supergoga Posted November 29, 2008 Posted November 29, 2008 Dziewczyny nazwały ją Kora/Nora - sama nie wiem kto jak, ale niech będzie dwojga imion. Mix bernardyna i na pewno suka. Jednak nie wyglada mi ze zdjęć za dobrze. Nie znamy jej wieku ani nic konkretnego o niej nie wiemy. Może jutro coś więcej bęzie wiadomo. Dostałam zdjęcia od Kasi, na razie dwa - więc załozyłam wątek, żeby już zaistniała. Oto sunia Quote
Rene@Rabik Posted November 30, 2008 Posted November 30, 2008 supergoga napisał(a):Dziewczyny nazwały ją Kora/Nora - sama nie wiem kto jak, ale niech będzie dwojga imion. Nikt z nas jej tak nie nazwał - to jest jej prawdziwe imię, nadane prze poprzednich właścicieli (stróż nie wiedział dokładnie czy Kora czy Nora, pomijam, ze na żadne nie reaguje :cool1:). Własciciele przeprowadzają się do Poznania do bloku w związku z czym pies poszedł w odstawkę do schronu. Podobno rewelacyjny z niej pies stróżujący - stróż ją bardzo zachwalał. Poza tym w biurze podobno jest jej książeczka. Ale nie było kiedy i jak sprawdzić.:shake: Quote
supergoga Posted November 30, 2008 Author Posted November 30, 2008 Bardzo przepraszam za pomyłkę. Quote
snuszak Posted November 30, 2008 Posted November 30, 2008 Tak jest ksiazeczka ponoc jak to okreslij stroz ze wszystkimi badaniami weterynaryjnymi - ciekawe czy chociaz ma szczepienie aktualne i odrobaczenie :cool1: trzeba by w ta ksiazeczke najlepiej spojrzec jaki ma wiek, jak na imie i co tam miala robione za szczepeinia i kiedy, sa to dosyc istotne informacje nie ukrywamy Quote
Rene@Rabik Posted November 30, 2008 Posted November 30, 2008 Wiek - 2 lata, podobno ma aktualne szczepiania, oddana ze względu na agresywność, a w domu pojawiły się dzieci. Nie daje do siebie podejść, dzisiaj był problem, zeby jej miski wymienić, wodę nalewałam przez kraty. No i drze paszcze non stop. Wygłupiona suka, która nie wie czemu została przywieziona przez własciciela do schronu. W klatce z 5 garnków, bo nie są w stanie zabrać starych. Quote
marta23t Posted November 30, 2008 Posted November 30, 2008 oj jest agresorek jest..ale może to stres, strach w obcym miejscu? nie wiadomo jak było-ludzie mogą różne rzeczy gadać jak się chcą psa pozbyć... Quote
snuszak Posted December 1, 2008 Posted December 1, 2008 to prawda, co dziejn to inna historia psa :shake: ja słyszałam od tego samego stroza co teraz historyjka o agresywnosci ze jej wlasciciele sie wyprowadzaja do mieszkanai wiec nie moga jej zabrac :angryy: cholera jedna wie jak to wszystko bylo Quote
snuszak Posted December 3, 2008 Posted December 3, 2008 chcialam powiedziec ze nasza Kora jest wybredna, royalka ktorego zostawilismy ostatnio nawet nie tknela :shake: za to uwielbia i bardzo chetnie zjada cały od razu Dog Chow ktory przynosze, dzis ani razu nie warknela na mnie, znowu moglam jej chrupki z reki przez kraty podawac, z wyciegnieciem michu z boksu tez nie bylo problemu staal grzecznie i tylko obserwowala, rozdalam royala mice, mundkowi i spanielowi bo po co ma sie marnowac a u niej tylko lezy ;) szefowa tez go nie chciala :shake: no ale musze sie tez pochwalic ze nasza Kora to wybitna sprryciula, dzis nafaszerowalam jej tabletki na odrobaczenie w kielbase i zamiast ja połknac wcałosci jak to robi reszta psiakow zaczela ja rozgryzac az natknela sie na tabletke:cool1: wyczula spisek i wyplula wszytsko i zaczela rozgrzebywac cala kielbase, widzialam ze na pewno 3 z czterech tabletek wyladowalo w blocie wiec dupa z odrobaczania Kory :-( Quote
marta23t Posted December 3, 2008 Posted December 3, 2008 jak tak dalej pójdzie dzięki Kasi zmienimy tytuł Kora/ NORA szuka swojej kanapy:cool3: Quote
snuszak Posted December 4, 2008 Posted December 4, 2008 nom chcialabym tego bardzo, ale jak tu miec pewnosc jak za rzadko tam jestesmy Quote
snuszak Posted December 5, 2008 Posted December 5, 2008 szkoda, nawet Kory nikt nie odwiedza :-( Quote
Rene@Rabik Posted December 5, 2008 Posted December 5, 2008 Mix bernardynki, zostawiony przez włascicieli w schronie - idealny pies stróżujący. Bez problemu może mieszkac w budzie i pilnowac posesji - dotychczas tym się zajmowała. Quote
snuszak Posted December 9, 2008 Posted December 9, 2008 Kora odwiedze Cie jutro :loveu: Ty mnie przeciez lubisz, przy kratach stoisz, nawet ogonkiem zamerdasz, chrupki z reki wyjadasz ;) Quote
snuszak Posted December 10, 2008 Posted December 10, 2008 Kora cieszyla sie bardzo na odwiedziny :loveu: dała sobie powyciagac michy i wyczyscic, dac jesc i pic, bardzo spokojna jest teraz, trzeby by ja odwiedzic z kagancem zalozyc jej jak sie da i wyprowadzic zeby do innej klatki przeniesc a w tej posprzatac ale do tego potrzebuje pomocy :cool1: Quote
Rene@Rabik Posted December 10, 2008 Posted December 10, 2008 snuszkak napisał(a): trzeby by ja odwiedzic z kagancem zalozyc jej jak sie da i wyprowadzic zeby do innej klatki przeniesc a w tej posprzatac ale do tego potrzebuje pomocy :cool1: To była jakaś aluzja ?:razz: ;) Quote
snuszak Posted December 10, 2008 Posted December 10, 2008 wiadomo, na kogos chyba jednak liczyc moge nie :razz::razz: Quote
supergoga Posted December 10, 2008 Author Posted December 10, 2008 Kasiu, jesli ktoś przekabaci Norę/Kore to tylko Ty. Niestety w weekend nie pomogę: sobota - Figa, niedziela - prawdopodobnie pojadę do Opola z Norką. Quote
snuszak Posted December 11, 2008 Posted December 11, 2008 ja moze i przekabace ale asekuracje jakas musze miec - to bydle wielkie przeciez jest :evil_lol::evil_lol: Quote
Rene@Rabik Posted December 14, 2008 Posted December 14, 2008 Czujna, wielka i szczekliwa prawie bernardynka szuka posesji do stróżowania :razz: Quote
snuszak Posted December 17, 2008 Posted December 17, 2008 Moja kochana duza dziewczyna, czeka w klatce na swojego pana, czeka zasze na swoje ulubione chrupki, cieszy sie jak mnie widzi, ale ja tak rzadko ja odwierzam :-( Ona czeka na swoj domek, ogrodek, duzy kojec i mozliwosc biegania to bylby jej raj na ziemi Quote
supergoga Posted December 18, 2008 Author Posted December 18, 2008 Mam Pana szukającego dużego psa do pilnowania sporego terenu. Mój TZ przedstawił Norę - Korę. Pan się zastanawia. Quote
marta23t Posted December 19, 2008 Posted December 19, 2008 byłoby cudownie..ona do stróżowania idealna.. to zaciskamy kciuki za ,,Bertę,, / to takie nasze pieszczotliwe określenie:eviltong:/ Quote
marta23t Posted January 3, 2009 Posted January 3, 2009 Zapomniana...może tak jej dać na imię:shake: Quote
Recommended Posts