Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Faktycznie, jest. Myślałam że te pieski z pierwszej strony już dawno w nowych domach. Na początek mogę jakiemuś pieskowi wykupić pakiet ogłoszeń. Czy Wika jest na sznaucerach?

• Replies 3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Lilith jeśli mogłabyś zrobić tym czterem szczeniakom wyróżnione allego, to byłoby super, bo podobno maluchy zaczynają rozrabiać i rosną.. Anetek prześle Ci kasę za wyróżnienie tylko przeslij jej prosze nr konta. Dzwoniłam do pani Ali ale akurat była w Warce i padała jej kom. i miala do mnie oddzwonić, ale chyba nie miała kiedy.

Posted

Miałam maila o Barrego.

Słuchajcie, jak będziecie rozmawiać z p. Alą to dopytajcie się dokładnie, jakie psiaki poszły do adopcji. Chociażby te z pierwszej strony.
Ja nawet nie wiedziałam, że Karusia już w nowym domu jest. Trzeba to zaktualizować.

Acha, jeszcze info o Barrym. Dzieciak nam wyrósł. Nowe zdjęcia, więcej info potrzebne.
Ja teraz zaczynam drugie zmiany i nie mam kiedy dzwonić do p. Ali :(

Posted

Ale Marzenuś pisałyśmy że Karusia jest w nowym domu..O zdjęcia Barrego prosiłam jak ostatnio syn p.Ali miał robić szczeniakom, ale niestety jemu nie zrobił..Chyba niestety więcej psiaków nie poszło do adopcji.

Posted

Przesłałam link do tego wątku koleżance od sznaucerów, może te szorstkie dałoby się ogłosić tez i na sznaucerowym wątku??
Zawsze to większa szansa, że ktoś je wypatrzy ktoś kto szuka szorstkowłosego psiaka.

Posted

Słuchajcie, ja ostatnio mam nieco zbyt zwariowane życie. Od kilku tygodni próbuję się ogarnąć ale kiepsko mi wychodzi. O Karusi dowiedziałam się od p. Ali jakiś czas temu. Pewnie i czytałam o tym i tu, ale mi to zwyczajnie umknęło. Bardzo Was przepraszam.
Jestem od krok od sesji, więc ledwo żyje. Dwa etaty, szkoła i problemy osobiste dają o sobie już znać w postaci problemów ze zdrowiem.
Mimo wszystko, jeśli z mamą będzie dobrze spróbuję w weekend podjechać do p. Ali na zdjęcia.
Jeżeli mi isę nie uda, w grudniu się postaram. Chociaż biorąc pod uwagę pracę i szkołę będzie ciężko, z czegoś będzie trzeba zrezygnować.

Posted

Wczoraj rozmawiałam z panią Alą, strasznie się ucieszyła że dostała to 200 zł. Właśnie wczoraj była w banku i prosiła żeby bardzo podziękować, mówiła jak wielka to dla niej pomoc bo może za te pieniądze dokupić karmę dla psiaków, przy ponad 60 sztukach każda ilość szybko znika, a ma 700 zł do zapłacenia za prąd. Anetek jeszcze raz olbrzymie podziękowania dla Ciebie:loveu::loveu:
Lilith jeśli mogłabyś zrobić wyróżnione allegro tylko dla tych 4 maluchów to byłoby super, nikt na razie nie dzwoni w ich sprawie a wyadoptowanie ich jest najpilniejsze. Anetka prześle Ci pieniądze na konto.
Ja wyróżnię im gumtree, bo odnawianie niestety nic nie daje.

Posted

tula napisał(a):
Wczoraj rozmawiałam z panią Alą, strasznie się ucieszyła że dostała to 200 zł. Właśnie wczoraj była w banku i prosiła żeby bardzo podziękować, mówiła jak wielka to dla niej pomoc bo może za te pieniądze dokupić karmę dla psiaków, przy ponad 60 sztukach każda ilość szybko znika, a ma 700 zł do zapłacenia za prąd. Anetek jeszcze raz olbrzymie podziękowania dla Ciebie:loveu::loveu:
Lilith jeśli mogłabyś zrobić wyróżnione allegro tylko dla tych 4 maluchów to byłoby super, nikt na razie nie dzwoni w ich sprawie a wyadoptowanie ich jest najpilniejsze. Anetka prześle Ci pieniądze na konto.
Ja wyróżnię im gumtree, bo odnawianie niestety nic nie daje.

