stonka1125 Posted May 3, 2009 Posted May 3, 2009 moja kochana, śliczna dziewczynka,ona jest fantastyczna,tak się cieszy z kazdej odrobiny zainteresowania,jak dziewczyny z nią jeszcze troche popracują to będzie super psem towarzyszem wędrówek z niewątpliwą domieszką krwi psa mysliwskiego,z niej jest pies wędrowniczek ,ma tylko jedną wadę to szczekanie ,non stop mogłaby nawoływać stado,aż cała podskakuje jak się rozjazga,kochana,a tak rzadko ją teraz widzę bo coś mi czas przez palce przecieka... Quote
funia Posted May 4, 2009 Author Posted May 4, 2009 No to luna juz chyba robi się po woli bardziej kobieta z ogładą :evil_lol: Quote
stonka1125 Posted May 4, 2009 Posted May 4, 2009 luna jest przepiękna!!!!błyszcząca,zaczeła ciałka nabierać,żadnych zmian skórnych,wszystkie strupiska odpadły i wszystko ładnie zaczyna zarastać(to nieszczęsne ucho w najgorszym stanie,ale to była głęboka rana chyba od ugryzienia)no po prostu piękna,jestem na nia troche obrazona bo byłam u niej wczoraj z kolezanka i bardziej się z nią obściskiwała niz ze mną ,niewdzięczne bydle:mad: Quote
Torusia Posted May 4, 2009 Posted May 4, 2009 Luna jest piękna dzięki nam,dzięki Tobie Funi,bo ją upatrzyłaś w budzie i co k...teraz będzie z innymi bidami?:placz::placz::placz: Dzisiaj w schronie kierownik wręczył mi umowę o rozwiązanie umowy,której nie podpisałam,podobno razem z Funią nie wykonujemy wszystkich poleceń,tylko że oprócz doglądania psiaków to jeszcze sprzątamy i wykonujemy inne prace.No szlak mnie trafia jak pomyślę,że już nie będę mogła odwiedzać tych psinek:angryy: Quote
Yana Posted May 4, 2009 Posted May 4, 2009 Torusia napisał(a):Luna jest piękna dzięki nam,dzięki Tobie Funi,bo ją upatrzyłaś w budzie i co k...teraz będzie z innymi bidami?:placz::placz::placz: Dzisiaj w schronie kierownik wręczył mi umowę o rozwiązanie umowy,której nie podpisałam,podobno razem z Funią nie wykonujemy wszystkich poleceń,tylko że oprócz doglądania psiaków to jeszcze sprzątamy i wykonujemy inne prace.No szlak mnie trafia jak pomyślę,że już nie będę mogła odwiedzać tych psinek:angryy: czyli w schronisku niewiele się zmieniło :shake: kierownik nadal robi co chce.. Quote
stonka1125 Posted May 5, 2009 Posted May 5, 2009 Yana napisał(a):czyli w schronisku niewiele się zmieniło :shake: kierownik nadal robi co chce.. ano! na to wychodzi! Quote
andzia_F Posted May 6, 2009 Posted May 6, 2009 Ślicznie Luna wygląda, mam nadzieję, że znajdzie dom najlepiej z ogródkiem, żeby mogła biegać bez ograniczeń. Życzę Lunie powodzenia.....trzymaj się maleńka:multi: Quote
kuna66 Posted May 8, 2009 Posted May 8, 2009 Pieniądze które w płynęły na lunę wyciąg z dnia 1.05.2009: - Yana 20 zł (na następny miesiąc) - Biankao 100zł Wszystkiego razem z poprzednim za ten miesiąc 180 zł na następny 20 zł Quote
kuna66 Posted May 10, 2009 Posted May 10, 2009 Nie chce was martwić ale luna coś ostatnio znowu nie domaga. Zupełnie nie wiemy co jest grane:shake:. Znów ogryzła sobie wczoraj ogon, ale dzisiaj już jest lepiej. Poza tym drapie się jak wściekła a przecież nie ma pcheł. Może uczuliła się już na tę eukanube? Zupełnie nie wiem co robić:help1: Quote
funia Posted May 11, 2009 Author Posted May 11, 2009 ale to kwestia tylko zmian skórnych ? a moze ona ma jakiegoś gronkowca i zaraża sie rozdrapujac skóre ? no nie wiem ,moze trzeba zrobić znowu jakąś zeskrobinkę :cool3: Quote
stonka1125 Posted May 11, 2009 Posted May 11, 2009 a ja myślę ,że trzeba zastosować dietę eliminacyjną,to wbrew pozorom nie jest trudne,to może byc też jakaś durna fiksacja układu immunologicznego,jak dieta eliminacyjna nie pomoże to zrobimy jej testy alergiczne Quote
