Figu Posted March 4, 2009 Posted March 4, 2009 W niedzielę jadę z Katowic do Warszawy, mogę zawieźć psiaczki gdzie tylko trzeba! Quote
Lionees Posted March 4, 2009 Posted March 4, 2009 No to szybciutko znalazł sie transport:) Teraz to od dziewczyn zależy,czy będą szukać im domków bliżej,czy wypuszczą maluchy "w świat":razz: Acha...ja nie pracuję zawodowo,jestem na rencie-czyli praktycznie cały czas w domu Quote
Paola06 Posted March 4, 2009 Posted March 4, 2009 Gdyby tymczas nie znalazł sie w poblizu,to sadze że twoja Renatko,propozycja jest dla rodzinki najlepszym rozwiazaniem.Nie trzeba ich rozdzielać,mamusia wyglada jak osiczka-biedulka:( Quote
__Lara Posted March 4, 2009 Author Posted March 4, 2009 Figu napisał(a):W niedzielę jadę z Katowic do Warszawy, mogę zawieźć psiaczki gdzie tylko trzeba! Dziękujemy :loveu: narazie ofertę przyjmujemy (są już 2 propozycje transportu), na dniach się okaże jak będzie, trzeba intensywnie szukać suni domu w okolicy!!!! Prosimy o ogłoszenia!!!! Quote
maciaszek Posted March 4, 2009 Posted March 4, 2009 _Laro, dziękuję za założenie wątku i za allegro. Renato5, WIELKIE dzięki za tymczas :loveu:. Nie sądziłam, że aż tak szybko się to potoczy :multi: :multi:. Wsparcie finansowe w dt oczywiście będzie :)! JOMA troszkę przesadziła z tą wielkością świnki morskiej :evil_lol:. Suczka rzeczywiście jest malutka, ale taka ciut większa niż świnka morska (ale tylko ciut, ciut). Piesek jest natomiast wyraźnie większy niż wspomniana świnka. Ale i tak jest malutki. I nóżki rzeczywiście ma jak patyczki... Tak wyglądają z pewnej odległości, niedużej. Quote
bico Posted March 5, 2009 Posted March 5, 2009 Renatko dziękujemy Ci za DT dla psiaków:modla::modla::modla::modla: jakie biedne maluszki, kruszyny dosłownie, chudziutkie:-( ale co z ich mamusią? gdzie ona będzie? też u Renatki? nie zostawiajcie jej w schronie:placz::placz::placz: Quote
JOMA Posted March 5, 2009 Posted March 5, 2009 Renata5 zgodziła się tymczasować obydwie psinki - tak, że spokojnie. Dowiemy się jeszcze czy w niedzielę będzie można psinki wyciągnąć - bo schron nieczynny. Póki co szukajmy im jeszcze kilka dni w okolicy. Maciaszku ty chyba nie widziałaś "zadbanych" świnek morskich :eviltong: A tak serio to sunia była taka skulona :shake: - ze strachu, zimna, może choroby (chociaż lekarz ją już widział) albo ze wszystkiego razem i tak przeraźliwie krzyczała jak pracownik schronu brał ją na ręce - a na dworze książkowo siku i kupka. Przekochane, miejsca dużo nie potrzebują. Szkoda, że mój schroniskowy pudel średni zamknął mi drogę do tymczasów bo już byłyby u mnie. Gdyby jeszcze były jakieś ferie albo wakacje to dzieci byłyby w domu. Ech szkoda czasu na gdybanie . JOMA do roboty ! Quote
Lionees Posted March 5, 2009 Posted March 5, 2009 JOMA napisał(a):Renata5 zgodziła się tymczasować obydwie psinki - tak, że spokojnie. Dowiemy się jeszcze czy w niedzielę będzie można psinki wyciągnąć - bo schron nieczynny. Póki co szukajmyn jeszcze kilka dni w okolicy. Maciaszku ty chyba nie widziałaś "zadbanych" świnek morskich :eviltong: A tak serio to sunia była taka skulona :shake: - ze strachu, zimna, może choroby (chociaż lekarz ją już widział) albo ze wszystkiego razem i tak przeraźliwie krzyczała jak pracownik schronu brał ją na ręce - a na dworze książkowo siku i kupka. Z tego co wiem,to transport jest w ta niedzielę i potem w piątek 13-go(:roll:;)).Jeżeli maluchy nie mają jakos tragicznie w tym schronie,to może niech posiedzą do tego 13?Będziecie miały więcej czasu na znalezienie im domku w okolicy,a i wiadomo,że w piątek schron czynny,to nie będzie problemu z wyciągnięciem kochanych gnojców:loveu: Przemyślcie,która opcja jest dla was i dla maluchów bardziej odpowiednia. Quote
Gisic87 Posted March 5, 2009 Posted March 5, 2009 u nas w schronie takie malizny aż się wierzyć nie chce;( Jakbym nie miała tymczasowiczki to bym zabrała do siebie, a tak to ew mogłabym tylko jednego a przecież szkoda je rozdzielać jak mają szansę jechać na tymczas wspólnie. Trzymam kciuki i zaznaczam sobie wątek Quote
