Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 411
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Gosia70 napisał(a):
Sarunia piękna jest, czy oprócz tymczasu potrzebna jest jakaś inna pomoc. Jest chora czy to depresja i starość tak ją niszczy?
Czytając na co choruje nic dziwnego,że chwieje sie na nózkach. Wydaje mi sie, ze pomoc finansowa i dom tymczasowy to dwie najwazniejsze sprawy jeżeli operacja i stan zdrowia suni będzie w porządku.

Posted

Sara miała dziś operację. Jak do niej przyszłam do właśnie się budziła.
Okazało się że oprócz ropomacicza miała ogromnego mięśniaka wielkości dwóch pięści :shake: Do tego jajniki miała bardzo zmienione. Lekarz powiedział ze powinna zostać wysterylizowana 5 lat temu.. Infekcja trwała bardzo długo . Do tego nerki są w złym stanie. W piątek będą robione powtórne badania . Jeśli wyniki będą nadal złe to mamy dodatkowy problem .. Ale jest szansa, że po operacji nerki też zaczną lepiej funkcjonować.

Posted

Już zaglądam. Mam nadzieję, że wszystko będzie ok. do piątku postaram się wspomóc finansowo. Jak można było doprowadzić ją do takiego stanu? :shake: Trzymaj się maleńka. Trzeba szybko szukać tymczasu, żeby nam oneczka nie zgasła.

Posted

w takim razie trzymam mocno kciuki nadal :thumbs:
walcz Sara, nie daj się!
i ten tymczas ... dla niej jest niezbędny .. nie może przecież wrócić do schroniska :placz:

Posted

Sara dzisiaj podniosła głowę na powitanie.. Nadal jest słaba.
Zęby ma w okropnym stanie, połamane, miazga na wierzchu. Weterynarz mówi że to musi ją bardzo boleć.. Ogólnie stwierdził że była bardzo zaniedbywana..

Posted

nie dotarłam dzisiaj do Sary bo mnie zasypało. powinny być juz wyniki badan, jutro zadzwonie zapytac. Błagam o wsparcie finansowie. Trzeba zapłacic za operacje , badania, do tego kazda doba pobytu to 25zł. W poniedzialek trzeba Sare zabrac z lecznicy, nie wiem co bedzie dalej :placz:

Posted

U mnie problem z dogo od 3 dni..myslalam ze dzis juz bedzie dobrze a tu znowu co chwile szwankuje...Bubu..czy myslicie o Alegro cegielkowym???NAprawde warto- bo przy okazji zbierania pieniazkow oglasza sie sunie..a jest jezzcze ta slczna coreczka..naprawde ladny pies...one pewnie bardzo za soba tesknia...od zawsze byly razem...:-(:-(Gdyby ktos zechcial dwie razem wziac....eh..to pewnie tylko mrzonki:-(:-(:-(Teraz chyba trzeba myslec nad rozeslaniem watku gdzie sie da i przy okazji myslimy o znalezieniu tymczasu..tylko gdzie...???:razz:schron nie wchodzi przeciez w gre...stan Saruni jest za slaby..nie da rady w schronie:-(:-(:-(:-(:-(

Posted

Bubu ale szukacie kojca na DT czy domku? Bo na pierwszej jest, że ona nigdy w domku nie była :shake: Czy potrafi że tak powiem się zachować domowo ? To może odstraszać...
Próbowałyście pisać do dziewczyn, które mają kojce?

Posted

Sara nie byla nigdy w domu ale ona głównie lezy, nie sadze aby sprawiala jakiekolwiek problemy w domu. W lecznicy spokojnie lezy w klatce. Oczywiscie nauka czystosci bedzie potrzebna.
ona do kojca sie nie nadaje. jest stara i chora, musi być w cieple. moze byc np. garaż ale musi miec cieplo.
aha, dowiedzialam sie jeszcze ze nie miala nawet budy na posesji ktorej pilnowala..