Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ja jestem po 3 turach wieczornych spacerów, z mojś sunią, z Figą i na koniec z Noreczką.
No i nie uwierzycie - cp potrafi zrobić cierpliwość i...paróweczka. Byłam z nią długo - nawet nieco przewiało mnie, ale znalazłam takie cuche miejsce i trawniczek i zaczęłam naukę. Paróweczka, parę kroków, mizianko i od początku. Po 2-3 minutach sunia przekonała się do smyczy - czyli jednak musiała kiedyś chodzić.
I do szeleczek (bo z obrozy może się wysunąć).
W końcu zrobiłyśmy sporą rundkę, Noreczka zrobiła wielką kooopke, siooosiu - i ochotnie, przodem podreptała do...domu.

Czyli myślę, że dobrze. To urocza delikatna dziewczynka.
Parę fotek zrobiłam, ale wstawię póxniej albo jutro razem z fotkami z podróży.

Prosze też wszystkich o pomoc w szukaniu jej domu - po tym spacerze jestem pewna, że to niebawem będzie otwarta na świat, kochana sunia.

• Replies 374
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

W przytulnym DT powinna szybko wrócić do równowagi, znów zaufać, maleńka przerażona sunia, po przejściach... delikatna, inteligentna, urocza... na pewno będzie najlepszym przyjacielem dobrego człowieka.

Dzielna Noreczka!

Supergoga, dbaj o zdrówko :loveu:

Posted

Właśnie wyjeżdżamy. Wieści jeszcze lepsze. Norka spała w nocy oczywiście z Agnieszką. Przytulona mocno. Rano powitała mnie energicznym machaniem ogonka. Poszła na spacer jakby całe życie chodziła na smyczy. Zadowolona i wesoła. Wszystko zrobiła na spacerze, od razu, bez kłopotów i wróciła do domku jak do siebie. Aż mnie ściska w dołku co ona sobie pomyśli, że znowu jej nie chce człowiek i oddaje.
Musimy szybko poszukać kochającego domu dla niej bo ona długo takich zmian nie wytrzyma.

Shell będziesz miałą kochanego stworka bardzo. Tylko domku - wypatrz Noreczkę, bardzo proszę.

Posted

U nas jak w kalejdoskopie. Totalna zmiana koncepcji. Norka póki co nie jedzie. Zostanie u nas na tymczasie. To przestraszona psina która chyba pierwszy raz zaufała. Nie spuszcza z nas oczu, prawie się czołga byle bliżej. Jeśli ją teraz odwiozę pomyśli, że zrobiła coś źle i znów się ją oddaje. Tym bardziej, że nie jest to na stałe a na tymczas.

Czyli kolejna zmiana by była. Może mnie wyprostujecie, ale to tylko dla dobra suni. Dla jej pewności i zapewnienia równowagi.

Shell - jesteś kochana - może dzięki temu otwiera się nowy dom tymczasowy dla kolejnej biedy.
Bardzo, bardzo Ci cioteczko dziękuję.
A my jedziemy z Figą do domu i pracujemy nad poewnością siebie Norki.

Buziaki dla Was - i pomocy w szukaniu domu - na zawsze.

Posted

Post za postem i takie zmiany... czytam i aż płakać się chce, jak Noreczka musi się bać i jak bardzo chce wierzyć i ufać człowiekowi. Myślę, że lepiej się stać nie mogło.

Posted

Norka chwyciła za serce mi mi jej oddać nie chcą :diabloti:
O jakiej Weguni mowa? Ja mogę wziąć obecnie małą suczkę na tymczas bo moja suczka ma cieczkę i jest kot u mnie hotelowany na święta.

Posted

Gosia nie wiem co napisać - dziękuję :loveu:

To dla malizny bardzo wązne żeby zaufała , jak będzie już szczęśliwą rozrabiarą szybciutko znajdzie dom bo jest przepiękna a ludzie jednak boją się dzikusków ( wiem jak ja się bałam )

Noreńko bądź dzielna :cool3:

Posted

Norka jest cudna, ma ogromne oczy którymi wpatruje się w człowieka. Gdy idzie na smyczy (a robi to ślicznie już od wczoraj wieczora) to cały czas śledzi mnie, gdy ktos przechodzi obok - też śledzi i stara się być blisko. Ale to jest cały czas tak jakby na dmuchnięcie - jeden nagły ruch - i panika. Ale pracujemy. Najbardziej nieszczęśliwa jest moja Laguna - bo ona nie lubi dorosłych suk, a zwłaszcza u siebie w domu, ale oddzielone są. Malizna jest u Agi. Z nią śpi. Interesowałą się szczurkami, zwłaszcza w nocy, gdy wyszły sobie na zabawy - ale chyba nieco oberwała, bo zwiała do łóżka Agi i już się nie ciekawi nimi.

Musmy tylko koniecznie poszukac suni dla Shell, takiej biedy - i mam propozycje żeby te środki które planowaliśmy dla Norki - u Agusizet i Wasze i moje - przeznaczyć na taką sunię.
Niech ktoś poszyka biedy.

Mam jeszcze pytanie. Czy z Waszych bazarków te środki mogę wziąć na szczepienie Norki - na razie zapłaciłam ja za wszystkie szczepienia kompleksowo (oprócz wścieklizny, bo to miała z marszu w przytulisku) - jeszcze ją teraz drugi raz odrobaczę i będzie ok.

PO Nowym Roku do domku idzie Kaja, więc mam w planie przetransportować Wegę w jej miejsce, chyba że Pani która interesowała się Kają lub Figą zdecyduje się na nią właśnie.
Poproszę o kciuki.

Posted

Okazuje się, że Lisiczka nie może iść, z tego schroniska nie można zabrać psiaka na tymczas tylko na dom stały.
To szukamy następnej biedy maleńkiej.

A co do Norki, to przyznam od razu że w zasadzie decyzja wyszłą od mojej Agi - to właśnie ona, czyli dogomaniacki Opal zadecydowała, że Norka zostanie na tymczasie u nas, i powoli będziemy ją otwierać na świat.

Posted

A nie macie jakiegoś dobermana :razz: A jak by był czekoladowy i miał kopiowane uszy i dogadał się z psami to pewnie już bym go nie oddała :diabloti:

Posted

Pani ze Szwecji chciałaby adoptować Norke i Wegę - nie wiem jednak jak wygląda wymóg takiego wyjazdu.
Pani pisze o paszporcie, tatuażu i testach krwi.
Nie wiem, czy zamiast tatuażu może byc czip np.
Oj, musze się dowiedzieć i jakoś porozmawiać jeszcze - co z transportem. Czy pani przyjedzie po sunie. Bo innej opcji nie ma.

Posted

Ponoć testy te trwajądo 2 tygodni.
Pani zamierza przyjechać popsiaki: domek tam mają 3 psiaki. Pani Krystyna chce adoptować 2 sunie: Norkę i Mikę a jej koleżanka - Wegę. Trzy sunieczki miałyby kochający domek.
Mam nadzieję, że wszystko się powiedzie.

Posted

goga cudownie:loveu::loveu: oby się udało!!!!paszport i chip wystarczy. tylko o tych badaniach krwi pierwsze słyszę??? o kwarantannie wszem ale badania krwi? może warto jakiegoś dobrego weta zapytać albo inspekcję wet. jak z przewozem do tego kraju?