halszka Posted January 9, 2016 Posted January 9, 2016 Przyszłam i ja do Abi :) jeśli będzie dziewczynka kiedyś potrzebowała ogłoszeń proszę dajcie znać,chętnie pomogę 1 Quote
Bogusik Posted January 9, 2016 Author Posted January 9, 2016 Serdecznie witamy i bardzo dziękujemy za oferowaną pomoc!Jak zawsze możemy na Was kochane liczyć! :) Quote
Tola Posted January 9, 2016 Posted January 9, 2016 Dotarłam i ja do Abi, imię bardzo energetyczne, jak sama dziewczynka :) Ode mnie również wielkie podziękowania dla TZ szafirki za szczęśliwy dowóz suczek! Oli został, bardzo mi go szkoda, teraz na pewno w schronisku nie ma szans na adopcję, może jedna uda mu się z czasem pomóc... Trudno przez siatkę boksu ocenić charakter psa, a i wyprowadzenie często niewiele pomaga. Filipek gryzł przy próbie wyprowadzania, a u zadry stal się nagle wielkim przytulakiem. Pszeniczny stronił w boksie od psów, nie podchodził do siatki do ludzi - a teraz śpi w łóżku. Podobnie było z Mika i Kiką - gdy pierwszy raz je zobaczyłam to przemykały w boksie z paniką w oczach, Kika gryzła przy próbie zrobienia przy niej czegokolwiek. ale już je zabierałam to agresji nie było. Schronisko to specyficzne miejsce i często dopiero zabranie psa w nowych warunków pokazuje, z kim mamy do czynienia. Wiemy na pewno, ze Oli musiał przeżyć wielką traumę, ale być może jest to wszystko do wyprowadzenia. Może być jednak tak, że jego strachu nie da się pokonać. Quote
Tola Posted January 9, 2016 Posted January 9, 2016 1 godzinę temu, Gabi79 napisał: Znowu dogo swoje, ja swoje. Chciałam zacytować TZ-a szafirki. Serce rośnie i buzia się śmieje czytając takie słowa. Widać Haniu, że oboje z mężem bardzo się angażujecie w pomoc tym wszystkim bidusiom. Bardzo Wam za to dziękuję!!! Abi prześliczna, ciekawe jak długo obie sunieczki były w schronisku? Łaciatkę zobaczyłam po raz pierwszy we wrześniu, Abi była krócej, chyba od pażdziernika. Tz zamówił 33 kg karmy (dla Abi i łaciatki), jak będzie na miejscu szafirka da znać. Quote
Anula Posted January 9, 2016 Posted January 9, 2016 3 minuty temu, Tola napisał: Dotarłam i ja do Abi, imię bardzo energetyczne, jak sama dziewczynka :) Jak byłam w schronisku dała juz się poznać jako bardzo otwarta, nastawiona na człowieka sunia. Oli został, bardzo mi go szkoda, teraz na pewno w schronisku nie ma szans na adopcję, może jedna uda mu się z czasem pomóc... Trudno przez siatkę boksu ocenić charakter psa, a i wyprowadzenie często niewiele pomaga. Filipek gryzł przy próbie wyprowadzania, a u zadry stal się nagle wielkim przytulakiem. Pszeniczny stronił w boksie od psów, nie podchodził do siatki do ludzi - a teraz śpi w łóżku. Podobnie było z Mika i Kiką - gdy pierwszy raz je zobaczyłam to przemykały w boksie z paniką w oczach, Kika gryzła przy próbie zrobienia przy niej czegokolwiek. ale już je zabierałam to agresji nie było. Schronisko to specyficzne miejsce i często dopiero zabranie psa w nowych warunków pokazuje, z kim mamy do czynienia. Wiemy na pewno, ze Oli musiał przeżyć wielką traumę, ale być może jest to wszystko do wyprowadzenia. Może być jednak tak, że jego strachu nie da się pokonać. Tola,ja mam ogromną prośbę,jak będziesz w Schronisku poobserwuj Oli,jak on się zachowuje,czy jest tak aż agresywnym mocno psiakiem.W momencie łapania go może tak się tylko zachowywał,dostał furii.Bardzo proszę zwróć na niego uwagę i daj znać.Biedny pies,zapewne przypięto mu łatkę agresora w schronie a to już wróży mu dożywotni raczej schron. Quote
Gusiaczek Posted January 9, 2016 Posted January 9, 2016 Z serdecznościami sobotnimi przybywam Bardzo polubiłam Wasze miejsca, uratowane przez Was Ogonki .... tu jest bardzo pozytywna energia. Oby więcej takich Ludzi było na świecie ... 2 Quote
Anula Posted January 9, 2016 Posted January 9, 2016 Tola,serdecznie dziękuję za karmę(16,5kg) dla Abi.Jesteś Kochana. Haniu,ja wysłałam kilka obróżek,czy doszły? Czy przydadzą się dla psiaków? Quote
b-b Posted January 9, 2016 Posted January 9, 2016 Wspaniale, że Abi okazała się tak miłą sunią :) Mam nadzieję, że i Oli będzie miał szansę pokazać ,że jednak nie jest taki groźnym psiakiem. Quote
elik Posted January 9, 2016 Posted January 9, 2016 5 godzin temu, Tola napisał: ... Oli został, bardzo mi go szkoda, teraz na pewno w schronisku nie ma szans na adopcję, może jedna uda mu się z czasem pomóc... Trudno przez siatkę boksu ocenić charakter psa, a i wyprowadzenie często niewiele pomaga. Filipek gryzł przy próbie wyprowadzania, a u zadry stal się nagle wielkim przytulakiem... Bardzo prawdopodobne, że Oli zachował się tak, bo próbę łapania odebrał jako atak i próbował się bronić. Biedaczek :( Quote
szafirka Posted January 9, 2016 Posted January 9, 2016 Abi jest cudowna! Bardzo otwarta, radosna i taka wdzięczna za to czym los ją obdarzył. Szybko znajdzie domek. Dzisiaj kupiłam krople na pchły i tabletki na odrobaczenie. Za kilka dni trzeba będzie ją wykąpać. W książeczce napisane jest, że urodziła się w marcu 2014 r. Dziękujemy za miłe słowa, staramy się pomóc psiakom i wkładamy w to całą swoją energię i czas. 2 Quote
Anula Posted January 9, 2016 Posted January 9, 2016 32 minut temu, szafirka napisał: Abi jest cudowna! Bardzo otwarta, radosna i taka wdzięczna za to czym los ją obdarzył. Szybko znajdzie domek. Dzisiaj kupiłam krople na pchły i tabletki na odrobaczenie. Za kilka dni trzeba będzie ją wykąpać. W książeczce napisane jest, że urodziła się w marcu 2014 r. Dziękujemy za miłe słowa, staramy się pomóc psiakom i wkładamy w to całą swoją energię i czas. Haniu,jaki koszt jest kropli i tabletek? Pisz nam wszystko bo muszę nanieść na pierwszej stronie wydatki. Quote
Bogusik Posted January 9, 2016 Author Posted January 9, 2016 Ojejku,to ona jest młodziutka!Haniu,a jak ze szczepieniem p/wściekliźnie? Po odrobaczeniu,trzeba będzie Abi zaszczepić na wirusówki.Oczywiście w odstępie czasu. Otrzymałam na pw. od nowej dogomanki o nicku Wyjadaczka chęć pomocy dla Abi w formie deklaracji stałej w kwocie 150zł przez pół roku oraz jednorazowej w kwocie 100zł.Bardzo pięknie dziekujemy za tak hojną deklarację! :) 1 Quote
Gabi79 Posted January 9, 2016 Posted January 9, 2016 Godzinę temu, szafirka napisał: Abi jest cudowna! Bardzo otwarta, radosna i taka wdzięczna za to czym los ją obdarzył. Szybko znajdzie domek. Dzisiaj kupiłam krople na pchły i tabletki na odrobaczenie. Za kilka dni trzeba będzie ją wykąpać. W książeczce napisane jest, że urodziła się w marcu 2014 r. Dziękujemy za miłe słowa, staramy się pomóc psiakom i wkładamy w to całą swoją energię i czas. Ale się cieszę z takich wieści!!! Kochana sunieczka!!! Quote
Tola Posted January 9, 2016 Posted January 9, 2016 Kochana dziewczynka, tak bardzo chciała w schronie zwrócić na siebie uwagę, skakała na siatkę - wiedziała, co robi ;) Szczepienie p/ wściekliznie musi mieć, była już w boksach ogólnych... Podobnie łaciatka, ale na wszelki wypadek trzeba sprawdzić w książeczkach Quote
