Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ojej, jacy jesteście kochani  :-)

Lolo wycałowany wedle życzeń. Wycałowany, wytulony .....

Problem mamy...

Świąd jakby mniejszy ale nie ustąpił całkowicie. Dostał Advocate i zrobiliśmy badanie krwi pod kątem tarczycy. Wyniki w normie a drapanie nie ustąpiło.. W dodatku przyplątała się infekcja pęcherza. Mocz miał ciemniejsze niż zazwyczaj zabarwienie, brak apetytu.

Obecnie Lolo jest w trakcie kuracji antyb. ale apetyt nadal marny.

Smutny. Na suche nawet nie patrzy. Ugotowałam indyka, na szczęście zjadl.

Jutro rano jedziemy na rtg  pęcherza i dróg mocz.. Czyżby kamienie?

Martwię się.

Lolo pięknie dziękuje  za nową dostawę pieluch 

SAM_7410.JPG

I miłosny liścik...

SAM_7443.JPG

• Upvote 1
Posted
8 godzin temu, azalia napisał:

Czy piękny Loluś nosi ludzkie pieluchy?

Psich chyba nie ma,choć pewna nie jestem.

Jaki rozmiar pasuje na malucha?

Pieluszki psie są tylko są dużo droższe i przeważnie są tak zrobione, że zabezpieczają tylko przed siusianiem, u Lolcia trzeba zabezpieczyć również przed  kooooooo

Loluś nosi pieluszki dziecięce z Belli

Happy Bella Nr 5

Chociaż jak widać na togusinej fotce powyżej, jest testowany Nr 6 - chyba Lolciowi kuperek podrósł :)

KnVFn2PGG6QTyoLo913p0WeAabzbeHpSe17enGCya0GM6PeQj-VQilzAvyXX6XNs4VxkAVJBtEjrXKoZL8hG9_tNfZ7d3ws7cItCzBSCrbolvaa5tIQta4oBgX7d0rDYdW19QqYlgG_OSUBTFDQr70_3YN-Qb-pSrYgXCpFRYoE1DcV4HdVfbr47bhdQeciKsLuH3hdRPRmqaThJn8x_O3M2dn84g1XyxQp-smocZIf9LwiKe0y_dDx77i3d4_PlkpL8Qf--9Vv0ObvDEwWLOo-fj-bjYc_O-ka4LDKU-AIGfdjnZmnVW0F0A9PPGWSAQ8VpxJe_hpi16BESoIxk1VXor7NhBn1tuk1rRYNt2D-HtzOdsprGyzwj2b-_Ze1Y9E4HwfRnGUxOB4MfJFZUjhssS_1X_JbdovO4t_hYHWX3_Dge5g8r7vImJ0wFyoXKpIhSFvRDxbzdcbOtaIGiJgxvgdNJ0LqpMd0znVT9sYT1nOI5OyuiTkEO6CfSadTuRiptGFkUYeXC39UHT7tPP5aEfFnNC4H-PRO1fFbfQo_oPKlXG6zffgtsAcD6rJ3NbFXXzOXMrKyl5K1NlGZyYt8I73UenfmWa4iP_wl65gAfKYykx096xaLCFTnwdILVZQKRyiRxTDKJBjgr522YTnhu3s_IsUo8QYJ-U-h6Lw=w935-h701-no

uq0bAhM7IBAqG8jOF5geh7bFt5zV1pKtQPULPY2BNTm6RO08OzA5U1shJC-U0VOXHbUTfJc8wtyXOZdMyoXmVZlCq0WcIcKpCKusjk9UUspjytXdb_mQFZ_TwPNfzOmlDw2kjopTYm01n2p99xtWwku0g-4D2nVKOfYLKAKU8yYnWISHOPRLsoH1PRpvrGaJXmgvTIJuW8v9q7Ob9OkvVXjetoPTasd9gd581b-0v4pb6HFKv-s1coaD1avjbDowJ_5f0Ifkbq-nmiuE250JSSMV9QbfOTfPuRFwKkpMDP19qhWjGF0dIybBIjQ6vgDZtdA1gAmWpj_ZssD2gM-dYu67d56E8l2ivIqwzQtap9QvFd5FCP-658zje7AqwU1BMhQ7oqpkjk5QyZCDYKKQeyt26b4D33fw6KwLF-T6ywnnHqkcn-fg7E-znFNVDuHDUTpd56RCBJiQj_hKNB7vhy_YgFL4UbDQUMQlRyr1mTPR-6AM5A-gWg4oU2iTzMkQyljjBCXrvKK9ybJVXhiWtYhdwrtQ1SY0hbtSpl7k6m6OD72g4yka_wru8MbwUu7OB5dieChsCBI6dgrP6ebkdohXPkFB52t5pVnuxEvuQHXxVv3bi6InUPYVDzyEcRiLrR-mmbL1kolOWvmEpEpLMlpH5ejC-u1oUrcX6sR01Q=w935-h701-no

• Upvote 2
Posted

Alarm odwołany !

już po 8 rano stawiliśmy się z Lolusiem w Lecznicy.

Do gabinetu  'naszego" wet. prowadzi  wąska, osiedlowa  droga ,zbudowana  z przemysłowych płyt.  Moje stare auto  całe w podskokach, a Lotuś już  wie wszystko i …wysiada .

Nie ma specjalnie traumatycznych przeżyć związanych z tą Leczncą, ale "nie lubi."

USG bez problemu, do rtg trzymaczy musiało być dwóch; ja i dr.osobiście.  Gdy na monitorze ukazało się zdjęcie, dr. nie mógł wyjść ze zdumienia, Patrzył na Lolusiowy kręgosłup i kręcił głową z niedowierzaniem.

Kamieni ani piasku ani żadnych takich się nie dopatrzył . Loluś zdrów jak rybka ! Uff…

Aaa…zdjęcie przypomniało, o śrucie w Lolusiowych pleckach. Co to musiał być za debil, ten  ‘myśliwy”

( Nie wiem co sie dzieje, nie mogę wstawić zdjęć...;-( )

LOLUŚ rtg kręgosłupa 2017r..pdf

Loluś bad_lab_10060748_0-1.pdf

Posted
55 minut temu, Smyku napisał:

Lolusiu masz nowego kumpla .

Taki troszkę przybrudzony Loluś,  cudny jest Smyczku, dobrze, że go wypatrzyłaś i przygarnęłaś. Nochalek ma wielki jak u Lolcia :) Wymiziaj futrzaka od ciotek :)

Posted
19 godzin temu, azalia napisał:

Czy pieluszki z innej firmy niż  Bella o nr 5 będą takiej samej wielkości?

Powinny być dobre, ale to nigdy nie wiadomo.......

Pieluszki to nie tylko rozmiar ale i jakość,  absorbentu w środku, rzepów, folii z której są wykonane. Po wielu testach zostaliśmy przy tych z Belli, najlepiej Lolciowi przypasowały. 

Niektóre z testowanych pieluszek miały tak szeleszczącą folię, że Lolcio  próbował od nich uciec, ale jak uciec od czegoś, co ma się na kuperku..... :), innych rzepy nie trzymały i Lolcio wracał ciągnąc pieluszkę za sobą.

Jeżeli masz niepotrzebne pieluszki tego rozmiaru Loluś z podziękowaniem przyjmie, tylko przesyłka, znowu coraz droższa PP.

Jak zamawiamy w sklepie internetowym, to zawsze za taką kwotę, aby przesyłka była darmowa.

Posted

Nasz nowy członek rodziny ma na imię Tobi , wypatrzył go mąż w schronisku w Zielonej Górze .
Tak myślałam Pokerku , że to też Twój typ .

Wycałowany , wyściskany po całości .

• Upvote 1
Posted
2 minuty temu, Smyku napisał:

Nasz nowy członek rodziny ma na imię Tobi , wypatrzył go mąż w schronisku w Zielonej Górze .
Tak myślałam Pokerku , że to też Twój typ .

Wycałowany , wyściskany po całości .

Ma chłopak szczęście.

Posted

A ja najserdeczniej i z calego serca chcę podziękować Mamie Basi i Mamie Iwonce za porady pieluchowe (bo ten temat już dawno za mną) oraz za namiary na Panią Halinkę - rehabilitantkę Lolcia (nie wiedziałam że jest taki Skarb w Katowicach) a Lolciowi za to że udostępnił pieluszki do przymiarki :) dla kumpla Ronisia.

Wyprzytulam i nochal Lolcia wycałuję jak przyjadę.

Dzięki Dziewczyny.  Za wszystko.

• Upvote 1
Posted
10 godzin temu, azalia napisał:

Wyślę na dniach Lolusiowi pieluszki.

Mam nadzieję,że się przydadzą.

Loluś pięknie dziękuje :)

10 godzin temu, anecik napisał:

A ja najserdeczniej i z calego serca chcę podziękować Mamie Basi i Mamie Iwonce za porady pieluchowe (bo ten temat już dawno za mną) oraz za namiary na Panią Halinkę - rehabilitantkę Lolcia (nie wiedziałam że jest taki Skarb w Katowicach) a Lolciowi za to że udostępnił pieluszki do przymiarki :) dla kumpla Ronisia.

Wyprzytulam i nochal Lolcia wycałuję jak przyjadę.

Dzięki Dziewczyny.  Za wszystko.

aneciku, o pieluchach wiemy "szystko", albo prawie :)

Ronisiu, buziale od ciotki, nie wygłupiaj się, pieluszkę do kąta i biegaj do ogródka :)

Zapraszamy na bazarek Ev-ci dla Braciszkowych kotecków :)

• Upvote 1