Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

dobrze czytać takie dobre wiesci...ja mam dosć listopada:-( dzisiaj Erka - nasza kieleka dogomaniaczka miała wypadek - u nas to chyba jakaś epidemia normalnie - potrącił ją samochód:placz:jest połamana i leży w szpitalu:placz:

• Replies 317
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

o kurczę... a to miała pecha :-( mam nadzieję, że złamania nie są poważne... trzymam kciuki za powrót do zdrowia. Gdyby potrzebowała jakiejś pomocy, to napisz

Posted

Z Laguną jest lepiej. Gorączki nie ma, glut znacznie zmalał.
Na łapę kuleje ale to raczej nic nowego.
Wczoraj powtórnie zrobiliśmy jej zdjęcie RTG klatki. Będzie dziś opisywane przez radiologa.
Jutro będzie miała powtórnie USG, by sprawdzić czy w brzuchu wszystko jest ok.
Laguna wygląda ciągle na zgazowaną stąd powtórne badania.
Będzie miała także pobrany kał do badania w kierunku trzustki oraz robali.

Aaaa i śmiga w Basterowym kubraczku i wygląda jak owad z innej planety

Posted

doddy napisał(a):
Zrób przerwę bo złość piękności szkodzi.
Albo jak masz chwilę to załóż wątek Sancie. :diabloti:

właśnie! wiedziałam ze cos powinnam jeszcze zrobić :evil_lol:

poza tym to sie nie złoszcze...zastanawiam sie kiedy nam w pracy dogo przyblokują :evil_lol: w tym tygodniu stracilismy komunikatory :sadCyber:

:evil_lol:

no dobra...ide zakładać wątek Santuchni...

Posted

Tak na szybko, nasza Frania śmiga w kubraczku, wygląda jak ciocia klocia :evil_lol: ale jest jej na pewno ciepło. Dziewczynka została przebadana od stóp do głów i poza lekkim katarem, no i oczywiście zwyrodnieniem tego stawu cała reszta jest OK!!!!! :multi:
Miała jeszcze raz prześwietlenie płuc, usg jamy brzusznej, badanie kału w kierunku jakichś pasożytów, niestety nie pamiętam nazwy :oops: i jeszcze jakies inne badania i weci stwierdzili że jest OK...
Niech tylko ten glucior zniknie do końca i dziewczynka może wyjść z kliniki. Na pewno jest 'do zrobienia' jeszcze ten staw bo jej przeszkadza co widać przy chodzeniu po schodach ale ogólnie dziewczątko wesołe i w dobrym stanie :loveu:

i jeszcze a propos kubraczka - gdybyście widzieli miny przechodniów :evil_lol::eviltong: ;) amstaf, pies morderca w kubraczku niczym york, hehehehehe :evil_lol::eviltong:

Posted

Fasolka napisał(a):
Tak na szybko, nasza Frania śmiga w kubraczku, wygląda jak ciocia klocia :evil_lol: ale jest jej na pewno ciepło. Dziewczynka została przebadana od stóp do głów i poza lekkim katarem, no i oczywiście zwyrodnieniem tego stawu cała reszta jest OK!!!!! :multi:
Miała jeszcze raz prześwietlenie płuc, usg jamy brzusznej, badanie kału w kierunku jakichś pasożytów, niestety nie pamiętam nazwy :oops: i jeszcze jakies inne badania i weci stwierdzili że jest OK...
Niech tylko ten glucior zniknie do końca i dziewczynka może wyjść z kliniki. Na pewno jest 'do zrobienia' jeszcze ten staw bo jej przeszkadza co widać przy chodzeniu po schodach ale ogólnie dziewczątko wesołe i w dobrym stanie :loveu:

i jeszcze a propos kubraczka - gdybyście widzieli miny przechodniów :evil_lol::eviltong: ;) amstaf, pies morderca w kubraczku niczym york, hehehehehe :evil_lol::eviltong:

na moją też dziwnie patrzą...nie dość ze wygląda jak szczeniak (taki kurdupel) to jeszcze w błękitnym kubraku :evil_lol:

Fasolka nie bądz zyła -zrob Frani fotke :loveu:

tak sobie mysle...kto sie nad nią zlituje i wezmie na dt?
najlepiej do innego psa skoro ona taka towarzyska ;)

Posted

Bazarki na fundacyjne psiaki:

Pojemnik na karmę Royala
http://www.dogomania.pl/forum/f99/pojemnik-na-karme-royal-canin-na-podopiecznych-fundacji-ast-126981/

Naklejki na ściany, szyby itp.
Witamy na Forum "Amstaff-PitBull"

Różne różności:
http://www.dogomania.pl/forum/f99/roznosci-na-fundacje-ast-126999/

Co do Laguny, koniecznie szukamy DT dla suni by mogła zostać zoperowana. Bedziemy pokrywać wszystkie koszty z nią związane. Musi mieć jednak koniecznie domek z ogrodem.

Posted

Laguna już w awaryjnym DT u Pit-R6 z forum. Dzięki Ci Piotr za pomoc, bo nie wiem, co bym z Laguną dziś zrobiła… Niestety w klinice jest oblężenie z Bokserów w potrzebie i Franka musiała zwolnić miejsce.
Laguna nadal ma gluta, tzn. nawet nie gluta, co leci jej woda z nosa. Wyniki wymazu będą za kilka dni. Ogólnie jednak stan kaszlu kataru jest bardzo dobry.

Laguna w ostatnich dniach została przebadana, miała USG i jeszcze raz RTG. Wszystko wyszło dobrze.
Miała też badany kał i wyszły robale. Dostała już pierwszą dawkę Aniprazolu, powtórka 21,22,23.12.
Jeśli więc opanujemy katar w 100% to będzie zdrowiutka.

Niestety w sumie leczenie Laguny wyszło bardzo drogo. Pierwszą fakturę zapłaciłam ponad 1400zł, dziś 2179zł.

Co do zachowania Lagunki.
Laguna super jeździ samochodem. Dziś spędziła w aucie k. 5h. W aucie był też Alter i Mamba, by Laguna mogła przyzwyczaić się że będzie mieszkać z psami Piotrka. Później poszliśmy na spacer z 4 psami i… Laguna jest łagodna do psów. Rumba ją troszkę chciała przekasować, ale ochota szybko jej minęła. Laguna okazała się oazą cierpliwości a wręcz chciała się bawić.
Jutro może ją odwiedzę z aparatem, to zrobię trochę zdjęć.

Posted

Laguna z tego co mówi Piotr w domu super. Nie piszczy, nie szczeka, śpi grzecznie w klatce.
Z psami się dobrze dogaduje.
Chętnie je suchą karmę.
W domu ideał.
Jeszcze w domu nie zdarzyło jej się nasiusiać ani nic.

Dziś Laguna była też u weta. Dostała zastrzyk długo działający, bo niestety z rana zielony gil się z niej wylewał.
Ma też mieć 10min inhalacje w Olbasie.

Po tym jak dojdą wyniki wymazu, będziemy decydować co dalej.

Posted

śliczna jest :p

super ze sie dogadała z Alterkiem :loveu:
no i najwazniejsze ze nie hałasuje :multi: i nie załatwia sie w domu :multi:

ideał...

ciekawa jestem tego wymazu...tyle czasu ją leczyli a wymazu niet?

Posted

Nie, sterylka będzie dopiero po operacji łapy.
Za duża operacja łapy przed nią, by jeszcze sterylizować.

Piotrek zrobił Lagunie fotki w kubraku :diabloti:
Ale sama nie wiem jak wyszły :evil_lol: