Jump to content
Dogomania

Schronisko w BIAŁYMSTOKU !!! Szukamy DS i DT. Potrzebne ogłoszenia !!!

Recommended Posts

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Bakteria napisał(a):
a masz skończone 16 ? jak masz to pora roku czy miesiąc nie robi różnicy

kol. dzwoniła to mówili ze od wakacji.
właśnie nie, bo ja z listopada więc rocznikowo tylko.
nie można tak?

Posted

Bakteria napisał(a):
znając życie, będziesz musiała czekać do listopada

kurczę szkoda.
zadzwonie jeszcze w czerwcu a jak nie to poczekam i pójdę od grudnia.
dzięki za odp. ;)

Posted

Feigned napisał(a):
kurczę szkoda.
zadzwonie jeszcze w czerwcu a jak nie to poczekam i pójdę od grudnia.
dzięki za odp. ;)

próbować zawsze warto :diabloti:

nie ma za co... ;)

Posted

Jak mawiają, do natrętnych świat należy.

Btw, Bakteria, czyżbyś dostawała setki telefonów z ogłoszeń? Ja od jutra mam wolne i bym robiła kolejne, ale brak motywacji gdy codziennie w skrzynce zastaję tylko spam.

Posted

Teraz nie ma sensu robić ogłoszeń bo zbliżają się święta. Ludzie sprzątają, wyjeżdżają i te sprawy i nikt normalny nie będzie brał jeszcze do tego wszystkiego psa sobie na głowę :diabloti:

A telefonów niestety żadnych (dosłownie, ani jednego) nie miałam. Wiem, że powinnam cię motywować itd., ale co ja zrobię jak taka prawda :-(

Posted

Dziewczyny, przed wakacjami moge skombinowac paczke do schroniska, co prawda małą, bo za 500 zł, ale to zawsze coś:
htt p:/ /telezoo.p l/galeria/oddaj---mi--ten---dysk_540.ht ml (gdzieniegdzie są spacje, wykasujcie je)
To mój pies w konkursie Telezoo na najfajniejsze zdjęcie psa w kategorii Pies i Sport. Za I miejsce jest paczka równowartości 500 zł (15 kg karmy, smakołyki, zabawki) która przydałaby się dla schroniskowych psiaków :)Narazie mam 4 miejsce, od 3 są nagrody. Jakbyscie same zaglosowaly i ponamawialy znajomych to mialybysmy szanse wygrac.....
TRZEBA SIĘ ZAREJESTROWAĆ, BY MÓC ODDAĆ GŁOS!

Posted

Witam serdecznie,
Pewnie macie mnóstwo innych spraw na głowie, ale w dalszym ciągu proszę o pomoc w odnalezieniu suczki Suzi. Suzi uciekła 1 kwietniaw okolicy Kolonii Księżyno, czy są szanse na jej odnalezienie ??:placz:
Zrozpaczona właścicielka psiuni

Posted

Witam,
Faktycznie popełniłam błąd, mogłam załączyć jakoś do obroży numer kontaktowy, no cóż nie pomyślałąm że Suzi będzie chciała uciec..
Ogłoszenia już są, nie mogłam wcześniej ich rozwiesić, mega ważne zajęcia w domu... Dziś córka to załątwi, ale przeszukałam już niemały teren w promieniu kilku kilometrów. Ale się nie poddaję, muszę ją znaleźć, przecież czekałąm na nia tyle miesięcy...

Posted

Dorcia1974, oby Suzi się odnalazła, widziałam ją jeszcze patrzącą zza krat schronu i zapadła mi w serce... Trzymam kciuki:thumbs:.
Mogła odbiec dziesiątki kilometrów, więc ogłoszenia wywieszajcie, gdzie się da. Podaj też ogłoszenie na bialystokonline ze zdjęciem, a nóż ktoś skojarzy. I wyślij maila ze zdjęciem do porannego: pupile@poranny to dadzą ją na stronę internetową i poproś jednocześnie o wydanie papierowe, trzeba próbować różnych sposobów.:cool1:

Zuza911, jak tam szczeniorki i ich mamusia, są dalsze rezerwacje?;)

Posted

4 chłopaki zarezerwowane, dzieciaki już do oddania, więc te na dniach pójdą. Jestem dobrej myśli, bo wszystko są zdrowe i wyrosną na małe, więc...:cool1: Mamuśka pójdzie do ciachnięcia po wydaniu wszystkich maluchów.
Ale niestety w schronie coraz więcej szczeniaków:shake: Całe szczęście, że coraz cieplej i mogą na dworze siedzieć.

