Marzenuś Posted December 8, 2011 Author Posted December 8, 2011 Koszt całej stronki wraz z pierwszymi opłatami rocznymi to ok 450 zł Jak już mówiłam, nasz sponsor nie jest w stanie nam pomóc. Damy radę uzbierać? Czy szukamy czegoś tańszego? Quote
mestudio Posted December 8, 2011 Posted December 8, 2011 To może ja zapytam TZ-a o realne koszty takiej strony jutro. Czy pytałaś ile potem wyniesie opłata roczna za sam serwer? Kto będzie administratorem tej strony i za ile? Ten koszt to wykonanie tej strony i opłata roczna? Quote
Marzenuś Posted December 8, 2011 Author Posted December 8, 2011 Tak, to jest koszt całościowy. Roczny to 125 zł. I jeśli potrzebna nam umowa o dzieło to koszt wyniesie 350 zł. Jeśli chodzi o administrowanie to w zależności od tego, kto będzie chętny, możemy ustawić kilku. Założyłam stronkę na fejsie [url]http://www.facebook.com/?ref=logo#!/pages/Prywatne-przytulisko-dla-ps%C3%B3w-Ali-Orzechowskieij/258606500861007?sk=info[/url] Quote
tula Posted December 12, 2011 Posted December 12, 2011 trochę to drogo, nie wiem czy jest jakaś szansa żeby udało się uzbierac tyle kasy. Marzenko dzięki za stonkę na FB, przydałoby się wstawić tam aktualne zdjęcia z opisami najbardziej adopcyjnych psiaków, a co z Barrym co to za dom jest zainteresowany? Z pozytywnych wiadomości to: Kofi pojechała do domku, w sobotę pan zainteresowany dzwonił do mnie bo nie mógł się dodzwonić do p.Ali na kom, podałam stacjonarny i wczoraj po malutką przyjechali rodzinką:) Kofi o ile pamiętam zamieszkała w Pruszkowie. Wika też znalazła domek, zaadoptowało ją młode małżeństwo z Warszawy, byli u p.Ali po Wikunię w zeszłym tygodniu:), Pani Magda z Krakvetu napisała mi że dzisiaj wysłali p.Ali karmę dla psiaków:) SERDECZNIE DZIĘKUJEMY:loveu: Quote
mestudio Posted December 12, 2011 Posted December 12, 2011 I co z tą stroną? Zrobiona? Miała być na koniec tygodnia. Dopytałam o koszty i można taniej. Quote
mestudio Posted December 12, 2011 Posted December 12, 2011 Koszt utrzymania strony na pierwszym z brzegu serwerze to 39,90zł. Koszt adresu internetowego www.cośtam.pl 14,90zł (za odnowienie w następnym roku: 67.65zł). Sprawa otwarta to projekt i wykonanie takiej strony. Jak ktoś poda mi założenia to w wolnej chwili mogę się pochylić nad założeniami i określić ile to jest pracy i ile powinno to kosztować. TZmestudio Quote
Marzenuś Posted December 12, 2011 Author Posted December 12, 2011 Szata graficzna na wykończeniu z tego co wiem.... Quote
tula Posted December 12, 2011 Posted December 12, 2011 Marzenuś, ale TZmestudio ma rację, ten serwer strasznie drogi, no i skąd weźmiemy 350 zł na zapłacenie za jej zrobienie.. takie koszty za serwer i adres internetowy jak podał TZmestudio ja mogłabym spokojnie pokryć, więc chociaż ta część byłaby z głowy. Mi chodziło o taką stronę, na której są podstawowe informacje o przytulisku, apel o pomoc, jakieś aktualności (np.podziękowania, aktualne potrzeby), zdjęcia i opisy psiaków do adopcji (i tych w nowych domach), możliwość adopcji wirtulanych, tyle chyba.. Quote
mestudio Posted December 13, 2011 Posted December 13, 2011 Na allegro jest dział usługi. I pierwsza z brzegu firma http://allegro.pl/strona-www-internetowa-cms-flash-seo-f-vat-i1978754512.html oferuje całość (roczne utrzymanie, domenę i miejsce na serwerze) za 139zł rocznie. Oczywiście opłata w następnym roku wzrośnie ze względu na to, że odnowienie domeny jest droższe niż pierwszy zakup. Cena strony zależy oczywiście od założeń. Koszt podany 450zł to bardzo dobra cena. Dla informatyka. TZmestudio Quote
Marzenuś Posted December 13, 2011 Author Posted December 13, 2011 No cóż. Miała być strona więc załatwiłam to co byłam w stanie. Wszystko wyglądało inaczej gdy był "sponsor". Sytuacje losowe są jak widać nie do przewidzenia. Ponawiam propozycję bazarku z zawieszek do telefonu. Mogę je przesłać komuś, kto się na bazarkach zna. Gdyby je sprzedać po 5 zł uzbierało by się trochę. Najwyżej resztę sama jakoś dołożę. Tym bardziej że nie ma konieczności żeby płacić na już. Skoro strona już praktycznie gotowa jest to teraz chyba nie ma sensu z niej rezygnować. Quote