moge
zrobie w wolnej chwili

dziewczyny
ja mam jeszcze 5 fantów z bazarku
wystawiam to u siebie zbiorczo
jeśli zejdzie, to kase za te 5 rzeczy dam dla p. Ali
to maleństwa
ale ja jestem tak zawalona w domu, że musze wysprzedawać

Posted

lilith27 napisał(a):
moge
zrobie w wolnej chwili

dziewczyny
ja mam jeszcze 5 fantów z bazarku
wystawiam to u siebie zbiorczo
jeśli zejdzie, to kase za te 5 rzeczy dam dla p. Ali
to maleństwa
ale ja jestem tak zawalona w domu, że musze wysprzedawać

dzięki Lilith:)
Anetek te poprzednie pieniążki tez doszły o ile się orientuję, pisałam parę stron wcześniej że p.Ala bardzo dziękowała za tamten bazarek, ale faktycznie nie napisałam że przelew doszedł:oops:

Posted

tula, zgłaszałaś do Akcji Sterylizacji sukę do refundacji sterylizacji, nie widzę na początku wątku banerka ani rozliczenia - czy suka została wysterylizowana na koszt akcji sterylizacji? Jeśli tak, to która, za ile i gdzie? Jeśli nie - czy będzie? Pomagam w aktualizacji wątku Soemie i potrzebuje tych informacji.

Posted

ladySwallow napisał(a):
tula, zgłaszałaś do Akcji Sterylizacji sukę do refundacji sterylizacji, nie widzę na początku wątku banerka ani rozliczenia - czy suka została wysterylizowana na koszt akcji sterylizacji? Jeśli tak, to która, za ile i gdzie? Jeśli nie - czy będzie? Pomagam w aktualizacji wątku Soemie i potrzebuje tych informacji.

tak, na pewno była sterylizowana sunia ze wsi, którą dokarmia pani Ala, ale fakturę miała do Soemy przesłać wetka, która robiła sterylkę, dostała wszystkie dane. Nie wiem czy przesłała, kontakt z nią ma pani Ala, zapytam.

Posted

Przed chwilą rozmawiałam z panią Alą, potrzebuje transportu dla dwóch psiaków od niej z Augustowa do Celestynowa do schroniska. Chodzi o psiaki które od jakiegoś czasu koczują pod szkołą nieopodal niej, to piesek i sunia w zaawansowanej ciąży, nieduże, kierowniczka schroniska w Celestynowie zgodziła się je przyjąć, bo pani Ala nie ma możliwości ich już wziąć sami wiecie. Transport bardzo pilnie potrzebny bo sunia musi mieć sterylkę aborycyjną na już.
Bardzo prosimy o pomoc, porozsyłajcie proszę.

Posted

[FONT=Tahoma]Psiaki nie jadą do Celestynowa....ten ... wójt nie zgodzil się zapłacić za ich przejęcie przez Celestynów 1000 zł, a przecież wiadomo że schronisko tam tez musi miec jakieś pieniądze na ich utrzymanie, poskąpił takiej sumy, już brak mi słów, a podobno jakiemuś facetowi który odławia czasem psy z ich gminy płaci 1500 za sztukę! I w ten sposób sunia ma jechac na pilną sterylke do Wawy w tym tygodniu, oczywiście funduszy brak a psiak zostanie sam w tej szkole. Pani Ala błagała o DT dla niego, ale gdzie?.. Sunia po sterylne najprawdopodobniej trafi do Pani Ali. Wiecie że te psiaki dokarmia pani Ala! mieszkają tam pół roku a cholerni nauczyciele z tej szkoły mimo że widzą ich nędze bo sami mają tam mieszkania służbowe nie dokarmiają ich bo nie chcą aby się przyzwyczaiły!!![/FONT]
[FONT=Tahoma]Pani Ala ma teraz wziąc pożyczkę bo już nie ma za co karmić psów (na karmę idzie 300 zł tygodniowo)... Pisałam do pani Magdy z Krakvetu ale na razie nie mam odpowiedzi czy będą mogli pomóc.[/FONT]
[FONT=Tahoma]Dziewczyny może udałoby się zrobić jeszcze jakiś bazarek, plisss[/FONT]
[FONT=Tahoma]Cały czas myślę o tej stronie internetowej, teraz jest jakaś promocja na Dogo pewnie dostałyście takiego maila, ja bym mogła opłacić pierwszy rok za serwer, ale o robieniu strony nie mam pojęcia. Może znacie kogoś kto mógłby pomóc? [/FONT]
[FONT=Tahoma]W sprawie szczeniaków nikt nie dzwoni..[/FONT]

Posted

Ja już mówiłam, że na "moja" stronę przestałam liczyć, bo czas oczekiwania zaczał się robić po prostu frustrujący jak i problem z kontaktem.

