Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Pani nie zadzwoniła - jej strata! ;)

A Melka jest prosiak - dziś rano nasikała na łóżko w mojej obecności!!!! Nie mam pomysłu co robić, żeby zrozumiała, że tak być nie może! :( Zabezpieczam łóżko pancernie, gdy wychodzimy do pracy, bo zostawiam ją z Kreską i Imką w sypialni. Okropnie mi jej było żal, gdy zostawała w klatce. Ale wiadomo - kto ma miękkie serce, ten ma... dużo prania ;) Codziennie jest nasikane na łóżko po naszym powrocie (to znaczy na pancerne zabezpieczenie kołdry i materaca). Dziś zdjęłam zasikaną pościel, zdjęliśmy materac i postawiliśmy go na sztorc. A na dno łóżka rzuciłam narzuty i psią kołdrę. Obstawiam, że zostaną obsikane... Na żadne inne łóżko, fotel czy kanapę nie zdarzyło jej się nasikać (tfu, tfu!!!!!)

Posted

Przepraszam dziewczyny że nie pisze, ale namieszało mi się w życiu bardzo. Teraz napisze , że zaszczepiłam i zachipowałam Lare również i zapłaciłam 50 zł za wszystko.

No a u mnie kicha po 26 latach pracy zredukowano moje stanowisko. Mam 51 lat i jestem wdową. Mam 80 tysięcy kredytu do spłaty. 

Sorry, ale na razie nie mogę sobie z tym poradzić :(

Posted

DoPiaku, wysłałaś zapytanie na Czerską?!?!?!?

Ja całkiem poważnie o tej warszawsko-wiejskiej propozycji mówiłam. I wcale to nie musi być Czerska koniecznie. A jak już będzie cokolwiek, można na spokojnie szukać dalej tam, gdzie będzie lepiej, bliżej itp.

Dzisiejsza rzeczywistość to jest czysta paranoja. To, co się dzieje u mnie w firmie też jest jednym wielkim niezrozumiałym matrixem, w którym ludzie - ich byt i przyszłość - są najmniej istotnym elementem (żeby nie powiedzieć, że całkiem nieistotnym) :(

Posted
22 godzin temu, DoPi napisał:

Przepraszam dziewczyny że nie pisze, ale namieszało mi się w życiu bardzo. Teraz napisze , że zaszczepiłam i zachipowałam Lare również i zapłaciłam 50 zł za wszystko.

No a u mnie kicha po 26 latach pracy zredukowano moje stanowisko. Mam 51 lat i jestem wdową. Mam 80 tysięcy kredytu do spłaty. 

Sorry, ale na razie nie mogę sobie z tym poradzić :(

Hotel dla psów załóż. Będziesz miała w nosie państwowe posady. Tak na serio to piszę, też mi się to marzy.

No i trzymaj się Kochana :)

Posted

Od razu mi ten pomysł hotelu dla psów wpadł do głowy i mówiłam to Dopiaczkowi. Tylko wiadomo, że trzeba by było najpierw trochę pieniążków włożyć. No i trochę rozeznania, czy np gminy by z nią podpisały umowy. Bo znając Dopiaczka zapchała by hotel bezdomnymi psiakami, ale z tego się nie wyżywi, ani nie spłaci kredytu :(

Posted

Hotel dla psów, to naprawdę jest jakieś rozwiązanie. Znam kilka osób z dogo, które w ten sposób wyszły z wielkiego dołu.

Posted

Zamorduję tego łóżkowego szczocha!!!!!!!

Do porannych przygotowań domu na nasze wyjście do pracy doszło wynoszenie wielkiego podwójnego materaca z łóżka w sypialni. Wczoraj wieczorem Sławek zatargał materac z powrotem na łóżko i niestety nie zamknął za sobą drzwi sypialni. W jednej chwili materac został po raz kolejny zasikany :(

Posted

Bieda z tym zasikańcem! Krzykniesz- źle, gazeta machniesz - też niedobrze. Że tez to psie goowienko nie rozumie prostych zasad!

DoPi, ściskam i życzę wytrwałości. Straszne te czasy, nie do życia w tym kraju, cholera! Ja dostałam wczoraj w pracy podwyżkę, z wyrównaniem od stycznia, podnieśli o 70 zl i mam teraz równo 2 tys. złotych brutto. Po studiach, po podyplomówce, po setce kursów.

Posted

Ani żyć ani umrzeć, jak to mówią :(

A skoro o finansach... wpisz proszę DoPiaku 21 zł za podkłady dla zasikańca (3 paczki). Dzięki Kejciu udało się kupić za połowę ceny :)

Posted
23 godzin temu, AMIGA napisał:

Od razu mi ten pomysł hotelu dla psów wpadł do głowy i mówiłam to Dopiaczkowi. Tylko wiadomo, że trzeba by było najpierw trochę pieniążków włożyć. No i trochę rozeznania, czy np gminy by z nią podpisały umowy. Bo znając Dopiaczka zapchała by hotel bezdomnymi psiakami, ale z tego się nie wyżywi, ani nie spłaci kredytu :(

Trzeba by ze słodkokwaśną pogadać. Ona prowadzi hotelik powiązany z gminą w świętokrzyskim.

Posted

Uprzejmie donoszę, że Melania miała dziś wizytację ;) Rodzina z dwójką dzieci "podstawówkowych", bardzo grzecznych, spokojnych i dobrze wychowanych. Melcia była nieco zaniepokojona i nie do końca pokazała na co ją stać, ale i tak podbiła wszystkie 4 serducha :)

Jutro Pani ma zadzwonić i umówimy się na rewizytę, gdy wyprawka Melciowa będzie gotowa :D