Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Marzenko to rób jak najwięcej, co Ci z resztą będę gadać:) Szczylki muszą miec koniecznie nowe fotki, ich mamy też potrzebują zdjęć, zależy mi na zdjęciach małej suni o imieniu o ile dobrze pamiętam Kazia, Barry ma fotki z poprzedniej zimy..Ten nieduży psiaczek Kajtek też ma słabe fotki. U p.Ali jest nowa bardzo duża suczka, która choruje i potrzebuje DT bo p.Ala nie da rady sie nią zająć. A i jeszcze jest ta sunia spod szkoły.

Posted

Wszystko co się da obfocę :)

Barry na bank musi mieć nowe, szczeniaki też. Czesia, Reks. One wszystkie.

Pani Ala mówiła też coś o suni donka wyrzuconej przez kogoś. Ją też trzeba. Kumpel suni z działek podobno zginął pod kołami
samochodu....

Posted

moze spytac pania aline czy po obejrzeniu strony moglaby tez odbierac telefony i robic jakis przesiew , moim numerem moge sluzyc tylko z uwaga ze dzwonic do 21-ej oraz moze tula sie zglosi - mysle zeby marzenke odciazyc bo jest w pracy i w szkole a pani ali odbieranie telefonow srednio wychodzi wiec rezultaty stworzenia strony moga byc slabo odczuwalne

Posted

super że jest strona, czytelna, tylko jak widze Toffinia na pierwszej stronie to zbiera mi się na płacz.. Marzenko napisz jak z opłatami, ile trzeba uregulować i do kiedy, ja tez sie dołożę. Moje uwagi jeśli mogę to w dziale "możesz pomóc" powinna być prośba o karmę dla przytuliska i wpłaty na konto ( na razie może podawać to w Azylu pod psim aniołem).
Marzenko widziałam fotki na FB, super:) bardzo Ci dziękuję, postaram się powklejać na watek, jak najszybciej. A czy zrobiłaś tez może nowe fotki Maszy i Maji?
Mój kontakt można też podawac na stronie i tak w części ogłoszeń go podaję: 505-252-365 - Milena

Posted (edited)

Toffik to nasz Aniołek dlatego Maciek go uwzględnił w logo :)
Wszystkich nas ruszył za serca....

Wszelkie uwagi proszę piszcie a poprawię. Wedle sugestii i uznania. P. Ala wyniosła jedną sunię, mówiła na nią Madzia. Ja w tym zamieszaniu nie ogarnęłam która to która. Fotki mam ale muszę zadzwonić do Ali i dogadać co i jak, dlatego jej nie wstawiałam.

Mam też zdjęcia Heli, mamy Koki i Kofi, ale jakościowa tragedia, bo sunia lękliwa strasznie :/

Ja nie narzekam na telefony, mogę odbierać. To nie problem. Jak coś oddzwaniam więc problemu nie ma. Owszem, numery można podać, ale czy nie lepiej mieć kilka stalych, a nie zbiór nowych? To już Wy się musicie wypowiedzieć.

Maćku, dziękujemy że na google jesteśmy na pierwszej stronie :*

Strona 150 opłaty rocznej + 75 zł i Maciek nie chce od nas ani grosza więcej i poczeka na pieniądze.
EDIT: nie 150 + 75 tylko 150 :)

Ogromne: DZIĘKUJEMY :)

P.S. W oficjalnych postach nie piszmy o losie Toffika. To boli p. Alę, robi sobie wyrzuty że go nie uratowała a przecież sama na tym ucierpiała. To pierwsza taka sytuacja. Toffik jest za TM, bez zbędnych tłumaczeń.

Edited by Marzenuś
Posted

Marzenko ta sunia Madzia to Maja, ja tak na poczatku wstawiłam imię Maja i już zostało (p.Ala wie) ale to siostrzyczka Maszki. Wielkie dzięki dla P. Maćka:) Ja na poczatek dołozę 50 zł w tym miesiącu, podaj Marzenko konto. W przyszłym postaram się znowu coś przelać.
Marzenko mi się wydawało że ta sunia Kazia jest po sterylce, na stronie przeczytałam że nie i juz nie wiem..

Posted

Tak mniej więcej. Część psów jest nieadopcyjnych, np Stara Balbina z padaczką....

Na stronie są te do najpilniejszej adopcji.

Taak, Kazia jest po sterylce. Kopnęłam się z nadmiaru wrażeń. Już poprawiam.

