snuszak Posted March 12, 2009 Posted March 12, 2009 zgra sie zgra ale to kwestia czasu, chodzi o to by ktos przypadkowy Kory ze schronu nie zabrał w tym czasie, zreszta schron tez na zdrowie super nie wpływa :oops: Quote
marta23t Posted March 13, 2009 Posted March 13, 2009 Kasia a myślisz że damy radę Korę do auta zapakować?:oops: trochę mam obawy jak z nią damy radę a do Poznania kawałek i jeszcze do Kariny spora droga.napiszę Ci zaraz pw Quote
zuzlikowa Posted March 13, 2009 Posted March 13, 2009 Koruniu,wybacz,ale sytuacja życia i ...:-( http://www.dogomania.pl/forum/f28/suczka-z-jelitami-w-klatce-piersiowej-schron-chce-ratowac-potrzebne-wsparcie-133491/index3.html#post11956983 Powodzenia słodziutka!:loveu: Quote
Paulina_mickey Posted March 14, 2009 Posted March 14, 2009 śliczna suczynka prosi o dom :loveu: Quote
snuszak Posted March 15, 2009 Posted March 15, 2009 Jak bym chciala zeby ten piatek sie udal, Goga odpwoiedz na pw jak tylko bedziesz miec chwile Quote
supergoga Posted March 15, 2009 Author Posted March 15, 2009 Niestety tak jak pisałam gdzieś, już nie pamiętam gdzie - mam kłopoty z włąsnym psem - u Kariny wylądowała psia rodzinka z ulicy. Wyłapana przedwczoraj wieczorem i niestety nie miałam gdzie zawieźć. Teraz nie ma miejsca u Kariny, a rezerwacje na Święta są. Musiałoby cos iść - mamy w sumie 5 psów: Gringo (od dawna), Nora i Tina z Bezą i Keksem. Czyli Kora nie zdążyła się załapać. Musi czekać. nadzieja w tym, że będą się bali ją zabrać tacy którzy jej nie znają. Inne opcji nie widzę na dzisiaj. Quote
snuszak Posted March 15, 2009 Posted March 15, 2009 kurcze a tak blisko było, gdyby sie miejsce zrobiło to daj znac od razu, mam nadzieje ze Karina pamiata o tym ze Kora czeka na miejsce cholernie szkoda.... a bylam u niej dzis jak zglaszalam ze przyblakal sie do mnie pies i zostawialam namiary w schronisku jakby ktos dzwonil taka zadowolona zawsze jest z tyvh odwiedzin Quote
supergoga Posted March 15, 2009 Author Posted March 15, 2009 Karona pamięta, ale miejsce zajmuje Gringo i rodzinka. Nora siedzi na razie w domu. Ogólnie jest ciasno u Kariny. Quote
snuszak Posted March 15, 2009 Posted March 15, 2009 moze ktos zna w okolicy poznania hotel dla psow ale taki zaufany zeby psa nie zamkneli w brudnym boksie po sterylce, jesli tak prosze o info, byle nie taki co 50 zł na dobe kosztuje Quote
supergoga Posted March 15, 2009 Author Posted March 15, 2009 Obawiam się, że w przypadku takiej dużej suki koszty w normalnym hotelu będą wysokie. Poza tym po sterylce musi być w pokoju. Gdyby choć Nora poszła, może Karina wzięłaby Korę do pokoju po zabiegi, choć na trochę. Ale na razie kanał totalny. Nora zakmuje pokój Quote
zuzlikowa Posted March 16, 2009 Posted March 16, 2009 Och Koruniu!:shake: Trzymam kciuki...za Ciebie i domek Nory...MOCNO! Quote
snuszak Posted March 16, 2009 Posted March 16, 2009 czekaj wytrwale Kora, bedzie i na Ciebie czas Quote
marta23t Posted March 17, 2009 Posted March 17, 2009 no to lipa:shake: dopiero przeczytałam...:-( Quote
supergoga Posted March 17, 2009 Author Posted March 17, 2009 Kasia, napisz coś o suni jeszcze - np. jaka mogłaby być w stosunku do dzieci. Mam takie zapytanie - dziecko kilka lat. Quote
Paulina_mickey Posted March 17, 2009 Posted March 17, 2009 W razie czego pamiętajcie o innych beniach ;) Quote
snuszak Posted March 18, 2009 Posted March 18, 2009 hmm, nie wiem ale nie wydaje mi sie aby Kora miala sklonnosci do agresji bez powodu, jesli to dziecko ma kilka lat, a pies nie zostawalby sam w bloku z dzieckiem tylko biegal na ogrodzie a bieganie dziecka z psem byloby kontrolowane przez rodzicow to ok, chodzi tylko o to czy czasem dziecko nie zrobiloby niechcacy psu cos zlego, ona tylko na robotnikow przy koparce reaguje nawet nie agresja a bardziej lekiem, jak bylysmy z marta w ta jedna sobote to stroz do niej normalnie wszedl poglaskal i bylo ok czyli toleruje zupelnie ludzi ktorych juz zna, mozna ja glaskac nawet jak je a to nie czesto jest spotykane bo znam psy ktore od zawsze mieszkaja w domu w jednej rodzinie a nie pozwalaja sobie w misce grzebac. No i wazne czy dziecko kilka lat to 3 czy np 7 bo to juz duza roznica. Mozna zawsze jesli te osoby mieszkaja gdzies niedaleko zabraz je do schronu z dzieckiem, ja suke wyprowadze i sie zobaczy, wiadomo ze w nowym miejscu pies reaguje inaczej ale chociaz zaobserwujemy czy suka reaguje w jakikolwiek sposob na dziecko czy ignoruje Quote
marta23t Posted March 18, 2009 Posted March 18, 2009 dokładnie można zrobić próbę z kagańcem a potem do tych ludzi z nią podjechać i poobserwować trochę czasu jak będzie reagować...zresztą mogą jej pierwsze dni zakładać kaganiec fizjologiczny-pies nie zrobi nikomu krzywdy, będzie mógł się napić i przyzwyczai się do nowej rodzinki:lol: ja bym spróbowała bo dla Kory to duża szansa. mało jest takich zapytań. a nawet jak nie wypali lepsza próba / przynajmniej my też będziemy o niej więcej wiedzieć/ niż nie próbować i trzymać ją w klatce:shake: Quote
snuszak Posted March 18, 2009 Posted March 18, 2009 hmmm raczej nie patrzylabym na tych ludzi jak na testerow :) mysle ze to nie koniecznei bo wydaje mi sie ze Kora do zanjomych juz ludzi jest swietna suka z ktora mozna zrobic wszytsko, jesli Goga bedziesz cos wiecej wiedziec na temat rego domku to napisz Quote
snuszak Posted March 20, 2009 Posted March 20, 2009 i co Goga wiadomo cos? czy rodzina jest dalej zainteresowana Kora? Quote
supergoga Posted March 20, 2009 Author Posted March 20, 2009 Niestety na razie cisza na łączach Quote
zuzlikowa Posted March 20, 2009 Posted March 20, 2009 supergoga napisał(a):Niestety na razie cisza na łączach No to czekamy! Niech to są dobre wieści...trzymam kciuki!:loveu: Quote
snuszak Posted March 21, 2009 Posted March 21, 2009 mama nadzieje ze jak psia rodzinka juz zwolni boks to bedzie mozna Kore do hoteliku zabrac, ale pokoj posterylkowy dalej zajety tak? Quote
snuszak Posted March 21, 2009 Posted March 21, 2009 bylam dzis w odwiedzinach, chora jeszcze troche ale juz musialam isc nie moglam wytrzymac, zanioslam gotowane jedzonko i sucha ale ona zdecydowanie suche bardzie wcina :evil_lol: znalazlam ciekawa propozycje innego hotelu ale hmm coz teraz schron sie zapelnil ze ani jednej klatki nie ma wolnej, no i jesli Kora pojdzie do hotelu i na sterylke a fundusze sie skoncza to gdzie wroci? Kurde nie wiem.... Quote
snuszak Posted March 22, 2009 Posted March 22, 2009 no i widze ze juz sunia wielbicieli nawet na dogo stracila :shake: Quote
Recommended Posts