Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Takie oto cuda są w katowickim schronisku:

Z relacji Maciaszek:

Ratlerkowa rodzina (najprawdopodobniej). 2 psiaki - pies i suczka.
Przyniesione do schroniska przez kogoś, kto twierdzi, że je znalazł.
Suczka jest już staruszką. Na oko ma minimum 10 lat. Ma coś z przednią prawą łapką, lekkie wyłysienia na grzbiecie i bóg wie co jeszcze...
Piesek jest młody, ma rok-dwa lata. Jest bardzo chudziutki.
Są przerażone miejscem do którego trafiły.
Siedzą w boksie hotelowym, ale nie mogą tam zostać w nieskończoność... Nieskończoność, która w schronie nie będzie trwała długo :-(. W tym miejscu szybko odejdą... :-( Tym bardziej, że to takie drobinki...
Dt albo ds PILNIE POSZUKIWANY !!!!!!!

POMÓŻCIE PROSZĘ!!!! BEZ NAS TE PSIAKI TAM ZGINĄ!!!!

Allegro wyróżnione: Ratlerki mix chudzinki liczą na pomoc - dom pies (573828640) - Aukcje internetowe Allegro

• Replies 588
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

__Lara napisał(a):
Poważnie? przecież pieski można dowieść!!!

Tylko Wasza głowa w tym,żeby je ogłaszać,ogłaszać i jeszcze raz ogłaszać...a ja bym dodatkowo szukała im domków u mnie w Sochaczewie

Posted

jesli nic innego nie wypali to ja prawdopodobnie 13 marca bedę jechała pod Warszawę, mogę dojechać gdzie trzeba i zawieźć psiaki, jakos je wcisne moze do auta albo poproszę kolegę zeby je spakował do swojego.

Posted

Renata5 napisał(a):
Mogę wziąźć malizny obydwie na dt,ale jestem z okolic Warszawy...

Poważnie? przecież pieski można dowieść!!!

JOMA mi powiedziała, że one są mniejsze od królika, wielkości świnki morskiej :-o:-o:-o

Posted

Już "pochwaliłam" się rodzinie(oczywiście tez zapsionej,a jakże;)),żeby uruchomili od jutra znajomości i szukali domków maliznom,bo będę takowe miała na dt.
Rodzina moja już wie...ale mąż jeszcze nie:evil_lol:

Posted

Klementynkaa napisał(a):
jesli nic innego nie wypali to ja prawdopodobnie 13 marca bedę jechała pod Warszawę, mogę dojechać gdzie trzeba i zawieźć psiaki, jakos je wcisne moze do auta albo poproszę kolegę zeby je spakował do swojego.

Takie malizny,to nawet do kieszeni się wciśnie:cool3:

Posted

Renata5 - dziękujemy i bardzo poważnie o tobie myślimy.

Szukajmy im jeszcze domków gdzieś bliżej.

One są śliczne. Łapki cieniutkie jak ołówki. Niby nie mają źle jak na schroniskowe warunki - ale to zawsze tylko schronisko :shake:
Skoro są już zdjęcia jutro zrobię akcję w okolicy.

Gdzieś czytałam, że ktoś szuka pieska w typie pinczerka ale już nie wiem kto to pisał :shake:

Posted

__Lara napisał(a):
Dokładnie, do kieszeni wejdą :p Renata5, napewno będziemy je ogłaszać, ja im zrobię allegro, wyróżnione, do tego poprosi się ciotki o inne ogłoszenia. One muszą znaleźć dom stały! A jak narazie to najlepsze rozwiązanie - Twój dt, bo po prostu nie przetrzymają w schronie :( jeszcze mama kuleje i niech ją przez to jeszcze uśpią to malec się całkiem załamie :( to jedyna dla nich szansa. :loveu:

No to szukajcie transportu;)
Tylko....czy gdyby wyskoczyły jakies nieprzewidziane wydatki związane ze zdrowiem maluchów a szczególnie suni,to czy mogłabym liczyć na wsparcie finansowe,jakieś bazarki,czy coś?

Posted

JOMA napisał(a):

One są śliczne. Łapki cieniutkie jak ołówki. Niby nie mają źle jak na schroniskowe warunki - ale to zawsze tylko schronisko :shake:

Gdzieś czytałam, że ktoś szuka pieska w typie pinczerka ale już nie wiem kto to pisał :shake:

Szukajcie,szukajcie,bo do mnie to jednak kawał drogi jest,żeby je przywieźć...
Ale gdyby co,to czekam na malizny;)

Posted

Renata5 napisał(a):
No to szukajcie transportu;)
Tylko....czy gdyby wyskoczyły jakies nieprzewidziane wydatki związane ze zdrowiem maluchów a szczególnie suni,to czy mogłabym liczyć na wsparcie finansowe,jakieś bazarki,czy coś?

Renato, z tego co rozmawiałam z JOMĄ to byłby to tymczas opłacany, także nie ma się napewno co martwić. Trzeba jeszcze wszystko dograć i omówić. Jak się pojawi tu Maciaszek to napewno rozwieje wątpliwości. Zresztą JOMA tak samo.

Posted

Dorothy napisał(a):
niesamowite malizny
po prostu szok
ten maly pewnie zaraz znadzie dom
ale mamusia?

Też mi to zaprząta głowę, że mamusi nikt nie będzie chciał :-(

Posted

Dokładnie, do kieszeni wejdą :p Renata5, napewno będziemy je ogłaszać, ja im zrobię allegro, wyróżnione, do tego poprosi się ciotki o inne ogłoszenia. One muszą znaleźć dom stały! A jak narazie to najlepsze rozwiązanie - Twój dt, bo po prostu nie przetrzymają w schronie :( jeszcze mama kuleje i niech ją przez to jeszcze uśpią to malec się całkiem załamie :( to jedyna dla nich szansa. :loveu:

Transport się już szykuje - dziękuję cioteczki za tak szybką reakcję!!!! :loveu::loveu: jesteście kochane! :loveu::loveu::loveu:

Psy są na kwarantannie, ale dowiedziałam się, że i tak już mogą być wydane :)

Posted

__Lara napisał(a):
Też mi to zaprząta głowę, że mamusi nikt nie będzie chciał :-(

Gdyby do mnie przyjechały,to mogłyby siedzieć i ruski rok na tymczasie:roll::p

Posted

JOMA napisał(a):

Ja myślę, że jeżeli jest czas do 13.03, bo wtedy jest transport, to dajmy sobie czas do tego dnia na znalezienie bliżej tymczasu albo domu.

Posted

Renata5 napisał(a):
Gdyby do mnie przyjechały,to mogłyby siedzieć i ruski rok na tymczasie:roll::p

:loveu: Renato, to cudownie! Poszukamy narazie czegoś bliżej, a zawsze jakby co można uderzyć do Ciebie :loveu:

Posted

__Lara napisał(a):
:loveu: Renato, to cudownie! Poszukamy narazie czegoś bliżej, a zawsze jakby co można uderzyć do Ciebie :loveu:

Psinki powinny szybciutko znaleźć domki,ale jak pisałam wcześniej w razie co-jestem do dyspozycji;)