PANEVECZKA Posted June 4, 2016 Posted June 4, 2016 1 godzinę temu, malgosiazieminska napisał: Miod na moje serce:) kobiety drogie kochane moje , ja juz wszystko wiem jak zorganizowac, zanim przyjade do Polski moge zaplacic za jego chipa i paszport, czeka sie mc (dokladnie 2 tygosnie chipowanie i licze tydzien reszta) wiec to musialabym wczesniej zorganizowac . Inga, u ktorej Pirat mieszka aktualnie moze pomoze, kobieta ma wielkie serce :-) jak Wy wszystkie tutaj. Czekam na werdykt!!!;) dobrzego weekendu Wiemy napewno że masz wielkie serduszko, dlatego też nie martwię się o przyszłość Piracika. I jeszcze raz podkreślam że chce żeby trafił do Ciebie. 1 Quote
Poker Posted June 4, 2016 Posted June 4, 2016 Ktoś pytał mnie o zdanie.Generalnie jestem na TAK. Nie mam nic przeciw adopcjom zagranicznym ,a szczególnie do domów z Polakami. Jest sporo przykładów bardzo dobrych adopcji.Sama wyadoptowałam moją Bellę do Polki do Niemiec i to na dodatek bez wizyty przedadopcyjnej. Każdemu psu życzę takiego domu. Z dokumentami nie powinno być problemu, bo Pirat jest zaszczepiony, nie pamiętam czy ma czip.Wyrobienie paszportu nie jest żadnym problemem. Decyzyjna teoretycznie jest DORA, prawnie poprzedni właściciele. Pośrednikiem z nimi może być LILU ewentualnie ja ,. bo ich poznałam. 1 Quote
LILUtosi Posted June 4, 2016 Posted June 4, 2016 Jestem umówiona na przyszły tydzień z byłymi właścicielami. Mają do mnie wpaść. 1 Quote
UlaFeta Posted June 5, 2016 Posted June 5, 2016 12 godzin temu, malgosiazieminska napisał: Miod na moje serce:) kobiety drogie kochane moje , ja juz wszystko wiem jak zorganizowac, zanim przyjade do Polski moge zaplacic za jego chipa i paszport, czeka sie mc (dokladnie 2 tygosnie chipowanie i licze tydzien reszta) wiec to musialabym wczesniej zorganizowac . Inga, u ktorej Pirat mieszka aktualnie moze pomoze, kobieta ma wielkie serce :-) jak Wy wszystkie tutaj. Czekam na werdykt!!!;) dobrzego weekendu Trzymam kciuki.:) Nasz fundacyjny Bill tez"wyemigrowal" do Belgii,do polskiej rodziny.:)))))Po dwukrotnym powrocie z adopcji.:( Quote
goska mixer Posted June 5, 2016 Posted June 5, 2016 To 2 godziny temu, UlaFeta napisał: Trzymam kciuki.:) Nasz fundacyjny Bill tez"wyemigrowal" do Belgii,do polskiej rodziny.:)))))Po dwukrotnym powrocie z adopcji.:( Mam nadzieje, moja i Pirata historia bedzie tez z happyendem:) Quote
DORA1020 Posted June 7, 2016 Author Posted June 7, 2016 Ciesze sie,ze podjelyscie taka decyzje w grupie zawsze razniej,nie chcialam sama decydowac o domu dla Pirata 1 Quote
goska mixer Posted June 7, 2016 Posted June 7, 2016 19 minut temu, DORA1020 napisał: Ciesze sie,ze podjelyscie taka decyzje w grupie zawsze razniej,nie chcialam sama decydowac o domu dla Pirata Mam rozumiec, ze ten cudak kochany juz prawie jest moj :)???? Nie wierze!!!! Ale super !!!! DZIEKUJE!!!!! To teraz czekam na info od Lilutosi i zalatwiam nowy piekny kojec i transporter dla mojego nowego kudlatego dziecka :)))) Quote
