Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 374
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ponieważ nie mamy jej gdzie przetrzymac po zabiegu sterylka będzie chyba w Shell

Kochana Rozi dała pieniądze, są na koncie Fundacji z przeznaczeniem na zabieg suni.
Jeśli nic się nie wydarzy - w niedzielę pojedziemy z sunią do Opola.

Posted

Słuszna decyzje bo po zabiegu będzie wymagała opieki i ciepłego domu.Ale jak już będzie w DT,to nie zwlekajcie bo wysterylizowana moze prędzej znajdzie dom.Życzę aby niedzielny wyjazd doszedł do skutku i wszystko dobrze się ułożyło.

Posted

supergoga napisał(a):
To już zawiozę za własne.
A nadal zbieramy na opłacenie pobytu suni.
Są bazarki ale okres teraz taki nieszczególny.
Wieczorem napiszę, ile mamy.

To prawda, na bazarkach zastój...

Mam nadzieję, że trochę środków się uzbierało.

Posted

Na razie z bazarków Norkowych jeszcze nie spływa kasa.
Chciałam prosić wszystkich o pomoc i ewentualnie wpisanie jeśli ktoś może zadeklarować lub wpłacić choć parę złotych.

Wpisuję stan:
Ja - 50 zł

I to na tyle.
Czy mamy jeszcze jakieś oferowane wpłaty - bo cosik było - może agusiazet podpowie, bo już ręce opadają.

Shell - napisz proszę czy odpowiada Ci niedziela na przywiezienie Norki.
Rozmawiałam z Pawłem - pilnie ten dom potrzebny. Norka jest drobna i ogromnie chydziutka. Chucherko. W kontenerze w którym mieszka z Wegą, z braku miejsca - jest zimno, a nie ma tam normalnej budy. Jest taki spory transporter, ale yto nie jest ciepło i dlatego obie sunie powinny opuścić ten kontener.
W niedzielę jest ostatnio dzień kiedy ja mogę jechać z psem.

Shell - prosimy o wieści i jakię kontaktowe namiary na PM gdyby dogo szlag trafił jakiś.

Posted

Ja też deklaruję 50 zł/miesięcznie i z bazarków mam 63 zł (są) i 5 zł (napłyną).
Z moich próśb wysyłanych na PW, otrzymałam deklaracje od:
Aga 76 30 zł/miesięcznie,
incognito 20 zł/miesięcznie,
bumerang 30 zł/miesięcznie,
bonsai być może 10 zł,
borsaf nie sprecyzowała kwoty,
Brucio 50 zł jednorazowo, potem coś może,
Nie wiem, czy kogoś nie pominęłam, bo coś mi się cni, że ktoś mi obiecał 5 zł miesięcznie, ale nie mogę sobie przypomnieć kto!

Posted

Ja mam z bazarków na razie (wpłyna bo się skończyły) 40 zł.
Czyli będzie na poczatek. To co mam przekażę Shell do ręki. A poza tym poprosimy o konto i jakos będziemy to logistycznie przelewać.
Mam nadzieję, że maleńka nabierze ciałka, ogrzeje się i znajdzie domek. Bo sliczna jest bardzo.

Jak trochę ciałka nabierze - ciotka rozi zasponsorowała sterylke suni.:multi:

Posted

Shell, spokojnie na wystawię zdążysz, bo my mamy tak wcześnie nie bęziemy. Podróż bowiem zapowiada się ciekawie. Jutro jamniczka Figa przyjeżdża do mnie - na sterylkę i znów do mnie. Wieczorem przyjeżdża do mnie prawdopodobnie Norka. Tak więc będą 3 suki - czyli horror.
Rano wieziemy "po drodze" najpierw Fige koło Kalisza i stamtąd dopiero z Noreczką do Opola.

Tak więc nie będziemy w Opolu za wcześnie. Czy możesz mi napisać swój tel. do kontaktu - i jakiś adres itp. Gdzie i jak trafić. Nie znamy Opola a szkoda czasu na błądzenie.

Dziękujemy za życzenia, mamy nadzieję, że się sprawdzą i wszystko się powiedzie.

Posted

supergoga napisał(a):

Jutro jamniczka Figa przyjeżdża do mnie - na sterylkę i znów do mnie. Wieczorem przyjeżdża do mnie prawdopodobnie Norka. Tak więc będą 3 suki - czyli horror.

Oby wszystko poszło gładko :thumbs:

Lepsze jutro już tuż tuż...

Posted

Jutro Norke przywozimy do nas, gdzie przenocuje razem z moją córcią i jej szczurami. W sąsiednim pokoju spędzi noc jamniczka Figa a nad całością czuwać będzie nasza Lagun ka.

Mam nadzieję, że sąsiedzi przetrzymają to trio. O świcie w niedziele nasz psiobus wyrusza w drogę.

Posted

Norka już u nas. Jest totalnie przerażona. Siedzi w jednym miejscu - teraz Aga położyła ją na kocyku i tam lezy. Niestety niezbyt - ze strachu - idzie jej spacer na smyczy. Będzie wymagała trochę nauki w tym zakresie. Mam nadzieję, Shell, że pójdzie to sprawnie.
No i ponieważ z tego strachu nie chciała iść na spacerze - tylko stała i się bała - to niestety nasiusiała w domku. Psia bieda.

Ale jest naprawde maleńka, kolankowa, łagodna.
Dom to dla niej jedyna szansa, że przestanie się bać.

Mam nadzieję, że po tym co napisałam Shell, nie zmienisz zdania.
Za chwilę sunia zostanie wykąpana - żeby pojechała czysta i pachnąca, bo narazie aromat jest średni.

A moja suńka ma dylemat - bo dwa pokoje zajęte przez 2 inne suki, a ona nie może się do nich dostać.
Cóż, ma inne pokoje na szczęście do zasiedlenia. Co i właśnie czyni.

Jutro rano wyruszamy.