Jump to content
Dogomania

Luna SUNIA ZE SCHRONU ZOSTAJE NA ZAWSZE U STONKI 1125 DZIĘKI ANIA !!!!

Recommended Posts

Posted

no to poszłąm osobiście ,nie wiem po co bo wszystko odbyło się bez słowa,mógł ją mój syn zabrac po prostu,luna wygląda naprawdę ładnie,nie powiedziano mi czym była karmiona,a nie chciałabym dublowac błędow zywieniowych więc proszę o info,myślę ,że można umawiac ją na sterylkę,jest dość dzika jak na psa socjalizowanego miesiąc,zupełnie nie umie chodzic na smyczy,ciągnie jak czołg,z moimi sukami niby dobrze na razie,powarkiwała na alte,płatka ma wszystko gdzies tylko tak załośnie na mnie patrzy,ja siedze przy kompie i trzymam ja na smyczy,kotami zywo zainteresowana,ale mam nadzieje że nie w celach konsumpcyjnych,będe dzisiaj spała z nią w kuchni na podłodze(nie mam gdzie jej odizolowac a wolałabym,zeby w nocy nie pożarła kotów)zagęszczenie na metrze wzrosło zatrwazająco,jest nas teraz na pokoju z kuchnią i łazienką(pokoje mamy dwa,ale w drugim mieszka mama)troje dorosłych,szesnastolatek,cztery psy(trzy suczydła i pies) i trzy koty,trzymajcie kciuki żebyśmy przetrwali noc,jak stan liczebny ludzi(mam nadzieje ze mąż nie wystąpi o rozwód i nie wyprowadzi się,jeszcze nie wrócił z popołudniówki)jak i zwierząt(nie pożarte koty)będzie rano taki sam to jakos tam sie to wszystko pokula.mam nadzieje...........

• Replies 909
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

funia napisał(a):
o jezu Ania !! martwi mnie to zagęszczenie u Ciebie .Pisz jak mozemy pomóc

no to jak tak się pchacie do pomocy,to poprosze dom z ogrodem(dom może być mały ale ogród ogromny)lokalizacja nie jest istotna,może byc w kazdym zakątku polski:evil_lol:luna trszoszkę wygłupiona jest,nie wiem czy bywała w domu,nie wie co ze soba zrobic,baaaardzo ciekawa kociambrów,a te głupki tez ciekawskie i cały czas za nią łażą matołki(to znaczy dwa bo fifi mi coś nie domaga ostatnio,kuleje i taki jakiś smutny idziemy jutro do weta:shake:)jak to mówią ,ciekawośc to pierwszy stopień do piekła,oby się koty o tym nie przekonały na własnej skórze

KUNA66,PROSZĘ ODDAĆ KSIĄŻECZKĘ ZDROWIA LUNY I NAPISAĆ CZYM JĄ KARMIŁYŚCIE!!!!!!!!!!!!!!

Posted

Jestem zdruzgotana :2gunfire:
Nie znam słów, którymi mogłabym wyrazić swoją niechęć, zażenowanie, oburzenie i rozczarowanie osobą pani Ewy. W zasadzie jest to w tym momencie bezcelowe, gdyż dzięki Tobie Stonko Lunka jest bezpieczna. Za to dziękuję z całego serca pełnego optymizmu i nadziei na wymarzony domek dla tej cudnookiej panienki.