mestudio Posted December 13, 2011 Posted December 13, 2011 Czy wcześniej podano cenę za tę stronę? Czy zgodziłyście się na takie wysokie koszty? A kto będzie tę stronę uzupełniał, aktualizował i za ile? Nauczycie się tego? Mam więcej pytań i obaw, ale w sumie to nie moja sprawa bo skoro nagle wszystko jest zrobione mimo tego, że wcześniej nie można się było nawet doprosić o odpowiedź na pytanie. Kto za to zapłaci? Quote
Marzenuś Posted December 14, 2011 Author Posted December 14, 2011 Z aktualizacjami nie ma problemu, bo osoba odpowiedzialna za wykonanie strony na bieżąco zajmuje się takimi sprawami jak również i pomocą psom. Znając naszą sytuację nie wymaga zapłaty od razu. Cena za stronę była znana, był sponsor który miał nam pomóc. Teraz sponsor sam jest w kryzysie a mimo wsparł nas karmą (to ten poprzedni transport) więc nie mam sumienia ich o więcej prosić. Miałam się dopytać o stronę więc to zrobiłam. Strona prawie skończona, więc czy jest sens teraz rezygnować? Jak mówiłam kilka razy - część za stronę można zebrać z bazarku, reszte najwyżej jakoś spłacę sama. Trudno. Jeśli bazarek to zły pomysł to sprzedam zawieszki na allegro i zebraną sumę przeznaczę na stronę. Quote
mestudio Posted December 14, 2011 Posted December 14, 2011 Marzenuś, na allegro szkoda i pieniędzy za aukcję, i czasu. Będę tu zaglądała z nadzieją, że zobaczę adres strony i będzie to fajna strona i tania w przyszłości. Miała być już w zeszłym tygodniu więc będę zerkała każdego dnia czy już jest. Naprawdę jestem ciekawa jak to wszystko się rozwinie. Quote
tula Posted December 14, 2011 Posted December 14, 2011 Marzenuś ja na pewno postaram się jakoś pomóc chociaz za ten serwer zapłacę, najwyżej ratami. Ale czy ta osoba będzie na pewno aktualizowała tą stonę w miarę potrzeb, czy nie będzie aktualizacja trwała tyle co jej robienie? Na FB napisali że w szystkim organizacjom i schroniskom, które brały udział w konkursie Świat karm wyśle po 60 kg karmy (pewnie czytaliście) ale jeszcze mają podać listę, więc chyba p.Ala tez dostanie te 60 kg:) mam nadzieję.. Quote
mestudio Posted December 15, 2011 Posted December 15, 2011 Właśnie tego się obawiam, że aktualizacje nie będą robione jak należy. Jak tam adres do stronki? Quote
mtf zalesie Posted December 15, 2011 Posted December 15, 2011 na dolujcie marzeny - zrobila co mogla u znajomego ktory robi innym psim organizacjom i pomoze jej w obsludze. Quote
Marzenuś Posted December 15, 2011 Author Posted December 15, 2011 Strona jest. Chwilowo z inną grafiką, jutro ruszamy. Dodaję właśnie psiaki, jak będzie gotowe będzie i link. Quote
lilith27 Posted December 20, 2011 Posted December 20, 2011 wygasło allegro szczeniakowe wznowić jako zwykłe? Quote
tula Posted December 21, 2011 Posted December 21, 2011 lilith27 napisał(a):wygasło allegro szczeniakowe wznowić jako zwykłe? Lilith jeśli możesz to zrób jeszcze raz wyróznione, takie wypasione, ja opłacę. Tylko że Kofi pojechała do domu, więc trzeba jej zdjecia usunąć i szczeniaki są już starsze, więc Masza i Maja mają ok 14 tygodni, a Koka ok 12. Prześlij mi proszę na PW nr konta, bo nie wiem czy znajdę. Quote
tula Posted December 21, 2011 Posted December 21, 2011 lilith27 napisał(a):a są nowe fotki ? nie ma niestety Quote
mtf zalesie Posted January 2, 2012 Posted January 2, 2012 marzenka jak bedzie strona internetowa to podaj numer konta to cos wplace Quote
lilith27 Posted January 3, 2012 Posted January 3, 2012 http://allegro.pl/ShowItem2.php/itemNotFound/?item=2035757291 20,08 pln Quote
tula Posted January 3, 2012 Posted January 3, 2012 Lilith dzięki:) prześlij mi proszę konto na pw, mogę tez wpłacić to na które przelewam dla Lady jak wolisz. Tylko jeszcze prośba - sunie są już starsze, jak byś mogła napisac że Masza i Maja mają ok. 14 tyg. a Koka ok 12. Quote
lilith27 Posted January 4, 2012 Posted January 4, 2012 może być na to konto do deklaracji pomniejszyć o kasę co mi zostało z pieniędzy od anetek? miałam 30 pln wystawiłam allegro za 20,13 pln pozostało 9,87 pln czyli ewentualnie 10,27 tak? ps. poprawiłam wiek Quote
Recommended Posts