AleksandraJ Posted January 6, 2009 Posted January 6, 2009 niufek napisał(a):Jowisz jest wyjatkowym pechowcem .To nie tylko kaleka , nie tylko pies w potrzebie ,ale do tego ktos bardzo dowcipny podaje Jowisza jako przyklad psa na ktorego wyludzane sa pieniadze .Prosilabym te osobe o odrobine odwagi i napisania tego tu oficjalnie na watku.Dosc tego obgadywania innych poza plecami .Dosc bojkotowania akcji ratowania psow .Czyzbysmy tu wszyscy tak bardzo komus na odcisk nadepneli??? Zapraszam te osobe co tak pieknie kolportuje te oszczerstwa tu na watek .Pokaz swa milosc do zwierzat ,miej odwage i napisz tu ze ten pies nie jest warty pomocy , tak jak piszesz poza dogo.Napisz ze lepiej niech bedzie kaleka ,albo przyjedz do schroniska i sama amputuj mu te lape ,a moze i stac cie na podanie mu morbitalu?? Ten pies ma definitywnie zerwane sciegna !!!Chodzil tak nie bedzie dlugo ! Mozecie wyjaśnić coś wiecej? Ktoś z dogo czy ktoś w ogole obcy tak mówi? Quote
niufek Posted January 6, 2009 Posted January 6, 2009 AleksandraJ napisał(a):Mozecie wyjaśnić coś wiecej? Ktoś z dogo czy ktoś w ogole obcy tak mówi? Osoba z dogo i mam nadzieje ,ze na tyle odwagi ma by sie tu pokazac . Quote
Asta17 Posted January 6, 2009 Posted January 6, 2009 Normalnie brak mi słów! Ludzie pomyślcie zanim jakieś ploty puścicie w obieg! To wstyd, żeby posądzać ludzi o wyłudzanie pieniędzy! Jeśli zaczynają się problemy to wiadomo, że chodzi o kasę! Jednak wszystko tu jest na bieżąco rozliczane więc nie wiem w czym jest problem!? Chyba te osoby, które piszą takie brednie zatraciły sens tego wątku, zapomniały, że chodzi o pomoc kalekiemu psu! :shake: Quote
niufek Posted January 6, 2009 Posted January 6, 2009 kaa napisał(a):Wyłudzane ? pieniądze ? po pierwsze ten ktoś chyba psa na oczy nie widział , ani tego jak on chodzi i w jakim jest stanie , po drugie kto go weźmie bez operacji ? Nikt , nawet psów już zoperowanych, których jest kilka NIKT NIE CHCE , bo mają defekt i jeszcze utykają ,a to się już nie podoba ludziom niestety. One jeśli już, to poznajdują domy jak śladu po operacji nie będzie, po jakimś pół roku, bo tyle najmniej się kość regeneruje a one przestają kuleć i utykać. Ja proponuje żeby sobie ten ktoś adoptował Jowisza i niech sobie sam decyduje czy robić czy nie robić operacji, a potem jeśli ma rzeczywiście pozrywane ścięgna (co jest bardzo prawdopodobne) niech się sam martwi że wogóle przestał chodzić. Tylko przy tym wszystkim żal by mi było strasznie psa.:shake: , bo tu przede wszystkim o niego powinno chodzić. Dodam ,ze rehabilitacja bedzie u niego tez trwac conajmniej kilka miesiecy .Koszty rehabilitacji beda przez nas przejete . I jeszcze moze dlatego chcemy Jowisza zaraz po 4 tyg . po operacji zabrac ,na pewno by zwiekszyc koszty .Moglibysmy go po 2 miesiacach przeciez wziasc ?? Quote
jusstyna85 Posted January 6, 2009 Author Posted January 6, 2009 Nie podobają mi sie takie insynuacje... Quote