JOMA Posted March 5, 2009 Posted March 5, 2009 Malizny dużo miejsca nie zajmą u mnie niestety problem psa nie lubiącego innych psów i suk też- na skutek pogryzienia przez sforę. Myślę, że mogłyby iść do różnych domków ale boję się, że jeśli chłopczyk odejdzie (jest młody więc ma dużą szansę na adopcję) a sunia staruszka zostanie sama w boksie to po prostu zmarznie no i zamartwi się na smierć - może przesadzam ale one sobie razem leżały, ogrzewały się swoimi mleńkimi ciałkami. Miałam kiedyś takiego pieska we wczesnej młodości. Im jest zimno nawet latem - nie bez powodu mówi się o nich trzęsidupki. Bardzo mi zależy aby sunia sama nie została w schronie. Zostanie sama, stara i wiadomo pierwsza w kolejce :-( Quote
maciaszek Posted March 5, 2009 Posted March 5, 2009 Gdyby znalazł się dt blisko (czyli w Katowicach albo w najbliższej ich okolicy) pieski można by zabrać już. Ale ponieważ mają jechać aż pod Warszawę to będą mogły opuścić schron dopiero z końcem kwarantanny, czyli 13 marca. Macie jakiś pomysł na imiona dla nich? Quote
Lionees Posted March 5, 2009 Posted March 5, 2009 Mam nadzieję,że do 13 marca maluchy znajdą domki;) A w razie jakiś wątpliwości odnośnie mojej osoby jako dt(no bo właściwie to mnie nie znacie),to pytajcie:) Ach...referencje mogą mi wystawić:Mysia z Zabrza,bo mam stmtąd Pryszczyka i Elię,no i Jusstyna85 z Rudy Śląskiej i Lu Gosiak i Nessca z Radomska(blisko Was) i jeszcze kilka innych osób;) Quote
Biafra Posted March 5, 2009 Posted March 5, 2009 maciaszek napisał(a): Macie jakiś pomysł na imiona dla nich? PI i SIGMA :p Muszą znaleźć domek stały razem. Quote
Lionees Posted March 5, 2009 Posted March 5, 2009 Biafra napisał(a):PI i SIGMA :p Muszą znaleźć domek stały razem. Które to Pi ,a które Sigma?:razz: Z tym domkiem razem to będzie ciężka sprawa....od wielu miesięcy 2 maleńkie starsze ciułałki(pisownia-moja;))z Kociego Świata nie mogą znaleźć domku razem.A to główny warunek adopcji..no i są mniejsze od "naszych" pociech i tez ciężko umieścić je razem:shake: Ale może te malizny będą miały więcej szczęścia? Quote
maciaszek Posted March 5, 2009 Posted March 5, 2009 Renata5 napisał(a):Które to Pi ,a które Sigma?:razz:On Pi, ona Sigma :). Quote
Lionees Posted March 5, 2009 Posted March 5, 2009 maciaszek napisał(a):On Pi, ona Sigma :). No tak:splat: Ale Pi to bardziej do suni pasuje,bo ona taka maleńka Pi...tulka:loveu: w muminkach była mała Mi ,a tu mała Pi... No ale jak mężczyzna ma być Pi,to niech tak się stanie:wink: Quote
JOMA Posted March 5, 2009 Posted March 5, 2009 Obecna sytuacja ratlerków: Renata5 - DT Gisic87 - przechowanie między schronem a tymczasem Do tego czasu WSZYSCY SZUKAMY INTENSYWNIE DOMKÓW - mogą być oddzielne lub bliższego DT Quote
Lionees Posted March 5, 2009 Posted March 5, 2009 No to szukamy domków,a ja w razie co trzymam maluchom miejsce...w swoich kieszeniach;) Quote
Maupa4 Posted March 5, 2009 Posted March 5, 2009 Renata5 napisał(a):Z tym domkiem razem to będzie ciężka sprawa....od wielu miesięcy 2 maleńkie starsze ciułałki(pisownia-moja;))z Kociego Świata nie mogą znaleźć domku razem.A to główny warunek adopcji.. Znalazły - cziłki znalazły jeden wspólny domek i to mimo podeszłego wieku obydwojga ... Quote
hop! Posted March 5, 2009 Posted March 5, 2009 Maupa4 napisał(a):Znalazły - cziłki znalazły jeden wspólny domek i to mimo podeszłego wieku obydwojga ... Znalazły i szybko straciły... :shake: Trzeba przenieść wątek - http://www.dogomania.pl/forum/f85/kropka-maksio-chihuahua-wciaz-bez-domu-118137/index79.html Quote
malagos Posted March 5, 2009 Posted March 5, 2009 Kocham ratlerki, zawsze takie miałam i mam :p Szukajmy domków! Quote
Lionees Posted March 5, 2009 Posted March 5, 2009 hop! napisał(a):Znalazły i szybko straciły... :shake: Trzeba przenieść wątek - http://www.dogomania.pl/forum/f85/kropka-maksio-chihuahua-wciaz-bez-domu-118137/index79.html No właśnie to miałam na mysli,że niby znalazły,ale i tak są bez domu.Chyba ze 2 dni tam były ...i po domku:shake: Quote
Lionees Posted March 5, 2009 Posted March 5, 2009 dorcia44 napisał(a):ta maleńka sunia :-(.... Dorciu nie wyj;) W razie jak malizny przyjadą do mnie na dt,to mogą siedzieć tam(znaczy się u mnie w kieszeni:))do końca świata:razz: Quote
Recommended Posts