Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Myślę , ze juz opanowałyśmy sprawę z Anetek100.I bardzo się ciesze , ze poznałam Anetek100 tak bliżej , choć wirtualnie , ale wiem , ze jest to wspaniała osoba.

Posted

Marzenuś czy nikt nie dzwoni w sprawie Czesi? Szczeniaki przeważnie mają duze zainteresowanie, tym bardziej że mała miała wyróznione allegro i gumtree, teraz tez cały czas ma odnawiane ogłoszenia i był tylko jeden telefon?

Posted

[quote name='tula']Anetek no i jak otworzyły się fotki? Bo jak nie to wyślę raz jeszcze. Ja mam jeszcze taką wodę toaletową Calvina Kleina, ale używana, jest tak 2/3 opakowania i nie wiem czy wypada wystawiać?
U pani Ali tragedia:( ja nie wiedziałam co mam jej dzisiaj powiedziec przez telefon, ona płakała załamana..nie ma pieniędzy na karmę, a tu zima będzie i jeszcze trzeba węgiel kupić.. A najgorsze jest to że kilka dni temu jeden z niedużych psiaków przedostał się jak pani Ala nie zauwazyła na wybieg większych, te rzuciły się na niego, zanim pani Ala zdążyła dobiec było już bardzo źle..Próbowała osłonić go swoim ciałem, przez co w ferworze została ugryziona. Psiaka nie udało się uratować, pani Ala przyjechała z nim do lecznicy w Radomiu, ale zanim zdążyła ją znaleźć psiak odszedł w samochodzie:(:( Przywiózł ją jakiś sąsiad, już nawet nie powiem ile policzył sobie za to.. pani Ala bierze leki bo w ranę wdało się zapalenie, ręka jest spuchnięta..
Pisałam do kilku firm interentowych zajmujących sie sprzedażą karm czy nie mają jakiś uszkodzonych opakowań, albo nawet przeterminowanych, kóre mogliby przekazać, ale odzewu brak..cóż jeszcze będę pisać, nie mogę nadużywać uprzejmości firmy Karkvet bo przecież oni tez nie mają aż takich ilości żeby ciągle pomagać, a juz i tak wiele pomogli.

jak można pomóc???

Posted

Lilith wiem że ktoś robił taką stronę, Marzenuś o tym pisała, ale chyba nic z tego nie wyszło bo strony nadal nie ma. Ja nie mam już sama pojęcia jak można pomóc pani Ali i jej psom, ogłaszamy ale ostatnio straszna cisza.. pisałam do różnych firm o jakąś pomoc w postaci karmy ale jak na razie odzew zerowy. Firma Krakvet dwa razy przesłala karmę dla psów ale ja nie mogę cały czas prosic o to pani Magdy. Nie wiem czy są jakieś fundacje które można prosić o jakąś pomoc dla takiego przytuliska.
Anetek wielkie dzięki za zrobienie bazarku:) postaram się troche porozsyłać tylko że napisałaś że bazarek kończy się 18-tego a ja 16-tego będę juz na turnusie więc z wysyłką mogę mieć lekki problem:)

Posted

[quote name='tula']Lilith wiem że ktoś robił taką stronę, Marzenuś o tym pisała, ale chyba nic z tego nie wyszło bo strony nadal nie ma. Ja nie mam już sama pojęcia jak można pomóc pani Ali i jej psom, ogłaszamy ale ostatnio straszna cisza.. pisałam do różnych firm o jakąś pomoc w postaci karmy ale jak na razie odzew zerowy. Firma Krakvet dwa razy przesłala karmę dla psów ale ja nie mogę cały czas prosic o to pani Magdy. Nie wiem czy są jakieś fundacje które można prosić o jakąś pomoc dla takiego przytuliska.
Anetek wielkie dzięki za zrobienie bazarku:) postaram się troche porozsyłać tylko że napisałaś że bazarek kończy się 18-tego a ja 16-tego będę juz na turnusie więc z wysyłką mogę mieć lekki problem:)[/QUOTE]

przyszło mi to w nocy do głowy
stronka umożliwiłaby adopcje wirtualne.......
dlatego pytam czy jest takie coś i czy może warto pomysleć o czyms takim, albo w ogóle stworzyć stronę
na stronce sponsorów można wrzucać też.....a to dla nich reklama
tyle, że musiałby być ktoś chętny do administrowania stronką ......

podrzuć rzeczy do wysyłki do mnie, jak bedziesz wiedziała co konkretnie zostało wykupione
ja wyślę........

Posted

A może uderzyć do Gminy o pomoc dla psów i również dla Pani Ali.Może by pomogli w zakupie karmy i chociaż opału.Przecież te psy są chyba z tej Gminy,że powinni pomóc w jakiś sposób.Co ta biedna kobieta ma zrobić a psom przecież trzeba dać jeść.To wszystko jest straszne.

Posted

Lilith strona byłaby super, ale ktoś musi udostępnić serwer, albo trzeba opłacać a nie ma z czego. Marzenuś a Ty wiesz czy coś w końcu będzie z tej stronki co miała być robiona? Bo p.Ala mówiła mi że kobieta która miała pomóc w opłacaniu teraz sama jest w trudnej sytuacji i raczej nic z tego nie wyjdzie.
Anula niestety wójt ma to głęboko gdzieś, chyba nie ma takiego prawa żeby go zmusic do pomocy jeśli sam nie chce. Ta gmina nie ma nawet podpisanej umowy z żadnym schroniskiem do którego mogłaby oddawać bezdomne zwierzęta z tego co wiem, chociaż pani Ala mówiła mi że coś się może ruszy w tej sprawie, ale raczej na pomoc gminy dla jej psów nie ma co liczyć.
Najgorsze że jestem taka ślepota i nie zauważyłam na FB jak były zgłoszenia schronisk którym pomaga Play a teraz to juz po ptokach..

Posted

jaki to koszt, że ta pani nie może dźwignąć? ta sponsorka?

ktoś coś dokładnie wie o tej stronie?
ja zrobię wywiad....jak to formalnie wygląda, jak to się organizuje.....i takie tam.....

Posted

dobra juz wiem
strona się faktycznie tworzy
znaczy ma ją ktoś zrobić
ale podobno jest bardzo zajęty, więc się przedłuża

nie ma co w paradę wchodzić

słuchajcie
a może zrobić wam projekt -
jakąś cegiełkę do sprzedaży tu na dgm
albo może gdzieś ...na allegro