Jump to content
Dogomania

Schronisko w BIAŁYMSTOKU !!! Szukamy DS i DT. Potrzebne ogłoszenia !!!

Recommended Posts

Posted

madzia, zdjęcia oczywiście :)

malawaszka, o Kichusiu nic nie wiem, dawno go nie widziałam, ale podpytam:cool1:

jaanna019, nic mi nie wiadomo o tym ogłoszeniu:cool1: na pewno w schronisku wszystko jest potrzebne, ale czy to nasze ogłoszenie to nie mam pojęcia.

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

snoopy 3 napisał(a):
W sprawie Kichusia wiem tyle,że zostal adoptowany około 2 tygodni temu.:multi:

no proszę a na stronie dalej "wisi" do adopcji :lol: mam nadzieję, że dobrze trafił :loveu::multi:

Posted

Sporo psów z działu Do Adopcji znalazło już domy, ale to tylko kwestia czasu, kiedy zostaną przeniesione do odpowiedniego działu.

Zaktualizowałam pierwszą stronę.

Zuza, mogłabyś mi coś powiedzieć o Śmieszce? Tej suni w typie BC :cool1: z dworca PKS :cool1: Jest jeszcze w ogóle w schronie?

Posted

Bakteria, nie wiem czy pamiętasz z 'Pikniku u Reksa' faceta, który wziął małą, brązową suczkę z krzywą przednią łapką. Otóż ostatnio pojawił się z nią w schronisku, oddał pod bardzo ciekawymi pretekstami:angryy: i... wziął Śmieszkę:razz: Chyba nie muszę mówić co o tym myślę :roll:

Posted

No to nie pamiętam :shake:

Ciekawa jestem co to były za powody :angryy: Zresztą, jakie by nie były, dlaczego człowiek dostał kolejnego psa, skoro sobie z jednym nie radził. Nie wydaje mi się, żeby to było coś poważnego, bo nie zwlekałby tyle czasu z oddaniem.

Posted

[quote name='zuza911']Bakteria, nie wiem czy pamiętasz z 'Pikniku u Reksa' faceta, który wziął małą, brązową suczkę z krzywą przednią łapką. Otóż ostatnio pojawił się z nią w schronisku, oddał pod bardzo ciekawymi pretekstami:angryy: i... wziął Śmieszkę:razz: Chyba nie muszę mówić co o tym myślę :roll:

Że kur... co?!!! Wydali mu ją bez problemów? Ktoś mi może wytłumaczyć co tam się dzieje :crazyeye: :mad: A potem się dziwić, że są zwroty z adopcji. Normalnie aż mnie wmurowało, powinni go na kopach pogonić, a nie psa wydawać kolejnego :placz: :mad: Jezu, aż się uniosłam...

Co to za preteksty? Napisz proszę. Jak nie tu to na PM czy na gadu.

Doskonale pamiętam którą, sama byłam przy wydawaniu. I doskonale pamiętam faceta. Może mu już się przestało podobać, że ma krzywą łapę :angryy: A swoją facjatę to sadził do gazety i takiego dobrego udawał, bezczel jeden :angryy:

Posted

A z jakiego powodu piesek został zwrócony? Ciekawi mnie to gdyz czytalam ten artykuł w porannym i chyba kojarze tego faceta...ojj szkoda psinki moze biedna sie juz przywyczaila a potem ktoś ją oddaje jak bezwartościowa rzecz:-( smutne i przykre...

Posted

Nie powiem, co o tym wszystkim myślę...
Co innego się mówi, a co innego robi...:cool1:. Fałszywość ludzka nie ma granic.
I w tym psy są lepsze od nas, ludzi....

Guest monia3a
Posted

Dopiero zobaczyłam jakie cudo macie w schronisku :crazyeye:

rozmawiałam już z kierownikiem aby pies został wykastrowany przed adopcją mam nadzieję, że będzie tak jak ustaliliśmy. Dziewczyny proszę zróbcie mu jutro więcej fotek i podeślijcie dla mnie :modla: zrobię mu allegro i założę wątek na owczarkach.
Kurcze nie mam jeszcze kojca ale będę się streszczać z budową i ta rasa będzie u mnie tymczasowac ;)

Posted

Nowego husky z Antoniuka też przydałoby się ciachnąć... Monia, jakbyś mogła tam pogadać z kim trzeba :cool3: :roll: Chociaż niufek też miał być kastrowany przed adopcją, a wyszło jak wyszło... :p Ale nie trzeba tracić nadziei :roll:

Guest monia3a
Posted

niufek nie był wykastrowany :-o
zobaczę co da się zrobić ale on i tak musi przesiedzieć jeszcze kwarantannę więc mam troszkę czasu ;)

Już niedługo piknik u Reksia i prawdopodobnie spotkamy się tam :roll: ale wszystko w swoim czasie :evil_lol:

Posted

monia3a napisał(a):
niufek nie był wykastrowany :-o

no właśnie nie był :mad: dzień przed adopcją, a może nawet w dniu adopcji o kastracji nic nie było wiadomo w biurze (a może mi nie chcieli powiedzieć)? nawet przy panu kierowniku pytałam, ale nic, cisza, a podobno miał być wykastrowany i to na pewno? :-(

dlatego się boję, żeby z tym oneczkiem i husky nie było tak samo, bo już się napatrzyłam jak pseudohodowcy się zaopatrzają w schronisku na świeży towar :placz: masakra jakaś

Guest monia3a
Posted

zuza911 sprawdź proszę do kiedy ONek jest na kwarantannie.

Guest monia3a
Posted

zuza911 napisał(a):
Fotki onka mam, podeślę wieczorkiem. Mam też oneczki (Saby ze strony).

Onka wysterylizowana??
Czekam na fotki psiakow i małe jako takie info o nich.

Posted

ONka Saba została dopiero niedawno wrzucona na stronę, więc kwarantanna jej się jeszcze raczej nie skończyła, zostanie wysterylizowana dopiero po niej.

Też czekam na zdjęcia pozostałych psiaków. I gotowy tekst najlepiej :lol:

Guest monia3a
Posted

Lotos a zawiozłaś może umowę syfka do schroniska ??

Posted

Tak, tą kartkę z chipem też zostawiłam - zostanie później przekazana do miejskiej bazy danych (jak już ją utworzą - w dzisiejszym porannym piszą, że mają się wyrobić w ciągu 1,5 miesiąca).

Straszny wysyp hasków :shake: W schronisku są już 3, a wracając 4 widziałam na ulicy Polowej, biegał samopas z jakimś terierkowym podrostkiem. I sami faceci.