Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Anetko wielkie dzięki:)
niestety nowe zdjęcia to w tym przypadku nowe psy..
Najpierw wkleję sunię i psiaka na działkach w okolicy p.Ali. Sunia w tej chwili jest w lecznicy, chyba dzisiaj miała sterylkę, ale może tam być tylko parę dni a potem..nie ma co z nią zrobić. Psiak jest bardzo z nią zżyty od dłuższego czasu razem koczują na działkach, na razie on tam został. Mieli szczeniaki, dwa przeżyły, które są u p.Ali ( ich zdjęcia za chwilę). Sunia zwana Sunią i psiak o imieniu Dino mają około 1-2 lat, są średniej wielkości, bardzo łągodne i przymilne. Fajnie gdyby znalazły dom razem, ale biorąc pod uwagę że ciężko z jakimikolwiek domami mogą zostać adoptowane osobno, mogą mieszkac w budzie. Do tej pory były dokarmiane przez ludzi którzy tam przyjeżdżają na swoje działki ( na jednym zdjęciu są z ich córką) ale oni teraz tam nie będą przyjeżdżać za często dlatego potrzebne jest jakieś miejsce.
Sunia

Dino

Razem

• Replies 3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

A teraz dzieci Suni i Dino, czyi dwie malutkie sunie będą w przyszłości pewnie wilkości podobnej do rodziców. W tej chwili mają ok 10 tygodni. Ta jaśniejsza sunia miała złamaną nóżkę (tylną), ale już się niestety zrosło zanim została znaleziona więc łapka jest krzywa i chyba sunia mniej jej używa, pewnie powinna być zoperowana, ale to już musiałby ocenić specjalista. Sunia miała też zapalenie płuc, w tej chwili jest już po leczeniu. Druga sunia ta ciemniejsza jest zdrowa.
To ta pierwsza sunia:

Posted

[quote name='tula']maluchy razem:

niestety to jeszcze nie wszystkie nowe psiaki u p.Ali, jutro wkleję następne.

dawajta jakiś tekst do tych szczeniaków
w weekend wrzucę zbiorcze allegro z balbiną od kamy i szczeniakiem od anhaty

Posted

właśnie z tymi tekstami to u mnie problem, postaram się coś spłodzić..dzięki Lilith.
Tymczasem kolejne psiaki i kolejne fotki. Też dwie sunie szczeniaczki, też z działek w okolicy. Są u p.Ali razem z matką, ale niestety dostałam zdjęcia tylko maluchów...Sunie mają ok 8 tygodni, są maleńkie i wyrosną na nieduże ich matka jest podobno smukłą, drobną czarną sunią o długich łapkach, taka przed kolano. Czarna to Koka, czekoladowa to Kofi.

Posted

Bardzo pilne jest aby znaleźć coś dla tej Suni która jest po sterylce, pani Ala nie ma jej już gdzie wziąć a sunia za parę dni musi opuścić lecznicę. Monia czy mogłabyś umieścić te nowe fotki na FB? może w galerii w ogólnym wydarzeniu psiaków p.Ali.

Posted

Napisałam tekst dla Suni i Dino, ale jeśli ktos może napisac coś lepszego to się nie obrażę, ogłaszajcie proszę ja będę robiła gumtree, cafeanimal, tablicę i adopcjapsa. Telefon podałam do p.Ali i do mnie:
Sunia i Dino szukają szczęścia – każde swojego
Sunia zwana Sunią przybłąkała się kilka miesięcy temu na działki na które latem przyjeżdżają turyści z Warszawy, dokarmiana przez nich jakoś przeżyła, znalazła też przyjaciela zwanego Dino. Razem jest im raźniej odnaleźć się w ich bezdomności, nie są tak bardzo samotni choć cały czas narażeni na niebezpieczeństwa. Lato się skończyło, ludzie coraz rzadziej przyjeżdżają, a psiaki nadal tam są, czekają że ktoś je pogłaszcze, przytuli, nakarmi, ogrzeje. To młode psiaki mają około roku najwyżej dwóch, średnie, wielkości tak trochę powyżej kolana, Sunia została właśnie wysterylizowana i za parę dni wróci do swojego kompana. Może ktoś spojrzy w oczy tej dwójki i pomyśli że mogłyby zamieszkać w jego sercu. Oni nie wymagają wiele, wystarczy im ciepła buda i pełna miska, odrobina uwagi. Chcielibyśmy aby trafiły do tego samego domu, ale wiemy że jest to mało realne dlatego mogą zostać adoptowani osobno. Jeśli chciałbyś dać dom wilczkowatej Suni o pięknym umaszczeniu, albo Dino o sarnich oczach to czekamy na kontakt:
tel: 514-974-090
lub tel: 505-252-365

Posted

I jeszcze teksty dla maluchów. Pierwszy dla Maszy i Maji, tak roboczo nazwałam szczeniaki od Suni I Dino (muszę powiadomić o tym p.Alę ):

Masza i Maja - dwa malutkie serduszka

Masza i Maja to 10 tygodniowe sunie, których jedynym domem do tej pory były działki i las. Ich mamą jest bezdomna sunia, średniej wielkości przypominająca umaszczeniem owczarka. Miot maluchów był większy ale udało się przeżyć tylko tym dwom suniom. Maszka (o jaśniejszym umaszczeniu) miała mniej szczęścia niż jej siostra, nie wiemy jak, ale złamała łapkę, która sama się zrosła i teraz nie jest do końca sprawna, do tego kiedy ją znaleziono miała zapalenie płuc z którego została już wyleczona. Maja jest całkowicie zdrowa,. Obie sunie tymczasowo przebywają w prywatnym przytulisku razem z innymi 60 psami. Tam nie ma warunków na trzymanie takich maluchów dlatego obie jak najszybciej potrzebują kochających rodzin, oczywiście mogą zostać adoptowane osobno. Sunie są grzeczne, jeszcze troszkę nieśmiałe, ale każdego dnia pokazują jak wiele miłości jest w ich maleńkich serduszkach.
Kontakt w sprawie adopcji:
tel: 514-974-090
lub tel: 505-252-365

I tekst dla Koki i Kofi:
[FONT=Aharoni][FONT=Verdana]Urodziły się na opuszczonej działce, miały jednak odrobinę szczęścia bo ktoś je zauważył, ktoś pomógł. Koka i Kofi mają ok. 8 tygodni, są malutkie i w przyszłości wyrosną na drobne sunie. To urocze, rozczulające szczeniaczki, które pilnie potrzebują swoich domów. Kofi jest mniejsza ma piękne czekoladowe umaszczenie, Koka ma cudowne czarne oczka które ujmują każdego kto w nie spojrzy. Obie zasługują na kochające rodziny..[/FONT]
[FONT=Verdana]Kontakt w sprawie adopcji:[/FONT]
[FONT=Verdana]tel: 514-974-090[/FONT]
[FONT=Verdana]lub tel: 505-252-365[/FONT]

[FONT=Verdana]I nie wymagajcie ode mnie nic lepszego bo ja nie umiem pisać tekstów.[/FONT]
[/FONT][FONT=Verdana]A i zapomniałam można oczywiście podawać mojego maila w ogłoszeniach: [email protected][/FONT]

Posted

tula napisał(a):
a sama nie wiem dokładnie:) Lilith chodzi mi o coś na kształt dyplomu, może z takim tekstem:
"Serdeczne dziękujemy firmie KRAKVET za dużą ilość karmy podarowanej psiakom z przytuliska Ali Orzechowskiej. To już kolejny raz kiedy Państwo pamiętali o kilkudziesięciu podopiecznych pani Ali za co jesteśmy bardzo wdzięczni :)"

mam nowe zdjęcia nowych psiaków, potem wstawię.

dupa wołowa jestem
przeoczyłam to
zrobie to jak najszybciej

Posted

Lilith super:) wielkie dzięki, właśnie nie wiedziałam czy dopisac że wolontariusze ale chyba tymi wolontariuszami jesteśmy choć na odległość.. to można dopisać:)

Posted

mtf zalesie napisał(a):
jest zgoda na zwrot za sterylizacje suki onkowatej /juz po sterylce/ oraz czesi - akcja sterylizacja post 3073 chyba,cena 200 zl za kazda.zwrot 100 procent

Mtf to świetnie że będzie zwrot, dzięki że je zgłosiłaś.

Posted

dzwoniłam do p.Ali bardzo się ucieszyła kiedy powiedziałam jej że dostała przelew z bazarku na ponad 200zł, prosiła aby Wam bardzo serdecznie podziękować:Rose:
Marzenko podobno jest możliwośc że ktos podwiezie karmę dla psiaków do Ciebie wtedy już może łatwiej byłoby zorganizować transport do p.Ali niż z Legionowa, gdyby karma trafiła do Ciebie to daj znac będziemy szukać.

Posted

Słuchajcie, jest szansa że moja koleżanka podwiezie do p. Ali. Mają spory samochód. Tylko z TZ musi pogadać.
Tylko pojawia się problem. Ja jestem w dołku finansowym a czekają mnie szczepienia mojego stada jeszcze. A wypadało by na paliwo dać.... ;/

Podpytam, czy udało by się dowieźć karmę do mnie.

Posted

Przecież nikt Pani do niczego nie wpisywał.....

Karma dziś dotarła, ja jeszcze nie widziałam ile tego jest. Mama mówi, że sporo.
Przydałby się jakiś kombi do transportu do p. Ali.
No i jak będzie jeszcze możliwość to wspomogą nas ponownie na ile będą w stanie.

WIELKIE PODZIĘKOWANIA DLA SCHRONISKA W JÓZEFOWIE :)