Posted

Hej,
Ogłoszenia o zaginięciu Suzi już są rozwieszone, chyba wszędzie gdzie tylko mogłam. Śródlesie, Kleosin, Księżyno- tam już są ogłoszenia, oby tylko w czymś pomogły...:placz:
Jutro postaram się wysłać maila do porannego, postaram się wygospodarować czas między garami..
Trzymajcie kciuki !!!

Posted

Trzymamy. Musi się odnaleźć, taka szansa się jej trafiła po tylu latach za kratami ... :-(

Vini rozesłałam już gdzie mogłam ;) Może powrzucaj na inne białostockie, ale nie tylko, wątki? Może jak ludzie poczytają, że ta kasa/paczka nie dla ciebie a dla schroniskowców, to zaczną głosować? Nie wiem tylko czy to zgodne z regulaminem... ale warto próbować.

Posted

Vini. napisał(a):
To ułóż mi ktoś tekst jak to powysyłać xD

A co tu wymyślać :cool3: wstaw tak samo jak tutaj, np. na Hej białostoccy dogomaniacy, to już kilka głosów więcej, nie wszyscy stamtąd tu zagladaja, a pewnie chetnie pomoga :p

żeby głosować nie trzeba się rejestrowac, prawda?

Posted

Cioteczki, wolontariuszki moje kochane, łącznie z bazarków z rybką15 uzyskamy conajmniej 100 zł, więc co kupić? Znam zoologik, gdzie fajne smaczki są po 15,50 za kg (ul. Kopernika, w pawilonie) i mialam zamiar tam kupić pare kg, ale że mamy troche wiecej kaski, to nie wiem... W sklepie internetowym cos kupic? W krakvecie np. darmowa przesylka bedzie nawet. Co najbardziej potrzebne? bo wyjdzie tylko mniej wiecej 15-20 kg karmy, a to dużo nie jest na schronisko :( Smycze, obrozki? Smaczki? Zabawki?

Posted

e tam, teraz wolontariuszy prawie nie ma :diabloti: to i smaczki się za bardzo nie przydadzą, podobnie jak smycze, obróżki i zabawki, a ktoś kto po psa przybędzie powinien mieć swoje

ja standardowo jestem za czymś bardziej ambitnym- porządna karma dla szczeniaków, surowica, albo teraz tak na czasie dobry środek od kleszczy i pcheł

Posted

Też bym obstawiała ambitniejszy pomysł, schron ma trochę karmy w zapasie, a do tego dostaje mięsa i tego typu rzeczy, które się nie sprzedały i są po terminie - więc nie do sprzedaży, a jeszcze można zjeść :p

Na teraz najpotrzebniejsze byłyby chyba środki odpchlające i odkleszczające. Pomimo, że schronowe psy nie wychodzą do lasów to i tak co roku są przypadki psów mających kleszcze, chorujących i, niestety, przypadki śmiertelne :-( Trzebaby się było jednak dowiedzieć czy to faktycznie potrzebne, czy schron jest w takie środki zaopatrzony. Jednakowoż, kleszcze występują baaaardzo długo, więc myślę, że tak czy inaczej to by się nie zmarnowały.

Posted

[quote name='Vini.']To hm.... Pewnie w krakvecie zamawiac bede.
krakvet.pl
Wez tak do 120 zł skompletuj koszyk ;] Czyli jak przeciwpchelne i przeciw kleszczom to co KONKRETNIE?

najekonomiczniejszy będzie chyba spray, ja polecam fiprexa, nie ma się co bawić z obróżkami albo pipetami bo za cenę jednego spraya kupisz 3 pipety albo 1 porządną obrożę a spray starczy na zdecydowanie więcej psów :roll:

VET-AGRO Fiprex spray 250ml

maszynka jak nie ma to też pewnie by się przydała, tylko za 200 zł. to kupisz jedną maszynkę i nic więcej

a tak jak już pytasz o przydatność to przyda się wszystko :lol: przynajmniej powinno...