anica Posted March 15, 2016 Posted March 15, 2016 I ja również zwracam uwagę na takie ''szczegóły'' Quote
szafirka Posted March 15, 2016 Posted March 15, 2016 Zaśmiecę na chwilę wątek Rambusia, ponieważ chciałabym napisać o SELMIE, która trafiła do mnie do hoteliku ze złamaną łapką, pamiętacie? Na nowym dogo pewnie wielu z Was wątek Selmy się zgubił. Jestem w stałym kontakcie z rodziną Selmy, która ją adoptowała, byłam ją nawet odwiedzić. Niestety psinka ma problemy z łapką, która kiedyś była złamana :( Spada rzepka z kolana, przez co sunia nie może biegać, noszą ją po schodach. Przeszła 2 operacje u doktora Niedzielskiego we Wrocławiu i nic to nie dało. Może ktoś zna dobrego ortopedę chirurga, z którym można by skonsultować Selmę? Państwo wydali już dużo pieniążków na operacje, baseny itp., ale szukają nadal pomocy dla Selmy. Selma mieszka w Trzebnicy. Quote
Anula Posted March 15, 2016 Posted March 15, 2016 Godzinę temu, szafirka napisał: Zaśmiecę na chwilę wątek Rambusia, ponieważ chciałabym napisać o SELMIE, która trafiła do mnie do hoteliku ze złamaną łapką, pamiętacie? Na nowym dogo pewnie wielu z Was wątek Selmy się zgubił. Jestem w stałym kontakcie z rodziną Selmy, która ją adoptowała, byłam ją nawet odwiedzić. Niestety psinka ma problemy z łapką, która kiedyś była złamana :( Spada rzepka z kolana, przez co sunia nie może biegać, noszą ją po schodach. Przeszła 2 operacje u doktora Niedzielskiego we Wrocławiu i nic to nie dało. Może ktoś zna dobrego ortopedę chirurga, z którym można by skonsultować Selmę? Państwo wydali już dużo pieniążków na operacje, baseny itp., ale szukają nadal pomocy dla Selmy. Selma mieszka w Trzebnicy. To jest wątek Selmy.Zaraz idę szukać.Jest bardzo dobry wet ortopeda w Czechach.Ja się dowiem dam znać. http://www.dogomania.com/forum/topic/146304-selma-ze-zdrutowaną-kością-udową-już-w-swoim-domku/ Quote
anica Posted March 15, 2016 Posted March 15, 2016 Ja również słyszałam o dobrym ortopedzie? chyba od Isadory?? ...też idę szukać :) Quote
Anula Posted March 15, 2016 Posted March 15, 2016 2 godziny temu, Anula napisał: To jest wątek Selmy.Zaraz idę szukać.Jest bardzo dobry wet ortopeda w Czechach.Ja się dowiem dam znać. http://www.dogomania.com/forum/topic/146304-selma-ze-zdrutowaną-kością-udową-już-w-swoim-domku/ Już napisałam na wątku Selmy.Jedyny ratunek dla Selmy to dr.Martin Novak z Bohumina. Quote
sybil Posted March 15, 2016 Posted March 15, 2016 24 minut temu, Anula napisał: Już napisałam na wątku Selmy.Jedyny ratunek dla Selmy to dr.Martin Novak z Bohumina. Dr Novak przyjeżdża na konsultacje do Krakowa, współpracuje z lecznicą "Zakopiańska" w Libertowie k/Krakowa. Poszukam tel., można tam zadzwonić i zapisać się na konsultację. Dr Novak ma być ok. 15 kwietnia. Oczywiście można jechać do Bohumina, ale z tego co wiem, to w tej chwili również tam jest nieobecny. Quote
elik Posted March 15, 2016 Posted March 15, 2016 55 minut temu, sybil napisał: Dr Novak przyjeżdża na konsultacje do Krakowa, współpracuje z lecznicą "Zakopiańska" w Libertowie k/Krakowa. Poszukam tel., można tam zadzwonić i zapisać się na konsultację. Dr Novak ma być ok. 15 kwietnia. Oczywiście można jechać do Bohumina, ale z tego co wiem, to w tej chwili również tam jest nieobecny. Sybil - wspaniały przykład pomocy dogomaniackiej Quote
Poker Posted March 15, 2016 Posted March 15, 2016 Może skonsultować ją z dr Szczypką we Wrocławiu? Przyjmuje chyba też w Miliczu. Trzeba wklepać lecznica Chiros, Wrocław Quote
anica Posted March 16, 2016 Posted March 16, 2016 Dr Szczypka to dobry pomysł! mogę podesłać telefon ,jeśli się zdecydujecie, Quote
Anula Posted March 16, 2016 Posted March 16, 2016 59 minut temu, Tola napisał: Jak sprawuje się Rambi w nowym domu? Panstwo po Rambi przyjadą dopiero w piątek.Tola nie doczytałaś wcześniej postów. Quote
