Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 409
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Tabsik ma łapkę ciachnietą w połowie, tak jak mój Ofkors. każdy wet u którego z nim byłam z zaciekawieniem ogląda tą łapę i pyta skąd pomysł na taką dziwną amputację :roll:
podobno wiekszość wetów usuwa łapę łącznie z bioderm bo tak psu jest łatwiej.
Ale mój Ofkors genialnie radzi sobie z kikutem, którym sie podpiera, jak biega po piachu to go nawet do biegania używa, a do tego myje sie nim i może podrapać po pysiu :lol:
Czy Tabsik też bez problemu się obchodzi z kikutem?

usuwają całą łapę, bo podobno część psów nie radzi sobie i często sie w kikuty ranią. Ofik jak dotąd na moich oczach 2 razy uderzył się i widziałam, ze go zabolało, ale nigdy nie zdarzyło sie, zeby miał jakiekolwiek otarcia.

Posted

Jak w piatek sprzątałam szpitalik do kórego przeniesiono Tabsa ,mówiłam do niego Tabsiu wytrzymaj piesku już tylko dobrzy ludzie bedą na twojej drodze ,teraz zaczynasz nowe życie a on tak patrzył na mnie tymi mądrymi oczkami.....

Posted

eloise, ja od razu jak zobaczyłam Tabsa pomyślałam o Ofkorsie ;)
Nie zauważyłam, aby kikut mu przeszkadzał w czymkolwiek.

Koszt przywozu Tabsa z Zamościa to 30 zł. Koszt ten pokrył Emir. Dodatkowo na Tabsa 10 zł przekazała Tola.

Posted

Dogo07 napisał(a):
a co z tym .....domkiem ...... ? ? ?

:niewiem:
Na razie czekam na telefon, Pani miała isc dzisiaj sprawdzic dom.
Bardzo się denerwuję:roll:

Posted

funia napisał(a):
Jestem dobrej myśli ,bo to przecież wyjatkowy pies i chyba osoba która sie nim zainteresowała taka być powinna:roll:

No nie wiem; na dzisiaj na 9 była umówiona wizyta przedadopcyjna, Pani wyraziła zgodę no i od rana nie odbiera telefonu:roll:
Dziewczyna z dogo, która zgodziła się na wizytę jest z tej samej miejscowości, będzie tam zaglądała.
A do Pani dzwonimy i my i Ona...
Nie wiem co o tym myslec:roll:

Posted

jeśli ktoś nie traktuje sprawy adopcji psa i związanych z tym osób od początku poważnie to jak będzie traktował samego psa ?

nie mogła ta osoba zadzwonić - poinformować o zmianie planów, no chyba że nie miała telefonu zwrotnego.

nie chcę tutaj bynajmniej siać zamieszania czy niepotrzebnie niepokoić ale jestem już przeczulona na punkcie niewłaściwych (= nieudanych) adopcji - potem rozgrywa sie dramat , i dla osób które go wyadoptowały wcześniej ratując go ze schronu i dla samego psa.

Posted

[quote name='stonka1125']
murka doszedł przelew?????-

Tak, doszło 30 zł.
Doszło również 60 zł od anciaahk ;)

Szkoda, że ten dom okazał się niepoważny :-(
Tabsik to taki cudowny psiak...

Posted

funia napisał(a):
Czekajcie ,moze coś jej wypadło waznego >Pamiętasz Marta jak z Azą było?

Nie bardzo w to wierzę . Normalny człowiek daje znać ,że spotkania nie będzie .

Posted

Tabs ma szczepienie p. wściekliźnie, czy doszczepić go na wirusówki? To byłby koszt chyba 20 zł. To młody psiak więc wg mnie przydałoby się.
Odpchlony był przed wyjazdem w schronisku, bo jak zauważył nasz badający go wet miał ginące gniazda pcheł w sierści ;)
Co do zapalenia oskrzeli to na razie nie widzę żadnych objawów :roll:

Posted

Eloise - dziekujemy:lol:
Chyba trzeba przestac myslec o tym domku:roll:
Wczoraj Pani była poza zasiegiem, dzisiaj nie odpowiada....
W domu tez nikogo nie było.
Czemu ludzie to robią?!