aanka Posted June 2, 2010 Posted June 2, 2010 Nasz piesiu z Bolesławca trafił do Opola i ma super domek ....... inny do Zielonej Góry np - też mamy o nim super wieści .....:p:multi::multi: Quote
__Lara Posted June 2, 2010 Posted June 2, 2010 Odnowię psince allegro. -----> http://www.allegro.pl/show_item.php?item=1066693579 Quote
monika55 Posted June 3, 2010 Posted June 3, 2010 Widziałam Dusie na naszym miejskim forum. U nas trudno o adopcje. Ale moze? Quote
Olga7 Posted June 3, 2010 Posted June 3, 2010 Mnie czasem marzy się ,by Dusia trafila do domku z ogrodkiem może -albo choc do jakiegoś posiadacza dzialki-aby mogla od wiosny do jesieni biegac często po dzialce .Ale dobry czlowiek -jest najważniejszy oczywiście. Byle nie trafila do smutnego familoku /podwórko bez trawnikow często / albo bloku gdzieś -gdzie będzie miala tylko 3-4 krótkie spacerki i malo ruchu ..Wiem ,że to może za duże wymagania ,ale ona siedzi juz dość dlugo w schronie -to żeby mogla miec w swoim domu wiecej swobody no i dużo ciepla i serca ..:p Na G.Sląsku tak duzo jest psów do adopcji to pewnie nikt stamtąd nie będzie szukal naszej Dusi -choć nieraz ktoś z drugiego konca Polski jedzie po wypatrzonego psa :). A niech tam -nie będzie skromny domek nawet-ale żeby Dusia miala tam dużo serca i nie brakowalo jej dobrego jedzonka :p. Quote
malagos Posted June 3, 2010 Posted June 3, 2010 Ale nadal pytam, czy jest już ufniejsza? Czy ją ktoś wyprowadza na spacer? Jak chodzi na smyczy? Kto z nią pracuje? Quote
koosiek Posted June 3, 2010 Posted June 3, 2010 [quote name='malagos']Ale nadal pytam, czy jest już ufniejsza? Czy ją ktoś wyprowadza na spacer? Jak chodzi na smyczy? Kto z nią pracuje? Dusia faktycznie jest ufniejsza, dzisiaj nawet obwąchiwała mnie w kojcu, a jeszcze parę miesięcy temu chowałaby się w drugim kącie albo budzie. Nie jest to jeszcze normalny, wesoły pies, ale nie ma też tragedii, są w azylu psy w gorszym stanie. Na spacery chodzi dosyć często jak na psa z kojca. Jak chodzi na smyczy - nie wiem, postaram się sprawdzić na własnej skórze podczas następnej wizyty w azylu. Olga7, ja myślę, że nie ważne, gdzie ten dom będzie, czy w bloku, czy w domu - ważne, by Dusia miała swoje miejsce i swoich ludzi. BTW, mieszkanie w bloku bynajmniej nie wyklucza długich spacerów i biegania po trawie, czego przykładem jest mój prywatny paskud :p Quote
Akrum Posted June 4, 2010 Posted June 4, 2010 Dusia, fajnie że już jesteś troszeczkę bardziej otwarta na ludzi, że się tak nie boisz... teraz tylko domku ci trzeba, albo chociaż dt, który by doprowadził cię do tak super stanu, że domki biły by się o ciebie :) Quote
Olga7 Posted June 4, 2010 Posted June 4, 2010 Wiem ,wiem ,bo my też chodzimy na dlugie nieraz b.dlugie spacery na rozlegle tereny zielone i pobliskie dzialki czasem tez ze swoja "paskudą" :). Mialam na myśli bardziej chyba to ,żeby Dusia nie trafila na smutne ,piaszczyste podwórko ,gdzie by tkwila często -zamiast latac po trawnikach. Albo na osiedle ,gdzie są kamienne chodniki i nie ma trawników -tylko ulice,chodniki i tramwaje ,autobusy i natężony ruch samochodowy.To glownie stare osiedla w miastach przemyslowych na G.Sląsku tak mają chyba. Quote
