Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Agnes']otoz to i dlatego stanelam w obronie ;) bo nie ma sensu robic zlej reklamy w tym wypadku ppp ani innym tylko dlatego, ze maja rozne linie karm[/QUOTE]
no nie wiem, mnie bardziej przekonują firmy nie lansujące się kiepskimi karmami. nie twierdzę, że pro plan jest zła tylko, że mnie nie przekonuje.
Wiem, że acana i josera się różnią - dlatego się zastanawiam. Sprawdzę, która jest lepsza dla Hammera i tyle.

• Replies 800
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Ale o jaki lans chodzi...jak juz wspomnialam czy uwazasz ze Josera jest lepsza bo...wlasciwie nie wiem czemu tak samo jak ppp ma linia slabsza i lepsza....No ale nie moja sprawa ;) Na sile nikogo nie mam zamiaru przekonywac

Posted

[quote name='agg']no nie wiem, mnie bardziej przekonują firmy nie lansujące się kiepskimi karmami. nie twierdzę, że pro plan jest zła tylko, że mnie nie przekonuje.
Wiem, że acana i josera się różnią - dlatego się zastanawiam. Sprawdzę, która jest lepsza dla Hammera i tyle.[/QUOTE]

U nas przy samojedzie ani Acana, ani Orijen się nie sprawdzają, pies ma paskudnie luźne kupy, duże, częste i śmierdzące :roll: a po Joserze póki co jest pięknie ładnie. Do tej pory próbowaliśmy Joserę Festival i teraz Josera Pure Lamb & Rice. I po tych karmach kupy twarde, małe i rzadziej robione. Więc u nas Josera wyszła przy innych karmach na plus. Purinę Pro Plan uważam za dobrą karmę, mojej mamy psy jedzą i świetnie się mają :)

Posted

[quote name='agg']no nie wiem, mnie bardziej przekonują firmy nie lansujące się kiepskimi karmami. nie twierdzę, że pro plan jest zła tylko, że mnie nie przekonuje.
[/QUOTE]
A co konkretnie w PPP Cię nie przekonuje? (Oprócz tego, że Purina ma różne linie - pod tym względem nie są odosobnieni, ma je również np. Biomill, czyli niby wyższa półka /o liniach josery napisano już wcześniej/)
Jeśli chodzi o PPP czy Joserę - możesz z równie czystym sumieniem spróbować i jednego, i drugiego - zobaczysz, które się lepiej sprawdzi.

Posted

[quote name='Agnes']otoz to i dlatego stanelam w obronie ;) bo nie ma sensu robic zlej reklamy w tym wypadku ppp ani innym tylko dlatego, ze maja rozne linie karm[/QUOTE]
dokładnie. Więc zanim napisze ktoś, ze ta czy inna karma jest be niech dokładnie poczyta, pies niech popróbuje i nie tydzień a trochę dłużej.
Ja kupuję to na co mnie stać i wmawiam sobie że to najlepsze - najlepsze na co mnie stać :) I o to w tym wszystkim chodzi, ale zawsze chciało by się lepiej i jak najtaniej, to normalne - przynajmniej z punktu widzenia konsumenta. Najważniejsze żeby psom smakowało.

Posted

Panbazyl, ale josera na prawdę jest ok :) To Ty chyba pisałaś, że to karma wyłącznie niemieckiej produkcji (bez importowanych półproduktow)?
Na Krakvecie zaczęła się niedawno interesująca dyskusja na temat GMO w karmach. Wiadomo, że GMO to głównie kukurydza - być może to właśnie niemieckie karmy są od niej wolne, bo Niemcy bardzo nie lubią GMO i u siebie mają zakaz uprawy modyfikowanej kukurydzy. (Nie wiem, czy wszystkie josery mają kukurydzę w składzie - ja miałam festivala i tam była kukurydza).

Posted

ja swoje karmię również Josrerą - bo głównym elementem jedzenia jest jednak surowe mięcho. I na Joserę nie narzekam. I jakoś wierzę Niemcom - bo oni mają bzika na punkcie ekologii i powrotu do natury - tam nawet na ludzkich porodówkach jest bardzo dużo elementów naturalnych - np do utrzymywania dzieci w dobrej temperaturze - jak są zimne nóżki - używają woreczków z pestkami wiśni - woreczki są dobrze zabezpieczone, pestki nie mogą wypaść, podgrzewają te woreczki z pestkami w mikrofali i wkładają koło dziecięcych nóżek. Poza tym mają tam na porodówkach wyspecjalizowany personel do masażu, akupunktury - wszystko aby naturalnie pomóc kobiecie na ile jest tylko możliwość. A co u nas - najlepiej tabletkę albo i dwie - zawsze któraś być może pomoże. Albo zupelny żywioł i na "żywca" wszystko - ale to z powodu barku wszystkiego co jest normalnie dostępne w świecie - u nas robi się z tego "modę".
Co prawda Niemcy mieli ostatnio wpadę z dioksynami w jajkach.

Posted

[quote name='betka-sp']u nas Josera Optiness tez się sprawdziła..sierść ładna, psy sie nie drapią i jedza z duzym smakiem...czego chciec wiecej ??[/QUOTE]
no właśnie czego chcieć ;)
jeśli psu służy karma , znaczy że jest dobra , organizm przyswaja , toleruje , korzysta z tego co w karmie się znajduje do życia potrzebne ..

Drażni mnie przekomarzanie się , że karma zła , bo ma brzydkie opakowanie :diabloti:

Ja przerobiłam wszystkie możliwe karmy , dostępne na rynku , łącznie z wynalazkami .... Josera służyła psom długo .. aż się przejadła ;) teraz jedzą Carrier i powiem , mój niejadek , wybrzydzacz - paskudnik ... wcina aż mu się uszy trzęsą ...

np moja azjatka , przerobiła najwyższe półki , średnie .. były problemy z sierścią , lub kupami ... syf w uszach ... jadła acane, royala , biomila , orijena , ppp , eukanubę ... najdroższe i wiecie co jej najlepiej służy ? ARATON :diabloti: tania , marnego składu karma ...
dostaje ją prawie rok ... sierść idealna , uszy czyste , kupy malusie , pies wygląda wybornie .. dla checy zmieniłam jej znowu , na super premium :) zaczął się dramat - wróciła na araton i jest lala ... nawet kurczakowa jej służy ... mimo że na tych markowych , na kurczaka była mega uczulona ... aratna activ pojada , worek 80 zł za 15 kg ..

Posted

ja wyleczyłam notoryczne luźne kupy u psa .....karmą z LIDLa za 29.90 zł za 10 kg :evil_lol: Vetra świadkiem :)
teraz odchudzam psa RC ale niedługo wracamy do Josery ,może nie przytyje już nasz pudzian bezjajeczny ;)

karmię psa tym co mu służy :cool2:

Posted

[B]Vectra[/B] masz rację, ja też przerobiłam "milion" karm..po tych z "najwyższej półki" moje dziewczyny dostawały łupieżu i wściekle sie drapały......Pro-Plan sie sprawdził świetnie przy szczeniorach /i na tym zawsze trzymam szczyle/....ale mając kilka dorosłych siłą rzeczy szuka sie karmy dobrej ale nie rujnującej kieszeń...i uważam, że Josera Optiness taka właśnie jest..eliminuje parę alergenów pokarmowych co u nas jest dość istotne.. .dodatkowo znalazłam przedstawiciela na Dolny Śląsk /zreszta przez TEN temat ;) znizki dla hodowców ;)) fajna cena;)) i co tu marudzic;)))

Posted

my też na cenach hodowlanych - choć suche nie jest głównym w karmieniu a dodatkiem.
I o to chodzi w życiu, że każdy karmi tym co mu aktualnie podchodzi cenowo i jakościowo. zwłaszcza jak się ma kilka sporych psów, bo przy jednej ciułałce to można cudować, ale przy 3 bykach to juz nie bardzo :)

Posted

Pytałam o karmy w zoologu i dostałam dzisiaj próbkę Josery Festival, ta z sosikiem a ponieważ moja westka jest wybredna to to szukałam czegoś rybnego, a to własnie jest rybne i jeszcze sosik:D Smakowało;) zobaczę jakie będą dalsze relacje po karmie, a jak ok, to zamówię w zoologu 1kg, bo teraz nie było;)

Posted

[quote name='ania90']no ja dostalam probke karmy josera festival i Bobi ja zjadl bez wachania wiec zamierzam kupic worek 2kg i zobaczymy jak karma sie sprawdza :)[/QUOTE]

w Rybniku mamy dystrybutora karmy Josera

Posted

[quote name='sabusia']a ktora karm ajosery jest dla wrazliwych psow? sensitive? czy optiness dla alergikow?jakie sa wielkosci sensitive granulek?[/QUOTE]

Mój jest wrażliwcem i podaję Joserę Pure Lamb & Rice. Po wszystkich karmach ma biegunkę i tylko po Pure Lamb i Festival nie ma. Zdjęcie granulek mogę zrobić, są niewielkie.

Foto: Josera Pure Lamb & Rice - granulki Josera Festival są trochę większe

[IMG]http://ajent89.wrzuta.pl/sr/f/2ZmPgEdzESq[/IMG]

Posted

[quote name='mychaaaaa']Mój jest wrażliwcem i podaję Joserę Pure Lamb & Rice. Po wszystkich karmach ma biegunkę i tylko po Pure Lamb i Festival nie ma.[/QUOTE]

mój ma taki sam problem- tzn probowalismy naprawde sporo roznych karm i ciagle problem z luznymi kupskami. jedynie na joserze sensiplus jest ok-chociaz innej josery nie probowalam, mozliwe ze tez byloby ok. mi sie juz nie chce kombinowac i poszukiwac. i jak kupujesz to na allegro sa sporo tansze;)

Posted

Festival to wg mnie najlepszy wybór jeżeli chodzi o Joserę. Na pewno dla niejadków. Jest łosoś, dość ciekawy skład i ładny zapach. Wszyscy moi psi "klienci", którzy to jedzą bardzo sobie chwalą :-)
Jeżeli ktoś byłby zainteresowany, to mam po przystępnych cenach praktycznie cały asortyment Josery ;-)

Posted

[quote name='Marti&Luna']Karmię swoją psicę Joserą na razie dla szczeniaków, ale będę przechodzić na Optiness lub na Festivala. Polecam, dobry skład, a i cena nie straszna :)[/QUOTE]

Festival jest genialny :) Mój Honey je obecnie tylko Joserę Festival na zmianę z Joserą Pure Lamb. Żadne karmy mu tak nie służyły jak te z linii Josera :)