Bakteria Posted March 30, 2009 Posted March 30, 2009 jaanna019 napisał(a): Powiedziałam mu, że mam w domu też psa i mu utnę to co nosi to przestanie może jak każdy chłop szczekać po próżnicy:diabloti: to się pewnie zdziwił, obrońca jajników jeden :diabloti: :diabloti: :evil_lol: Quote
Guest monia3a Posted March 30, 2009 Posted March 30, 2009 Dziś dzwonił jeden Pan z prośbą pmocy znalezienia domków dla szczeniaków - suczki, którą ponoć znalazł i oszczeniła się, maleńka. Postawiłam warunek sterylizacji suki po oddaniu szczeniąt to Pan powiedział, że się zastanowi, bo on może chciałby aby suczka miała jeszcze kiedyś szczeniaczki :angryy: Quote
bbgm Posted March 31, 2009 Posted March 31, 2009 Monia3a ta pani ,co interesowała się sunią husky to ta do której podawałam przez pędzelopkę numer telefonu-rozmawiałaś z jej mężęm.W schronisku ostatnio też był przeciwnik ciachania-chciał Hogana, zarezerwował go a jak się dowiedział,że będzie bez jaj nie odebrał go.:angryy: Quote
Guest monia3a Posted March 31, 2009 Posted March 31, 2009 bbgm napisał(a):Monia3a ta pani ,co interesowała się sunią husky to ta do której podawałam przez pędzelopkę numer telefonu-rozmawiałaś z jej mężęm. Ci z Choroszczy ?? Rozmawiałam z nimi pare razy ale i tak nie wybrali żadnego psiaka od nas więc pewnnie wybiorą się jeszcze do schroniska, fajny domek więc warto :) Quote
Bakteria Posted March 31, 2009 Posted March 31, 2009 Sorry, że się tak wtrącę, ale czy ci ludzie są świadomi, że będą musieli zapewnić jej jakiś wysiłek fizyczny? I to nie bieganie po super ekstra dużym podwórku :razz: Ten typ tak ma, one muszą biegać, muszą się zmęczyć, żeby jakoś funkcjonować, inaczej same sobie znajdą zajęcie, niekoniecznie takie, jakie się nam będzie podobało... Dużo ludzi od razu się napala, bo ma takie śliczne niebieskie oczka a potem szok, że kurczaki pozagryzał, albo że niewdzięczny robi podkopy i ucieka. Dla husky to musi być super fajny i super aktywny :razz: W sumie zawsze jakiś dom lepszy niż schronowy boks, bo tam to sobie w ogóle nie pobiega. Ja tam nie oczekuję, że ktoś maratony będzie z nią biegał, ale jak nie są świadomi, że trochę wysiłku będą jej w musieli zapewnić to dupa blada. Zapraszam :-( Podnieście czasem... http://www.dogomania.pl/forum/f28/p-e-s-ktory-widzi-sercem-10-letni-niewidomy-brutusek-czeka-na-c-e-b-e-134723/#post12059269 Quote
dreag Posted March 31, 2009 Posted March 31, 2009 Zuza911, szansa dla Twoich szczeniaków z BO: Przyjmę szczeniaka, płec i rasa bez znaczenia. Może to być kundelek. Prosze także o dowóz pieska do Augustowa. dodane: 2009-03-31 12:26:29 ID:707604 Użytkownik: Juuustyyy Quote
bbgm Posted April 2, 2009 Posted April 2, 2009 Monia3a tak ci z Choroszczy.Poznałam tą Panią w schronisku i dała mi swój numer,że szuka pieska,więc przekazałam numer pędzelopce z prośbą o przekazanie go dalej.Ta sunia husky nadal w schronisku,byłam wczoraj:-(.Czyli chyba nic narazie nie adoptowali. Quote
Bakteria Posted April 2, 2009 Posted April 2, 2009 A na stronie schroniska jest w dziale już w nowym domu :p Podobno trafiła do domu z kotami... :roll: Ale nic więcej nie pisze. dreag, masz jakieś info od Szejka boksia? Coś na stronie schronu napisali, że meble obgryza... o co się rozchodzi? :crazyeye: Quote
zuza911 Posted April 2, 2009 Posted April 2, 2009 Suzi dziś uciekła:-( Dzwoniła do mnie jej pańcia- wszędzie suni szuka i proszę, rozglądajcie się:shake: Zaginęła w Księżynie, uciekła z podwórka. Ponoć bardzo tęskniła (za schronem?), nie jadła itp. Boi się nieco samochodów, więc możliwe, że poszła w las:-( Miała na sobie czarną obróżkę Quote