Posted

uffffffffffffffff,wszyscy zyjemy,spała jednak z nami w łóżku (tak jak alta pierwszą noc przypieta do mnie smycza w razie ataku na kocury)5.30 był lekki zryw do fifiego no ale jak sie rzuciła na niego to mnie szarpnięciem obudziła,wie że nie wolno ruszać kotów ale bardzo by chciała,jest zupełnie dzika,jak na przeszło miesiąc socjalizacji to porazka,nie wie jak sie zachowywać na spacerze,chodzenie na smyczy to też totalne fiasko,jest bardzo pobudzona i rozkojarzona,trzeba do niej mówić spokojnie bo bardzo się nakręca,jazga jak dzika,ale są też plusy dzisiaj mieliśmy pierwszy spacer integracyjny,moje dwie dziewczyny,luna,majka i roksanka(suczki kolezanki)no i koleżanka monia z dwuletnim synkiem(mój soso strasznie cierpiał ale nie dałam rady go zabrac z tą druzyną)najpierw była bardzo pobudzona,potem miała małe starcie z majką(nie pogryzły się ale zęby sobie konkretnie pokazały)luna nie wie do czego jest dziecko,długo go nie zauwazała w ogóle,ą potem podeszła ,powąchała i zafundowała mu wielkiego liza w buzie:evil_lol:stwierdziłysmy z monią że będą z niej jeszcze psy,zero problemu z moimi sukami,dzieci na razie akceptuje,z moim psem też bezproblemowo,na koniec spacerku w drodze do domu z majką juz nie jezyły się na siebie i nawet się na spokojnie obwąchały,luna zdecydowanie to sportowiec,ja jestem stara i gruba ale monia latała z nią na smyczy za kijem,pięknie luna wygląda jak biegnie ,będzie ok,porobię dzisiaj zdjęcia na spacerku,to robkowa może wykorzysta do ogłoszeń,to by było na tyle...

Posted

Smutno mi bardzo że masz tyle problemów,ale i tak świetnie sobie radzisz,podziwiam Cię za to i jednocześnie zazdroszczę,masz kochaną rodzinę która to rozumie i Cię wspiera :lol:

Posted

Martwi mnie twoja sytuacja Stonko.

Czy coś się w ogóle dzieje w sprawie jakiegoś DT czy hoteliku??

No i ponawiam pytanie czy potrzebujesz wsparcie finansowego

Posted

nie bardzo dzieje sie cokolwiek,ruszyłam parę miejsc,ale jest cięzko,jutro idziemy do weta,hotelik nie poinformował mnie jaka super diete miała luna,dostaje u mnie eukanube bo nic innego nie mam po prostu,to jest eukanuba która przyjechała dla luny z zamościa,tak mysle żeby zrobić jej te zeskrobiny,bo o ile ogon wygląda lepiej to ma duże nowe zmiany pod szyja,w tej sytuacji potrzebna byłaby kasa na to wszystko(u nas ciągły problem z kasą bo tylko tż pracuje)lunka w sumie grzeczna,zdecydowanie dominantka z niej,ale daje sie dyscyplinowac ,nie rusza kotów jak jestesmy w poblizu,wydaje mi sie że próbowała sie z manolem dzisiaj bawić,ale zabawa w wykonaniu luny wyglada dokładnie tak,jak w wykonaniu alty,czyli podgryzanie i dużo mruczenia z warczeniem,kot nie był zadowolony,ale dzielny i nie uciekał,wybałuszał tylko nanią gały bo siedział pod krzesłem i tak nie mogła go sięgnąć,mnie też martwi ta sytuacja,nie jest lekko,nie mogę nigdzie wyjśc bez luny(najgorsze ze odpadaja wizyty w schronie na czas kiedy luna u mnie jest),mam nadzieje że sytuacja jakos się wyklaruje,nie lubię się martwic na zapas..........

Posted

O kurcze Ania to jakaś masakra !!!! Tak nie moze być. Szukamy hoteliku wiem,ze pełne sa ale moze ktoś się zlituje. Nie mam wiele doświadczenia i wielu znajomych miejsc z Dogo ale trzeba szukać.
Napiszcie jakie miejsca DT hoteliki juz odpytałyście.