Posted (edited)

Nowe zdjęcia Koki zrobione przez Marzenuś:) wyrosła pannica, tym bardziej ogłoszenia pilnie potrzebne. Można podmienić w allegro. Ja robię gumtree, tablicę, adopcjapsa i cafeanimal, ale na pewno na tych dwóch ostatnich można dublować ogłoszenia więc jak ktoś chce robić to zapraszamy i prosimy o więcej:):
Wstawiam mój tekst, dodałam też swoje dane jako dodatkowe do kontaktu. Marzenko jakiej ona jest teraz wielkości jak stoi?
[FONT=Calibri][FONT=Calibri][FONT=Aharoni]Urodziła się na opuszczonej działce, miała jednak odrobinę szczęścia bo ktoś ją i jej siostrzyczkę zauważył, ktoś pomógł. Koka ma ok. 12-14 tygodni, jest malutka i w przyszłości wyrośnie na drobną sunię. To urocza, rozczulająca psinka, która pilnie potrzebuje swojego domu. Koka ma cudowne czarne oczka które ujmują każdego kto w nie spojrzy. Jej siostra już znalazła dom, Koka także zasługuje na kochającą rodzinę..[/FONT]
[FONT=Aharoni]Kontakt w sprawie adopcji:[/FONT]
[FONT=Aharoni]tel: 514-974-090[/FONT]
[FONT=Aharoni]lub tel: 505-252-365[/FONT]
[FONT=Aharoni]Maleństwo przebywa w przytulisku w okolicach Warki w woj. Mazowieckim, ale możemy postarać się pomóc w transporcie.[/FONT]
[FONT=Aharoni]Jeśli nie możesz zaadoptować Koki to może podarujesz przytulisku worek karmy, tam brakuje wszystkiego.[/FONT]
[/FONT][/FONT]

Edited by tula
Posted

pani alina wydzwania do mnie aby znalezc dt dla DUZEJ NOWEJ suki bo pani ala placze jej do telefonu,suka nie lubi innych psow- nie mam zadnych mozliwosci umieszczenia suki w zadnym dt ani placenia za nia hotelu poza wplatami jakie robie co miesiac,ogloszen nie robie.
na stonie sa psy ale brak info o wieku,sterylce/kastracji i chociaz jednego zdania o charakterze i przeszlosci psa i chyba to marzenka zrobi jak znajdzie troche czasu bo nikt inny nie moze.
pisze to aby chociaz podniesc watek

Posted

tak tak mi tez p.Ala mówiła że bardzo potrzebny chociaż jakiś DT dla tej dużej suni, wkleję jej zdjęcia później, nie ogarniam ostatnio niczego...
Wczoraj do DS pojechała Kazia:):) jej zdjęcia i opis są na stronie. Bardzo się cieszę, o jej fotki prosiłam Marzenkę bo znajoma mojej siostry była zainteresowana adopcją małej suni, niestety rozmyśliła się...ale porobiłam Kazi jak dostałam zdjęcia trochę ogłoszeń. W sobotę dwa razy dzwoniła do mnie w jej sprawie fajna młoda dziewczyna (studentka), a wczoraj razem z ojcem przyjechali do p.Ali po Kazię:)

Posted

To jest Berta, młoda sunia (ok. 2 lata), duża. Kiedy znalazła się w przytulisku była bardzo chora, wymiotowała ciągle, nadal jest leczona ale jest juz dużo lepiej. Pani Ala trzyma ją w jakimś kontenerze bo nie ma juz po prostu miejsca, a suczka nie lubi innych psów, do ludzi łagodna i miła. Sunia jest chuda, p.Ala martwi się że marznie a nie ma jej gdzie przenieść. BARDZO POTRZEBNY DT!

Posted

W Radomiu przy bardzo ruchliwej ulicy przy pewnym zakładzie oszczeniła się suka. Aktualnie psiaki mają około 5-6 tygodni. Są przepiękne małe kulki. Nieco boją się człowieka i jeśli tak dalej pójdzie po prostu zdziczeją. Psy mają budę i jedzenie (bo pracownicy starają się jak mogą) ale grozi im ulica. Rokrocznie giną tam szczeniaki, gdy tylko podrosną na tyle, żeby udać się na dalszy spacer. Lada chwila i te wylezą na ulicę i zginą. Te które znajdą ds lub dt ocaleją. Ten scenariusz się powtarza. To nie są puste obawy, żeby sobie podramatyzować. Psiaki potrzebują domu. Pomocy. Nie są zaszczepione. Nie są odrobaczone. Jest ich pięć. Szukam dt lub ds na gwałt. Najlepiej do domu, do mieszkania, do człowieka. Budę i żarcie mają przecież......ale tylko po to, żeby wkrótce i tak zginąć......Przeżyją te, które zabierze człowiek.....

792 395 081

jest pięc sztuk, na pewno 3 chłopaków i 1 suczka.....nie wiem jak piąte szczenie.....
wszystkie czarne, puchate kuleczki.....