Bakteria Posted April 3, 2009 Posted April 3, 2009 dreag napisał(a):Pierwsze słyszę:crazyeye:. Rodzinka zachwycona, każdy postęp psiaka to wielka radocha. Pierwszy raz jak go zostawili to zamontowali kamerę internetową i złapali złoczyńcę jak próbował zciągać coś ze stołu. Oni pojechali w gości, a psiak był pod podglądem matki. Jeszcze nie zdążyli dotrzeć na miejsce, jak był alarm, że jest penetracja stołu. Na razie jest tak - żeby sam nie zostawał biedak w domu - dziecko do przedszkola, psiak do babci, reszta biegiem do pracy. No cóż, jak mówi znajoma, teraz jest dwójka dzieci:evil_lol:. Jest szczęśliwa, jak tylko mnie zobaczy z daleka, to muszę usłyszeć, co tam nowego i jaki jest mądry. Śpi na posłanku przy łożku swoich pańciów, już lepiej się poczuł w ich towarzystwie, bo pierwsze dni jeszcze nie do końca wierzył, że ma nowy dom i dużo odsypiał. Na spacer musieli zacząć zakładać mu kaganiec, bo jakiś sąsiad... wiecie co... Oczywiście była trochę jazda z nauką, ale chyba poszło gładko. W każdbądź razie totalne zauroczenie:loveu:. A co do Suzi - to CHOLERA!!!!!!! Ja jestem strasznie za tym, żeby wszystkim tłumaczyć, żeby zakładali obrożę z telefonem na stałe, to naprawdę najlepiej działa w przypadku zagubionego psa! :multi: a na stronie schronu pisze o tak: "Teraz szejk już w nowym domu podgryza nogi w meblach :)" i tak jakoś mnie zdziwiło, ale czytam, że lepiej niż dobrze :razz: drugie dziecko... :diabloti: fantastic a co do suzi to się będę rozglądać na pewno, bo to całkiem blisko mnie... ona raczej nie tęskniła, tylko po kilku latach w schronie taka zmiana to dla niej ogromny stres, silniejszy od niej... jak poszła w las to niefajnie... :-( i tam kurde na księżyn jest taka ruchliwa strasznie droga.. miejmy nadzieję, że się pokaże gdzieś na osiedlu, może ktoś zobaczy ogłoszenia? bo pewnie niedługo będą Quote
dreag Posted April 3, 2009 Posted April 3, 2009 Pierwsze słyszę:crazyeye:. Rodzinka zachwycona, każdy postęp psiaka to wielka radocha. Pierwszy raz jak go zostawili to zamontowali kamerę internetową i złapali złoczyńcę jak próbował zciągać coś ze stołu. Oni pojechali w gości, a psiak był pod podglądem matki. Jeszcze nie zdążyli dotrzeć na miejsce, jak był alarm, że jest penetracja stołu. Na razie jest tak - żeby sam nie zostawał biedak w domu - dziecko do przedszkola, psiak do babci, reszta biegiem do pracy. No cóż, jak mówi znajoma, teraz jest dwójka dzieci:evil_lol:. Jest szczęśliwa, jak tylko mnie zobaczy z daleka, to muszę usłyszeć, co tam nowego i jaki jest mądry. Śpi na posłanku przy łożku swoich pańciów, już lepiej się poczuł w ich towarzystwie, bo pierwsze dni jeszcze nie do końca wierzył, że ma nowy dom i dużo odsypiał. Na spacer musieli zacząć zakładać mu kaganiec, bo jakiś sąsiad... wiecie co... Oczywiście była trochę jazda z nauką, ale chyba poszło gładko. W każdbądź razie totalne zauroczenie:loveu:. A co do Suzi - to CHOLERA!!!!!!! Ja jestem strasznie za tym, żeby wszystkim tłumaczyć, żeby zakładali obrożę z telefonem na stałe, to naprawdę najlepiej działa w przypadku zagubionego psa! Quote
MakeBelieve Posted April 3, 2009 Posted April 3, 2009 Witajcie cioteczki :loveu: 50 paru stron nie czytalam, wiec napisze w skrocie: w czym wam pomagac? oprocz zbiorek? macie ogloszenia do poroznoszenia? jakbym wyzdrowiała to bym poroznosiła po miescie. bannerki macie? wkleic mi tu, to powklejam gdzie sie da, calego watku nie chce mi sie przeszukiwac. wasza wierna pomocnica ciotka marta xD * ta od tych zbiórków, co to z zuzą sie spotkalysmy kiedys i nawet nie wiedzialysmy ze to my xD co te takie dywany przywiozlam itp. xD* Quote
