Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Reszta zdjęć ze schronu na zamojskim wątku; te wszystkie smutne oczy są wciąż ze mną :(

http://www.dogomania.com/forum/topic/36492-zamojskie-psiaki-szukaj%C4%85-dom%C3%B3w-i-mi%C5%82o%C5%9Bci/page-624

Pisałyśmy razedm :)

Dzięki za zdjęcia.

Jestem umówiona z AniaB na najbliższą sobotę, że pojedziemy po sunie. Czy byłaby możliwość zabrania suczek już dzisiaj, czy jutro i przetrzymania do soboty ?  Każdy dzień w schronie przy takich mrozach, to wielkie niebezpieczeństwo, zwłaszcza dla tej malizny z krótką sierścią bez podszerstka :( Ich odbiór  jest pewny na 200 i więcej procent :)

Posted

Pisałyśmy razedm :)

Dzięki za zdjęcia.

Jestem umówiona z AniaB na najbliższą sobotę, że pojedziemy po sunie. Czy byłaby możliwość zabrania suczek już dzisiaj, czy jutro i przetrzymania do soboty ?  Każdy dzień w schronie przy takich mrozach, to wielkie niebezpieczeństwo, zwłaszcza dla tej malizny z krótką sierścią bez podszerstka :( Ich odbiór  jest pewny na 200 i więcej procent :)

Na razie czekam na info od weta, czy trójłapka jest po sterylizacji - jeśli nie, to nie będzie mozna jej zabrać :(

No i szukam transportu do Rzeszowa lub bezpośredno do Krakowa...

Posted

Na razie czekam na info od weta, czy trójłapka jest po sterylizacji - jeśli nie, to nie będzie mozna jej zabrać :(

No i szukam transportu do Rzeszowa lub bezpośredno do Krakowa...

Wielkie dzięki :)

Z niepokojem będę czekała na info od weta.

Posted

zapisuje sie u małej

Witamy, bywaj często :)

Proszę bardzo https://www.facebook.com/Dogomaniapl-150307658363736/?fref=ts

ależ tu się dzieje :) wrócę później na spokojnie przeczytać :)

Dzięki :)

Dzieje się, dzieje i oby wszystko ułożyło się po naszej myśli, czyli, żeby okazało się, że maleńka sunia też jest po sterylizacji i żeby obie sunie mogły jak najszybciej opuścić schron.

Posted

Jeżeli do Szafirki, to podtrzymuję deklarację.

Dzięki :)

Takie wielkie te otwory do wnętrza kojca :(  Wewnątrz temperatura pewnie taka jak i na zewnątrz, dlatego psiaki wolą być na wybiegu w ciągłym ruchu. Mniej marzną  :(

Może by chociaż jakieś koce zawiesili, żeby choć trochu ciepła zatrzymywały. A tak w ogóle, to po co takie wielkie te wejścia ? To boksy dla koni, czy dla psów ? Sory, ale tak niewiele trzeba by choć trochu polepszyć byt tych biedaków :( Spokojnie można byłoby na stałe zmniejszyć te otwory co najmniej o połowę.

906604512a05cb8emed.jpg

Posted

A w którym tygodniu? tym, czy kolejnym?

Wstrzymajmy się na razie z konkretami do popołudnia, gdy będzie wiadomo, co z tą drugą sunieczką :)

Posted

Z tego co mogę się doczytać z postów - cytowanie poznikało i post wygląda jak jedna wielka odpowiedź :/ - mają wyjechać dwie sunie?

Posted
5 minut temu, Bogusik napisał:

Kochane ratunku!Jak odnaleźć "moja zawartość"-moje watki...??? Bardzo proszę o pomoc! :)

To jst w obserwowanej zawartosci, tyle ze nie wiem jak zrobic by przeniesc sie do ostatniej odpowiedzi a nie szukac

Posted
8 minut temu, Olena84 napisał:

To jst w obserwowanej zawartosci, tyle ze nie wiem jak zrobic by przeniesc sie do ostatniej odpowiedzi a nie szukac

Niestety nie pokazuje mi wątków tak jak kiedyś od tych z najnowszą odpowiedzią :( 

Posted

Witam wszystkich na zmienionym Dogo!!!

Nie wiem czemu w niektórych postach cytowana wypowiedź zlewa się z odpowiedzią. 

Jutro na spokojnie nadrobię zaległości. 

Wiem, od elik, że AniaB zaoferowała transport z na trasie Kraków - Rzeszów.

Aniu, nie mialyśmy okazji się poznać ani w świecie wirtualnym, ani realnym, mam nadzieję, że to nadrobimy!!!

Dziękuję Ci za tak ogromną pomoc!!!

Posted
22 godzin temu, Poker napisał:

Chyba dogo zaczęło jakoś działać...? :)

W końcu. powrót z przymusowego odwyku.

Kudłatki poszły do domku, to mogę zadeklarować 20 zł miesięcznie przez 5 miesięcy,jeżeli idzie do hoteliku ,a nie PDT.

Witaj Poker, sunia jedzie do Hoteliku szafirki, dziękujemy ślicznie za deklarację!!!

