Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
12 godzin temu, Alaskan malamutte napisał:

Ja myślę, że stan zdrowia Polusi nie przekreśla jej szans na adopcję. Tylko tak jak piszesz, Havanko, musi to być świadomy i odpowiedzialny domek. Trzeba uzbroić się w cierpliwość.  

Dokładnie, nie ma się co załamywać. 

Kaśka też miała niewydolność serca i znalazła wspaniały dom.

Jak psiak komuś zapadnie w serce to sprawy zdrowotne odchodzą na drugi plan.

Posted
8 minut temu, agusiazet napisał:

Uprzejmie proszę o sprawdzenie mojej październikowej wpłaty, którą przelałam 29 X, ale nie jest odnotowana.

Zaraz wejdę na konto i powpisuje wszystkie wpłaty.

Posted

Faktycznie wyraźnie widać znaczne przewężenie światła tchawicy :( Biedna sunia :( Z pewnością trudno się jej oddycha :(

Znalezione obrazy dla zapytania rtg zapaść tchawicy u psa

Może tak być, że problem z sercem jest związany z chorą tchawicą.

Przy takim przewężeniu tchawicy organizm dostaje mniej tlenu niż powinien i serce pracuje na zwiększonych obrotach, a że serce to mięsień, powiększyło się pod wpływem wytężonej pracy. Jak mięśnie człowieka na siłowni.

Posted
O 10.11.2016 o 08:28, agusiazet napisał:

Ojej, ale się porobiło. Mam nadzieję, że lek na serce podziała, ale taka sytuacja niezbyt dobrze rokuje co do adopcji, chyba:(

O 10.11.2016 o 08:46, anecik napisał:

Jakoś wszystko się przeciwko tej Poli uwzięlo :(

O 10.11.2016 o 09:04, elik napisał:

Biedna Polunia  gif  płacz.gif  Problem z sercem jest poważny. Polunia będzie musiała brać leki nasercowe już zawsze. Powiększona komora serca nie skurczy się, leki będą tylko zapobiegać ewentualnym dalszym powiększeniom. Biedactwo :( Nie powinna być zachęcana do zbyt  wysiłkowych zabaw. Ogromnie mi przykro  gif zmartwiony2.gif

O 10.11.2016 o 10:16, Havanka napisał:

Więc jednak... Wizja własnego domu znów się oddaliła od suni. Tym bardziej musimy zdwoić wysiłki w poszukiwaniu odpowiedniego domu.

O 10.11.2016 o 10:20, Alaskan malamutte napisał:

Ja myślę, że stan zdrowia Polusi nie przekreśla jej szans na adopcję. Tylko tak jak piszesz, Havanko, musi to być świadomy i odpowiedzialny domek. Trzeba uzbroić się w cierpliwość.  

O 10.11.2016 o 10:31, terra napisał:

Biedna Polcia.

To serduszko jest tak powiększone, że już uciska na tchawicę?

Wygląda na uraz mechaniczny czy urodę własną?

Tak czy siak myślę, że warto zacząć przyuczać Polcię do chodzenia w szelkach. 

O 10.11.2016 o 11:31, elik napisał:

Jak najbardziej Polunia nadaje się do adopcji, tylko opiekun musi wiedzieć, że Polunia zażywa i będzie zażywać leki.

O 10.11.2016 o 17:04, Jolanta08 napisał:

Także wierzę,że Pola znajdzie swój domek a Murce należą się ukłony za czujność

23 godzin temu, Tyś(ka) napisał:

Co za parszywy los :(

20 godzin temu, Murka napisał:

Dokładnie, nie ma się co załamywać. 

Kaśka też miała niewydolność serca i znalazła wspaniały dom.

Jak psiak komuś zapadnie w serce to sprawy zdrowotne odchodzą na drugi plan.

Dziękuję, że jesteście u Poli i że podtrzymujecie we mnie wiarę, ze Pola może mieć jeszcze swój własny dom i człowieka, który ją pokocha.

Ja,  przyznam się szczerze jestem podłamana, bo jak szukać domu dla chorej suni, jak nie udało się go znaleźć w czasie "przed chorobą" http://emoty.blox.pl/resource/depresja.gif

Wiem, ze takie adopcje są możliwe, bo przecież jesteśmy świadkami takich cudownych adopcji tutaj na dogo, ale jakoś mi tak bardzo  smutno http://emoty.blox.pl/resource/depresja.gif

Jak na razie ta nasza  Polunia nie ma szczęścia - co prawda została uratowana tam z tego pola, jest radosna, uśmiechnięta,  ale tak bardzo chciałoby się tej przysłowiowej wisienki na torcie w postaci własnego domu .

