Lotos Posted March 18, 2009 Posted March 18, 2009 Sunia średnia, uszka stojące, jedno oczko ma ciemnobrązowe, drugie jasnobrązowe. To bodajże ta sunia. Quote
Bakteria Posted March 19, 2009 Posted March 19, 2009 A weźcie z tymi rodzicami.... Kreatury jedne :evil_lol: Nie bo nie, i taka z nimi rozmowa. Matkę próbuję subtelnie wyciągnąć do schronu w sobotę, może coś z tego będzie. Genialny ten wet, po prostu nigdy bym na to nie wpadła, w życiu :-o No tak! Przecież ten pies nie ma oka!!!! Napisałabym coś, ale nie będę robić dymu, bo ... no właśnie. Ech, ja pierdykam takie przeznaczenie do cyklopków :diabloti: Quote
Lotos Posted March 19, 2009 Posted March 19, 2009 Powiedz, że to sprawa życia lub śmierci. Albo, że tymczas tylko na 2 tyg., potem ma zapewniony inny w Bydgoszczy xD U mnie przeszło. Quote
jaanna019 Posted March 19, 2009 Posted March 19, 2009 Kim jest " miły" pan ze schroniska, który jeździ fiatem punto, ma wąsy i okulary? czy to kierownik? Quote
jaanna019 Posted March 19, 2009 Posted March 19, 2009 Auto granatowe. Ten pan jest agresywny i niebezpieczny:crazyeye: o mało nie rzucił się na ludzi, którzy przyjechali z psem do schroniska, przeklinał, krzyczał i straszył policją, nawet nie dopuścił do głosu:crazyeye: jestem w szoku... Quote
zuza911 Posted March 19, 2009 Posted March 19, 2009 Jak taki ciemny to tak. Nie znam się:cool3: Quote
Lotos Posted March 19, 2009 Posted March 19, 2009 Ja na samochodach też nie. Ale kilku panów ma wąsy. I wszyscy jednakowo mili ^^ Czyżby jakieś nieprzyjemne doświadczenie? Dodałam Maxa, Robina, Nestora i Brutuska na adopcje starszych psów. Zuza, sprawdź jak będziesz mogła, Witalisa na psy to jego też wstawię. Quote
zuza911 Posted March 19, 2009 Posted March 19, 2009 Granatowe mówisz? To ja już wiem kto to:diabloti: ale to bez nazwisk może xD Witalisa sprawdzę (jak nie zapomnę:roll:), ale z tego co pamiętam to psy nie, suki tak. Quote
Lotos Posted March 19, 2009 Posted March 19, 2009 Tak, teraz to i już bez samochodu wiadomo kto ; p Pan wyjątkowo miły. Swoją drogą, trochę szkoda, że nie wezwał policji. Może dostałby mandat za zawracanie... Ja Witka pamiętam jeszcze z wakacji i wtedy do suk też było nie fajnie. Dlatego wolałabym mieć jakieś świeższe info, bo on wtedy przechodził trudny okres. Quote
Bakteria Posted March 20, 2009 Posted March 20, 2009 O ja........ Jaka akcja :crazyeye: Czy ten pan miał siwe wąsy czy czarne ? Jak siwe to kierownik jak czarne to niezwykle życzliwy, uprzejmy i pomocny pracownik, który ... a nawet pisać się nie chce. Obaj jeżdżą granatowymi samochodami :razz: Pamiętacie dożycę Hestię ? Mam nadzieję, że jej pani nie ma nic przeciwko wklejeniu fotek na ten wątek ;) :multi: :loveu: Quote
Guest monia3a Posted March 20, 2009 Posted March 20, 2009 Ależ odmiana :loveu: pamiętam ją taka smutną w tym boksie schroniskowym a tu widać, że szczęśliwa :loveu: Quote
