Mazowszanka13 Posted February 2, 2016 Posted February 2, 2016 Dobre wieści:) Szkoda, że z podwójną adopcją nie wyszło. Quote
Mazowszanka13 Posted February 2, 2016 Posted February 2, 2016 Zapraszam na bazarek, bo nic się nie dzieje:) Quote
Nutusia Posted February 3, 2016 Posted February 3, 2016 Pani nie zadzwoniła - jej strata! ;) A Melka jest prosiak - dziś rano nasikała na łóżko w mojej obecności!!!! Nie mam pomysłu co robić, żeby zrozumiała, że tak być nie może! :( Zabezpieczam łóżko pancernie, gdy wychodzimy do pracy, bo zostawiam ją z Kreską i Imką w sypialni. Okropnie mi jej było żal, gdy zostawała w klatce. Ale wiadomo - kto ma miękkie serce, ten ma... dużo prania ;) Codziennie jest nasikane na łóżko po naszym powrocie (to znaczy na pancerne zabezpieczenie kołdry i materaca). Dziś zdjęłam zasikaną pościel, zdjęliśmy materac i postawiliśmy go na sztorc. A na dno łóżka rzuciłam narzuty i psią kołdrę. Obstawiam, że zostaną obsikane... Na żadne inne łóżko, fotel czy kanapę nie zdarzyło jej się nasikać (tfu, tfu!!!!!) Quote
DoPi Posted February 3, 2016 Posted February 3, 2016 Przepraszam dziewczyny że nie pisze, ale namieszało mi się w życiu bardzo. Teraz napisze , że zaszczepiłam i zachipowałam Lare również i zapłaciłam 50 zł za wszystko. No a u mnie kicha po 26 latach pracy zredukowano moje stanowisko. Mam 51 lat i jestem wdową. Mam 80 tysięcy kredytu do spłaty. Sorry, ale na razie nie mogę sobie z tym poradzić :( Quote
jola_li Posted February 4, 2016 Posted February 4, 2016 MÓJBOŻE :( :( :(... Bardzo Ci współczuję, DoPi i bardzo mnie boli, że nie mogę pomóc :(... Quote
konfirm31 Posted February 4, 2016 Posted February 4, 2016 O, matko! Strasznie mi przykro :(. Mogę tylko przytulić :(. Czasami w jednej chwili, całe życie nam się wali w gruzy...... Quote
Nutusia Posted February 4, 2016 Posted February 4, 2016 DoPiaku, wysłałaś zapytanie na Czerską?!?!?!? Ja całkiem poważnie o tej warszawsko-wiejskiej propozycji mówiłam. I wcale to nie musi być Czerska koniecznie. A jak już będzie cokolwiek, można na spokojnie szukać dalej tam, gdzie będzie lepiej, bliżej itp. Dzisiejsza rzeczywistość to jest czysta paranoja. To, co się dzieje u mnie w firmie też jest jednym wielkim niezrozumiałym matrixem, w którym ludzie - ich byt i przyszłość - są najmniej istotnym elementem (żeby nie powiedzieć, że całkiem nieistotnym) :( Quote
Mazowszanka13 Posted February 4, 2016 Posted February 4, 2016 22 godzin temu, DoPi napisał: Przepraszam dziewczyny że nie pisze, ale namieszało mi się w życiu bardzo. Teraz napisze , że zaszczepiłam i zachipowałam Lare również i zapłaciłam 50 zł za wszystko. No a u mnie kicha po 26 latach pracy zredukowano moje stanowisko. Mam 51 lat i jestem wdową. Mam 80 tysięcy kredytu do spłaty. Sorry, ale na razie nie mogę sobie z tym poradzić :( Hotel dla psów załóż. Będziesz miała w nosie państwowe posady. Tak na serio to piszę, też mi się to marzy. No i trzymaj się Kochana :) Quote
AMIGA Posted February 4, 2016 Posted February 4, 2016 Od razu mi ten pomysł hotelu dla psów wpadł do głowy i mówiłam to Dopiaczkowi. Tylko wiadomo, że trzeba by było najpierw trochę pieniążków włożyć. No i trochę rozeznania, czy np gminy by z nią podpisały umowy. Bo znając Dopiaczka zapchała by hotel bezdomnymi psiakami, ale z tego się nie wyżywi, ani nie spłaci kredytu :( Quote
