Fasolka Posted February 6, 2009 Posted February 6, 2009 Trzymam kciuki :thumbs: I czekamy na wyniki. Lagunko - nie daj się dziewczynko :loveu: Quote
blue.berry Posted February 6, 2009 Posted February 6, 2009 dzielna dziewczynka. to czekamy na wyniki i mocno trzymamy kciuki. Quote
rufusowa Posted February 6, 2009 Posted February 6, 2009 :-( nadal mam nadzieję, że moze nie jest tak zle... Quote
doddy Posted February 6, 2009 Author Posted February 6, 2009 Wyniki już są. Dokładniej wszystkiego się dowiem pewnie w poniedziałek albo w weekend - wszystko zależy od tego, którego lekarza uda mi się złapać. Na szybko jednakże jest podejrzenie chłoniaka w biopsji. :-( Quote
ewab Posted February 6, 2009 Posted February 6, 2009 Ciężko czytać taką informację. A nadzieja jest zawsze. Quote
andzia69 Posted February 6, 2009 Posted February 6, 2009 [quote name='doddy'] Na szybko jednakże jest podejrzenie chłoniaka w biopsji. :-([/quote] :placz::placz::placz::placz::placz::placz: to nie tak miało być!:placz: Quote
doddy Posted February 8, 2009 Author Posted February 8, 2009 Jutro będzie wiadomo więcej po wizycie. Poczytałam trochę w necie i niestety nic dobrego nie wyczytałam... Lagunka niestety jest dużo słabsza i widać zmiany w jej zachowaniu w sumie z dnia na dzień. Bardzo ciężko schodzi po schodach. W dodatku chyba do tego wszystko zaczyna jej się cieczka. Quote
Fasolka Posted February 9, 2009 Posted February 9, 2009 [quote name='doddy']Jutro będzie wiadomo więcej po wizycie. Poczytałam trochę w necie i niestety nic dobrego nie wyczytałam... Lagunka niestety jest dużo słabsza i widać zmiany w jej zachowaniu w sumie z dnia na dzień. Bardzo ciężko schodzi po schodach. W dodatku chyba do tego wszystko zaczyna jej się cieczka.[/quote] Bidulcia, promyczek w smutny dzień :placz: taki kochany psiak... Trzymajmy kciuki, może to chwilowe pogorszenie ma związek z cieczką :-( Może to podejrzenie się nie potwierdzi, może słabiaczek jakoś z tego wyjdzie :placz: cholera by to :placz::-( Quote
andzia69 Posted February 9, 2009 Posted February 9, 2009 [quote name='osho']jakie są szanse, że z tego wyjdzie ? niestety z tego co wiem...mizerne...prawie zerowe:shake::-(:-(:-( jeśli to chłoniak oczywiście... mój wet kiedyś leczył nowofunlanda z chłoniakiem - sunia miała już powycinane wszystkie węzły chłonne, ale nie dawał jej dużych szans.... Quote
doddy Posted February 9, 2009 Author Posted February 9, 2009 Niestety Lagunka z tego już pewnie nie wyjdzie... Na jutro Lagunek ma wizytę na 19 u Dr Kowalczyka, więc po wizycie dam pewniejsze informacje niż te co sama wyczytałam w necie. Quote
Yana Posted February 10, 2009 Posted February 10, 2009 [quote name='doddy']Niestety Lagunka z tego już pewnie nie wyjdzie... Na jutro Lagunek ma wizytę na 19 u Dr Kowalczyka, więc po wizycie dam pewniejsze informacje niż te co sama wyczytałam w necie.[/quote] :-(:-(:-( tak mi przykro Quote
Fasolka Posted February 11, 2009 Posted February 11, 2009 Aż strach pytać jak po wizycie... Pewnie gdyby było dobrze to Doddy by już tu była :-( To co tu pisać... :placz: Tak okrutnie żal psinki... Wszystko co było tu pisane o niej to sama prawda. Przekochany psiak, śliczna mordeczka :placz::placz::placz: Quote
Pit-R6 Posted February 11, 2009 Posted February 11, 2009 Fasolka napisał(a):Aż strach pytać jak po wizycie... (...) Jesteśmy bogatsi w wiedzę, jednak aby mieć pełny obraz sytuacji - niezbędna jest wizyta u stricte onkologa, dra Jagielskiego. Wizyta wkrótce. Ale rokowania są niezbyt dobre. Lagunka w tej sytuacji zostaje już u mnie, no chyba, że... wydarzy się jakiś cud - ale w to raczej nie wierzę. Quote
rufusowa Posted February 11, 2009 Posted February 11, 2009 z jednej strony nadzieja a z drugiej...chyba mało kto w to wierzy przy tak gwałtownym pogorszeniu jej stanu... Cieszę się Piotrze, ze jest u Ciebie... Quote
Fasolka Posted February 11, 2009 Posted February 11, 2009 Pit-R6 napisał(a):Jesteśmy bogatsi w wiedzę, jednak aby mieć pełny obraz sytuacji - niezbędna jest wizyta u stricte onkologa, dra Jagielskiego. Wizyta wkrótce. Ale rokowania są niezbyt dobre. Lagunka w tej sytuacji zostaje już u mnie, no chyba, że... wydarzy się jakiś cud - ale w to raczej nie wierzę. Jezu, Piter jak to dobrze, że Lagunka jest u Ciebie... Quote
doddy Posted February 12, 2009 Author Posted February 12, 2009 Byliśmy wczoraj z Lagunkiem u Dr Kowalczyka odebrać wyniki biopsji. U Lagunki zdiagnozowano niestety chłoniaka limfoblastycznego. Jest to bardzo agresywny nowotwór układu chłonnego. Istotą choroby jest patologia limfocytów (komórek układu chłonnego), które dzielą się i wzrastają bez zachowania jakiegokolwiek porządku. Teraz Lagunka musi być konsultowana u onkologa, aby określić stopień zaawansowania choroby. Niestety wynik ten nie wróży nic dobrego... jedyne pocieszenie, że Lagunek ma zapewniony już dom do końca swoich dni, bo zostaje w DT. Zrobimy wszystko, aby Lagunka mogła dożyć szczęśliwie ostatnich tygodni. Wizyta Lagunki u onkologa Jagielskiego jest 18.02 o 12.45. To najwcześniejszy możliwy termin... Quote
doddy Posted February 12, 2009 Author Posted February 12, 2009 Powiem Wam, że najlepsze w tym wszystkim to jest próba umówienia się do onkologa... Na Białobrzeskiej chcieli nas umówić na 6 marca, z braku wcześniejszych terminów. Pies mógłby nawet nie dożyć wizyty... Niestety chyba onkolodzy psi mają pełne ręce roboty. :-( Quote
blue.berry Posted February 12, 2009 Posted February 12, 2009 doddy - w panstwej sluzbie zdrowia dla ludiz jest jeszcze gorzej : ( ale to oczywiscie zadne pocieszenie. bardzo mi przykro... to chyba najbardziej bolesne jets jak psiak dostaje swoja druga szanse, na normalne zycie i wogole... i okazuje sie ze chyba nie bedzie z niej mogl skorzystac. chcialabym myslec jak najlepiej i mowic ze musi byc dobrze ale niestety ciezko przy takiej diagnozie : (((((( Quote
osho Posted February 12, 2009 Posted February 12, 2009 cóż, postaram sie wierzyć, że będzie dobrze... Quote
Recommended Posts