__Lara Posted March 4, 2009 Posted March 4, 2009 Takie oto cuda są w katowickim schronisku: Z relacji Maciaszek: Ratlerkowa rodzina (najprawdopodobniej). 2 psiaki - pies i suczka. Przyniesione do schroniska przez kogoś, kto twierdzi, że je znalazł. Suczka jest już staruszką. Na oko ma minimum 10 lat. Ma coś z przednią prawą łapką, lekkie wyłysienia na grzbiecie i bóg wie co jeszcze... Piesek jest młody, ma rok-dwa lata. Jest bardzo chudziutki. Są przerażone miejscem do którego trafiły. Siedzą w boksie hotelowym, ale nie mogą tam zostać w nieskończoność... Nieskończoność, która w schronie nie będzie trwała długo :-(. W tym miejscu szybko odejdą... :-( Tym bardziej, że to takie drobinki... Dt albo ds PILNIE POSZUKIWANY !!!!!!! POMÓŻCIE PROSZĘ!!!! BEZ NAS TE PSIAKI TAM ZGINĄ!!!! Allegro wyróżnione: Ratlerki mix chudzinki liczą na pomoc - dom pies (573828640) - Aukcje internetowe Allegro Quote
Klementynkaa Posted March 4, 2009 Posted March 4, 2009 aaaaaaaaaaa nie mogę na to patrzeć... :placz::placz::placz: Quote
Lionees Posted March 4, 2009 Posted March 4, 2009 __Lara napisał(a):Poważnie? przecież pieski można dowieść!!! Tylko Wasza głowa w tym,żeby je ogłaszać,ogłaszać i jeszcze raz ogłaszać...a ja bym dodatkowo szukała im domków u mnie w Sochaczewie Quote
Lionees Posted March 4, 2009 Posted March 4, 2009 Mogę wziąźć malizny obydwie na dt,ale jestem z okolic Warszawy... Quote
Klementynkaa Posted March 4, 2009 Posted March 4, 2009 jesli nic innego nie wypali to ja prawdopodobnie 13 marca bedę jechała pod Warszawę, mogę dojechać gdzie trzeba i zawieźć psiaki, jakos je wcisne moze do auta albo poproszę kolegę zeby je spakował do swojego. Quote
Paola06 Posted March 4, 2009 Posted March 4, 2009 To byłaby szansa dla psiaczków. Drobinki malutkie:) Figu jezdzi regularnie.Moze pojawi sie tu na wątku,zaraz do niej napiszę:) Quote
__Lara Posted March 4, 2009 Author Posted March 4, 2009 Renata5 napisał(a):Mogę wziąźć malizny obydwie na dt,ale jestem z okolic Warszawy... Poważnie? przecież pieski można dowieść!!! JOMA mi powiedziała, że one są mniejsze od królika, wielkości świnki morskiej :-o:-o:-o Quote
Lionees Posted March 4, 2009 Posted March 4, 2009 Już "pochwaliłam" się rodzinie(oczywiście tez zapsionej,a jakże;)),żeby uruchomili od jutra znajomości i szukali domków maliznom,bo będę takowe miała na dt. Rodzina moja już wie...ale mąż jeszcze nie:evil_lol: Quote
fizia Posted March 4, 2009 Posted March 4, 2009 Na wątku transportowym jest taka oferta Figu - ale nei wiem czy jeszcze aktualna Będziemy jechać w niedzielę (8.03) wieczorem z Katowic do Warszawy. Możemy zabrać psa z Częstochowy, jesli nie jest to za późno. Ale jedziemy z dwoma swoimi psami, tak że musi być w miarę zgodny.. http://www.dogomania.pl/forum/f521/watek-transportowy-kasujcie-nieaktualnie-posty-24359/index7.html Quote
Lionees Posted March 4, 2009 Posted March 4, 2009 Klementynkaa napisał(a):jesli nic innego nie wypali to ja prawdopodobnie 13 marca bedę jechała pod Warszawę, mogę dojechać gdzie trzeba i zawieźć psiaki, jakos je wcisne moze do auta albo poproszę kolegę zeby je spakował do swojego. Takie malizny,to nawet do kieszeni się wciśnie:cool3: Quote
JOMA Posted March 4, 2009 Posted March 4, 2009 Renata5 - dziękujemy i bardzo poważnie o tobie myślimy. Szukajmy im jeszcze domków gdzieś bliżej. One są śliczne. Łapki cieniutkie jak ołówki. Niby nie mają źle jak na schroniskowe warunki - ale to zawsze tylko schronisko :shake: Skoro są już zdjęcia jutro zrobię akcję w okolicy. Gdzieś czytałam, że ktoś szuka pieska w typie pinczerka ale już nie wiem kto to pisał :shake: Quote
Lionees Posted March 4, 2009 Posted March 4, 2009 __Lara napisał(a):Dokładnie, do kieszeni wejdą :p Renata5, napewno będziemy je ogłaszać, ja im zrobię allegro, wyróżnione, do tego poprosi się ciotki o inne ogłoszenia. One muszą znaleźć dom stały! A jak narazie to najlepsze rozwiązanie - Twój dt, bo po prostu nie przetrzymają w schronie :( jeszcze mama kuleje i niech ją przez to jeszcze uśpią to malec się całkiem załamie :( to jedyna dla nich szansa. :loveu: No to szukajcie transportu;) Tylko....czy gdyby wyskoczyły jakies nieprzewidziane wydatki związane ze zdrowiem maluchów a szczególnie suni,to czy mogłabym liczyć na wsparcie finansowe,jakieś bazarki,czy coś? Quote
