Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
1 godzinę temu, malgosiazieminska napisał:

Miod na moje serce:) kobiety drogie kochane moje , ja juz wszystko wiem jak zorganizowac, zanim przyjade do Polski moge zaplacic za jego chipa i paszport, czeka sie mc (dokladnie 2 tygosnie chipowanie i licze tydzien reszta) wiec to musialabym wczesniej zorganizowac . Inga, u ktorej Pirat mieszka aktualnie moze pomoze, kobieta ma wielkie serce :-)  jak Wy wszystkie tutaj. Czekam na werdykt!!!;) dobrzego weekendu

Wiemy napewno że masz wielkie serduszko, dlatego też nie martwię się o przyszłość Piracika. I jeszcze raz podkreślam że chce żeby trafił do Ciebie. 

• Upvote 1
Posted

Ktoś pytał mnie o zdanie.Generalnie jestem na TAK. Nie mam nic przeciw adopcjom zagranicznym ,a szczególnie do domów z Polakami. Jest sporo przykładów bardzo dobrych adopcji.Sama wyadoptowałam moją Bellę do Polki do Niemiec i to na dodatek bez wizyty przedadopcyjnej. Każdemu psu życzę takiego domu.

Z dokumentami nie powinno być problemu, bo Pirat jest zaszczepiony, nie pamiętam czy ma czip.Wyrobienie paszportu nie jest żadnym problemem.

Decyzyjna teoretycznie jest DORA, prawnie poprzedni właściciele. Pośrednikiem z nimi może być LILU ewentualnie ja ,. bo ich poznałam.

• Upvote 1
Posted
12 godzin temu, malgosiazieminska napisał:

Miod na moje serce:) kobiety drogie kochane moje , ja juz wszystko wiem jak zorganizowac, zanim przyjade do Polski moge zaplacic za jego chipa i paszport, czeka sie mc (dokladnie 2 tygosnie chipowanie i licze tydzien reszta) wiec to musialabym wczesniej zorganizowac . Inga, u ktorej Pirat mieszka aktualnie moze pomoze, kobieta ma wielkie serce :-)  jak Wy wszystkie tutaj. Czekam na werdykt!!!;) dobrzego weekendu

Trzymam kciuki.:)

Nasz fundacyjny Bill tez"wyemigrowal" do Belgii,do polskiej rodziny.:)))))Po dwukrotnym powrocie z adopcji.:(

Posted

To 

2 godziny temu, UlaFeta napisał:

Trzymam kciuki.:)

Nasz fundacyjny Bill tez"wyemigrowal" do Belgii,do polskiej rodziny.:)))))Po dwukrotnym powrocie z adopcji.:(

Mam nadzieje, moja i Pirata historia bedzie tez z happyendem:)

Posted
19 minut temu, DORA1020 napisał:

Ciesze sie,ze podjelyscie taka decyzje

w grupie zawsze razniej,nie chcialam sama decydowac o domu dla Pirata

Mam rozumiec, ze ten cudak kochany juz prawie jest moj :)???? Nie wierze!!!! Ale super !!!! DZIEKUJE!!!!! To teraz czekam na info od Lilutosi i zalatwiam nowy piekny kojec i transporter dla mojego nowego kudlatego dziecka :)))) 

Posted

Lilu, a Piracik jest typem psa, który dobrze się czuje w kojcu (oczywiście że wyspacerowany/wybiegany poza) czy raczej woli kanapę? 

Posted
8 godzin temu, malgosiazieminska napisał:

Mam rozumiec, ze ten cudak kochany juz prawie jest moj :)???? Nie wierze!!!! Ale super !!!! DZIEKUJE!!!!! To teraz czekam na info od Lilutosi i zalatwiam nowy piekny kojec i transporter dla mojego nowego kudlatego dziecka :)))) 

Czy Pirat bedzie w kojcu?i w budzie?:))

Posted

Rozmawiałam dziś z LILU.Formalni właściciele odwiedzili Pirata, przywieźli mu smakołyki. Mówi ,że jest bardzo fajny. Jutro chyba będzie załatwiać paszport dla chłopaka.

• Upvote 1
Posted
7 godzin temu, LILUtosi napisał:

Pirat ma już wszystko co trzeba do wyjazdu. Mam filmik z gabinetu.

To poprosimy:)

7 godzin temu, Tyś napisał:

Wspaniale.
A kto podpisuje umowę adopcyjną z nowymi właścicielami? Poprzedni właściciele czy Dora?

Kto wezmie odpowiedzialnosc za Pirata?

Posted

Starzy właściciele chcieli by poznać nowych i chcą przyjechać na przekazanie. A umowa do kwestii dogadania. Czy zrzeczenie się starych na rzecz kogoś i podpisanie nowych z tą osobą. Czekam na instrukcję ;-)

• Upvote 1