Nutusia Posted February 4, 2016 Posted February 4, 2016 No.... i jeszcze musiałaby dołożyć - a nie ma z czego :( Quote
auraa Posted February 4, 2016 Author Posted February 4, 2016 Hotel dla psów, to naprawdę jest jakieś rozwiązanie. Znam kilka osób z dogo, które w ten sposób wyszły z wielkiego dołu. Quote
Mattilu Posted February 5, 2016 Posted February 5, 2016 DoPiaczku tak mi przykro! podaj na priv nr konta albo Paypala, to dla Larci podeślę trochę kasy. Quote
Nutusia Posted February 5, 2016 Posted February 5, 2016 Zamorduję tego łóżkowego szczocha!!!!!!! Do porannych przygotowań domu na nasze wyjście do pracy doszło wynoszenie wielkiego podwójnego materaca z łóżka w sypialni. Wczoraj wieczorem Sławek zatargał materac z powrotem na łóżko i niestety nie zamknął za sobą drzwi sypialni. W jednej chwili materac został po raz kolejny zasikany :( Quote
Mattilu Posted February 5, 2016 Posted February 5, 2016 Nutusiu, nie miałaś tam pod ręką jakiejś behawiorystki, żeby się poradzić co z tym fantem zrobić? Quote
Nutusia Posted February 5, 2016 Posted February 5, 2016 Pytałam. Nie wpuszczać do sypialni, zabronić spania w łóżku... Quote
malagos Posted February 5, 2016 Posted February 5, 2016 Bieda z tym zasikańcem! Krzykniesz- źle, gazeta machniesz - też niedobrze. Że tez to psie goowienko nie rozumie prostych zasad! DoPi, ściskam i życzę wytrwałości. Straszne te czasy, nie do życia w tym kraju, cholera! Ja dostałam wczoraj w pracy podwyżkę, z wyrównaniem od stycznia, podnieśli o 70 zl i mam teraz równo 2 tys. złotych brutto. Po studiach, po podyplomówce, po setce kursów. Quote
Nutusia Posted February 5, 2016 Posted February 5, 2016 Ani żyć ani umrzeć, jak to mówią :( A skoro o finansach... wpisz proszę DoPiaku 21 zł za podkłady dla zasikańca (3 paczki). Dzięki Kejciu udało się kupić za połowę ceny :) Quote
Poker Posted February 5, 2016 Posted February 5, 2016 DoPi , daj numer konta.Wpłacę chociaż coś na psy,żebyś nie ponosiła dodatkowych kosztów. Quote
Mazowszanka13 Posted February 5, 2016 Posted February 5, 2016 Ja niebawem z bazarku coś dołożę. Quote
Mazowszanka13 Posted February 5, 2016 Posted February 5, 2016 23 godzin temu, AMIGA napisał: Od razu mi ten pomysł hotelu dla psów wpadł do głowy i mówiłam to Dopiaczkowi. Tylko wiadomo, że trzeba by było najpierw trochę pieniążków włożyć. No i trochę rozeznania, czy np gminy by z nią podpisały umowy. Bo znając Dopiaczka zapchała by hotel bezdomnymi psiakami, ale z tego się nie wyżywi, ani nie spłaci kredytu :( Trzeba by ze słodkokwaśną pogadać. Ona prowadzi hotelik powiązany z gminą w świętokrzyskim. Quote
Nutusia Posted February 7, 2016 Posted February 7, 2016 Uprzejmie donoszę, że Melania miała dziś wizytację ;) Rodzina z dwójką dzieci "podstawówkowych", bardzo grzecznych, spokojnych i dobrze wychowanych. Melcia była nieco zaniepokojona i nie do końca pokazała na co ją stać, ale i tak podbiła wszystkie 4 serducha :) Jutro Pani ma zadzwonić i umówimy się na rewizytę, gdy wyprawka Melciowa będzie gotowa :D Quote
Recommended Posts