Jump to content
Dogomania

Schronisko w BIAŁYMSTOKU !!! Szukamy DS i DT. Potrzebne ogłoszenia !!!

Recommended Posts

Posted

Emi, wybacz :-( Zrobię Kojotowi opis. Najgorsze, że ja bym dla niej chciała pałacu, misek wysadzanych diamentami i opieki całodobowej, a tak naprawdę nie wiem czym do niej zachęcić. Do domu raczej się nie nada. Całe życie w schronisku... Oh well. Zaplanowałam sobie jutro na ogłoszenia, więc opis podeślę wieczorkiem.

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Za tą Emi to ci zaraz kopniaka zasadzę albo co gorsza Pelagię podrzucę pod drzwi, o! :cool1:

Zuza, wrzucę, już rozpuściłam o niej wici, może coś ktoś, znajomi znajomych... Jacyś chętni na szczeniaki chociaż są?

Posted

[quote name='Bakteria']Za tą Emi to ci zaraz kopniaka zasadzę albo co gorsza Pelagię podrzucę pod drzwi, o! :cool1:

Couldn't resist. Pelcię podrzuć komuś innemu, ja się muszę brać za resztę tałatajstwa.

Jak szczeniaki to może BO i Pupile? To chyba ma spory odzew. A i z transportem nie będzie kłopotu.

Zrobiłam ogłoszenia Lisie i Drace:

1. białystokonline.pl
  2. bstok.pl
  3. bialystok.olx.pl
  4. gieldabialystok.pl
  5. adopcje.org.pl
  6. adopcjapsa.pl
  7. e-zwierzak.pl
  8. kupiepsa.pl
  9. petworld.pl
  10. kupsprzedaj.pl
  11. autogielda.pl
  12. ojej.pl
  13. petsy.pl
  14. pajeczyna.pl
  15. neeon.pl
  16. warszawa.gumtree.pl
  17. anonseogloszenia.pl
  18. psy.pl

Do tego obie miały niedawno BO, a Drakę wrzuciłam jeszcze na adopcje.org. Lisie przydałoby się jeszcze allegro.

Posted

Ooookay.

Udało się dziś porobić zdjęcia schronowych staruszków. Co jeden to gorsze biedactwo :shake:

Nestor
Na wybiegu wygląda jak największe nieszczęście świata, ale jak się okazuje, to tylko pozory. Pomimo siwizny i zapewne starszego wieku jest pełen wigoru i werwy do życia. Biega, tuli się, ciągnie na smyczy... i jest niesamowicie szczęśliwy. Znika cała ta osowiałość i strach, który okazuje w zamknięciu.

Garou, czyli Wilkołak
Wspominany przeze mnie staruszek-mikrusek z C. Jak się stoi przy kratach boksu to podchodzi i ciekawsko próbuje obwąchiwać, ale wystarczy spróbował go przywołać, a zaczyna się jazgot i ucieczka na tyły boksu. Strasznie mi go żal, nie wiem jak w ogóle udało mu się przeżyć te mrozy.
Na większości zdjęć wygląda tak:

Maksik - taaaka bieda
Wygląda jak agresywny niedźwiedź, tymczasem nie znam chyba większego pieszczocha. Jest totalnie łagodny, do psów dominujący, ale dogaduje się. Jest bardzo stary, oswojony ze smyczą, ale po załatwieniu potrzeb od razu lezie do ludzia, żeby się przytulać. Nie potrzebuje długich spacerów, bo i nie ma na nie siły - ma coś z tylnimi łapkami, nie wiem co, ale podnosi je tak jakby mu bardzo ciążyły :-( Może i nie grzeszy urodą, ale to niesamowity pieszczoch, nie sposób go nie kochać.

A Draka nie została przyjęta na adopcje.org, bo strona schroniska jest zintegrowana z ich bazą danych. Szkoda tylko, że Draki na stronie nie ma...

Posted

Allegro wystawione dla Pusi, Suzi, Garou, Nestor, Maksik.

Jak czytam o Zuzi i Zosi z 1 strony

to jakbym widziała "swoje" dwa dzikusy, którymi opiekuję się od 2006r. Nawet imię jedna ma takie same... Dosłownie mogłabym je identycznie opisać. Też moim marzeniem jest znaleźć im jeden domek:cool1:.

