teresaa118 Posted November 30, 2015 Posted November 30, 2015 Oferuje 70 zl stalej platne od grudnia."Coby" bylo rowno a co z kontem? Quote
dorcia2 Posted November 30, 2015 Posted November 30, 2015 odwiedzam dziewczynki i melduję ,że stała grudniowa w drodze fajnie jakby razem do domku trafiły ,pomarzyć można Quote
Anula Posted November 30, 2015 Posted November 30, 2015 Wpłaciłam na konto Anuli 168 zł z tego bazarku http://www.dogomania.com/forum/topic/333813-za-chwil%C4%99-koniec-dla-pan%C3%B3w-i-m%C5%82odzie%C5%84c%C3%B3wdo-1311g22/?p=16630503 Proszę o potwierdzenie. Ślicznie dziękujemy za bazarek i wpłatę. 30.11.15 nadeszła kwota 168,00zł dla kudłatek. teresaa118,zaraz podeślę dane do wpłaty.Bardzo dziękuję,że chcesz pomóc suniom i przypominasz się. Quote
Bogusik Posted November 30, 2015 Author Posted November 30, 2015 Kochani skleciłam bazarek świąteczny dla dziewczynek i serdecznie zapraszam do odwiedzin :) http://www.dogomania.com/forum/topic/333996-ho-ho-ho-po-%C5%9Bwi%C4%85teczne-%C5%9Bliczno%C5%9Bci-zapraszamy-do-o71215/ Quote
szafirka Posted December 1, 2015 Posted December 1, 2015 Wczoraj miałyśmy z jasną - Kiką ciężki wieczór. Popołudniu było jeszcze wszystko OK, a wieczorem okazało się, że Kika ma spuchnięty brzuszek i dziurkę w brzuszku, z której leci krew i osocze. Akcja była szybka, zaraz zadzwoniłam do weterynarza, umówiłam się na wizytę, zdezynfekowałam ranę i obandażowałam sunię. O 21 byłam u weta. Okazało się, że Kika ma też wysoką gorączkę. Rana powstała na fragmencie szwu po sterylizacji. W brzuszku jest spory obrzęk podskórny, silne zapalenie nie wiadomo dokładnie czym spowodowane. może to być przepuklina, może być oddziaływanie organizmu na resztki szwów po sterylizacji. Dzisiaj popołudniu jadę z nią na kontrolę i zobaczymy. Wczoraj wszystko było tak nabrzmiałe, że USG niewiele wykazało. Taki nagły atak spowodowany był tym, że powoli gromadziły się płyny, aż w końcu w najsłabszym miejscu wyciekły z organizmu tworząc ranę. Dzisiaj już rana nie sączy się. Kika ma załozony kołnierz i jest odseparowana od innych psiaków. Co kilka godzin dezynfekuję i smaruję żelem wspomagającym gojenie. Quote
Gabi79 Posted December 1, 2015 Posted December 1, 2015 Wczoraj miałyśmy z jasną - Kiką ciężki wieczór. Popołudniu było jeszcze wszystko OK, a wieczorem okazało się, że Kika ma spuchnięty brzuszek i dziurkę w brzuszku, z której leci krew i osocze. Akcja była szybka, zaraz zadzwoniłam do weterynarza, umówiłam się na wizytę, zdezynfekowałam ranę i obandażowałam sunię. O 21 byłam u weta. Okazało się, że Kika ma też wysoką gorączkę. Rana powstała na fragmencie szwu po sterylizacji. W brzuszku jest spory obrzęk podskórny, silne zapalenie nie wiadomo dokładnie czym spowodowane. może to być przepuklina, może być oddziaływanie organizmu na resztki szwów po sterylizacji. Dzisiaj popołudniu jadę z nią na kontrolę i zobaczymy. Wczoraj wszystko było tak nabrzmiałe, że USG niewiele wykazało. Taki nagły atak spowodowany był tym, że powoli gromadziły się płyny, aż w końcu w najsłabszym miejscu wyciekły z organizmu tworząc ranę. Dzisiaj już rana nie sączy się. Kika ma załozony kołnierz i jest odseparowana od innych psiaków. Co kilka godzin dezynfekuję i smaruję żelem wspomagającym gojenie. Boże, biedna maleńka, oby wszystko było ok!!! Quote
Nutusia Posted December 1, 2015 Posted December 1, 2015 Tak się zdarza po zabiegach, że zbiera się płyn. Dobrze, że znalazł sobie ujście. Będzie dobrze ;) Quote
Gabi79 Posted December 1, 2015 Posted December 1, 2015 Tak się zdarza po zabiegach, że zbiera się płyn. Dobrze, że znalazł sobie ujście. Będzie dobrze ;) Pomyślcie, co by było, gdyby sunia była nadal w schronie.... A tak maleńka zaopiekowana i musi być dobrze!!! Quote
Gusiaczek Posted December 1, 2015 Posted December 1, 2015 Aż mnie zmroziło ..... :( będzie dobrze, trzymam kciuki za Maleńtasa Quote
Poker Posted December 1, 2015 Posted December 1, 2015 Takie cuda się zdarzają. Może jej organizm odrzucił szew albo jeżeli był nierozpuszczalny i kawałek został w skórze, to doszło do stanu zapalnego. Powinno być dobrze. Całe szczęście ,ze szafirka szybko zauważyła i pognała do weta. Quote
