szafirka Posted February 15, 2016 Posted February 15, 2016 Wiem wiem, że trzeba odczekać albo z kroplami, albo z kąpielą. Nie ma szczepienia na wirusówki, na pewno szczepić go od razu? Wet zaleca zawsze odczekać tydzień po podaniu tabletki na odrobaczenie. Rambi je suchą karmę. Quote
b-b Posted February 15, 2016 Posted February 15, 2016 Nie wiem jak to się stało ,że mi tematu nie zapisało :/ Mam znajomych co ich spaniele co lato na uszy choruje. Mam nadzieję że u małego nie będzie jeszcze się tam nic złego działo. U nas wet zawsze każe 2 tygodnie odczekać po odrobaczaniu ze szczepieniem. Quote
Anula Posted February 15, 2016 Posted February 15, 2016 To w takim razie trzeba odczekać ze szczepieniem.Haniu dopytaj się weta.A Rambi nie ma kleszczy? Zresztą trzeba wszystkie przeglądnąć psiaki.W Schronisku boksy są usytuowane zaraz przy łące a więc kleszcza tam nie jest problem podłapać. Quote
szafirka Posted February 15, 2016 Posted February 15, 2016 Wszystkie psiaki przejrzałam. Effi miała jednego, u reszty (oprócz krówki) nie znalazłam. Mój wet zaleca 7-10 dni przerwy między odrobaczeniem, a szczepieniem, ale mogę i 14 poczekać. Quote
Tola Posted February 15, 2016 Posted February 15, 2016 1 godzinę temu, szafirka napisał: Wszystkie psiaki przejrzałam. Effi miała jednego, u reszty (oprócz krówki) nie znalazłam. Mój wet zaleca 7-10 dni przerwy między odrobaczeniem, a szczepieniem, ale mogę i 14 poczekać. Boks Effi jest najbliżej łąki... Cieszę się, ze psiaki bezproblemowe. Zaraz wrzucę na zamojski kolejne cudo, które dzisiaj znalazłam w boksie zewnętrznym. Quote
b-b Posted February 15, 2016 Posted February 15, 2016 2 godziny temu, szafirka napisał: Wszystkie psiaki przejrzałam. Effi miała jednego, u reszty (oprócz krówki) nie znalazłam. Mój wet zaleca 7-10 dni przerwy między odrobaczeniem, a szczepieniem, ale mogę i 14 poczekać. Wiem, że weci różnie przerwy robią. Jeśli Szafirko Twój każe 7-10 dni to tego się trzymaj bo przecież wszystkie psiaczki będące u Was tak szczepisz wiec nie ma co tego zmieniać :) Quote
Anula Posted February 15, 2016 Posted February 15, 2016 Godzinę temu, b-b napisał: Wiem, że weci różnie przerwy robią. Jeśli Szafirko Twój każe 7-10 dni to tego się trzymaj bo przecież wszystkie psiaczki będące u Was tak szczepisz wiec nie ma co tego zmieniać :) Tak oczywiście,trzeba się trzymać zaleceń weta.Ja tylko napisałam tak aby mieć szczepienie na uwadze bo licho nie śpi.Moje psiaki są szczepione raz w roku na choroby wirusowe. Quote
Tola Posted February 15, 2016 Posted February 15, 2016 Szafirko daj znać dzień przed wyjazdem na szczepienia Quote
b-b Posted February 15, 2016 Posted February 15, 2016 Godzinę temu, Anula napisał: Tak oczywiście,trzeba się trzymać zaleceń weta.Ja tylko napisałam tak aby mieć szczepienie na uwadze bo licho nie śpi.Moje psiaki są szczepione raz w roku na choroby wirusowe. Jak to mawiają - przezorny ubezpieczony :) Lepiej zapobiegać niż leczyć :) Quote
Anecik Posted February 17, 2016 Posted February 17, 2016 Ciebie też odnalazłam Rambusiu. Dzień dobry. Quote
Anula Posted February 17, 2016 Posted February 17, 2016 Dzisiaj chyba Rambi ma wizytę w Lecznicy. Quote
szafirka Posted February 17, 2016 Posted February 17, 2016 Rambi jest umówiony na jutro do fryzjera na strzyżenie sierści na uszach. Dzisiaj byłam z nim u weta, który sprawdził jego uszka i stwierdził, że są zdrowe i nawet czyste. Quote
b-b Posted February 17, 2016 Posted February 17, 2016 Czyli teraz tylko doprowadzić zewnętrznie uszy i będzie chłopak na medal :) Quote
szafirka Posted February 17, 2016 Posted February 17, 2016 Dokładnie :) Transport wyniósł 130 zł do podziału na 5 psiaków. Quote
Havanka Posted February 17, 2016 Posted February 17, 2016 52 minut temu, b-b napisał: Czyli teraz tylko doprowadzić zewnętrznie uszy i będzie chłopak na medal :) Brawo Rambi ! Trzymaj się psiaczku i nie daj się Effi ! Quote
Bogusik Posted February 17, 2016 Author Posted February 17, 2016 2 godziny temu, szafirka napisał: Rambi jest umówiony na jutro do fryzjera na strzyżenie sierści na uszach. Dzisiaj byłam z nim u weta, który sprawdził jego uszka i stwierdził, że są zdrowe i nawet czyste. Bardzo cieszę się,że uszy Rambika są zdrowe :) To mi naprawdę nie dawało spokoju.... Haniu,czy on ma jakieś wyłysienia skóry,szczególnie na lewym uchu przy samym dole? Po spa będziemy prosić o ładne zdjęcia i chyba trzeba będzie pomału chłopaka ogłaszać... :) Haniu,napisz jeszcze,jak Rambi zachowywał się u weta?Czy umie chodzić na smyczy?Jeżeli będzie taka możliwośc to proszę o sprawdzenie jego stosunku do dzieci i kotów. Wszelkie info przyda się do ogłoszeń :) Quote
szafirka Posted February 17, 2016 Posted February 17, 2016 Nie ma wyłysień, skórę i sierść ma ładną. Chodzi na smyczy ciągnąc, więc nowy właściciel będzie musiał doszlifować to, no chyba, że ja zdążę zanim znajdzie domek :) Dzieci i koty sprawdzę. Quote
Bogusik Posted February 17, 2016 Author Posted February 17, 2016 2 minuty temu, szafirka napisał: Nie ma wyłysień, skórę i sierść ma ładną. Chodzi na smyczy ciągnąc, więc nowy właściciel będzie musiał doszlifować to, no chyba, że ja zdążę zanim znajdzie domek :) Dzieci i koty sprawdzę. Dziękuję Haniu :) Na to wygląda,że moje jak i Anuli szkło powiększające jest do bani! W tym przypadku,bardzo mnie to ucieszyło...:) Quote
Bogusik Posted February 17, 2016 Author Posted February 17, 2016 Dubelek.Mimo,że tylko raz kliknęłam na "zapisz" Quote
b-b Posted February 17, 2016 Posted February 17, 2016 Znany mi spaniel też ciągnie swego pana ;) Quote
Anula Posted February 17, 2016 Posted February 17, 2016 Zaraz zrobię przelew za transport. Haniu jak będzie wyglądało rozliczenie za weta? Czy ja mam pokryć,czy Fundacja ZEA,wiesz coś na ten temat? Oczywiście fryzjera pokryjemy i nie wiem co jeszcze trzeba. Quote
Recommended Posts