Olena84 Posted January 31, 2009 Posted January 31, 2009 No własnie wiadomo gdzie jest opraca, jedna zaleta tego wszystkiego. moze obkleić mu furtke, czy brame zdjeciami psa - napisac ma sie dobrze i zyje, ale oprawca zostanie ukarany:roll:... Quote
iwona_k1 Posted January 31, 2009 Posted January 31, 2009 Bardzo przepraszam,ale chcąc kupić cegiełki dla Cyganka kupiłam niechcący i z rozpędu ....Cyganka....Jeszcze raz przepraszam:oops: Quote
gonia66 Posted January 31, 2009 Posted January 31, 2009 Na zdjęciach chyba jednak "zdrowiej" wygląda..te filmiki pokazują jak bardzo jest smutny cierpiący i zmęczony....czy Cyganek ma gorączkę??Tak dyszy...:-( no i ten zastój oddechu jak zobaczył zbliżającą się dłoń człowieka...:-(:-(bardzo mnie rozczuliły te filmiki...dziękuję..teraz jeszcze bardziej chcialabym Cyganka przytulić...Ciągle drże na myśl, że rekonwalescencja i obserwacja musi potrwać dlużej...ale też jestem pełna nadziei widząc, jak doszedł do siebie po tak okrutnym i bestialskim napadzie...:-(:-(Cyganku...zdrowiej nam...musisz zobaczyć i poczuć naprawdę że jesteś kchany przez człowieka...bo jesteś...:loveu::loveu: Quote
ab-agnieszka Posted January 31, 2009 Posted January 31, 2009 Jaki on jeszcze biedniutki sam chyba nie wie co sie z nim dzieje trafil z piekla do raju oby wszystko bylo dobrze i ta babka sie nierozmyslila i dala mu cudowny kochajacy domek. Quote
agaga21 Posted January 31, 2009 Posted January 31, 2009 [quote name='iwona_k1']Bardzo przepraszam,ale chcąc kupić cegiełki dla Cyganka kupiłam niechcący i z rozpędu ....Cyganka....Jeszcze raz przepraszam:oops:[/quote] :megagrin:kupiłaś to bierzesz:shiny: szykuj wygodne posłanko dla cyganka;) a tak na serio to osoba która wystawiła aukcję bez problemu usunie twoją ofertę Quote
Asior Posted January 31, 2009 Posted January 31, 2009 [quote name='iwona_k1']Bardzo przepraszam,ale chcąc kupić cegiełki dla Cyganka kupiłam niechcący i z rozpędu ....Cyganka....Jeszcze raz przepraszam:oops:[/QUOTE] noo miałam myślenice, ze jakaś oszołomka nie umie czytać bo w aukcji wyraźnie było napisane, ze pies nie jest na sprzedarz i ze licytacja nie daje "wygranej" No i już czekałam, ze pewnie będe się użeraż z jakaś babą, która będzie chciała psa dostać :evil_lol: [quote name='agaga21']:megagrin:kupiłaś to bierzesz:shiny: szykuj wygodne posłanko dla cyganka;)[/QUOTE] Bo jak nie to negatyw :evil_lol: [quote name='agaga21']a tak na serio to osoba która wystawiła aukcję bez problemu usunie twoją ofertę[/QUOTE] właśnie nie, bo to była aukcja z kup teraz :roll: Musiałam wystawić nową :cool3: Quote
agaga21 Posted January 31, 2009 Posted January 31, 2009 [quote name='Asior'] właśnie nie, bo to była aukcja z kup teraz :roll: Musiałam wystawić nową :cool3:[/quote] dlatego takie aukcje zawsze się robi z licytacją :eviltong::evil_lol: Quote
Akse1 Posted January 31, 2009 Posted January 31, 2009 Tak bardzo się cieszę, że Cyganek powraca do zdrowia. Można powiedzieć, że miał szczęście w nieszczęściu - wyrwał się z rąk oprawcy i wierzę, że znajdzie ten prawdziwy, kochający domek, w którym zapomni swoje traumatyczne przeżycia. Nazwałam go Psim Męczennikiem, kolejnym - ilu ich jeszcze będzie ? Pozdrawiam Cię malutki razem z moimi sześcioma psiakami, które mieszkają w moim domu i mają również swoje smutne historie. Quote
GuniaP Posted January 31, 2009 Posted January 31, 2009 [URL]http://www.nowiny24.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20090130/RZESZOW/460645725[/URL] Niestety niektóre komentarze na poziomie żenującym... Quote
majqa Posted January 31, 2009 Posted January 31, 2009 [quote name='GuniaP'](...) Niestety niektóre komentarze na poziomie żenującym...[/quote] Wizytówki tych, co je wstawiali. Quote