Dorothy Posted March 4, 2009 Posted March 4, 2009 niesamowite malizny po prostu szok ten maly pewnie zaraz znadzie dom ale mamusia? Quote
Lionees Posted March 4, 2009 Posted March 4, 2009 JOMA napisał(a):Renata5 - dziękujemy i bardzo poważnie o tobie myślimy. Szukajmy im jeszcze domków gdzieś bliżej. One są śliczne. Łapki cieniutkie jak ołówki. Niby nie mają źle jak na schroniskowe warunki - ale to zawsze tylko schronisko :shake: Skoro są już zdjęcia jutro zrobię akcję w okolicy. Gdzieś czytałam, że ktoś szuka pieska w typie pinczerka ale już nie wiem kto to pisał :shake: Szukajcie,szukajcie,bo do mnie to jednak kawał drogi jest,żeby je przywieźć... Ale gdyby co,to czekam na malizny;) Quote
__Lara Posted March 4, 2009 Author Posted March 4, 2009 Renata5 napisał(a):No to szukajcie transportu;) Tylko....czy gdyby wyskoczyły jakies nieprzewidziane wydatki związane ze zdrowiem maluchów a szczególnie suni,to czy mogłabym liczyć na wsparcie finansowe,jakieś bazarki,czy coś? Renato, z tego co rozmawiałam z JOMĄ to byłby to tymczas opłacany, także nie ma się napewno co martwić. Trzeba jeszcze wszystko dograć i omówić. Jak się pojawi tu Maciaszek to napewno rozwieje wątpliwości. Zresztą JOMA tak samo. Quote
__Lara Posted March 4, 2009 Author Posted March 4, 2009 Dorothy napisał(a):niesamowite malizny po prostu szok ten maly pewnie zaraz znadzie dom ale mamusia? Też mi to zaprząta głowę, że mamusi nikt nie będzie chciał :-( Quote
__Lara Posted March 4, 2009 Author Posted March 4, 2009 Dokładnie, do kieszeni wejdą :p Renata5, napewno będziemy je ogłaszać, ja im zrobię allegro, wyróżnione, do tego poprosi się ciotki o inne ogłoszenia. One muszą znaleźć dom stały! A jak narazie to najlepsze rozwiązanie - Twój dt, bo po prostu nie przetrzymają w schronie :( jeszcze mama kuleje i niech ją przez to jeszcze uśpią to malec się całkiem załamie :( to jedyna dla nich szansa. :loveu: Transport się już szykuje - dziękuję cioteczki za tak szybką reakcję!!!! :loveu::loveu: jesteście kochane! :loveu::loveu::loveu: Psy są na kwarantannie, ale dowiedziałam się, że i tak już mogą być wydane :) Quote
Lionees Posted March 4, 2009 Posted March 4, 2009 __Lara napisał(a):Też mi to zaprząta głowę, że mamusi nikt nie będzie chciał :-( Gdyby do mnie przyjechały,to mogłyby siedzieć i ruski rok na tymczasie:roll::p Quote
__Lara Posted March 4, 2009 Author Posted March 4, 2009 Paola06 napisał(a):Figu juz zaalarmowana:) Dzięki :) strasznie posty skaczą... Quote
__Lara Posted March 4, 2009 Author Posted March 4, 2009 JOMA napisał(a):Renata5 - dziękujemy i bardzo poważnie o tobie myślimy. Szukajmy im jeszcze domków gdzieś bliżej. One są śliczne. Łapki cieniutkie jak ołówki. Niby nie mają źle jak na schroniskowe warunki - ale to zawsze tylko schronisko :shake: Skoro są już zdjęcia jutro zrobię akcję w okolicy. Gdzieś czytałam, że ktoś szuka pieska w typie pinczerka ale już nie wiem kto to pisał :shake: Ja myślę, że jeżeli jest czas do 13.03, bo wtedy jest transport, to dajmy sobie czas do tego dnia na znalezienie bliżej tymczasu albo domu. Quote
__Lara Posted March 4, 2009 Author Posted March 4, 2009 Renata5 napisał(a):Gdyby do mnie przyjechały,to mogłyby siedzieć i ruski rok na tymczasie:roll::p :loveu: Renato, to cudownie! Poszukamy narazie czegoś bliżej, a zawsze jakby co można uderzyć do Ciebie :loveu: Quote
Lionees Posted March 4, 2009 Posted March 4, 2009 __Lara napisał(a)::loveu: Renato, to cudownie! Poszukamy narazie czegoś bliżej, a zawsze jakby co można uderzyć do Ciebie :loveu: Psinki powinny szybciutko znaleźć domki,ale jak pisałam wcześniej w razie co-jestem do dyspozycji;) Quote
Recommended Posts