Posted
12 godzin temu, Olena84 napisał:

zapisuje sie u małej

Witaj Olenko u sunieczki!!!

2 godziny temu, b-b napisał:

Z tego co mogę się doczytać z postów - cytowanie poznikało i post wygląda jak jedna wielka odpowiedź :/ - mają wyjechać dwie sunie?

Tak,dwie. Jedna  do Krakowa do BDT, a "nasza" sunia do hoteliku, do szafirki.

Posted

Toż to koszmar, a nie forum. Tak prymitywne, ubogie w opcje formatowania nie było odkąd znam to forum !!!!

Zniknęły wszystkie podpisy, a z nimi linki do ważnych dla nas wątków.

Przewóz suczek będzie możliwy w najbliższą sobotę tj. 9.01.

Tak jak już pisała Gabi79, AniaB przyjdzie nam z pomocą i przewiezie psiurki na trasie Rzeszów-Kraków.

Niestety nie mamy na razie transportu na trasie Zamość-Rzeszów.

Prosimy o pomoc w znalezieniu transportu na tej trasie - około 150 km.

Posted
2 minuty temu, elik napisał:

Toż to koszmar, a nie forum. Tak prymitywne, ubogie w opcje formatowania nie było odkąd znam to forum !!!!

Zniknęły wszystkie podpisy, a z nimi linki do ważnych dla nas wątków.

Przewóz suczek będzie możliwy w najbliższą sobotę tj. 9.01.

Tak jak już pisała Gabi79, AniaB przyjdzie nam z pomocą i przewiezie psiurki na trasie Rzeszów-Kraków.

Niestety nie mamy na razie transportu na trasie Zamość-Rzeszów.

Prosimy o pomoc w znalezieniu transportu na tej trasie - około 150 km.

Oczywiście pokryjemy koszty transportu na trasie Zamość - Rzeszów, byle tylko ten transport się znalazł.

A może jakaś firma przewozowa, taki busik co wozi ludzi na dalszych trasach?

Posted
8 godzin temu, Gabi79 napisał:

Oczywiście pokryjemy koszty transportu na trasie Zamość - Rzeszów, byle tylko ten transport się znalazł.

A może jakaś firma przewozowa, taki busik co wozi ludzi na dalszych trasach?

Sunia nie jest wielka, to może rzeczywiście bus albo pks?

Posted
9 godzin temu, Gabryjella napisał:

Ja też się nie mogę odnaleźć. Miałam kilka wątków, w których pisałam, ale nie dodałam ich do śledzonych. Teraz nie wiem jak do nich trafić, o ile jest taka możliwość. Ledwo człowiek jedne zmiany w funkcjonowaniu forum opanuje, to za chwilę musi się wszystkiego uczyć od nowa.

spróbuj może tak: po lewej stronie na górze jest: aktywność, moje kanały aktywności, zawartość którą obserwuje

Posted
1 godzinę temu, malagos napisał:

Sunia nie jest wielka, to może rzeczywiście bus albo pks?

Problem w tym, że pojadą dwie sunie :)

Na razie nie pisałam o tym, bo nie było pewne, czy uda się wykonać to, co planujemy. Udało się więc mogę napisać, że zabieramy też maleńką trójłapkę. Właśnie teraz jest na zabiegu sterylizacji i w sobotę mogłaby pojechać razem z łaciatą sunią do Krakowa na BDT. Sunia jest mikroskopijna - waży zaledwie 3 kg. Nie dałaby sobie rady w budzie w te mrozy.

Ale pojawił się problem. Nie ma kto przywieźć suczek z Zamościa do Rzeszowa, a AniaB nie może jechać po sunie aż do Zamościa, bo w domu zostawia 2 psiaki bez opieki.

Prosimy o pomoc, poradę.

Posted
Godzinę temu, elik napisał:

Problem w tym, że pojadą dwie sunie :)

Na razie nie pisałam o tym, bo nie było pewne, czy uda się wykonać to, co planujemy. Udało się więc mogę napisać, że zabieramy też maleńką trójłapkę. Właśnie teraz jest na zabiegu sterylizacji i w sobotę mogłaby pojechać razem z łaciatą sunią do Krakowa na BDT. Sunia jest mikroskopijna - waży zaledwie 3 kg. Nie dałaby sobie rady w budzie w te mrozy.

Ale pojawił się problem. Nie ma kto przywieźć suczek z Zamościa do Rzeszowa, a AniaB nie może jechać po sunie aż do Zamościa, bo w domu zostawia 2 psiaki bez opieki.

Prosimy o pomoc, poradę.

Problem jest w tym, ze w piątek wieczorem przylatuje mój syn  -  nie widzieliśmy się na święta, będzie tylko 2 dni no i TZ nie bardzo chce wyjezdzać...

Teraz wyszła kolejna sprawa - Anula i Bogusik chcą zabracć z zamojskiego schronu psiaka - do szafirki jechałyby więc 2 psy - rozmawiałam z elik - nie dałyby chyba rady zabrac 3 psiaków.

Tak sobie myślę, czy nie lepiej byłoby,  aby TZ szafirki przyjechał w sobote i zabrał te 3 psy, a po drodze zostawił w Krakowie trójłapkę?