Jump to content
Dogomania

Kielce - tragedia - Erki psy czekają na domki...Dinguś juz nie czeka [*][*][*]

Recommended Posts

Posted

[quote name='andzia69']Gameta...często jest tak, ze młodzi ludzie (do 20) są bardziej odpowiedzialni niż dorośli...a tak nie powinno być - wystarczy popatrzeć jak "odpowiedzialnymi" ludźmi są ci wszyscy, którzy odprowadzają swoje starsze psiaki do schronów:-( albo porzucające je w lasach itd...to nie młodzi ludzie - to dorośli, dojrzali i chciałoby sie rzec - odpowiedzialni - ludzie...bez serca:angryy:

Nie ma sie co spierać - ludzi - przynajmniej - ja dzielę na ludzi i taborety - i nie ma tu nic do rzeczy wiek:evil_lol:

A AJB nie ma dziecka - gdyby ktos się pytał:diabloti:[/quote]

Andzia, to jak nie ma dziecka, to czemu jest "matką ze śląska" ?
Ja mam dziś chyba kiepski dzień na posty - co napiszę to źle ;)
Ale nie mogę się z Tobą zgodzić Andzia - ci starzy, którzy odprowadzają do schronów są bez serca - nieodpowiedzialni wykopują na ulicę, a okrutni wyrzucają z samochodów lub przywiązują do drzew...
A podział - jak najbardziej ludzie/taborety, żal, że dużo tych drugich...

• Replies 1.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Heh Przypomniałyście mi mój podział ludzi chyba sprzed dzisięciu lat, a jakże aktualny wydaje się być w tej sytuacji, albowiem ludzie dzielą się na ludzi, klamki i całe zamki!

[quote name='Od-Nowa']a jak tam Erki zdrowie w Nowym Roku? dawno nie dzwoniłam. może ktoś coś wie?:razz:[/quote]

A dzisiaj miałam przyjemność rozmawiać z Erką !

Zdrówko generalnie bez zmian szczególnych (bo czego w tej sytuacji można się spodziewać) Erka szykuje się do .... powstania ;) , ale najpierw musi odwiedzić lekarzy w ciągu najbliższych kilku dni !

Posted

Apropos ludzi -/i/lub zamków :roll:!

Jakiś odzew w sprawie "berowych" drzwi nastąpił do kogokolwiek w tej sprawie?

Czy nadal trwa ta smętna cisza ?

Posted

[quote name='Majaa']Apropos ludzi -/i/lub zamków :roll:!

Jakiś odzew w sprawie "berowych" drzwi nastąpił do kogokolwiek w tej sprawie?

Czy nadal trwa ta smętna cisza ?[/quote]

Wiesz, zakazałaś wspominać o tych drzwiach, więc wszystkie siedzimy cicho z przeświadczeniem, że sprawa zakończona :evil_lol: A tu proszę, zero odzewu :crazyeye: A dziś myślałam o tych drzwiach, tylko bałam się pytać :cool3:

Posted

[quote name='gameta']Wiesz, zakazałaś wspominać o tych drzwiach, więc wszystkie siedzimy cicho z przeświadczeniem, że sprawa zakończona :evil_lol: A tu proszę, zero odzewu :crazyeye: A dziś myślałam o tych drzwiach, tylko bałam się pytać :cool3:[/quote]
Owszem Nie chciałam dymu :oops:, ale zadeklarowałam się i byłoby miło wiedzieć, gdzie i komu, i za co zapłacić !

Posted

[quote name='andzia69']często jest tak, ze młodzi ludzie (do 20) są bardziej odpowiedzialni niż dorośli...a tak nie powinno być - wystarczy popatrzeć jak "odpowiedzialnymi" ludźmi są ci wszyscy, którzy odprowadzają swoje starsze psiaki do schronów albo porzucające je w lasach itd.[/quote]
I jeszcze jedna mentalnosc mnie , bardzo boli:placz: Jak psiak idzie w odstawke jak pojawia sie dziecko:-(
Lub telefony od właścicieli astów i pitów, że chcą go oddać bo media mówią,że sa agresywne:angryy: A jak pytam czy pies wykazuje jakaś agresje to słysze NIE, ale w telewizji mówią że to pies morderca:mad:I tłumacz ludzią co innego, przeciez w telewizji i w prasie mówią prawde. To mam ochote im powiedzieć,że jak kaza skakać z 10 pietra to też bedą:evil_lol: Ale czy te tłumaczenia cos dają nie wiem:oops: Mam cichą nadzieje,że tak:roll:

Posted

[quote name='andzia69']doszły wpłaty od :

EwaB:loveu:
Mtf Zalesie:loveu:
Lukomanka:loveu:

czyli do dyspozycji na dzień dzisiejszy jest: [SIZE=4][COLOR=Red][B]2041 zł :multi::multi::multi:

[/B][COLOR=Black][SIZE=2]

[/SIZE][/COLOR][/COLOR][/SIZE][/quote]

Było[B] 2041 zł [/B]i do tego doszły następujące wpłaty:loveu::loveu::loveu::loveu::