sharka Posted June 7, 2016 Posted June 7, 2016 Lilu, a Piracik jest typem psa, który dobrze się czuje w kojcu (oczywiście że wyspacerowany/wybiegany poza) czy raczej woli kanapę? Quote
UlaFeta Posted June 7, 2016 Posted June 7, 2016 8 godzin temu, malgosiazieminska napisał: Mam rozumiec, ze ten cudak kochany juz prawie jest moj :)???? Nie wierze!!!! Ale super !!!! DZIEKUJE!!!!! To teraz czekam na info od Lilutosi i zalatwiam nowy piekny kojec i transporter dla mojego nowego kudlatego dziecka :)))) Czy Pirat bedzie w kojcu?i w budzie?:)) Quote
goska mixer Posted June 7, 2016 Posted June 7, 2016 Ej nie absolutnie, kojec mialam na mysli psia kanape do spania hahahaha, u nas w takim duzym sklepie widzialam takie superanckie dla psow , 1 na 1.2m mieciutkie ;) http://www.dierenfestijn.nl/bia-wall-hondenmand-taupe.html Quote
UlaFeta Posted June 7, 2016 Posted June 7, 2016 2 godziny temu, malgosiazieminska napisał: Ej nie absolutnie, kojec mialam na mysli psia kanape do spania hahahaha, u nas w takim duzym sklepie widzialam takie superanckie dla psow , 1 na 1.2m mieciutkie ;) http://www.dierenfestijn.nl/bia-wall-hondenmand-taupe.html Bo juz myslalam...... Quote
goska mixer Posted June 7, 2016 Posted June 7, 2016 Gupia ja, niewlasciwie sie wyrazilam, powinnam powiedziec legowisko;) Quote
PANEVECZKA Posted June 8, 2016 Posted June 8, 2016 O 4.06.2016 o 19:42, malgosiazieminska napisał: Quote
PANEVECZKA Posted June 8, 2016 Posted June 8, 2016 Musialem wstawic powyższe bo nie moglem usunąć. Na takim legiwisku napewno wypocznie po spacerach:) Quote
PANEVECZKA Posted June 10, 2016 Posted June 10, 2016 Lilu czy wiadomo cos juz po spotkaniu z formalnymi wlascicielami?Czy zjawili sie u Ciebie? Quote
Poker Posted June 13, 2016 Posted June 13, 2016 Rozmawiałam dziś z LILU.Formalni właściciele odwiedzili Pirata, przywieźli mu smakołyki. Mówi ,że jest bardzo fajny. Jutro chyba będzie załatwiać paszport dla chłopaka. 1 Quote
LILUtosi Posted June 17, 2016 Posted June 17, 2016 Pirat ma już wszystko co trzeba do wyjazdu. Mam filmik z gabinetu. 1 Quote
Tyśka) Posted June 17, 2016 Posted June 17, 2016 Wspaniale. A kto podpisuje umowę adopcyjną z nowymi właścicielami? Poprzedni właściciele czy Dora? Quote
UlaFeta Posted June 18, 2016 Posted June 18, 2016 7 godzin temu, LILUtosi napisał: Pirat ma już wszystko co trzeba do wyjazdu. Mam filmik z gabinetu. To poprosimy:) 7 godzin temu, Tyś napisał: Wspaniale. A kto podpisuje umowę adopcyjną z nowymi właścicielami? Poprzedni właściciele czy Dora? Kto wezmie odpowiedzialnosc za Pirata? Quote
LILUtosi Posted June 18, 2016 Posted June 18, 2016 Starzy właściciele chcieli by poznać nowych i chcą przyjechać na przekazanie. A umowa do kwestii dogadania. Czy zrzeczenie się starych na rzecz kogoś i podpisanie nowych z tą osobą. Czekam na instrukcję ;-) 1 Quote
Recommended Posts