NaamahsChild Posted January 7, 2009 Posted January 7, 2009 Mnie też:cool1: Boże, po co to komu? Nie widać, że psiak potrzebuje pomocy? Widziałam RTG i samą mnie zaczęła ręka boleć:cool1: Żarty sobie ktoś stroi..:angryy: Quote
jusstyna85 Posted January 7, 2009 Author Posted January 7, 2009 Pianka jak tam cegiełki idą na allegro? Quote
AleksandraJ Posted January 7, 2009 Posted January 7, 2009 Mam nadzieje, ze mnie nikt nie zrozumie źle, że się wymądrzam czy cuu ale w allegro trzeba dawac w tytule "pies", bo ludzie to wpisują a nie inne slowa, stad jak nie ma tego słowa to rzadziej wyświetla się strona i mniej osób ma mozliwość pomocy. Quote
jusstyna85 Posted January 7, 2009 Author Posted January 7, 2009 AleksandraJ napisał(a):Mam nadzieje, ze mnie nikt nie zrozumie źle, że się wymądrzam czy cuu ale w allegro trzeba dawac w tytule "pies", bo ludzie to wpisują a nie inne slowa, stad jak nie ma tego słowa to rzadziej wyświetla się strona i mniej osób ma mozliwość pomocy. masz racje Quote
Pianka Posted January 8, 2009 Posted January 8, 2009 Dopiero teraz doczytałam:shake: Ludzie wstydzcie sie naprawde. A mówiłam, że dla niektórych ważniejsze są osobiste porachunki. WSTYD! WSTYD! Dobrze, ze Jowisz tego nie widzi. jusstyna85 napisał(a):Pianka jak tam cegiełki idą na allegro? Źle, dlatego, że są dwie aukcje, juz ci pisałam, że dostałam niemiłego maila w tej sprawie. Doszło pare wpłat, napisze jutro co i jak. Quote
AleksandraJ Posted January 8, 2009 Posted January 8, 2009 Pianka napisał(a): Źle, dlatego, że są dwie aukcje, juz ci pisałam, że dostałam niemiłego maila w tej sprawie. Doszło pare wpłat, napisze jutro co i jak. Teraz wychodzi, że jetem ta zła. A wiec sie wytlmacze, zamin zrobilam aukcje pisałaś, że nie ma aukcji, ze nikt nie zrobil i bedziesz musiala robić kosztem innych zwierząt, więc chcialam pomóc i zrobilam Jowiszowi aukcje. Nie podalas wcześniej, że juz ma gotową ani linku do aukcji wiec nie zrobilam niczego celowo. Kolejna rzecz.. wcześniej nie doczytalam, że mam coś zmienić w aukcji czy ja usunąć- owszem moj bląd ale nie jestem w stanie wszystkiego doczytać- kiedy chcialam coś zmienić, to już osoby kupowaly cegielki i mogę teraz jedynie... usunąć aukcje. Piszesz, ze dostalas niemilego maila- jesli tak, to moglas mi dać znac na PM, ze mam usunąć aukcje- zaraz bym to zrobila, bo tak jak wyżej wspomnialam nie doczytalam Twojej informacji. Teraz pytanie czy mam usuwać czy nie? Mam na dzień dzisiejszy sprzedane 11 cegielek i wyróżnione allegro. Zdecyduj i daj mi proszę znać na PM bo mogę znów coś przeoczyć. Quote
AleksandraJ Posted January 8, 2009 Posted January 8, 2009 mam nadzieje, że teraz ok, zmodyfikowalam aukcje na tyle na ile sie dalo: Czeka go smierc, piękny pies POMOZ kup cegiełke! (521788562) - Aukcje internetowe Allegro Quote
Pianka Posted January 9, 2009 Posted January 9, 2009 Jest ok. Chodzi o to, zeby był chociaz jakiś dopisek, że kasa idzie na co innego, bo jak widzisz powyzej co niektórzy uważają, że wyłudzamy kase:shake: Jowisz jest już w Wawie:multi: 15 zł- Emilia M. 50 zł- Małgorzata M. 60 zł- Beata J. 1027 trzeba odjąć 14 zł za allegro wiec jest 1013 Quote
zachary Posted January 9, 2009 Posted January 9, 2009 Jowiszku, trzymamy kciuki za ciebie i powodzenie operacji:loveu: Quote
ab-agnieszka Posted January 9, 2009 Posted January 9, 2009 Podnosze oby wszystko sie udalo:thumbs: Quote
jusstyna85 Posted January 9, 2009 Author Posted January 9, 2009 Piszę dopiero o tej porze,bo miałam mase spraw na głowie dzisiaj... Jowiszek jest juz po pierwszej wizycie w klinice.To wszystko jest bardzo poważne...:( a wiec weci wzieli sobie 3-4 dni na konsultacje,za te 4 dni padnie decyzja o terminie operaci i jaka to operacja bedzie.mozliwe ze bedzie wstawiana plytka i sztuczne sciegna. dla Jowisza to bardzo wazne,by w koncu mogl bez bolu i swobodnie chodzic i z czasem pobiegac.na razie ma zalozony gips by do czasu operacji nic sie nie pogorszylo.bedzie mial cwiczenia,na razie pobrano krew i sa w trakcie robienia badan by go do tej operacji przygotowac On tak cierpiał przy chodzeniu, ile to bólu mu sprawiało...:( nie wiem dlaczego tyle czekałyśmy i zwlekałyśmy z decyzją...:( Wczoraj Jowisz trafil na ten tymczas,niestety ale on sie boi aut wiec trzeba go wnosic do auta.na szczescie tymczas dysponuje nawet wlasnymi noszami dla psow ,wiec jak sie operacja odbedzie ,to przynajmniej bedzie do auta przenoszony na noszach Quote
jusstyna85 Posted January 11, 2009 Author Posted January 11, 2009 Nikt tutaj nie zagląda? a Jowisz tak dzielnie walczy o sprawność... Quote
zachary Posted January 11, 2009 Posted January 11, 2009 Zagląda, zagląda i kibicuje za pomyślne efekty operacji i zdrowie Jowiszka.:loveu: Quote
jusstyna85 Posted January 11, 2009 Author Posted January 11, 2009 Jego dzielność naprawde imponuje.... Quote
niufek Posted January 11, 2009 Posted January 11, 2009 jusstyna85 napisał(a):Nikt tutaj nie zagląda? a Jowisz tak dzielnie walczy o sprawność... Jak widzisz chyba tylko my pamietamy o tym biedaku :placz:. Jowisz dostanie bucie ,ktore mu pomoga w tych cwiczeniach ,zobaczymy jak sie to potoczy . Nie chce mi sie wierzyc ,ze wszyscy zapomnieli tego cudownego psa :shake:. Quote
diana79 Posted January 12, 2009 Posted January 12, 2009 nie zapomnieli tylko pewnie z ukrycia mu kibicują :thumbs: Quote
ab-agnieszka Posted January 12, 2009 Posted January 12, 2009 Ja zagladam tylko nie zawsze robie wpis. Quote
kaa Posted January 12, 2009 Posted January 12, 2009 niufek napisał(a):Jak widzisz chyba tylko my pamietamy o tym biedaku :placz:. Jowisz dostanie bucie ,ktore mu pomoga w tych cwiczeniach ,zobaczymy jak sie to potoczy . Nie chce mi sie wierzyc ,ze wszyscy zapomnieli tego cudownego psa :shake:. Jak bym mogła zapomnieć o swoim,, chrześniaku"- tyle że ja raczej się dowiaduje telefonicznie o jego stan zdrowia i przebieg rehabilitacji, słyszałam o skarpetce z grochem ;) ,i ćwiczeniach i 3-mam :kciuki: Quote
Pianka Posted January 13, 2009 Posted January 13, 2009 Kolejne wpłaty 5 zł- SYLWA 32 5 zł- KRWAWAREKA 50 zł- BEATAPOSLUSZNA 20 zł- MANTRA4U1 20zł- tamaryszek10 Quote
Recommended Posts