Posted

dzisiejsze zdjęcia lunkowe

luna z naszym testerem psich zachowań na okolicznośc dzieci:evil_lol:

kolejne zdjęcie testowe

a tutaj z kolezanką majka,starcia coraz rzadsze,obie chciałyby rządzic i w tym sęk

a teraz korzystajac z okazji moimi własnymi krówkami sie pochwale,obie zamojszczanki,więc taki bardzo mały offik:evil_lol:

jeżeli chodzi o hoteliki to murka zawalona totalnie ,wiosna tez(ale pyta i szuka niestety wiecie jak jest,a nie jest lekko),innych hotelików nie znam,ruszyłam wszystkie moje "podwórkowe "i nie tylko kontakty,wszyscy szukaja i pytaja,niestety tak to teraz wygląda jak wygląda,ale to wszystko to mały pikuś przy tym,ze one bez chwili zastanowienia wywaliły ja prawie na ulicę ,a ona za nimi teskni,jak jakies dziewczynki widzi w parku to tak za nimi patrzy i patrzy,albo jak ktoś rowerem jedzie,smutna jest,ja wiem ze sie rozkreci ale tak strasznie mi jej zal:shake:

Posted

Przeczytałam część, nie dałam rady wszystkiego. To jest jakiś koszmar. mam 2 psiaki Fundacyujne w hoteliku, mam bieżący kontakt, zdjęcia i pomoc. Nigdy takiego czegos nie spotkałam jak ten "hotelik". Nie dałabym tam psa.

Nie wiem tylko, czy w hoteliku w którym są moje psiaki jest miejsce, bo wiem, że przyjechało kilka psiaków ostatnio. Moja Tina musi mieszkac sama a mała Suzi z innym psem siedzi.
Mogę zapytać, ale doba 15 zł. I nie obiecuje, czy będzie miejsce dla niej.

Posted

A tak na tę chwilę może chociaż Ania zostanie płatnym DT dla Luny nawet kilka dni ( mam nadzieję ) = pare groszy, pokryje koszty i moze cos jeszcze ??
Co wy na to ? Ania prosze się nie obrazić :razz:

Posted

jkp napisał(a):
A tak na tę chwilę może chociaż Ania zostanie płatnym DT dla Luny nawet kilka dni ( mam nadzieję ) = pare groszy, pokryje koszty i moze cos jeszcze ??
Co wy na to ? Ania prosze się nie obrazić :razz:

Uprzedziałas mój post; jeśli osoby wpałcające na Lunę zgodziłyby się na, to w jakis sposób chociaz w częsci sytauacja Ani stałaby sie bardziej konmfortowa...
Aniu trzymaj się, nadal nie moge uwierzyc ze to sie dzieje:roll:

Posted

widzę, że kuna w swym materialnym zapędzie zapomniała o uczuciach. No cóz w sumie światem rządzi pieniądz. 100 zł zaległości to az tak dużo?? Człowieku jesli masz jakiekolwiek resztki uczuc wyhamuj !!! Na pewno nie polece nikomu tego "hoteliku" i roześlę wszędzie gdzie to możiwe aby nikt nie skorzystał z niego. Czuję, że twoje zarobki Kuna sięgną zera. Jak można tak postepować!?

Posted

ja dodam tylko, że w poszukiwaniu zaginionego przelewu napisałam do swojego banku. Taka odpowiedz dostałam

[FONT=Arial]Uprzejmie informuję, że nie mamy możliwości sprawdzenia czy przelew dotarł do adresata.[/FONT]
[FONT=sans-serif]Zapytanie związane ze statusem przelewu, powinien złożyć adresat w swoim Banku. Powinien on oczywiście posiadać dowód nadania przelewu.[/FONT]

W związku z tym to Kuna powinna była zapytać się w swoim banku o ten przelew, zwłaszcza, że dostała ode mnie potwierdzenie nadania.