Tola Posted March 16, 2016 Posted March 16, 2016 Godzinę temu, Anula napisał: Panstwo po Rambi przyjadą dopiero w piątek.Tola nie doczytałaś wcześniej postów. No tak, ja zakręcona jestem ostatnio, to czekam i trzymam kciuki Quote
Anula Posted March 18, 2016 Posted March 18, 2016 Dziś dla Rambi będzie piękny dzień,szkoda,że słoneczko schowało się za chmury. Rambi powinien dziś wyruszyć do swojego już na zawsze domku. Czekamy na wiadomości od Hani a może fotki? Quote
Anula Posted March 18, 2016 Posted March 18, 2016 Dostałam wiadomość od Hani,że Rambi już w drodze do swojego domku.Hania napisze szerzej troszeczkę później. Quote
szafirka Posted March 18, 2016 Posted March 18, 2016 Po Rambusia dzisiaj przyjechała najmłodsza pańcia ze swoim kolegą, Rambi bardzo entuzjastycznie ich przywitał - skakał, cieszył się, merdał ogonkiem, wylizał dłonie Pani, potem położył głowę na jej kolanie i patrzył. Po podpisaniu umowy i rozmowie Rambuś wyruszył w podróż. Otrzymałam smsa z informacją, że drogę psiaczek odbył wzorowo, a teraz chodzi, zwiedza i powoli przyzwyczaja się do nowego miejsca. Zadzwonię jutro i zapytam jak minęła noc i pierwszy dzień. Tak jak na początku, kiedy pisałam Wam o rodzince, czułam jakiś spokój, tak teraz wszystko się potwierdza i nie wydaje mi się, że Rambi miałby wrócić. Spanielku bądź grzeczny i szczęśliwy! :) Quote
Gabi79 Posted March 18, 2016 Posted March 18, 2016 8 minut temu, szafirka napisał: Po Rambusia dzisiaj przyjechała najmłodsza pańcia ze swoim kolegą, Rambi bardzo entuzjastycznie ich przywitał - skakał, cieszył się, merdał ogonkiem, wylizał dłonie Pani, potem położył głowę na jej kolanie i patrzył. Po podpisaniu umowy i rozmowie Rambuś wyruszył w podróż. Otrzymałam smsa z informacją, że drogę psiaczek odbył wzorowo, a teraz chodzi, zwiedza i powoli przyzwyczaja się do nowego miejsca. Zadzwonię jutro i zapytam jak minęła noc i pierwszy dzień. Tak jak na początku, kiedy pisałam Wam o rodzince, czułam jakiś spokój, tak teraz wszystko się potwierdza i nie wydaje mi się, że Rambi miałby wrócić. Spanielku bądź grzeczny i szczęśliwy! :) Dziękujemy Haniu za wieści!!! Powodzenia przystojniaku!!! Quote
Bogusik Posted March 18, 2016 Author Posted March 18, 2016 Haniu,bardzo dziękujemy za wiadomości.Teraz będziemy mocno trzymać kciuki za aklimatyzację Rambi w nowym domku!Haniu,czy prosiłaś Państwa o zdjęcia? Quote
Anula Posted March 18, 2016 Posted March 18, 2016 I ja też będę myślami z Rambi w tych pierwszych trudnych dniach dla wszystkich,a może nie trudnych,zobaczymy.Trzymam mocno kciuki i będziemy czekać na wiadomości. Quote
szafirka Posted March 19, 2016 Posted March 19, 2016 Dzisiaj dzwoniłam do nowego domu Rambusia i dowiedziałam się, że ... Rambi zachowuje się idealnie! Jest bardzo grzeczny, radosny, szybko się uczy. Noc przespał spokojnie, nie ma z jego strony żadnej agresji. A więc chyba trafił swój na swego i oby tak dalej. O zdjęcia prosiłam wczoraj i dzisiaj i otrzymałam obietnicę, że będą. Quote
Tola Posted March 19, 2016 Posted March 19, 2016 4 minuty temu, szafirka napisał: Dzisiaj dzwoniłam do nowego domu Rambusia i dowiedziałam się, że ... Rambi zachowuje się idealnie! Jest bardzo grzeczny, radosny, szybko się uczy. Noc przespał spokojnie, nie ma z jego strony żadnej agresji. A więc chyba trafił swój na swego i oby tak dalej. O zdjęcia prosiłam wczoraj i dzisiaj i otrzymałam obietnicę, że będą. No i dobrze - tak być powinno :):) Duzo miłości piesku w nowym domu!!! Quote
Bogusik Posted March 19, 2016 Author Posted March 19, 2016 Super wiadomości! :) Bardzo się cieszę,że Rambi dobrze się aklimatyzuje :) Rozumiem,że Państwo zostawiają mu to imię? Quote
Anula Posted March 19, 2016 Posted March 19, 2016 Ja też się ogromnie cieszę z pierwszych wiadomości z domku Rambiego.Oby takie wiadomości były już na zawsze.Wciąż w moich myślach jest obawa po nieudanej adopcji,że może Rambi zachować się tak jak w poprzednim domku jeżeli to było prawdą.To czekamy na dalsze wiadomości i zdjęcia. Quote
Recommended Posts