A strona by się przydała...

Posted

A jaki macie problem tak naprawdę jeśli chodzi o stronę internetową? Jaki problem z kontaktem - z kim? Czego konkretnie oczekujecie - w sensie co ma być na stronie internetowej? Proszę o konkretne i sensowne odpowiedzi bo mam możliwości popytać w tym temacie.
Czy któraś z Was mogłaby porozsyłać ten wątek ludziom z zaproszeniem? Tu jest tak pusto i cicho, że aż strach zaglądać. Trzeba ściągnąć tu więcej osób i rzeczywiście robić, robić i jeszcze raz robić bazarki. Same tak nielicznie nie dacie tu rady.
Czy Pani Ala otrzymuje jakieś fundusze z gminy na wyżywienie tych piesków?

Posted

Mestudio ja się na robieniu stron zupełnie nie znam, myślę że najważniejsze aby były tam zdjęcia i opisy psów do adopcji, chociaz tych których zdjęcia mamy. Oczywiście prośba o pomoc finansową i w postaci karmy, możnaby chyba podawać to subkonto które p.Ala ma w fundacji Pod psim Aniołem, może prośba o adopcje wirtualne. Ważne żeby strona była na bieżąco uaktualniana a nie wiem czy ktoś z zewnątrz by chciał to robić.
Ja mam strasznie dużo psów do ogłaszania, nie wyrabiam powiem szczerze bo przy moim synu trochę trudno znaleźć czas dla siebie. Staram się robić ogłoszenia nocą, przeważnie wtedy też odpisuję na maile, dlatego jak na razie nie miałam kiedy porozsyłać wątku, chociaż ciągle sobie obiecuję że to zrobię. Postaram się jednak w najbliższych dniach trochę porozsyłać. Pisałam do różnych firm z prośbą o choć trochę karmy, zero odpowiedzi..
Gmina "ma gdzieś" p.Alę, nie dają nic.
Monia skończyło się wydarzenie przytuliska na FB, czy mogłybyście odnowić?

Posted

[quote name='tula']Mestudio ja się na robieniu stron zupełnie nie znam, myślę że najważniejsze aby były tam zdjęcia i opisy psów do adopcji, chociaz tych których zdjęcia mamy. Oczywiście prośba o pomoc finansową i w postaci karmy, możnaby chyba podawać to subkonto które p.Ala ma w fundacji Pod psim Aniołem, może prośba o adopcje wirtualne. Ważne żeby strona była na bieżąco uaktualniana a nie wiem czy ktoś z zewnątrz by chciał to robić.
Ja mam strasznie dużo psów do ogłaszania, nie wyrabiam powiem szczerze bo przy moim synu trochę trudno znaleźć czas dla siebie. Staram się robić ogłoszenia nocą, przeważnie wtedy też odpisuję na maile, dlatego jak na razie nie miałam kiedy porozsyłać wątku, chociaż ciągle sobie obiecuję że to zrobię. Postaram się jednak w najbliższych dniach trochę porozsyłać. Pisałam do różnych firm z prośbą o choć trochę karmy, zero odpowiedzi..
Gmina "ma gdzieś" p.Alę, nie dają nic.
Monia skończyło się wydarzenie przytuliska na FB, czy mogłybyście odnowić?

ja już podnosiłam tą kwestię
problem jest w tym, że zostało złożone zamówienie na stronkę
osoba, kt. miała to zrobić jest na prawdę bardzo zajęta i wszystko się opóźnia
pisałam, że trzeba dowiedzieć się najpierw czy jst już coś zrobione czy w ogóle nic
bo jeśli ktoś zaczął już pracę, szkoda rezygnować w trakcie
jeśli nic nie powstało, to można poszukać alternatywy
ale cisza w tej sprawie nikt nic nie pisze
trudno

http://allegro.pl/show_item.php?item=1978882034
20,13 PLN
allegro podrożało
wyróżnienie na pierwszej stronie teraz kosztuje 19 pln (było 12 wcześniej)