zuza911 Posted March 20, 2009 Posted March 20, 2009 Ależ cudownie wygląda:loveu::multi: Niestety są nie najlepsze wieści:shake: Nasz schronowy bokserek wygląda już jak 7 nieszczęść. Schudł strasznie biedaczek, schronisko bardzo źle na niego działa:-( Pomoc potrzebna na już:shake: A z dobrych wiadomości, Lisa i Iwan w nowych domach:multi: (nie pytać o szczegóły, bo nie znam:cool1:) Mają się też jutro ludzie zgłosić po Pusię i Snupiego ze strony, a w najbliższym czasie Suzi prawdopodobnie wybywa pod Białystok do domku z ogródkiem:loveu: (nie dogadałam się jeszcze co do dnia, ale sprawa raczej pewna:cool1:) Z oneczków został jeden (a właściwie jedna) i jest nowy mieszaniec onka, tyle że sporo większy. Jest bardzo milutki i przyjazny, kocha dzieci:loveu: Quote
Bakteria Posted March 20, 2009 Posted March 20, 2009 zuza911 napisał(a):Niestety są nie najlepsze wieści:shake: Nasz schronowy bokserek wygląda już jak 7 nieszczęść. Schudł strasznie biedaczek, schronisko bardzo źle na niego działa:-( Pomoc potrzebna na już:shake: Pisałyśmy, a w sumie Lotos pisała, do dwóch fundacji bokserkowych. Niestety, wszystko wszędzie zapchane, nie ma wolnych DT, nie ma kasy :-( Jedyna pomoc jaką nam zaoferowali to wstawienie go na forum bokserów, a tam psów do adopcji dużo i jeszcze trochę. Zaraz go wrzucę na zbiorczy bokserów... Niedługo będzie wyglądał jak Hestia albo Dante :-( masz jakieś aktualne fotki? Quote
Bakteria Posted March 22, 2009 Posted March 22, 2009 Są zdjęcia boksia. Kwarantanna kończy mu się w niedzielę za tydzień. Oprócz wychudzenia ma jakiś problem z prąciem- nie chowa mu się do końca :roll: W poniedziałek ma go oglądać wet, ale znając życie stwierdzi, że.. mu się prącie nie chowa :roll: Mogłabym go wstępnie wziąć na tymczas, trochę kasy, np. na lepszą karmę, jakoś byśmy wyciułały. Gorzej np. z kastracją i leczeniem tego.. problemu, który ma. Czy jest szansa, że finansowałby to TOZ i mógłby go wyciągnąć, bo 40 zł. też piechotą nie chodzi :roll: Quote
Guest monia3a Posted March 22, 2009 Posted March 22, 2009 Wypadające pącie jest efektem burzy hormonów :lol: tego się nie leczy, jedynie robi się okłady i wkłada na miejsce prącie, nie jest to przyjemne ale skuteczne, ponoć. Zdaża się tak po kastracji a teraz przed nie wiem co to może być ale chorobowe raczej nie powinno chybaże występuje przy tym stan zapalny, tak czy siak musi to obejrzec wet. Może warto go zabrać do DT i poleczyć a kastracja niech będzie warunkiem adopcji. Quote
bbgm Posted March 22, 2009 Posted March 22, 2009 Dziewczyny a labek, który wrócił z adopcji? "Pani "go już chyba nie zabierze... i ten haszczak chudziutki chyba jeszcze na kwarantannie...Wiecie coś o nich? Quote
zuza911 Posted March 22, 2009 Posted March 22, 2009 Haszczak taki mini? W sobote tydzień temu pałętał się pod schronem (przyszedł dobrowolnie:cool1:) Słyszałam, że ma koło 3 lat, ale sama nie patrzyłam. Temperament ma huskiego, to na bank:cool1: A labek.. cóż.. niewychowany, co chyba widać. Dzieciak, może z 2 lata, może mniej. Już po kwarantannie, ale chętnych o dziwo brak. Quote
Bakteria Posted March 22, 2009 Posted March 22, 2009 bbgm napisał(a):Dziewczyny a labek, który wrócił z adopcji? "Pani "go już chyba nie zabierze... i ten haszczak chudziutki chyba jeszcze na kwarantannie...Wiecie coś o nich? Labek ma wątek na labradroy info, ale jakoś specjalnie do pomocy się nie garną. Z nim to nie taka prosta sprawa bo ktoś kompletnie zaniedbał jego wychowanie i spartolił psa. Pewnie dlatego chętnych nie ma, normalny labek szybko by poszedł :roll: Monia, zobaczymy co wet powie w poniedziałek... Te okłady mnie trochę przerażają :cool1: Quote
Guest monia3a Posted March 22, 2009 Posted March 22, 2009 Bakteria napisał(a):Monia, zobaczymy co wet powie w poniedziałek... Te okłady mnie trochę przerażają :cool1: Jak zabierzesz go do DT to skonsultujemy z innym wetem ;) a on raczej długo nie powinien szukać domku, młody i śliczny - choć nie przepadam za boksiami to ten ma w sobie coś :p Quote
dreag Posted March 23, 2009 Posted March 23, 2009 Powiedzcie dziewczyny, które psiaki pojechały do nowych domków, to zdejmę im allegro i zamienię na inne. czyżby to właśnie stamtąd te adopcje?:lol: Bakteria napisał(a): Czy jest szansa, że finansowałby to TOZ i mógłby go wyciągnąć, bo 40 zł. też piechotą nie chodzi :roll: Jest szansa..., pan kierownik ma mi jeszcze coś do zwrotki:p, muszę się tam w końcu pofatygować. Quote
zuza911 Posted March 23, 2009 Posted March 23, 2009 Na pewno można zdjąć Lisę. I Suzi, która w sobotę jedzie do domku:cool1: Na temat Lisy nic nie wiem, a po Suzi zgłosiła się kobitka z moich ogłoszeń:evil_lol: Był też ktoś w sprawie Dashki, ale umilkł (zupełnie jak od Czarnego:razz:). Kobieta od Robina, która miała brać Dingę też się nie odzywa- chyba zapał osłabł:cool1: A co najciekawsze, zgłosili się właściciele (chyba) Dreda. Wypytali szczegółowo (jakby sprawdzali czy to ich), wszystkie fakty się zgodziły (łącznie z imieniem, na które reaguje- Fux) i słuch o ludziach zaginął:razz: W sprawie Barego dalej nie mam żadnych telefonów, nic. W sobotę ktoś tam go niby brał, ale w sumie nie wziął:roll: Z lepszych wieści, czarna Elegantka z Pupili od kilku dni jest w nowym domku. A we wtorek prawdopodobnie do domku wybywa terierkowata Kulka (również z Pupili). Kilka osób interesowało się Pusią (tą z cmentarza), po ogłoszeniu w Pupilach, ale nic na razie z tego nie wyszło. W sobotę adopcję Pusi rozważała Pani z córką, ale postanowiły 'przespać się z problemem';) Dziś, jutro albo w środę mają przyjechać i zdecydować -wachały się między między nią, Dingą i Czitą (z krzywą łapką). Także zobaczymy Bakteria, podeślę Ci dziś troszkę fotek z króciutką charakterystyką (dłuższe opisy kiedy indziej), to wstaw jak możesz:cool1: Quote
bbgm Posted March 23, 2009 Posted March 23, 2009 Jest szansa na domek dla boksia...Sprawa się wyjaśni w ciągu dwóch tygodni.W skrócie-przyjechał dziś do mnie pan z Panoramy Firm i zobaczył moje psy i od razu z łapami do mojej pitbullki-ja oczy jak 5 zł a on na to,że był w schronie i ma zamiar zabrać któregoś z bidek,odpala swój komputer a tam foty labka,boksia i tego błękitka,którego zabrał właściciel.Wypytywał o boksia...Pan jest z Nowego Dworu Mazowieckiego a psa szuka dla ojca.W schronie rozmawiał chyba z Moniką ,tak sądzę z opisu.Mam jego telefon jakby ktoś chciał poddusić pana:cool3: Quote
Bakteria Posted March 23, 2009 Posted March 23, 2009 No to jeśli boksio może być wyciągnięty przez TOZ i TOZ zasponsoruje weta to ja go w sobotę zabieram... Co ten pan tak rasowce poprzebierał :diabloti: ? Zuza wywaliłam Lisę, a Suzi wywalę jak już pojedzie i jak coś więcej napiszesz :] Quote
Recommended Posts