marta23t Posted March 23, 2009 Posted March 23, 2009 nie wchodziłam na dogo za wiele bo musiałam się przyłożyć do egzaminu..widmo warunku wisiało mi nad głową:shake: a jeszcze w pracy masa zaległości... z tym hotelem pomysł ciekawy ale kurde jeśli klatkę zajmą inne psy to może być niewesoło..a z wpłatami różnie bywa...same wiecie na przykładzie Gringa:shake: wpierw szum a potem cisza i kaski cały czas brakuje...może jakiś domek się skusi na sunię..jeśli nie to warto poczekać aż zwolni się miejsce u Kariny albo poszukać jakiegoś dt np. chociaż kojec:shake: ogólnie lipa-nie mam pomysłu co zrobić żeby dobrze było... Quote
snuszak Posted March 25, 2009 Posted March 25, 2009 zabierzemy Cie Koruniu na sterylke, juz niedługo Quote
supergoga Posted March 25, 2009 Author Posted March 25, 2009 Skoro nie ma Homera, to mam miejsce u Kariny dla Kory. Mam też pytanie o nią z Danii, czekam na córcię - bo po angielsku. I nie rozumiem. Tylko mam numer ogłoszenia z eurocity i stąd wiem, że o Korę. Teraz trzeba tylko kombinować transport Kory. Do niedzieli włącznie odpadamy - trzeba wieźć Bianke do Zgorzel;ca w sobotę - to kawał drogi i pewnie póxno darek wróci. Quote
snuszak Posted March 25, 2009 Posted March 25, 2009 W tej chwili jestem tak pewna zachowania Kory, ze bez problemu moge ja wyprowadzic bez kaganca i mozna zrobic zdjecia, suka jest kochana, zdjecia byly robione w kagancu bo to bylo jej pierwsze wyjscie z kojca - mozna tak napisac i wytlumaczyc Ciesze sie ze jest zainteresowanie sunia, wiadomo ze troche daleko ale pewnie bylby to odpowiedzialny dom i znajacy sie na duzych psach ;) Quote
supergoga Posted March 25, 2009 Author Posted March 25, 2009 Aga przetłumaczyła. Pani z Danii miała owczarka pirenejskliego 10 lat. teraz postanowiła wziąć psa z Polski - ze schroniska. Poprzez przyjaciół z Warszawy. Podoba się Kora. Tyle że nie wiem, czy doczytała, że to suka. Pytała jaka jest i dlaczego ma zdjęcie w kagańcu. Fakt - niestety takie zdjęcia nie zachęcają do adopcji, z drugiej strony wiem, że to duży pies i ciężko ryzykowac. Może u kariny będzie szansa ją sprawdzić dokłądnie. Byle zdążyć, zanim i jej nie będzie. Miejsce jest. Aga przyszła i napisała szczegółową odpowiedź po ang. Czekam co dalej. Quote
zuzlikowa Posted March 25, 2009 Posted March 25, 2009 Trzymam kciuki za szczęśliwy dom dla Koruni!:loveu: Quote
supergoga Posted March 28, 2009 Author Posted March 28, 2009 Korespondujemy - znaczy młoda koresponduje. Niestety w warunkach schroniska nie jestem w stanie sprawdzić zachowania do innych psiaków. Mam dla niej miejsce w hoteliku ale nie mam jak i kiedy jej zawieźć. I nie bardzo widze technioczne rozwiązanie :oops::cool3: Quote
supergoga Posted March 28, 2009 Author Posted March 28, 2009 Kto nam pomoże przewieźć sunie do hotelu lub chocby na sterylkę do wetki w Poznaniu. Quote
snuszak Posted March 30, 2009 Posted March 30, 2009 Marta teraz nie ma kompa ale moze jechac jutro, w czwartek i piatek i w sobote rano, ja sobote rano nie moge jej pomoc - praca w czwartek tez nie ale piatek tak. Goga moze byc jakos tak? Ze albo do weta albo do hotelu Quote
snuszak Posted April 1, 2009 Posted April 1, 2009 Kora ma rezerwacje do piatku i w piatek pojedzie do weta na sterylke :p a od weta do hoteliku długo to trwalo wszytsko zeby zgrac ale nareszcie cos sie ruszy :multi: Quote
zuzlikowa Posted April 1, 2009 Posted April 1, 2009 ...to ja se potrzymam kciuki za dziewczynę!:loveu: Quote
snuszak Posted April 3, 2009 Posted April 3, 2009 Kora do weta odstawiona zostala :cool3: nie chciala wsadzic tyłka do samochodu, ma tez chorobe lokomocyjna - zostawila troche w samochodzie :oops: reszte pewnie napisze wieczorem Goga ktora ja po sterylce odbierze i zabierze do hotelu, sprawuj sie dobrze dziewczyno! Quote
supergoga Posted April 3, 2009 Author Posted April 3, 2009 Czekam na informację o odbiorze Kory. Na razie jest po zabiegu, ale z uwagi na jej stan ogólny (wiadomo - super jedzenie i rewelacyjna kondycja) dostaje jeszcze nawodnienie. Jak będzie gotowa do zabrania - pojedziemy po panienkę i zawieziemy do hotelu. Quote
