani Maria widzi na co dzień Likę i zauważa,że są choć niewielkie,ale jednak postępy :)

Posted
7 minut temu, elficzkowa napisał:

Na konto Hoteliku u Murki poleciało 130 zł za Tinusię.

Ponadto jest wpłata od Istar19 - deklaracja dla Tinusi na IX - 10 zł. Pięknie dziękujemy

Naniosłam na pierwszą stronę :)

Dziękuję:)

Posted
51 minut temu, Besia11 napisał:

zaglądam do dziewczynek i tu takie dobre wieści :) 
proszę sprawcie czy moja deklaracja dla Tinki dotarła, wysłana była 06.09.017 ,a nie jest naniesiona .

Besia, elficzkowa później pewnie zajrzy i sprawdzi na koncie. To był okres przeprowadzek suniek, więc pewnie to tylko przeoczenie:).

Posted
3 godziny temu, Besia11 napisał:

zaglądam do dziewczynek i tu takie dobre wieści :) 
proszę sprawcie czy moja deklaracja dla Tinki dotarła, wysłana była 06.09.017 ,a nie jest naniesiona .

Deklaracja oczywiście jest - besia11 dla Tinusi na IX - 10 zł

Bardzo dziękujemy. stylowi_pl_ogrod_28715678.gif

Bardzo przepraszam - to moje przeoczenie.

Posted

Ja już obydwie wpłaty otrzymałam (od Anuli i elficzkowej) - dziękuję!

Wieści z DS Liki bardzo optymistyczne:) A ja się bałam czy ona depresji nie dostanie po rozstaniu z Tinką...

Posted

Wczoraj rozmawiałam z Panią Marią ale nie miałam czasu napisać.U Likuni wszystko ok.Ostatnie dwie noce wreszcie spała spokojnie i nie robiła pobudek.Je dobrze ale po głaski nie podchodzi.Była z Panem w sobotę po p.Marię w jej pracy.Choć to tylko 5min. drogi ale Lika zachowywała się poprawnie.Niestety, jeszcze nie wita merdającym ogonkiem,ale mamy nadzieję,że i to kiedyś w końcu nastąpi

• 2 weeks later...
Posted

Bazarek kilometrowy został zakończony.Uzyskano 620,00zł na transport siedmiu psiaków.Gabi przeleje tą kwotę szafirce.

Czy transport całościowy kosztował 820,00zł.Kto pamięta? Jeżeli tak to pozostaje kwota do zwrotu 200,00zł podzielona na siedem psiaków.Na jednego psiaka przypada 28,57zł.Sądzę,że za trud jaki poniósł szafirek zaokrąglimy do 30,00zł.Co o tym sądzicie?

Posted
1 godzinę temu, Gabi79 napisał:

Z bazarku km przelałam 620,-

Brakuje 200,- podzielone na 7 psiaków = 28,57 za psiaka.

Gabi z całego serca w imieniu Likuni bardzo dziękuję za bazarek.Jest to nieoceniona pomoc dzięki,której Lika dojechała do swojego DS.

Posted

Lika zaginęła,wywinęła się z szelek na spacerze,przestraszyła się dużego psa colli.Więcej napisze Bogusik,ponieważ rozmawiała przed chwilą z Państwem.Teraz dzwoni do osoby prosić o pomoc,która tam mieszka i przeprowadzała wizytę.

Posted

O ludzie !!!! niech to cholera. Pewnie miała tylko szelki , a nie + obrożę i dwie smycze. Ludzie są okropni, nie słuchają ,a potem nieszczęście gotowe.

Posted

Wybaczcie,ale wadomość spadła na mnie jak grom z nieba i nawet nie zapytałam,czy miała oprócz szelek jeszcze obrożę i inne zabezpieczenia...Zadzwoniła Pan i powiedział,że uciekła wczoraj ok.15 i zaraz wszczęto poszukiwania ale bez rezultatu do teraz.Straż Miejska powiadomiona i ogłoszenie chyba na olx też dane.Wszyscy w koło powiadomieni i zostawiona jest cały czas otwarta bramka.Rozmawiałam z p.Alą,która robiła wizytę p/a i mi mówiła,że jeżeli tylko ktoś ją zobaczy to ludzie w Ustroniu bardzo reagują i zgłaszają do straży.Ze swojej strony jeszcze postara się juto powiadomić znajomych.Zapewniała mnie,że to bardzo odpowiedzialna Rodzina i zrobią wszystko aby Like odnaleźć.Gdyby tylko była jakaś wiadomość to Pan ma mnie natychmiast powiadomić.Jeżeli nic nie będzie do jutra wieczorem to zadzwonię i jeszcze dopytam,czy chociaż Lika uciekła z obroża i adresówką.

Jestem wykończona i nawet nie jestem w stanie logicznie myśleć i pisać...:(

Posted
1 minutę temu, Poker napisał:

Może sunia jednak sama wróci. Już trochę poznała miejsce i trasę. Oby...

Też mam taką nadzieję,że jednak sama wróci...Na pewno nie da się nikomu obcemu złapać bo jest nie ufna nadal...

Koszmar! Ryczę jak głupia :(