Maszaberla Posted January 31, 2009 Posted January 31, 2009 [quote name='gonia66']....czy Cyganek ma gorączkę??Tak dyszy...:-( quote] O tym samym pomyslalam, czy ma goraczke? Jest bardzo oslabiony ale czy to tez dodatkowo nie podwyzszona temperatura czy moze jest cieplo w pomieszczeniu w ktorym przebywa? Quote
Soema Posted January 31, 2009 Posted January 31, 2009 Artykuł też jakiś taki.. :roll: na pewno 'okrojony'... Quote
Akse1 Posted January 31, 2009 Posted January 31, 2009 Dla wielu zwierzę jest nadal rzeczą,..... Aż przykro czytać. Quote
ab-agnieszka Posted February 1, 2009 Posted February 1, 2009 Wiec nie czytam zeby sie nie wsciekac. Niestety sa ludzie i ludzie. Na ciemnote ludzka nie mamy wplywu.:shake: Quote
bico Posted February 1, 2009 Posted February 1, 2009 [COLOR=black][FONT=Verdana]zdrowieje, a taka z niego bida, nie chce myśleć jak wcześniej musiał się czuć i wyglądać :-([/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Verdana]na tych zdjęciach ze spacerku i na filmikach dopiero widać, że choć jest lepiej, to był on tak skatowany, że nie da się tego wyrazić słowami :-([/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Verdana]właśnie i to "wstrzymanie oddechu na widok ręki człowieka" :-([/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Verdana]te jego oczy...zresztą wszystkie psie oczy, to zwierciadła ich dobrych dusz...nie mogę pojąć jak można patrzeć w takie oczy i jednocześnie walić psa w głowę orczykiem :angryy::angryy::angryy: nie rozumiem i nie wyobrażam sobie jak można być do tego zdolnym i robić coś takiego:angryy:[/FONT][/COLOR] [B][COLOR=black][FONT=Verdana]Boże, żeby tylko ta Pani Lekarz się nie rozmyśliła i zechciała przygarnąć Cyganka jak tylko będzie zdrowszy... Dopingujcie ta Panią żeby z Cyganka nie rezygnowała i na niego poczekała:cool3:[/FONT][/COLOR][/B] [COLOR=black][FONT=Verdana][B]A dla tej sąsiadki tego zwyrodnialca pełen szacunek i uznanie![/B] :loveu:Przecież i jej mógł przyłożyć! Jak był zdolny katować psa, który błagał o litość, to i na człowieka nie zawaha się w razie czego ręki podnieść. Zwłaszcza na kobietę, która mu się wyraźnie przeciwstawiła.[/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Verdana]Podziękowania się tej kobiecie należą i dyplom!:loveu:[/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Verdana]Żeby tylko zechciała przeciw niemu zeznawać, bo mając takiego "sąsiada", on może ją zastraszać:mad:[/FONT][/COLOR] [B][COLOR=black][FONT=Verdana]Osobne podziękowania i wyrazy uznania ślę wolontariuszkom zajmującym się Cygankiem, wszystkim pomagającym w tej sprawie w sposób bezpośredni lub pośredni!:loveu::lol::loveu:[/FONT][/COLOR][/B] [COLOR=black][FONT=Verdana][COLOR=black][FONT=Verdana][B]CYGANKU, TRZYMAJ SIĘ I ZDROWIEJ!!!!!!!!!!!!:loveu:[/B][/FONT][/COLOR] [/FONT][/COLOR] Quote
Puszysta Posted February 1, 2009 Posted February 1, 2009 Witaj Cyganku;)Niestety obowiazki sluzbowe niepozwalaja mi na czeste zagladanie do Ciebie:placz:,ale staram sie jak moge.Ciesze sie,ze Twoj stan zdrowia sie poprawia w miare mozliwosci:multi:.Zdrowiej serduszko,bo teraz najwazniejsze jest Twoje zdrowie psychiczne i fizyczne;).Pelen szacunek dla osob,ktore Ci dzielnie pomagaja.:lol:Ciesza mnie dobre wiesci:multi:.Co niezmienia faktu,ze temu sku......wi,co Ci to zrobil:angryy:trzeba cos zrobic:mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad:.Jestem z Toba Cyganku;):multi: Quote
Certusowa Posted February 1, 2009 Posted February 1, 2009 Temu sk......i pewnie nic nie zrobia, bo pewnie ma na utrzymaniu rodzine i "biedne glodne dzieci", wiec mu nawet grzywny nie dadza. A co z policja, ktora nie przyjechala na czas, a gdy przyjechala nie zrobila nic? Zlozyl ktos doniesienie do prokuratury? Kto ma chronic przestrzegania prawa? Sasiadka? No bo na to wychodzi. (moze cos pisaliscie juz o tym, ale nie chytalam wszystkich watkow) Quote
basia0607 Posted February 1, 2009 Posted February 1, 2009 Czy sprawa postawy policjantów znajdzie jakis epilog ? to nie może pozostać bez echa. Ja współpracuję z policją od roku. Nigdy mi nie odmowili interwencji. Jadą gdy ja nie mogę pojechać. Jestem informowana o każdej sprawie z ustawy o ochronie zwierzat. Przypadek Cyganka wraz z zażaleniem na postawe policji opisalabym do Komendy Wojewódzkiej i dopilnowała aby nie trafil do kosza. Czy jest jakas szansa na uratowanie psiej łapki ? Spróbujcie o nią zawalczyc tak jak ja uratowalam gnijacą łapę potraconej suni. Był wielki smród , kości na wierzchu ale sie udało ! Weci tez chceli ciąć . Nie darmo sie mówi, "goi sie jak na psie " Quote
ewatr Posted February 1, 2009 Posted February 1, 2009 [quote]Certusowa[/quote][quote]Zlozyl ktos doniesienie do prokuratury? Kto ma chronic przestrzegania prawa? Sasiadka? No bo na to wychodzi. (moze cos pisaliscie juz o tym, ale nie chytalam wszystkich watkow) [/quote] [SIZE=2][COLOR=darkorchid][B]Zacytuje jeszcze raz posta GuniP bo na dzien dzisiejszy tak wlasnie sprawa wyglada :[/B][/COLOR][/SIZE] [quote name='GuniaP']Rozmawiałam z panią Haliną Derwisz, kierownikiem schroniska, przekazuje jej wypowiedź : [I]"W każdej sprawie gdzie zachodzi prawdopodobienstwo znęcania się nad zwierzętami nasze stowarzyszenie składa doniesienie do prokuratury. W sprawie CYGANA zostało wszczęte z urzędu postępowanie przygotowawcze i czynności procesowe prowadzi Posterunek Policji w Kamieniu. Nasza organizacja złoży na piśmie swój udział w sprawie jako pokrzywdzony[/I] [I]ponieważ nie może nim być sprawca czyli właściciel psa.Zawsze w takich sprawach ważne jest dobre udokumentowanie sprawy (narzędzie zbrodni, świadkowie, dokumentacja zdjęciowa - w tym wypadku tylko nasza ponieważ policja nie robiła zdjęć).[/I] [I]Tyle strona prawna.[/I] [I]Pracując w schronisku' wiemy jedno musimy dać naszym zwierzętom maksymalnie dużą szansę życia i zrobimy wszystko aby walkę o zdrowie CYGANA wygrać. W poniedziałek zrobimy badania pod kątem operacji, jeżeli będzie ok, to we wtorek o godz. 14 termin pierwszej operacji.Teraz musi nabierać sił i dużo jeść. "[/I] [/quote] Quote
ewatr Posted February 1, 2009 Posted February 1, 2009 [quote name='gonia66']Na zdjęciach chyba jednak "zdrowiej" wygląda..te filmiki pokazują jak bardzo jest smutny cierpiący i zmęczony....czy Cyganek ma gorączkę??Tak dyszy...:-( [/quote] Cyganek bardzo walczy i jestesmy pełni wiary , że mu sie uda ale po tym co przeszedł to trzeba dużo czasu żeby stanął pewnie na łapy ... NIe ma gorączki / dostaje zreszta srodki i przeciwbólowe i przeciwgoraczkowe / a to dyszenie było powodem stresu - mnie widział 1 raz i nie wiedział czego sie moze spodziewać ;) Teraz najlepsze co mozna dla niego zrobic to dac mu czas na spanie , jedzenie i odpoczynek ... Quote
Puszysta Posted February 1, 2009 Posted February 1, 2009 Widzialam Cyganka na You tube:razz:Jaki on biedny:placz:Taki bezbronny:placz:Az sie poryczalam:placz::placz:Walczcie o niego:multi: Quote
lapisl Posted February 1, 2009 Posted February 1, 2009 [quote name='ewatr'] ... a to dyszenie było powodem stresu - mnie widział 1 raz i nie wiedział czego sie moze spodziewać ;) Teraz najlepsze co mozna dla niego zrobic to dac mu czas na spanie , jedzenie i odpoczynek ...[/quote] Oby było tak jak piszesz Quote
gibon301 Posted February 1, 2009 Posted February 1, 2009 Lara to ja prosilam o udostepnie platnosci allegro(bo tak byloby najszybciej) ale jesli to jest jakikolwiek najmniejszy dla Ciebie problem to zaplace przelewem i po problemie! juz wiem ze wplaty nalezy dokonac na konto podane w aukcji (rsoz).dzisiaj przeleje pieniadze. i trzymam kciuki za cyganka zeby jak najszybciej wracal do formy!! Quote
Recommended Posts