KubaP:loveu:
Agusiazet:loveu:
Betel:loveu:
Bambino:loveu:
Saphira:loveu:
Halbina:loveu:
Arrakis:loveu:
Rudzia - za bazarki:loveu:
Rudzia - wpłata:loveu:
Mefimej:loveu:

czyli do dyspozycji było [SIZE=4][COLOR=Red][B]2605 zł[/B][/COLOR][/SIZE]:multi::multi::multi:
minus [B]600 zł[/B] za hotelik Rudki i Lenki

zostało [SIZE=4][COLOR=Red] [B]2005 zł[/B][/COLOR][/SIZE]:loveu::loveu::loveu::loveu:

czyli jestem spokojna jak na razie o "nasze" i psiaków finanse - przynajmniej na razie:multi::multi::multi:

[B]BARDZO WSZYSTKIM DZIĘKUJEMY !!!!!!!!![/B]

Posted

Styczniowa wpłata dziś "poszła"
(tylko jest mała pomyłka w tytule wpłaty napisałem 12/08 :oops: ) mam nadzieję, że to nie problem.

Posted

[quote name='Radek']Styczniowa wpłata dziś "poszła"
(tylko jest mała pomyłka w tytule wpłaty napisałem 12/08 :oops: ) mam nadzieję, że to nie problem.[/quote]

Radku - no coś ty! jaki problem!:loveu: Dzięki!:loveu::loveu:

Posted

[quote name='andzia69']przypominam o domkach dla psiaków...Tola czeka...:-(

trzeba nasilić ogłoszenia...[/quote]
Przypominam również o poszukiwanym domku dla Bery i Dinga

Dziękujemy za wszystkie wpłaty :loveu:

Szkoda tylko, że frekwencja na wątku tak strasznie spadła i spada wciąż, choć powinnam się przyzwyczaić - to tylko dogo :(

Posted

Zablokowałam sobie konto i wpłata jeszcze o parę dni się opóźni :oops:
Wrzućcie może do tematu wątku coś takiego: prosimy o deklarowane wpłaty na styczeń.
Ludzie często mają jakieś zwierza pod opieką i zdarza się, że bez przypomnienia coś ucieka.

Posted

Ja przepraszam za nieobecność , ale u nas koniec semestru i nie wychodzę ze sprawdzianów, po za tym ostatnio doszło mi trochę spraw innych i nie wyrabiam. Obiecuję poprawę przynajmniej w sobotę i niedzielę.:oops:

Posted

Sama nie mam czasu zaglądać na dogo, także na wątki przez siebie założone, ale się powymądrzam trochę tu i teraz:evil_lol:. Wybaczcie :cool3:

[B]Ten wątek uważam za szczególnie ważny, bo tutaj nie chodzi tylko o psy, chodzi tu także o pomoc dla osoby (także o Jej spokój w dochodzeniu do zdrowia, pamiętajmy o tym), która dla psów zrobiła o wiele więcej w swoim życiu, niż wielu z nas razem wziętych. [/B]

Przepraszam za tą małą prowokację, zresztą zrobioną, wierzcie mi, całkowicie niezamierzenie, ale sami widzicie, jak jest ! /Zaznaczam, że do nikogo nie mam nawet śladu pretensji i nie chcę wywołać żadnego sporu, ani dyskusji!/
Wystarczyła moja drobna uwaga, rzucona z rozżalenia, tak naprawdę i okazuje się, że jest kilka osób, które się odezwały w ciągu jednego dnia, a pewnie kolejnych kilka zaglądających stwierdziło, że „i tak nie wie, co ma napisać”, a kilka następnych uznało, że „nie należy się wdawać w dyskusję”
A wystarczyłoby, żeby Ci, co się odezwali i ci kolejni ww, i kolejni „kolejni” ;) ww, i kolejni przeze mnie nie wymienieni, napisali choć słówko, jak już na ten wątek zajrzeli. Oczywiście wiem, że „hopy” są zabronione i tak naprawdę niemile widziane przez każdego z nas, ale przecież można użyć trochę wyobraźni i hopa hopą nie będzie. Przecież można napisać np.: „jak tam zdrówko Erki?”, „Pies X jest moim ulubieńcem. Trzymam kciuki za niego.” „Fajnie, że pies Y zrobił postępy” itd. Itp. Wystarczy też np.: przenieść śladowe info z poszczególnych wątków

To tylko dogo! Ale tak właśnie tematy stają się „gorącymi” i zawsze można mieć nadzieję, że jak wątek tak ważny, jak ten (przynajmniej dla mnie) będzie „na górze”, a tytuł i początek dobrze sformułowany, to może znajdzie się ktoś nowy, kto zajrzy, przeczyta i może ...... pomoże w jakiejkolwiek formie!
Rozumowanie przedstawione jest bardzo prymitywnym i mam pełną tego świadomość, ale tak niestety działają fora internetowe, a w tym przypadku także potencjalna pomoc za nimi idąca Jeśli się mylę to przepraszam, ale

pozdrawiam serdecznie
Majaa

Posted

Proszę ! Wejdźcie na wątek olkuski i wyślijcie list. To może dużo pomóc !

[URL]http://www.dogomania.pl/forum/f28/ofiary-schroniska-zywe-trupy-blagaja-o-pilne-wsparcie-127622/index104.html[/URL]

Posted

[quote name='Dorothy']czy Erka juz wstaje? czytalam ostatnio ze sie przymierza! Byla u tych lekarzy na wizycie? Czy wiadomo ile biedula bedzie uziemiona??[/quote]
Ja też podłaczam się pod zapytanie o zdrówko Erki:lol: