Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Sunia czeka pewnie na Kasię. I chrupki.
Teraz kolej na nią. Koko opuścił schron - teraz ta panna. Tylko gdzie.
Dom do pilnowania pilnie potrzebny. Pan któremu miałam ja pokazać woli psa sprawdzonego o którym wie, że nie pogryzie ludzie - pracowników itp.

• Replies 262
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

bylam dzis na szybkie odwiedziny :) Kora skakala na klatke z radosci co jej sie pierwszy raz zdarzylo, sunia jest kochana, zostala nakarmiona, czeka na dobry domek z ogrodkiem

Posted

One wszystkie zyskują poza klatkami.
Postaram się odwiedzić sunię w najbliższym mozliwym czasie. Niestety teraz nasz ostatni samochód od kilku dni stoi w warsztacie - czyli kanał. Alew końcu wróci donas chyba.

Posted

Na razie jeszcze nie ma ogłoszeń.Póki tak do końca nie znamy jej zachowań nie mogę jej promować. Jedynie proponowałam sunięjednej zainteresowanej osobie. Ale na konkretne pytania o zachowanie nie umiałam odpowiedzieć. Musimy więcej sięo niej wywiedzieć.

Posted

Wiem i chętnie ppomoge, ale niestety teraz u mnie kanał czasowy. Biegam po pracy między klinika z Koko a własną tymczasowiczka Moną. Do tego staram się wystawiac nowe aukcje, szykuję bazarki - na Koko - klinike i jesli nic nie znajdę to hotel.

Mam nadzieję, że to się w końcu unormuje.

Posted

odwiedzilam dzis panienke, boje sie ze schronisko wpływa na stan jej zdrowia coraz gorzej

z oczu leci jej wiecej niz zwykle, no i zaczynaja sie problemy z sierscia, mimo mrozu Kora zaczela dziwnie liniec na karku i całym przodzie, siersc nie wyglada za ciekawie, niech ktos nad nia sie zlituje :placz::placz:

dzis tez byla radosna na moj widok, ale jak jadla i zaczeli przychodzic inni pracownicy to stala sie nerwowa, poszczekiwala i momentami chowala sie w budzie....

Posted

kurde miejmy nadzieję, że to wina kiepskiej diety a nie jakieś skórne paskudztwo. może warto ją czymś popryskać - na świerzba :roll: mam super witaminy na sierść - chętnie użyczę...może jak jej się poda to coś pomoże?

Posted

o fajnie Kasiu. musimy Bertę poogłaszać bo kiepsko ona w tych schronie, jakaś taka chudsza:shake: Jacek i Cobra mają domki to może na tą sporą pannę ktoś domek chętny się znajdzie

Posted

Wiem, że potrzebna pomoc, tyle że ja już fizycznie nie rybariam. Ten tydzień po pracy dosłownie codziennie jeździłam z psami i po psy - nie licząc mojej tymczasowiczki. TZ ma sesję - i już nawet nie miał jak się uczyc, bo ja bez auta i musiał jechać ze mną.

Wszysko z gorączką, ciekawe kiedy to wyjdzie.
W poniedziałek ponownie - z psiakiem do weta. Nie moim psiakiem. Na mojego już nawet nie mam czasu a musi iść na badanie krwi.

To jest jakiś koszmar.

Posted

ja mam przyszłą niedzielę od 12 wolną / bo ten weekend zawalony i przyszły sobota też-sesja :-(/ więc za tydzień w niedzielę mogę jechać Ci pomóc:cool3: tylko karmy już mało mi zostało bo tamtą zużyłam prawie całą-trochę suchego zostało a ostatnio dawałam im puszki więc jak nie masz karmy fundacyjnej u siebie daj znać coś im upichcę :cool3:

Posted

karmy jeszcze mam troche, to ewentulanie sie zgadamy z tym ze teraz nie zagwarantujr Ci ze ja bede mogla, zreszta niedzela to nie wiadomo czy nas wpuszcza. No i mysle potrzebny bylby jakis duzy kaganiec na nia zeby z kagancem na probe ja wyprowadzadzic, bo jakby czasem do kojca nie chciala wrocic to trzeba by ja wpychac a wtedy lepiej zeby byl kaganiec - nie znamy jej przeciez, no i obroza taka duza bo ona nie ma :shake:

Posted

Ja mam w domu duży kaganiec - może bęzie dobry. Znajdą się też obroże większe. Nie wiem jak z grubą smyczą - jedna jest, niby mocna, ale Cobra się z niej wypięła, teraz się boję ryzykować.

Jeśli byście jechali, mogę jakoś dać - bo mam problemy zdrowotne do tych wszystkich innych kłopotów z psiakami.

Mam też karmę dla psów suchą . Tylko nie mam jak przekazać. Dobrze by było znów u Kasi zostawić choć trochę.

Posted

kurde ja mam same karły więc ani obroży ani kagańca takiego nie mam:-( a przydałby się bo faktycznie wyjść wyjdzie chętnie ale pytanie czy tam zechce wrócić:cool3: pomyślimy jeszcze jest trochę czasu. ja w tyg też mogę ale około 17 najwcześniej a wtedy już jest ciemno:-(

Posted

Goga to jak będziemy jechać dam Ci z 2 dni wcześniej znać żebyś mogła przygotować wszystko to po to podjadę i karmę dodatkową Kasi mogę też dowieść:cool3: smycz mam jedną grubszą od Tary-muszę poszukać. super że masz kaganiec i ta większa obroża tez by się przydała:cool3:

Posted

smycz gruba i solidna akurat mam, wlasnie taka zakupilam do wyprowadzania schroniskowych kiedys, Jacek na niej chodzil, Cobra i inne tez mna targały na niej wiec mysle ze spokojnie da rade :lol: