Bakteria Posted April 5, 2009 Posted April 5, 2009 a masz skończone 16 ? jak masz to pora roku czy miesiąc nie robi różnicy Quote
Feigned Posted April 6, 2009 Posted April 6, 2009 Bakteria napisał(a):a masz skończone 16 ? jak masz to pora roku czy miesiąc nie robi różnicy kol. dzwoniła to mówili ze od wakacji. właśnie nie, bo ja z listopada więc rocznikowo tylko. nie można tak? Quote
Bakteria Posted April 7, 2009 Posted April 7, 2009 znając życie, będziesz musiała czekać do listopada Quote
Feigned Posted April 7, 2009 Posted April 7, 2009 Bakteria napisał(a):znając życie, będziesz musiała czekać do listopada kurczę szkoda. zadzwonie jeszcze w czerwcu a jak nie to poczekam i pójdę od grudnia. dzięki za odp. ;) Quote
Bakteria Posted April 8, 2009 Posted April 8, 2009 Feigned napisał(a):kurczę szkoda. zadzwonie jeszcze w czerwcu a jak nie to poczekam i pójdę od grudnia. dzięki za odp. ;) próbować zawsze warto :diabloti: nie ma za co... ;) Quote
Lotos Posted April 8, 2009 Posted April 8, 2009 Jak mawiają, do natrętnych świat należy. Btw, Bakteria, czyżbyś dostawała setki telefonów z ogłoszeń? Ja od jutra mam wolne i bym robiła kolejne, ale brak motywacji gdy codziennie w skrzynce zastaję tylko spam. Quote
Bakteria Posted April 9, 2009 Posted April 9, 2009 Teraz nie ma sensu robić ogłoszeń bo zbliżają się święta. Ludzie sprzątają, wyjeżdżają i te sprawy i nikt normalny nie będzie brał jeszcze do tego wszystkiego psa sobie na głowę :diabloti: A telefonów niestety żadnych (dosłownie, ani jednego) nie miałam. Wiem, że powinnam cię motywować itd., ale co ja zrobię jak taka prawda :-( Quote
MakeBelieve Posted April 9, 2009 Posted April 9, 2009 Dziewczyny, przed wakacjami moge skombinowac paczke do schroniska, co prawda małą, bo za 500 zł, ale to zawsze coś: htt p:/ /telezoo.p l/galeria/oddaj---mi--ten---dysk_540.ht ml (gdzieniegdzie są spacje, wykasujcie je) To mój pies w konkursie Telezoo na najfajniejsze zdjęcie psa w kategorii Pies i Sport. Za I miejsce jest paczka równowartości 500 zł (15 kg karmy, smakołyki, zabawki) która przydałaby się dla schroniskowych psiaków :)Narazie mam 4 miejsce, od 3 są nagrody. Jakbyscie same zaglosowaly i ponamawialy znajomych to mialybysmy szanse wygrac..... TRZEBA SIĘ ZAREJESTROWAĆ, BY MÓC ODDAĆ GŁOS! Quote
dorcia1974 Posted April 9, 2009 Posted April 9, 2009 Witam serdecznie, Pewnie macie mnóstwo innych spraw na głowie, ale w dalszym ciągu proszę o pomoc w odnalezieniu suczki Suzi. Suzi uciekła 1 kwietniaw okolicy Kolonii Księżyno, czy są szanse na jej odnalezienie ??:placz: Zrozpaczona właścicielka psiuni Quote
dorcia1974 Posted April 9, 2009 Posted April 9, 2009 Witam, Faktycznie popełniłam błąd, mogłam załączyć jakoś do obroży numer kontaktowy, no cóż nie pomyślałąm że Suzi będzie chciała uciec.. Ogłoszenia już są, nie mogłam wcześniej ich rozwiesić, mega ważne zajęcia w domu... Dziś córka to załątwi, ale przeszukałam już niemały teren w promieniu kilku kilometrów. Ale się nie poddaję, muszę ją znaleźć, przecież czekałąm na nia tyle miesięcy... Quote
dreag Posted April 9, 2009 Posted April 9, 2009 Dorcia1974, oby Suzi się odnalazła, widziałam ją jeszcze patrzącą zza krat schronu i zapadła mi w serce... Trzymam kciuki:thumbs:. Mogła odbiec dziesiątki kilometrów, więc ogłoszenia wywieszajcie, gdzie się da. Podaj też ogłoszenie na bialystokonline ze zdjęciem, a nóż ktoś skojarzy. I wyślij maila ze zdjęciem do porannego: pupile@poranny to dadzą ją na stronę internetową i poproś jednocześnie o wydanie papierowe, trzeba próbować różnych sposobów.:cool1: Zuza911, jak tam szczeniorki i ich mamusia, są dalsze rezerwacje?;) Quote
zuza911 Posted April 9, 2009 Posted April 9, 2009 4 chłopaki zarezerwowane, dzieciaki już do oddania, więc te na dniach pójdą. Jestem dobrej myśli, bo wszystko są zdrowe i wyrosną na małe, więc...:cool1: Mamuśka pójdzie do ciachnięcia po wydaniu wszystkich maluchów. Ale niestety w schronie coraz więcej szczeniaków:shake: Całe szczęście, że coraz cieplej i mogą na dworze siedzieć. Quote
dorcia1974 Posted April 9, 2009 Posted April 9, 2009 Hej, Ogłoszenia o zaginięciu Suzi już są rozwieszone, chyba wszędzie gdzie tylko mogłam. Śródlesie, Kleosin, Księżyno- tam już są ogłoszenia, oby tylko w czymś pomogły...:placz: Jutro postaram się wysłać maila do porannego, postaram się wygospodarować czas między garami.. Trzymajcie kciuki !!! Quote
Bakteria Posted April 10, 2009 Posted April 10, 2009 Trzymamy. Musi się odnaleźć, taka szansa się jej trafiła po tylu latach za kratami ... :-( Vini rozesłałam już gdzie mogłam ;) Może powrzucaj na inne białostockie, ale nie tylko, wątki? Może jak ludzie poczytają, że ta kasa/paczka nie dla ciebie a dla schroniskowców, to zaczną głosować? Nie wiem tylko czy to zgodne z regulaminem... ale warto próbować. Quote
MakeBelieve Posted April 10, 2009 Posted April 10, 2009 To ułóż mi ktoś tekst jak to powysyłać xD Quote
MakeBelieve Posted April 10, 2009 Posted April 10, 2009 http://www.dogomania.pl/forum/f99/roznosci-kazdy-cos-znajdzie-dla-siebie-na-bialostockie-psiaki-do-24-04-a-135350/#post12113282 Bazarek na psiaczki białostockie, kto chce? 8) Quote
Bakteria Posted April 10, 2009 Posted April 10, 2009 Vini. napisał(a):To ułóż mi ktoś tekst jak to powysyłać xD A co tu wymyślać :cool3: wstaw tak samo jak tutaj, np. na Hej białostoccy dogomaniacy, to już kilka głosów więcej, nie wszyscy stamtąd tu zagladaja, a pewnie chetnie pomoga :p żeby głosować nie trzeba się rejestrowac, prawda? Quote
MakeBelieve Posted April 11, 2009 Posted April 11, 2009 Cioteczki, wolontariuszki moje kochane, łącznie z bazarków z rybką15 uzyskamy conajmniej 100 zł, więc co kupić? Znam zoologik, gdzie fajne smaczki są po 15,50 za kg (ul. Kopernika, w pawilonie) i mialam zamiar tam kupić pare kg, ale że mamy troche wiecej kaski, to nie wiem... W sklepie internetowym cos kupic? W krakvecie np. darmowa przesylka bedzie nawet. Co najbardziej potrzebne? bo wyjdzie tylko mniej wiecej 15-20 kg karmy, a to dużo nie jest na schronisko :( Smycze, obrozki? Smaczki? Zabawki? Quote
Bakteria Posted April 11, 2009 Posted April 11, 2009 e tam, teraz wolontariuszy prawie nie ma :diabloti: to i smaczki się za bardzo nie przydadzą, podobnie jak smycze, obróżki i zabawki, a ktoś kto po psa przybędzie powinien mieć swoje ja standardowo jestem za czymś bardziej ambitnym- porządna karma dla szczeniaków, surowica, albo teraz tak na czasie dobry środek od kleszczy i pcheł Quote
MakeBelieve Posted April 11, 2009 Posted April 11, 2009 To hm.... Pewnie w krakvecie zamawiac bede. krakvet.pl Wez tak do 120 zł skompletuj koszyk ;] Czyli jak przeciwpchelne i przeciw kleszczom to co KONKRETNIE? Quote
MakeBelieve Posted April 11, 2009 Posted April 11, 2009 Emila, sluchaj, bo jesli wezmy karme dla szczeniakow, to lepsza, czyli najtanszy chyba brit :( A on 110 zł za 15 kg... Jakby brac pedigree to 30 kg by wyszlo... Quote
Lotos Posted April 11, 2009 Posted April 11, 2009 Też bym obstawiała ambitniejszy pomysł, schron ma trochę karmy w zapasie, a do tego dostaje mięsa i tego typu rzeczy, które się nie sprzedały i są po terminie - więc nie do sprzedaży, a jeszcze można zjeść :p Na teraz najpotrzebniejsze byłyby chyba środki odpchlające i odkleszczające. Pomimo, że schronowe psy nie wychodzą do lasów to i tak co roku są przypadki psów mających kleszcze, chorujących i, niestety, przypadki śmiertelne :-( Trzebaby się było jednak dowiedzieć czy to faktycznie potrzebne, czy schron jest w takie środki zaopatrzony. Jednakowoż, kleszcze występują baaaardzo długo, więc myślę, że tak czy inaczej to by się nie zmarnowały. Quote
MakeBelieve Posted April 11, 2009 Posted April 11, 2009 Dziewczynki, wieelkie dzieki! CZyli karma NIE! Wiec podpytac sie kiedy w schronisku DOKLADNIE co potrzeba! Dysponujemy kwotą do 200 zł! Quote
Bakteria Posted April 12, 2009 Posted April 12, 2009 [quote name='Vini.']To hm.... Pewnie w krakvecie zamawiac bede. krakvet.pl Wez tak do 120 zł skompletuj koszyk ;] Czyli jak przeciwpchelne i przeciw kleszczom to co KONKRETNIE? najekonomiczniejszy będzie chyba spray, ja polecam fiprexa, nie ma się co bawić z obróżkami albo pipetami bo za cenę jednego spraya kupisz 3 pipety albo 1 porządną obrożę a spray starczy na zdecydowanie więcej psów :roll: VET-AGRO Fiprex spray 250ml maszynka jak nie ma to też pewnie by się przydała, tylko za 200 zł. to kupisz jedną maszynkę i nic więcej a tak jak już pytasz o przydatność to przyda się wszystko :lol: przynajmniej powinno... Quote
Recommended Posts