Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 317
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

z rozpędu zapytałam bo pameitalam ze wspominalas o kims kto jest zamiast Jagielskiego to przylazlam tu sprawdzic i z biegu zapytalam. na szczescie to info nie jest dla mnie tylko dla znajomej.

Lagunka dzis ma wizyte. ehh... kciuki trzymam i mysle cieplo.

Posted

Byliśmy na SGGW. Bałagan w lecznicy jak zawsze... przydało by się tam zatrudnić choć kilka osób dla dobrego wrażenia, a nie kobiety które np. nie wiedzą co to faktura i gdzie mają o nią klikać...

Jestem pod BARDZO POZYTYWNYM WRAŻENIEM Dr Jagielskiego. To w sumie nasze pierwsze spotkanie, bo na szczęście wcześniej nie trafiały się nam takie smutne przypadki.

Pierwszy lekarz, któremu palcem nie trzeba było pokazywać co chce się badać. Zbadał Lagunka wzdłuż i wszerz. Zapoznał się z całym opowiadaniem o niej, jej leczeniem itd.
Odpowiedział mi na nurtujące mnie pytania, ale tak po ludzku.

Lagunka miała RTG i RTG z kontrastem. Jutro będzie opis. Jakiś znacznych zmian nie ma.

Miała pobraną krew do oznaczenia wskaźników np. wapnia oraz dla kontroli ogólnej.

Jutro mam koniecznie oddać mocz do badania i odebrać RTG i badanie krwi.

Po tym konsultacja z lekarzem i podejmiemy decyzję co dalej.

Doktor jest pierwszym lekarzem, który wynalazł najprawdopodobniej przyczynę ulewania treści pokarmowej przez kurdupelka tj. niedrożność odźwiernika.
Dodatkowo Lagunka ma chyba włókniaka pochwy.
Zarówno niedrożność odźwiernika jak i włókniak pochwy nie są ważne w obliczu podejrzenia chłoniaka limfoblastycznego.

Tak więc na razie jesteśmy w punkcie wyjścia. Czyli czekamy na wyniki i może będzie wiadomo co dalej.

Posted

w takim razie i my czekamy na wyniki. i nadal bardzo mocno trzymamy kciuki.

co do niedrożności odźwiernika - nasza manga to miala - w sumie na podstawie opisu zachowan i usg dosc szybko to zdiagnozowano (poniewaz ma wrazliwy przewod pokarmowy to jak za szybko zje albo za duzo wypije albo zje to co jej nie sluzy to wymiotuje, czeste wracanie pokarmu spowodowalo przewezenie (zarosniecie) odzwiernika. byl on operacyje poszerzany.
to co moge doradzic to podawanie jedzenia w malych porcjach a czesciej i pilnowanie aby bezposrednio po jedzeniu nie opijala sie woda. wiem ze to najmniejszy problem ale w tym akurat moge cokolwiek powiedziec.

calusy i duzo przytulania dla Lagunki.
doddy - jak bylabys z nia znow na sggw to zadzwon - jak bede mogla to podskocze do was.

Posted

Wyniki krwi i moczu są w normie (poza niewielkim stanem zapalnym pęcherza).

Lagunka czuje się bardzo dobrze, ale o tym pewnie napisze Piotrek.

Natomiast jest znowu problem, bo Dr Jagielski też nie wie co jej dolega..
Jedne badania wskazują na chłoniaka limfoblastycznego, który Lagunę by wykończył w 4 tygodnie, inne badanie czyt. krew, mocz - wychodzą w normie...

Ponieważ Laguna czuje się ostatnio zupełnie normalnie na razie dostała kilka lekarstw na przewlekłe zapalenie żołądka i lekki stan zapalny pęcherza.
Na 12.03. na 15 ma umówioną powtórną biopsję cienko igłową.

Dziś pytałam doktora na co ją leczymy. Doktor przyznał jedynie, że sam nie wie...

Ten pies z jednej strony ma wszystkie choroby świata... z drugiej nie wiadomo co...

Dr Jagielski nie wyklucza jednak, że chłoniak jest u Lagunki.

Posted

andzia69 napisał(a):
no to piknie:crazyeye::crazyeye::crazyeye: czyli wiemy, że nic nie wiemy!

Ale jest też nadzieja, że nie jest tak źle jak się zanosiło. Lagunko oby chłoniakowy alarm był fałszywy:kciuki::kciuki:.