monika55 Posted June 6, 2010 Posted June 6, 2010 Cioteczki, mam podobny problem. Nie dosc ze dzika to jeszcze gryzie. http://www.dogomania.pl/threads/181164-gt-gt-NESI-POTRZEBUJE-DT!!!!-DEKLARACJE-TO-JEJ-JEDYNA-SZANSA!-pomożesz Quote
Akrum Posted June 7, 2010 Posted June 7, 2010 odwiedzam cie Dusiu, ale domku jak nie miałam dla ciebie tak nadal nie mam... :( Quote
AgusiaP Posted June 7, 2010 Posted June 7, 2010 Ja też zaglądam Dusiu z nadzieją, że znalazł sie w końcu domek dla Ciebie Quote
AgusiaP Posted June 8, 2010 Posted June 8, 2010 [quote name='__Lara']Odnowię psince allegro. -----> http://www.allegro.pl/show_item.php?item=1066693579 Lara dopiero teraz zobaczyłam. Wielkie dzięki:loveu: Quote
sunnivaa Posted June 8, 2010 Posted June 8, 2010 ja tez dzisiaj wszystkich i Dusie przywitam ;) Quote
Akrum Posted June 9, 2010 Posted June 9, 2010 i znów od rana cię odwiedzam Dusiu kochana :) może na spacerek się wybierzemy, co? ktoś chętny? ktoś się zabiera z nami? Quote
AgusiaP Posted June 9, 2010 Posted June 9, 2010 sunnivaa napisał(a):ja tez dzisiaj wszystkich i Dusie przywitam ;) Witamy serdecznie. Dusieńko w następnym tygodniu wyśle Twoje zdjęcia i wszystko co potrzebne jest do ogłoszeń. Może w końcu się uda... Ja wybierwam się z Wami na wirtualny spacerek Akrum ;) Quote
malagos Posted June 9, 2010 Posted June 9, 2010 Tak sobie myslę, ze Dusia podobna jest do naszej Ninki. Moze jakby był "nadmiar" zgłoszeń domkowych (Boziulko, ależ ja jestem optymistką......), to pokazywać Duśkę? Quote
AgusiaP Posted June 10, 2010 Posted June 10, 2010 malagos napisał(a):Tak sobie myslę, ze Dusia podobna jest do naszej Ninki. Moze jakby był "nadmiar" zgłoszeń domkowych (Boziulko, ależ ja jestem optymistką......), to pokazywać Duśkę? Pewnie Małgoś jak tylko będzie ten "nadmiar" to pokazuj Duśke...;) Quote
monika55 Posted June 10, 2010 Posted June 10, 2010 Zaglądam do Dusi. Dusiu miej wiecej szczęscia niz moja Nesi. Quote
AgusiaP Posted June 10, 2010 Posted June 10, 2010 A coś się stało z Nesi czy też brak odzewu na ogłoszenia? Quote
Olga7 Posted June 10, 2010 Posted June 10, 2010 malagos napisał(a):Tak sobie myslę, ze Dusia podobna jest do naszej Ninki. Moze jakby był "nadmiar" zgłoszeń domkowych (Boziulko, ależ ja jestem optymistką......), to pokazywać Duśkę? Tak ,tak cioteczko -miej na uwadze naszą Dusieńkę także -bo może akurat trafi się też przy okazji i domek dla niej ? :p A jak nie to choć miejsce po Ninie u Was-póki co? :razz: A Dusia by odżyła ,wykąpana ,wyczesana i po tym SPA i usunięciu resztek nieufności wobec otoczenia-prędzej by dom znalazła . Malgos wie ,że od dość dawna co jakiś czas drepczę i wydeptuję ścieżki do niej dla Dusi-bo inaczej chyba Dusia dlugo nie znajdzie domu. Tak sobie marzę -poki co. A wiem ,że malgos leży na sercu los Dusi.:loveu: Quote
AgusiaP Posted June 10, 2010 Posted June 10, 2010 Dziewczynki przeklejam z innego wątku. Super sprawa...Kliknijcie proszę;) WYSTARCZY KLIKNĄĆ http://szerlok.pl/nakarm_psa/ranking/to jest strobnka wystarczy kliknąć na zwierzaka i może dostać karmę...proszę o pomoc Quote
Recommended Posts