Tyle ode mnie

Funia myślę, że powinnaś napisać w tytule że Luna została wyrzucona z hoteliku u Kuny! zeby nikt nigdy z niego nie zechciał skorzystać:diabloti:

Posted

Nie spotkałam się nigdy z sytuacją, w której prawidłowo nadany przelew (tj. z prawidłowym numerem konta, bo reszta danych praktycznie nie ma znaczenia) nie dotarł do adresata. Owszem, insynuuje coś. Biorąc pod uwagę dotychczasowe obserwacje i doświadczenia, mniemam, że pieniądze od jogi już dawno dotarły do miejsca przeznaczenia :watpliwy:

Posted

fajnie wiedziec ,że dobrzy ludzie sa na swiecie,pieniażki jak ogólnie wiadomo nie smierdza i nie sciemniam ze sie nie przydadzą,ale nie traktujcie tego jako dt płatnego,cała kasa pójdzie na lunke,na poczatek kupie jaj szelki bo duzo lepiej w nich chodzi na smyczy niż w obrózce(na razie cisnie w szelkach altowych),dzisiaj po południu wet i zobaczymy co dalej,ati:loveu: dziękuje,zrobiłaś mi niespodziankę(miałam płacic za tą karmę),jestesmy po kolejnym spacerze ,dzisiaj dokonałam niemożliwego ,czyli zabrałam całą dziką czwórke(jak spojrzałam w te małe brązowe oczka sosika to nie mogłam go zostawic jak juz cały był gotowy do spacerku),wszystko jest mozliwe w tej sytuacji,najgorsze jest przejście przez osiedle z tą czwórką na smyczach,masakra po prostu luna i mój soso zdecydowanie nieopanowane maja chodzenie na smyczy i plączą się jak obłąkani w koło alty i płaty,myślę że wyglądam komicznie jak sie z nimi przebijam miedzy blokami i cały czas do nich gadam jak psychiczna i do tego cały czas ujadajaco wyjąca lunka:evil_lol:w parku ok bo dwójeczke spuszczam w alejkach a potem na polanie alte więc na smyczy tylko luna,jakoś się kręci,te luny zmiany na ogonie(podeschniete)i pod szyją(trochę zaczerwienione) wygladają dokładnie jak atopowe zapalenie skóry u dzieci,takie maleńkie grudki,na ogonie tylko wyczuwalne ale na szyi troszke zaognione,zobaczymy co powie wet,no i cały czas dość mocno ropieją jej oczy..........

a teraz z zupełnie innej beczki,tak sobie dla własnego dobrego samopoczucia,bo nie lubię jak ktoś czuje sie oszukany policzyłam kase wpłaconą na lune,więc na lunkę wpłynęło(liczę oczywiście wpłatę jogi bo nie wierzę w cuda ze nie doszła)330 złotych,luna w hoteliku spędziła 39 dni(16.04 też licze chociaż luna do ok.22.00 była u mnie),czyli 39x8=312złotych,tak więc prostym rachunkiem luna nie ma żadnej zaległości ani długu w hotelu,wręcz przeciwnie hotel ma u lunki dług w wys.18 złotych,więc niech sobie hotelik te pieniążki wsadzi w...portfelik.....

Posted

stronka1125 brawo za takie podejście:loveu::loveu: pamiętaj ile dobra dasz tyle dobra do Ciebie wróci - to stara jak świat prawda. A kuna tez dostanie od życia to co sie jej nalezy - nie teraz to w przyszłości.

Posted

Stonka wyslij mi swój numer konta to Ci dziś zrobię przelew. Zobaczymy jak tam chodzą te przelewy do Jarocina:diabloti:

Wiem też jak to jest mieć 4 psy w domu. I tak Cię pobiłam, bo my w kawalerce za studenckich czasow potrafilismy mieć 3 psy i 6 kotów z czego większość to tymczasy:p A kawalerka to było 19m2
Ale Ci nie zazdroszczę i pomóc moge tylko finansowo:roll:

A i jak idziesz na spacer, to lepiej Ci pójdzie opanowanie Luny jak pójdzie tylko z jednym psem do towarzystwa. Ja miałam nieraz takie tymczasy i jeśli były jako 4, to dzieliłam spacery na dwa. I ludzie się mniej gapili i współpraca z psem była łatwiejsza:cool3: