Jump to content
Dogomania

błagamy o szansę dla pięknego Kubusia! MA DOM:) wielkie oblewanie!!! :)

Recommended Posts

Posted

[quote name='ewatr']W 1 poscie sa ogloszenia czesc z nich jest nieaktywna ,
mam pytanie czy on ma inne ogłoszenia i allegro ?

Jezeli ktos go gdzies ogłasza to prosze o linki a Mysie o wstawienie ich do 1 postu ...

Bo sie chłopak powoli juz ładnie socjalizuje u Wiosny :loveu: i chyba czas by było mu szukać domu :eviltong:

sorry ze ja tak przyziemnie z rana ale ja jak zwykle w porze pracy wiec i temat taki nieciekawy ;)
No i dzięki BOgu, ze ktoś tu czuwa nad nami i cos niecoś przyziemnie napisze:loveu::loveu:Bo my to tylko w....hhhmmmm...no w "chmurach":eviltong::eviltong:Wiesz Ewuś...jak sie po nocach siedzi, to już z samego tego sie jest pijanym- wiec wtedy duzo nie trzeba zeby pisac glupoty:oops::oops:

• Replies 2.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

marysia55 napisał(a):
dlaczego ja ciągle jak tu zaglądam to ostatnio muszę zaczynać od awantury:mad::mad: gdzie są ciotki no gdzie :motz::motz:

NO jak to gdzie???Sledzą Cię nieustannie i notują o ktorej to sie wchodzi na wątek Kubolinka:mad::mad::cool1:

Posted

Kuba to średnio-duży pies o prześlicznej, biszkoptowej maści i jasnym, różowym nochalu. Kuba kiedyś miał dom, miał swego pana, miał normalne, szczęśliwe psie życie. Niestety pan wyjechał za granicę, zapewne goniąc właśnie za normalnym życiem, psa zostawił rodzinie. Nie minęło jednak dużo czasu, a Kuba znalazł się w schronisku w Zabrzu.
Kuba trafił tam, gdy miał sześć lat.
W warunkach schroniska psy nie mają stałego kontaktu z człowiekiem. Niektóre znoszą to bez specjalnego uszczerbku na psychice, Kuba jednak coraz bardziej znikał, coraz bardziej wycofywał się z życia. Dzięki wolontariuszce ze schroniska oraz innym osobom, dla których los Kuby stał się bardzo ważny, pies zamieszkał w hoteliku dla psów, gdzie został otoczony troskliwą i fachową opieką behawiorysty. Poczynił ogromne postępy: zaczął jeść z ręki, z czasem pozwolił się głaskać, zapinać smycz i zabierać na spacery, które uwielbia.
W tej chwili jest zupełnie innym psem, choć nadal nieśmiałym, trzymającym się na dystans i nie dającym dotykać każdemu. Oswajanie Kuby wymaga jeszcze nakładu czasu, ale wyraźnie widać jak Kuba przełamał się i znowu ufa ludziom.
Kuba jest psem spokojnym, grzecznym. To jeden z tych, które swoją obecnością starają się nie sprawiać kłopotów i nie wchodzić nikomu w drogę. Jest przyjazny w stosunku do innych psów, nie wdaje się w żadne sprzeczki. To dostojny pies w średnim wieku, jest zrównoważony ale pełen energii i radości życia.
Kuba to pies, który otrzymał drugą szansę na życie i nie chcemy, aby ta szansa została zmarnowana.
Dlatego szukamy dla Kuby nowego domu i osoby gotowej poświęcić mu czas i cierpliwość. Osobie tej zapewnimy stałą, dożywotnią nawet pomoc behawioralną w prowadzeniu i układaniu psa.
Kuba jest wykastrowany i zdrowy. Ma osiem lat.

to jest tekst ogłoszeń Kuby ;)

Wzorowałam się na tekście Wiosenki :loveu: (zmiany są melańkie) :oops:

Poczytajcie cioteczki, może wymyślmy jakiś fajny tytuł ogłoszenia.
Czas powznawiać je po powoli wygasają i spadają bardzo nisko :razz:

Jak myślicie, może ten tekst jest dobry do allegro?