Posted

[quote name='zuza911']Bakteria, możesz zdjąć Brysię (mam nadzieję, że po raz ostatni:cool3:). Ale za to ponownie wrócił Bzik:shake:

Mam nadzieję, że nie trafi na kolejnych "alergików" :cool1:

A jaki jest powód oddania Bzika? Wcześniej chyba było demolowanie i ucieczki? Jeśli to chodzi o jakieś ciąganie na smyczy czy nieposłuszeństwo, to przecież można zacząć nad tym pracować albo instruować ewentualnych chętnych co trzeba robić, żeby nie mieć problemów. Szkoda, żeby tak ciągle wracał. Wrzuciłam go na wątek zbiorczy jagdterrierów.

Posted

Nie wiem, jaki był wcześniejszy powód i nie wiem, jaki jest teraz. Ale to wulkan energii i nie do końca poskromiony, więc pewnie ludzie sobie nie radzą:shake:

Posted

Faktycznie podobne dziewczyny. Nie dość, że z wyglądu to i z charakteru.

Bakterio niepokorna, nie waż się moich pięknych imion zmieniać :mad: bo długo jeszcze będziesz się cieszyć towarzystwem mojego kota.

Posted

Focus i Bystra mają ogłoszenia na portalach, które wcześniej wymieniałam. Do tego zrobiłam tej czwórce animalia. Może to coś da. Jutro kolej Nessie i Tazy, później Maxa i... zobaczymy.

Posted

Sforka:loveu: pozwoliłam sobie zrobić jej ogłoszenia (podałam numer którejś z was nie wiem której, przepraszam), biedna malizna strasznie rozczulająca:loveu: do kogo trafi?

Posted

Zgredek zdecydowanie bardziej pasuje do niego niż jakiś Garou, którego piosenki mnie mocno irytują :-o

Złapałam jakąś wenę i zaraz pozmniejszam foty, żeby pierwsza strona była piękna i elegancka :lol: Tak w ogóle kombinuję tymczas dla Sforki, zgadnijcie gdzie, i... jestem coraz bliżej :diabloti:

EDIT: Zdjęcia pozmniejszane, zrobiłam opis dla Witalisa i Azora. Sforka na razie do nikogo nie trafi :-( jestem w trakcie przekonywania rodziców na DT dla niej... :cool1: Coś tam niby się dla niej kroiło, ale na razie cisza... Zuza :razz: ?

Posted

Nie znasz się. On wygląda kropka w kropkę jak wyliniały wilkołak. A spróbuj Lorda Raidena przezwać :mad: :lol:

A tymczasa kombinuj, kombinuj. Naopowiadaj, że maleńka marznie, chudnie, jest terroryzowana przez współlokatorkę (to akurat trochę prawda) i w ogóle. Sucho i ciepło się robi, aż się chce na spacer.

Posted

Lotos napisał(a):
Sucho i ciepło się robi, aż się chce na spacer.

No faktycznie:eviltong:, zwłaszcza dzisiaj Twoja piękność będzie chciała się wybrać na ten ciepły i suchy spacer...:evil_lol:.

Posted

No Zuza mówiłaś, że ktoś tam jest na nią chętny...? I co? Cisza.... Sterylizowana już była? Kto ją tam terroryzuje znowu :mad: ?!
U niej to nie tylko biedna minka ale jest totalnie zestresowana, tak csuje biedna, że aż o matko

A co z tym psem z otwartą raną na oku z nowych boksów ? Tak mi się rzucił w oczy... Oglądał go wet i co? Nic nie stwierdził :roll: ?

Posted

Zaskakujące, ale woda i śnieg z nieba jej nie przeszkadzają, tylko te już "uleżane".

Bakteria napisał(a):
Kto ją tam terroryzuje znowu :mad: ?!

Ta z dwojgiem oczu w różnych odcieniach brązu. A zobacz jak dziś zimno i mokro. Jak tu tych Twoich rodziców wzruszyć? :shake:

U psa bez oczka wet stwierdził... brak oczka. Wiesz, strach go ruszać (psa, nie weta) bo przeludnienie... Chyba że Twoi rodzice wolą bezokie kreaturki od małych Sforek ^^

Posted

Lotos napisał(a):

U psa bez oczka wet stwierdził... brak oczka. Wiesz, strach go ruszać (psa, nie weta) bo przeludnienie... Chyba że Twoi rodzice wolą bezokie kreaturki od małych Sforek ^^

Bakteria, a może to Twoje przeznaczenie, pomagać jednookim bidom... :roll:Wiesz, jak maja takie psiutki w schronie z pomocą weta:cool1:

A jak wygląda ta z dwojgiem oczu w różnych odcieniach brązu? Nie jest żółta i większa? Jakby co, przypominam, że kiedyś o takiej pisałam, że poszukuję (sprawa sprzed lat)....