Yana Posted May 11, 2009 Posted May 11, 2009 może rzeczywiście trzeba oddać zeskrobinę do badania Quote
kuna66 Posted May 12, 2009 Posted May 12, 2009 Mnie się bardzo mocno zdaje, że ona jest uczulona na każdy rodzaj ziarna ( teraz nawet na ryż) więc mysle ze mozna spróbowac dawac jej przez pewien czas samo czyste mięso. Kupiłam mieloną wołowinę z cielęciną i będziemy ja przez tydzien dawac na zmianę z samym kurczakiem z witaminami i zadnego suchego jedzenia. Zobaczymy po tygodniu. Coś musi być winne!!:angryy: Musimy tylko to znaleźć. Poza tym luna ma sie dobrze. Trawienie w normie i humorek dopisuje. Jeszcze nie ma powodu do paniki. Quote
jogi Posted May 12, 2009 Posted May 12, 2009 jesli moge coś doradzić. najpierw zeskrobina i posiew, potem jeszcze raz odpchlenie. nawet jeśli nie ma pcheł to przy APZS (czyli uczuleniu na pchły) taka będzie reakcja, wystarczy jedno ukąszenie. bardzo zadko zdarza się alergia na zboża. W większości jest to uczulenie na mięso i może dawać równiez takie objawy. Zresztą karmienie samym mięsem nie jest w skazane. Zaczełabym od suchej karmy Kupcie jej purinę jagniecina z ryżem, ona naprawdę jest dobra i niech je tyko to przez 6 tygodni. Potem można powoli wprowadzac po jednym rordzaju mięsa, bardzo powoli. Do tego Omegan(płyn) świetnie pomaga przy alergicznych stanach zapalnych skóry. Sa to wielonienasycone kwasy tłuszczone omega. Swietnie działa, nie jest drogi i sprawdziłyśmy go wielokrotnie w lecznicy. Po miesiacu sa efekty, a powinno się go dawać przez pół roku Bedę w Polsce po 20 czerwca, to moge Lunie przesłać ze 3 butelki, na trochę jej starczy Quote
funia Posted May 12, 2009 Author Posted May 12, 2009 Tak Jogi ,chcemy chcemy .Lunka musi być piękna do nowego domku ;) Quote
stonka1125 Posted May 12, 2009 Posted May 12, 2009 luna dostaje omegan(takie coś w butelce mam nadzieję że nie pomyliłam nazwy) i gamolen,mam dla niej jeszcze pełno eukanuby takiej z rotwailerem na opakowaniu(z zamościa),i mam acane od ati,teraż zażerają się nia moje futra i ja uwazam że jest fantastyczna,dostają tylko to, raz dziennie,ale lunka podobno miała po niej srake,mnie się wydaje ,że powinna dostawać TYLKO jedną rzecz,bo tak to nic nie będziemy wiedzieć,a wołowina odpada w diecie dla alergików (tak wyczytałam),juz pisałam ,że jak będzie zle reagowała na eukanubę i acane to kupimy jej purinę z jagnieciną,ale chciałabym mieć pewność ze ona dostaje TYLKO sucha karmę przez jakis czas,ja wiem że to się wydaje że pies jest głodny bo moje tez dzikie oczy robiły,to jest stosunkowo mała ilość dla psa,który miał wcześniej rozepchniety zołądek ryżem i kurvczakiem ale teraz mierzę acanę miarką w stosunku do wagi i dziewczyny się przyzwyczaiły,a płatucha nawet schudła i zrobiła sie aktywniejsza na spacerkach Quote
Tola Posted May 13, 2009 Posted May 13, 2009 Niewiele mogę doradzic; wezcie pod uwage sugestie jogi, bo to pisze fachowiec:lol: Podobne problemy miała nasza Sonia i pod opieką jogi wyszła z tego. Ta dieta eliminacyjna, która proponuje stoneczka to tez niezły pomysł. Trzymam kciuki za dziewwczynkę; Lunka zdrowiej:mad: Quote
kuna66 Posted May 13, 2009 Posted May 13, 2009 jogi napisał(a):jesli moge coś doradzić. najpierw zeskrobina i posiew, potem jeszcze raz odpchlenie. nawet jeśli nie ma pcheł to przy APZS (czyli uczuleniu na pchły) taka będzie reakcja, wystarczy jedno ukąszenie. bardzo zadko zdarza się alergia na zboża. W większości jest to uczulenie na mięso i może dawać równiez takie objawy. Zresztą karmienie samym mięsem nie jest w skazane. Zaczełabym od suchej karmy Kupcie jej purinę jagniecina z ryżem, ona naprawdę jest dobra i niech je tyko to przez 6 tygodni. Potem można powoli wprowadzac po jednym rordzaju mięsa, bardzo powoli. Do tego Omegan(płyn) świetnie pomaga przy alergicznych stanach zapalnych skóry. Sa to wielonienasycone kwasy tłuszczone omega. Swietnie działa, nie jest drogi i sprawdziłyśmy go wielokrotnie w lecznicy. Po miesiacu sa efekty, a powinno się go dawać przez pół roku Bedę w Polsce po 20 czerwca, to moge Lunie przesłać ze 3 butelki, na trochę jej starczy Wszystko ładnie pięknie tyle ze kochana lunka przezarła juz podwójnie wszystkie pieniądze, które były na nią przelane. Teraz to fundujemy ją z własnej kieszeni, bo coś jesc musi jak tego suchego nie może. Nie kupimy jej puriny bo jest po prostu za droga, a my nie mamy już szmalu. Poza tym takie gdybanie na co może byc uczulona a na co nie jest bez sensu. Ona już dawno powinna mieć zrobione badania uczuleniowe. Stonka jeśli uważasz, że luna jest nie tak zywiona i ze ma u nas źle to oddamy ci te forse i weź ją do siebie. Twoje suki są zdrowe, a ty nie wiesz jak to jest miec psa alergika. Ja wiem. Czasami naprawde można kur....cy dostac jak patrzysz a ona znów się drapie. :angryy::angryy::angryy: Quote
stonka1125 Posted May 13, 2009 Posted May 13, 2009 ja po prostu nie wiem co napisać ,próbuję sie dodzwonic do dziewczyn ,ale nikt nie odbiera,nie rozumiem o co chodzi,wielokrotnie proponowałam że kupię lunie piersi z kurczaka,bo zdaje sobie sprawe że 8 zł za dobę to mało,zaniosłam reklamówkę acany(luna miała po niej biegunke to zabrałam do schroniska),zaniosłam eukanubę też była niedobra,ja powiedziałam ze kupie jej purinę za moją kase więc nie wiem o co chodzi z tą puriną(pisałam o tym w poscie nr 345),nikt nie kazał wam dziewczyny jej kupowac,jak proponowałam zakup puriny to powiedziałyście ze jeszcze poczekamyze swojej strony mogę powiedzieć że postaram się jak najprędzej znalezc dla luny inne miejsce,nie wiedziałm że tak to będzie wyglądać,nie rozumiem jak to wszystko się stało,wiem ze to moja wina i postaram sie to naprawic Quote
funia Posted May 13, 2009 Author Posted May 13, 2009 Kuna ,jeśli uważasz ze musisz dokładać do jedzenia Luny to napisz proszę jaka kwota zabezpieczyłaby temat . Ile trzeba by było dołożyc ,zeby każdy był zadowolony :roll: Quote
stonka1125 Posted May 14, 2009 Posted May 14, 2009 nadal nikt nie odbiera telefonu:shake::shake::shake: więc napiszę to tutaj,szukam ekspresowo DT dla luny,jutro zrobię jej allegro(to znaczy tż zrobi dlatego dopiero jutro bo dzisiaj pracuje a robi fajniejsze niz ja),dobrze ewa wiesz ,ze gdybym mogła to luna byłaby u mnie od poczatku,masz pełną świadomośc gdzie i na jakim metrazu mieszkam i ilu nas tu jest,miałam na tymczasie dwie zmojskie sunie i nigdy grosza na nie nie chciałam(poza kosztami weterynaryjnymi),gdyby alta z tymczasowiczki nie stała się rezydentką to luna jechałaby do mnie ,nieszczęśliwie dla luny a szczęśliwie dla alty ułozyło sie tak a nie inaczej,jest mi bardzo przykro,że nie odbieracie ode mnie telefonów,nie rozumiem zupełnie waszej postawy,uważam ,że jeżeli cos nie pasuje to podstawą jest o tym rozmawiać,a nie unikać kontaktu,zapewniam was że nikomu to nie słuzy a na pewno nie psom,a one są dla mnie priorytetem,luna nie jest dla mnie "kochana luną która dwukrotnie przezarła to co na nią przelano"dla mnie luna jest psem w potrzebie zniszczonym,chorym i zasługującym na lepsze życie,po prostu....... nerosia tez od was zabiore mozliwie jak najprędzej.. łatuś jedzie do murki to tez nie będziecie miały kłopotu z kolejnym potrzebującym psem...... Quote
Recommended Posts