Paulina_mickey Posted April 3, 2009 Posted April 3, 2009 supergoga napisał(a):Czekam na informację o odbiorze Kory. Na razie jest po zabiegu, ale z uwagi na jej stan ogólny (wiadomo - super jedzenie i rewelacyjna kondycja) dostaje jeszcze nawodnienie. Jak będzie gotowa do zabrania - pojedziemy po panienkę i zawieziemy do hotelu. No to super! Sunia już tak długo czeka na tego swojego człowieka...:placz: Quote
supergoga Posted April 4, 2009 Author Posted April 4, 2009 Sunia o imieniu Kora - tak ma w książeczce - już po zabiegu i po pierwszym dniu w hotelu. To wspaniała suka, spokojna, stonowana. Do obcych ludzi podchodzi powoli, powąchać, da sie pogłaskać, sama się przytuli. Noc po sterylce spędziła w pokoju - nie nabrudziła nic. Wyszła na podwórko., nie bardzo wiedziała, gdzie jest. Miała zakusy żeby wyjść. Ale teraz już wie, że na razie to jej miejsce. lepsze niż schroniskowa klatka. Spotkała się dzisiaj z jednym z psów, wielkim dogiem arlekinem o imieniu Grand. I...nic. Zero agresji. Ponoć super sunia. Czułam, że tak może będzie. A to fotki Kory: Czyż nie jest rewelacyjna. Quote
snuszak Posted April 5, 2009 Posted April 5, 2009 Wiadomości sa az tak rewelacyjne ze az trudno uwierzyc! Wiedziałam ze to wspaniała suka, piekna i kochana. Najbardziej jednak obawiałam sie spotkania z innym duzym psem a tu takie swietne wiadomosci :loveu: dziekuje wszytskim za pomoc w sprawie Kory tzn wpłaty bez ktorych ciezko byłoby zrobic sterylke i zabrac ja do hotelu, pomoc w transporcie i trzymanie kciukow! Teraz to juz tylko bedzie z gorki! :multi::multi::multi: Quote
Paulina_mickey Posted April 5, 2009 Posted April 5, 2009 No teraz dziewczyno się pokażesz jaka jesteś na prawdę :loveu: Jaka Ona jest piękna:multi: Może zmienię zdjęcie na naszej klasie, bo jest tam jeszcze to pierwsze takie smutne... Aaa i może wiecie co?Napiszcie do ciotek od leonbergerów, bo Ona chyba pod tą rasę bardziej podlega niż pod bernardyny :evil_lol: P.S na kogo podać namiary? Quote
snuszak Posted April 5, 2009 Posted April 5, 2009 mysle ze namiary to eraz bardziej na Goge albo Karine - opiekunke z hotelu :lol: ale ja mam nadzieje ze Koruni sie do Danii uda wyjechac :p Quote
ANETTTA Posted April 5, 2009 Posted April 5, 2009 taka dostojna sunia ..........na tych fotkach Quote
Lilmo Posted April 5, 2009 Posted April 5, 2009 Ależ ona jest piękna! A w jej spojrzeniu dostrzegam wielką mądrość. To musi być naprawdę wspaniała sunia. Quote
snuszak Posted April 6, 2009 Posted April 6, 2009 Jesli cos o Korze bedzie wiadomo to czekam na informacje :p mam nadzieje ze dziewczyna nadal grzeczna i sprawdza sie co do innych dorosłych samcow :cool3: Quote
supergoga Posted April 6, 2009 Author Posted April 6, 2009 KOra jest cudowna, tylko chyba bardzo zamknięta i taka wycofana. Lubi ludzi, jest do nich łagodna. A Grandem dogiem chodzi po podwórku - nie ma miłości ale i nie ma ataków. Jesli jej się coś nie podoba - da znać - pogoni trochę - ale Grand ustępuje, bo facet - i spokój. Jednak Kora nie lubi wychodzić. Wiecie że to byłaby nawet suka do mieszkania. Najlepiej czuje się w swoim pokoju u Kariny. Na podworko wychodzi tylko załatwić się i biegnie do pokoju, drapie w drzwi żeby ją tam wpuścić - i tam bezpieczna - cicho sobie siedzi. Pokoju pilnuje - w końcu to jej pokój. Nie wiem jednak co z Danią - bo nie mamy jak sprawdzić jak z suką. Zreszta to w sumie trudno sprawdzić. Bo na jedną sukę, która ustapi w razie czego i się podporządkuje może być ok - a nie wiemy jaka bęzie suka rezydentka. Jutro moja Aga wszystko po angielsku napisze. Zobaczymy. Na wszelki wypadek rozglądamy się tutaj. Jest kochana suczka. Quote
snuszak Posted April 7, 2009 Posted April 7, 2009 A ja cały czas myslałam że prawdopodobny przyszły przyjaciel Kory to pies a nie suka :shake: Quote
Recommended Posts