Posted

Tolu cieszmy się, że została uratowana nie tylko od bezdomności. Przy jej stanie zdrowia, to było uratowanie życia. Więc się nie smuć. Polunia na pewno będzie miała wspaniały dom. Dłużej potrwa jego szukanie, ale takie psiaki wzbudzają u ludzi o wielkim sercu, wielkie współczucie i wielką miłość. Polunia będzie miała bardzo kochających ją opiekunów.Jestem tego pewna :)

Posted
47 minut temu, Tola napisał:

Jak na razie ta nasza  Polunia nie ma szczęścia - co prawda została uratowana tam z tego pola, jest radosna, uśmiechnięta,  ale tak bardzo chciałoby się tej przysłowiowej wisienki na torcie w postaci własnego domu .

Tolu, doczeka się domku, jestem pewna!! Trzeba zrobić tak jak pisze elik, że suczka potrzebuje troskliwego opiekuna. Przecież są takie domki, tylko one jeszcze nie wiedzą, że czeka taki skarbik, taka czarna perełka, jaką jest Polunia.  minichien3.gif

Posted
47 minut temu, elik napisał:

Tolu cieszmy się, że została uratowana nie tylko od bezdomności. Przy jej stanie zdrowia, to było uratowanie życia. Więc się nie smuć. Polunia na pewno będzie miała wspaniały dom. Dłużej potrwa jego szukanie, ale takie psiaki wzbudzają u ludzi o wielkim sercu, wielkie współczucie i wielką miłość. Polunia będzie miała bardzo kochających ją opiekunów.Jestem tego pewna :)

6 minut temu, Alaskan malamutte napisał:

Tolu, doczeka się domku, jestem pewna!! Trzeba zrobić tak jak pisze elik, że suczka potrzebuje troskliwego opiekuna. Przecież są takie domki, tylko one jeszcze nie wiedzą, że czeka taki skarbik, taka czarna perełka, jaką jest Polunia.  minichien3.gif

http://pu.i.wp.pl/k,ODQwNjkzOTQsNTExOTQwOTQ=,f,031_hC_orig.gif

Posted
O 11.11.2016 o 11:01, agusiazet napisał:

Uprzejmie proszę o sprawdzenie mojej październikowej wpłaty, którą przelałam 29 X, ale nie jest odnotowana.

Przepraszam za opóźnienia :)

Mam wpłaty od:

agusiazet - 50 zł za X

Alaskan - 20 zł za X

agat21 - 20 zł za XI

Tola - 60 zł za X-XII

anecik - 30 zł za X-XII

Bardzo serdecznie dziękuję za wpłaty :)

Posted
12 godzin temu, anecik napisał:

Przepraszam za opóźnienia :)

Mam wpłaty od:

agusiazet - 50 zł za X

Alaskan - 20 zł za X

agat21 - 20 zł za XI

Tola - 60 zł za X-XII

anecik - 30 zł za X-XII

Bardzo serdecznie dziękuję za wpłaty :)

Dziękuję:)

Posted
22 minut temu, agat21 napisał:

Biedna suczynka, mam nadzieję, że te wszystkie problemy i przejścia zostaną przez los wynagrodzone :)

Pewnie, że tak będzie :) Już wszystkie nieszczęścia wyczerpała ;)

Posted
11 godzin temu, agusiazet napisał:

Dziękuję:)

Ja tez dziękuję :)

6 godzin temu, agat21 napisał:

Biedna suczynka, mam nadzieję, że te wszystkie problemy i przejścia zostaną przez los wynagrodzone :)

Ja tez mam taką nadzieję, ze los wynagrodzi suni te wszystkie problemy kochająca rodziną i własnym domem

Posted

Szczeniaczek, który został znaleziony w przydrożnym rowie wygląda, jak maluszek Poli, ten z pola.

Mam nadziej, ze znajdzie sie ktoś, kto lubi czarne psy gif  płacz.gif

Posted
9 godzin temu, Tola napisał:

Szczeniaczek, który został znaleziony w przydrożnym rowie wygląda, jak maluszek Poli, ten z pola.

Mam nadziej, ze znajdzie sie ktoś, kto lubi czarne psy gif  płacz.gif

Ja lubię i to najbardziej, ale psie miejsca u mnie zajęte:(