b-b Posted January 9, 2016 Posted January 9, 2016 4 godziny temu, szafirka napisał: Abi jest cudowna! Bardzo otwarta, radosna i taka wdzięczna za to czym los ją obdarzył. Szybko znajdzie domek. Dzisiaj kupiłam krople na pchły i tabletki na odrobaczenie. Za kilka dni trzeba będzie ją wykąpać. W książeczce napisane jest, że urodziła się w marcu 2014 r. Dziękujemy za miłe słowa, staramy się pomóc psiakom i wkładamy w to całą swoją energię i czas. Normalnie aż mi łzy popłynęły Quote
Havanka Posted January 10, 2016 Posted January 10, 2016 Mnie też często pocą się oczy, kiedy czytam o tych psich losach. Abi okazała się być młodziutką suczką. Oby szybko znalazła swój dom i zapomniała o złych doświadczeniach. Quote
Gusiaczek Posted January 10, 2016 Posted January 10, 2016 13 godzin temu, Bogusik napisał: Otrzymałam na pw. od nowej dogomanki o nicku Wyjadaczka chęć pomocy dla Abi w formie deklaracji stałej w kwocie 150zł przez pół roku oraz jednorazowej w kwocie 100zł.Bardzo pięknie dziekujemy za tak hojną deklarację! :) Cudownie, to piękny gest i radość ogromna, że ludzie nie tylko stąd odchodzą. Witam serdecznie Wyjadaczkę :) Quote
Anula Posted January 10, 2016 Posted January 10, 2016 Godzinę temu, Gusiaczek napisał: Cudownie, to piękny gest i radość ogromna, że ludzie nie tylko stąd odchodzą. Witam serdecznie Wyjadaczkę :) Quote
Bogusik Posted January 10, 2016 Author Posted January 10, 2016 Zostawię to bez komentarza.... :( Wstawiłam tu ofertę deklaracji,bo mnie o to poproszono i tyle w tym temacie! Haniu,popstrykaj trochę foteczek naszej ślicznej Abi,przydadzą się do ogłoszeń. Quote
szafirka Posted January 10, 2016 Posted January 10, 2016 Jeszcze nie płaciłam za tabletki i kropelki, bo wpadłam wczoraj do weta jak już zamykali. Umówiłam się, że pod koniec przyszłego tyg. przyjadę z psiakami na szczepienie na wirusówki i zapłacę za wszystko. Obróżki i smycz doszły, założyłam dziewczynom, dzięki. Zdjęcia do ogłoszeń zrobię po kąpieli i czesaniu, bo na razie jest sfilcowana. Transport Abi, Małej i trójłapki wyniósł 643,50 zł + bramki 72 zł (2 x 36 zł) = 715,50 zł. Quote
Gusiaczek Posted January 10, 2016 Posted January 10, 2016 5 godzin temu, Bogusik napisał: Zostawię to bez komentarza.... :( Wstawiłam tu ofertę deklaracji,bo mnie o to poproszono i tyle w tym temacie! Moja łatwowierność nie ma granic .... jednak nie jest mi głupio, a przykro :( Edit: Bogusik, dlaczego zacytowałaś mnie razem z tym czymś ? :( Quote
Bogusik Posted January 10, 2016 Author Posted January 10, 2016 8 godzin temu, Gusiaczek napisał: Moja łatwowierność nie ma granic .... jednak nie jest mi głupio, a przykro :( Edit: Bogusik, dlaczego zacytowałaś mnie razem z tym czymś ? :( Gusiaczku,ja nikogo nie cytowałam i Ciebie także nie!Nie wiem co sie Tobie pokazuje,bo ja widzę posty bez cyt. Quote
Bogusik Posted January 10, 2016 Author Posted January 10, 2016 21 minut temu, Gabi79 napisał: Czemu u Abi tak cichutko? Gabrysiu,też nie bardzo wiem dlaczego...? Nie rozsyłałam wątku na priv. a skoro Abi już bezpieczna w hoteliku,to po co zaglądać... Quote
elik Posted January 10, 2016 Posted January 10, 2016 O 9.01.2016o14:20, Tola napisał: Łaciatkę zobaczyłam po raz pierwszy we wrześniu, Abi była krócej, chyba od pażdziernika. ... A czy wiesz może od kiedy była w schronisku Nutelcia ? Quote
Recommended Posts