Jump to content
Dogomania

Kielce - tragedia - Erki psy czekają na domki...Dinguś juz nie czeka [*][*][*]

Recommended Posts

Posted

[COLOR=#ff0000][COLOR=black]Dziewczyny czy ktoś z Was nie bedzie jechał tą trasą[/COLOR][B] Warszawa-Gdynia[/B][/COLOR]?
Dziewczyny z Warszawy potrzebują transportu dla malucha;)

• Replies 1.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Linssi']psiaki dostaja jedzonko. Nie wiem czy p.Irena podrzuca tym z hurtowni jedzonko tez, ale ci ludzie z hurtowni zywia je kasza z ziemniakami i rapkami :angryy: Grunt ze w ogole cos dostaja. Podejrzewam ze psiaki byly odpchlone i odrobaczone, bo Erka o to napewno zadbala.[/quote]

A co to są rapki :lol::lol::lol:

Posted

Saphirko kochana... robisz to specjalnie?? :eviltong: ;):lol:

rapki=rapetki=kurze lapki= cos tam jeszcze innego trudnego, czego nigdy wczesniej nie slyszalam :eviltong:

Posted

[quote name='andzia69']allo - co z tym transportem w sobotę do Krakowa???? ktoś cos pisał a mnie umknęło....:oops:

w razie co to jak nie w sobotę to chyba w niedziele - boshe - pogubie się w tym wszystkim:placz:[/quote]

My czekamy na telefon, mam nadzieję, że uda się suńki złapać :cool3: Nie w każdym momencie jesteśmy dyspozycyjni, ale jeśli tylko będzie taka możliwość, to TZ wyjedzie np. do połowy drogi. W innym wypadku pokierujemy dokładnie jak do nas trafić ;)

Posted

[quote name='Od-Nowa']dziewczyny, a nie wiecie jak tam sprawy z łóżkiem/nadstawką dla Erki się mają??[/quote]

Ewa ma wypożyczone łóżko - udało sie jej - może nie o takim marzyła, ale jakoś swoją funkcję spełnia.

nie wiem, o której godzinie - 8 czy 9 rano będziemy próbować złapać towarzystwo...napiszę później - kto mógłby pomóc?

Posted

kamień z serca,że udało się załatwić to łóżko.

wpłaty jeszcze nie dokonałam :oops: Chwilowo nie mam nawet 5 zł.W przyszłym tygodniu powinnam coś dostać więc od razu prześlę!

Posted

Rozmawiałam z Ereczką. Umęczona po wczorajszych przygodach transportowych , niewyspana, obolała powoli przyzwyczaja się do innych warunków. Mówiła,że dzwoniła do stróża, żeby zamknął psy na noc w kojcu , kiedy pójdą ułożyć się tam do snu.
Dobrze byłoby pewnie sprawdzić,czy rzeczywiście są zamknięte.

Posted

widzę, że już wiecie - suczyny u Murki...ale nie obyło się bez kłopotow:shake:

Rudka nie zjadla sedalinu w ogole, Lenka tak - ale nie było jej do snu. W kazdym razie zapędziłam obie w kozi róg - Lenka zwiala, Rudka została - zrobiłam pętlę ze smyczy i po prostu założyłam jej pętlę na szyję i zacisnęłam. Potem to samo zrobiłam z LENKĄ.Pojechały....dzwoni Murka - Rudka jakimś cudem wysmyknęła się z obrozy i zwiała...przy łapaniu ...pogryzla męża Murki:-( a resztę moze niech opowie Mureczka jak tu zajrzy....

Za hotelik za miesiąc wyślę pieniążki w poniedzialek na konto Murki - tylko proszę o podanie kwoty - za obie sunie kochana Murka policzyła nam 18 zł!!!!!:loveu::loveu::loveu::loveu::loveu:

Posted

Czyli dzikuski bezpieczne ???? Kochane Cioteczki ( i pogryzieni Wujkowie ) jesteście niesamowici :loveu::loveu::loveu:
Teraz to już będzie tylko lepiej :)

Wpływają pieniądze za bazarki więc w przyszłym tygodniu powinnam zrobić przelew z bazarków + co miesięczne 20 zł .

Posted

Rudka i Lenka już u nas.
Tak jak andzia napisała bez problemów się nie obyło, bo Rudka wywinęła się TZowi z obroży i ganialiśmy za nią przez godzinę po całej naszej posesji. Było nas w sumie 6 osób... Najbardziej się bałam, że Rudka w tej panice przejdzie po płocie, bo próbowała... Biegała od jednego końca posesji do drugiej (0.5 ha). W końcu udało się ją zagonić w "kozi róg" i TZ ją pochwycił i wtedy pogryzła go dotkliwie w ręce. Na szczęście obyło się bez szycia. Rivanol, bandaż i tyle. Ryzyko zawodowe :cool1:

Obie sunie są już w kojcu i weszły razem do jednej budy :razz:

W porozumieniu z Erką na razie nie będziemy suniek wyprowadzać z boksu, niech się przyzwyczają do nas i do nowego miejsca. Za kilka dni zaczniemy wyprowadzać na spacery Lenkę, a potem będziemy próbować pracować z Rudką.