Lotos Posted April 3, 2009 Posted April 3, 2009 Chyba wszystkie kojarzymy Cię z forum schronu ; ) Podlinkowany bannerek schroniska: Kiedyś był na pierwszej stronie, ale zniknął. Nasze psiaki raczej nie mają indywidualnych wątków, oprócz Brutuska, ale jak widzę jego już masz, więc nie mają osobistych bannerków. Największa pomoc potrzebna w ogłoszeniach internetowych i papierowych. Możesz sobie z pierwszej strony wybierać psiaki, teksty gotowe tam są, a więcej zdjęć mogę podosyłać na mejla. Dzięki za pomoc =3 Koleżanka z Księżyna już poinformowana, będzie się rozglądać. Niemądra dziewczyna z tej Suzi... Tak długo czekała na dom i uciekła. Zamiast wprowadzać chipy, dzięki którym nie można psa znaleźć bo nie ma bazy, powinni jako obowiązkowe wprowadzić adresówki. Jeden telefon i pies jest w domu. Quote
MakeBelieve Posted April 3, 2009 Posted April 3, 2009 Lotos.... Lotos.... A nick schroniskowego??? Bo nie kojarze xD Czyżby Colie? ;] To bannerek wstawiam w takim razie do podpisu. Ogłoszeń wydrukowanych nie macie???? Quote
zuza911 Posted April 3, 2009 Posted April 3, 2009 Jasne, że Colie:diabloti: Vini, ogłoszeń nie mamy wydrukowanych z tej prostej przyczyny, że tak naprawdę to my głównie w necie siedzimy:oops: Ale jak masz ochotę to powiedz tylko którego psiaka i ile, to ja drukne i Ci przekażę:cool1: Suzi jak nie było tak nie ma:shake: Mam cichą nadzieję, że pójdzie do ludzi, to może jakoś... Ale z niej taki żywiołek, że boję się, że pod samochód polazła:-( Co do tej adresówki... Cholera no:angryy: Fakt faktem, że ja nowej Pani nawet o niej nie przypomniałam:oops: Tak nieśmiało zaproponuję może ogłoszenia dla Eski albo Burki?:oops: One biedulki już tyle czasu w tym schronie... Quote
MakeBelieve Posted April 3, 2009 Posted April 3, 2009 Tamtatam tamtamtamtam tamtam!!! Jestem zwyciezca, zgadlam xD Zuza, mi to roznicy nie robi na ktore psiaki, na te ktore najbardziej potrzebuja domku. Wiec mozesz wydrukowac, ja tak mysle ze po swietach poroznosze Quote
zuza911 Posted April 3, 2009 Posted April 3, 2009 To ja Ci druknę, daj tylko tam kiedyś znać jak podrzucić;) Quote
Lotos Posted April 3, 2009 Posted April 3, 2009 Ah, zostałam rozpracowana. Btw, wiadomo czy będzie jutro jakiś wolontariusz? Quote
dreag Posted April 3, 2009 Posted April 3, 2009 Banerek Brutuska śliczny, ale chyba źle podlinkowany, bo nie chodzi.... Quote
Bakteria Posted April 3, 2009 Posted April 3, 2009 już zmieniłam, teraz chyba dobrze cześć Vini :p są może jakieś papierowe ogłoszenia Suzi? palnęłabym na psiej łączce u mnie... Quote
zuza911 Posted April 3, 2009 Posted April 3, 2009 Lotos, wolontariusz w sensie niezawieszony?:diabloti: To raptem jeden nam został:evil_lol: Quote
Lotos Posted April 3, 2009 Posted April 3, 2009 Tak, w sensie niezawieszonym x3 Ponoć jakieś 3 nowe są. Pytam na wszelki wypadek, gdyby miały się do czegoś przydać ;w Quote
Lotos Posted April 4, 2009 Posted April 4, 2009 A ja w końcu pokasowałam ogłoszenia Lisy i pododawałam Nessie i Maxia. Oby im też się poszczęściło. Quote
Feigned Posted April 5, 2009 Posted April 5, 2009 ej nie wiecie czy od maja na wolontariat byłoby można iść? czy koniecznie do wakacji trzeba poczekać ? :eviltong: Quote
Recommended Posts