Anula Posted December 1, 2015 Posted December 1, 2015 Pomyślcie, co by było, gdyby sunia była nadal w schronie.... A tak maleńka zaopiekowana i musi być dobrze!!! No właśnie całe szczęście,że Mika jest u Hani i można zareagować szybko i pomóc.W schronie kto by zauważył,że coś się dzieje.Czekamy na wiadomości z popołudniowej wizyty.Haniu,dziękuję,że tak szybko zareagowałaś i pojechałaś do weta z Kiką. Quote
Bogusik Posted December 1, 2015 Author Posted December 1, 2015 W schronie by tego nikt nie zauważył pod skołtunioną sierścią... miejmy nadzieję,że wszystko będzie dobrze.Trzymamy kciuki! Quote
szafirka Posted December 1, 2015 Posted December 1, 2015 Kika prawdopodobnie miała zapalenie gruczołu. Teraz rana wygląda dużo lepiej, już prawie się zasklepiła, obrzęk jest niewielki i temperatura ciała prawidłowa. Kika dostała antybiotyk w zastrzyku, dostała też tabletki na 3 dni Sinolux i w piątek mamy się stawić do kontroli. Wszystko powinno być już dobrze. Rzeczywiście pod tym futrem z kołtunami nic by nie było widać. Quote
Tola Posted December 1, 2015 Posted December 1, 2015 Jak dobrze, ze sunia jest u szafirki, a nie w schroniskowym boksie, byłoby już po niej. Trzymam kciuki za szybki powrót do zdrowia! Szafirka - podaj koszt leczenia uszek (Silvera) i teraz tego leczenia - to część pokryje ZEA. Quote
Anula Posted December 1, 2015 Posted December 1, 2015 Jak dobrze, ze sunia jest u szafirki, a nie w schroniskowym boksie, byłoby już po niej. Trzymam kciuki za szybki powrót do zdrowia! Szafirka - podaj koszt leczenia uszek (Silvera) i teraz tego leczenia - to część pokryje ZEA. Tola Jak dobrze, ze sunia jest u szafirki, a nie w schroniskowym boksie, byłoby już po niej. Trzymam kciuki za szybki powrót do zdrowia! Szafirka - podaj koszt leczenia uszek (Silvera) i teraz tego leczenia - to część pokryje ZEA. Tola to niech Fundacja pokryje całościowo koszt leczenia Kiki a my pokryjemy koszt leczenia Silvera - 73,30zł.Tak będzie sprawiedliwie. Quote
Anula Posted December 1, 2015 Posted December 1, 2015 A jaki jest kosz leczenia Kiki? Jak Hania wejdzie na Dogo to zapewne napisze ale sądzę,że będzie przybliżony jak u Silvera. Quote
szafirka Posted December 1, 2015 Posted December 1, 2015 Nie wiem jeszcze, w piątek pojdę na kontrolę to mnie podliczą Quote
Tola Posted December 1, 2015 Posted December 1, 2015 Jak Hania wejdzie na Dogo to zapewne napisze ale sądzę,że będzie przybliżony jak u Silvera. Nie wiem jeszcze, w piątek pojdę na kontrolę to mnie podliczą Ok Quote
Bogusik Posted December 1, 2015 Author Posted December 1, 2015 Dobrze,że już Mikunia lepiej się czuje! :) Jeszcze teraz wraca do mnie rozmowa z Anulką,co robić?Którą wyciągamy,a którą mamy zostawić...? Rozmowa była krótka,zabieramy obie i jakoś damy radę! :) Nigdy byśmy sobie tego nie darowały, gdyby Mikunia została i nie doczekała szansy życia po za schronem... Quote
Anula Posted December 2, 2015 Posted December 2, 2015 Dobrze,że już Mikunia lepiej się czuje! :) Jeszcze teraz wraca do mnie rozmowa z Anulką,co robić?Którą wyciągamy,a którą mamy zostawić...? Rozmowa była krótka,zabieramy obie i jakoś damy radę! :) Nigdy byśmy sobie tego nie darowały, gdyby Mikunia została i nie doczekała szansy życia po za schronem... Bogusik,jasna ma na imię Kika a ciemna Mika. No właśnie ciężko by było żyć z przeświadczeniem,że pozostawiłyśmy Kikę w schronie.Miałyśmy nosa. Edit. Pomyłka-jasna ma na imię Mika a ciemna Kika.Zasugerowałam się wpisem szafirki stąd mój post. Quote
Bogusik Posted December 2, 2015 Author Posted December 2, 2015 Bogusik,jasna ma na imię Kika a ciemna Mika. No właśnie ciężko by było żyć z przeświadczeniem,że pozostawiłyśmy Kikę w schronie.Miałyśmy nosa. Według bazarku to czarna - Kika,a jasna - Mika :) http://www.dogomania.com/forum/topic/333834-rozliczam-imienno-cegie%C5%82kowy-dla-dw%C3%B3ch-si%C3%B3str-wyci%C4%85gni%C4%99tych-ze-schroniska-1811-2000/ Quote
Anula Posted December 2, 2015 Posted December 2, 2015 Dziś przyszła deklaracja stała od dorcia2.Ślicznie dziękujemy. Hotelik opłacony za XII. Quote
Gusiaczek Posted December 2, 2015 Posted December 2, 2015 Z pozdrowieniami dla Dziewczynek :) 1 Quote
Recommended Posts