Posted

Mysia_ napisał(a):
qrczę nie wiem jak to sie stało, że w nocy do Kubusia nie dotarłam :oops::oops:

JA już nic nie napiszę:mad:Wszystko odnotowane i napisze do Kubusia list niebawem- zobaczymy jak si e będziesz przed nim tlumaczyła:p

Posted

marysia55 napisał(a):
dlaczego ja ciągle jak tu zaglądam to ostatnio muszę zaczynać od awantury:mad::mad: gdzie są ciotki no gdzie :motz::motz:

Ło matko,tylko bez awantur:shake:nie mozna dawac złego przykladu Kubusiowi:cool1:

Posted

Tekst według mnie super. Ja chwilowo mam totalny brak weny jeśli chodzi o chwytliwe, krótkie tytuły.
Sugeruję za przykładem wątku Elzy i tutaj ogłosić konkurs :evil_lol: tym razem na chwytliwy tytuł do ogłoszeń dla Kuby :cool1:

No to dalej cioteczki ;) wpisywać pomysły

Posted

[quote name='Ra_dunia']Tekst według mnie super. Ja chwilowo mam totalny brak weny jeśli chodzi o chwytliwe, krótkie tytuły.
Sugeruję za przykładem wątku Elzy i tutaj ogłosić konkurs :evil_lol: tym razem na chwytliwy tytuł do ogłoszeń dla Kuby :cool1:

No to dalej cioteczki ;) wpisywać pomysły

Może coś na kanwie drugiej szansy...ponownych narodzin.....

Posted

[quote name='Ra_dunia']Kuba Allegra chyba nie ma :roll:
Ewatr - jakbyś była taka kochana i je zrobiła... :loveu:

Zrobie wyróznione allegro z tekstem Negri :p
to juz pisze zebyśmy sie nie zdublowali ;)

tylko musze jeszcze przeczesac watek w poszukiwaniu dobrych zdjec ...

Wiosno a nie dało by sie zrobic jeszcze paru nowych zdjec ?

wiesz takich przy ludziach moga byc w objeciach :))) itp...

a kontakt do ogłoszen taki jak w 1 poscie ?

KONTAKT:
[email protected]
tel. 0 692 581 343

Posted

[quote name='ewatr']Zrobie wyróznione allegro z tekstem Negri :p
to juz pisze zebyśmy sie nie zdublowali ;)

tylko musze jeszcze przeczesac watek w poszukiwaniu dobrych zdjec ...

Wiosno a nie dało by sie zrobic jeszcze paru nowych zdjec ?

wiesz takich przy ludziach moga byc w objeciach :))) itp...
:buzi::laugh2_2::Rose::sweetCyb:

dziekujemy a fotek jest mnóstwo :loveu:

Co do kontaktu ustaliłysmy, że zainteresowane domku kierujemy do Wiosny

tel. 0-506-935-278

Posted

Negri_2008 napisał(a):

Co do kontaktu ustaliłysmy, że zainteresowane domku kierujemy do Wiosny

tel. 0-506-935-278

ok czyli kontakt na Wiosne :loveu:
acha i jakie wojewodztwo wpisac ewentualnie miasto bo allegro wymaga lokalizacji ?

a zdjecia to ja i tak chce a co mi tam :eviltong:;)
dawno juz nowego Kubuchny nie ogladałam
tu tylko "gadki szmatki" noca odchodza
bo nocna zmiana jakby silniej obsadzona :hmmmm:

a zdjec ni ma :eviltong:

Posted

z mapy mi wyszło, że podlaskie

oj, ciotki, ciotki.. opolskie ;)
właściwie granica opolskiego z łodzkim, bo na niektóre spacery chadzamy już tamże ;)

Posted

agata51 napisał(a):
Alegratkę ma wyróżnioną?

ostatnio nie, bom spłukana :-(:oops: swoje alegratki wyróżniałam przez komórkę.
Fajnie było, gładko aż tu przyszedł rachunek na 400 zł i padłam :evil_lol:

Posted

[quote name='Ra_dunia']Bo dzienna zmiana udaje, że pracuje :evil_lol:

jakie mądre zdanie i pełne prawdziwych treści :evil_lol: pewnie zaraz mnie z rana zabiją :evil_lol: czy moge wybrać sposób wykonania egzekucji :diabloti:
[SIZE="1"]( a może jednak jakoś przeżyje :eviltong:)