Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

GoskaGoska napisał(a):
hahahaha a czy one choc trochę zjadły :evil_lol:

Cos tam zjadły , bo robia inne koopale :lol: Najpierw wywaliły wszystko na scierke , a potem zassały sie w scierke z jedzeniem :cool3: Potem i tak wciągneły po butli mleka , ale nie darły sie w oczekiwani na swoje kolejkę . Tyle że miałam wiecej sprzatania :roll:

• Replies 892
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

agnieszkal2 napisał(a):
Bianka...takie cudne pazurki...a takie ossstre,prawda?:evil_lol:

yyyyyyy a gdzie pozostałe 3?? dały za wygraną i wolały poczekać na flachę? :razz:

Posted

Bianka czy ty jeszcze potrzebujesz mleczko jeszcze ??? Moje kuzynce szczeniaki twoje pokazala i jej się spodobaly, ze chce ci wysłac Hippa , więc jesli potrzebujesz proszę napisz tylko na priav adres ;)

Posted

GoskaGoska napisał(a):
Ja wczoraj oglądałam filmik i jest super mały chyba tyle je , bo się biedak nachodzi w czasie tego jedzenie, non-stop łapkami wędruje :) i nawet męzowi filmik pokazywałam, ale jednak mnie najbardziej rozwalilo to zdjącie:

to zdjęcie rzeczywiści powala,nic tylko całować w te pyszczydła i łapiny :loveu:

Posted

GoskaGoska napisał(a):
Bianka czy ty jeszcze potrzebujesz mleczko jeszcze ??? Moje kuzynce szczeniaki twoje pokazala i jej się spodobaly, ze chce ci wysłac Hippa , więc jesli potrzebujesz proszę napisz tylko na priav adres ;)

Nie wiem . A do kiedy szczeniaki sa na mleku ? Mam jeszcze mleka na jakies 5 dni :roll:

Posted

Ja znalazlam cos takiego:[FONT=Bangle]Do ukończenia 3 tygodnia życia szczenięta żywią się wyłącznie mlekiem matki. Wyjątek stanowią szczeniaki, które nie przybierają na wadze tak szybko jak reszta rodzeństwa -one otrzymują dodatkowo posiłki z mleka dla szczeniąt . Od 3 tygodnia życia rozpoczynam dokarmianie szczeniąt - otrzymują wysokiej jakości (klasy super premium) suchą karmę dla szczeniąt, namoczoną w ciepłej wodzie lub mleku. Pieski karmione są również posiłkami z produktów naturalnych, takimi jak mięso (wołowe lub drobiowe) z ryżem i marchewką, twaróg z żółtkiem, kleik ryżowy na mleku .[/FONT]
[FONT=Bangle][/FONT]
[FONT=Bangle] [/FONT][FONT=Bangle]Między posiłkami szczeniaki dalej ssą mleko matki, stopniowo coraz rzadziej. [FONT=Times New Roman]W wieku 6-7 tygodni suka zwykle nie chce dłużej karmić szczeniąt a maluchy samodzielnie i sprawnie jedzą z miseczek większość produktów. Odrobacza sié w 3 tyg. No to Bianka daj znac co z tym mlekiem? [/FONT][/FONT]
[FONT=Bangle][FONT=Times New Roman][/FONT][/FONT]

Posted

Gosiu , to może lepiej kaszke mleczno ryżowa , albo mleko i kleik ryzowy .
Daję im teraz ta papkę Bento 2 razy i 5 razy mleko . Dzisiaj dałam z kleikiem . Bardzo im smakowało . Tylko jeden smoczek obciełam . Ssą jak przez rurkę :evil_lol:

Posted

Za 2 dni będą wcinać z michy jak złoto ,ale sprzątania to dużo nie odejdzie,bo jeszcze z tydzień będą wchodzić łapami do misek.
Ale dla mnie ten wiek u szczeniąt3-4 tygodnie jest najsłodszy:lol:

Posted

Diuna B. napisał(a):
Za 2 dni będą wcinać z michy jak złoto ,ale sprzątania to dużo nie odejdzie,bo jeszcze z tydzień będą wchodzić łapami do misek.
Ale dla mnie ten wiek u szczeniąt3-4 tygodnie jest najsłodszy:lol:

Ja mam do czynienie ze starszymi . Tylko raz miałam szczeniaki na smoczku . Za to koty często :cool3:
Koty sa zdecydowanie fajniejsze . Ładnie i czysto jedzą , załatwiają się do kuwety i nie dra tak japy . Szczeniak to prosiak :shake:

Posted

Pomimo ,że prosiak,szczeniak jest najslodszy ze słodkich ;dla mnie takie dzidzisie moglyby nigdy nie dorastać:evil_lol:
Kociaki mialam raz,jak mi kocica swoje 3 tygodniowe pięcioraczki do domu przyniosla:shake:
Owszem czyste były,ale za bardzo wszędobylskie,jak na mój gust .Wszędzie ich było pelno,kwiatki poszły w diabły,bez przerwy trzeba je było wyjmować z przeróżnych miejsc.Psiaki mają przynajmniej tą zaletę,że chodzą tylko po podłodze:evil_lol:

Posted

Jak były przy suce to ja dopiero latałam....
Bez przerwy zdawało mi się,że suka przygniata malucha i ten dlatego piszczy.Nawet w nocy budził mnie nie głośny pisk.Jak już mialam całkiem dosyć to maluchy do pudełka ,suka do drugiego pokoju ,a ja mialam choć parę godzin spokojnego snu .Bo jak były same to nic złego nie mogło im się stać!

Posted

To i tak miałaś dobrze. Bo moja nie chciała się dać odizolować w innym pokoju. Ja miałam kojec przy samym łóżku i wciąż mnie każdy ruch budził.
A zanim się zorientowałam, że maluchy mają takie ostre pazurki, to ona miała już całkiem poorany brzuch i wciąż uciekała z kojca. A małe darły mordencje równiutko!
To byli czasy!

Ale mimo wszystko Bianko PODZIWIAM !!! Zastąpić matkę ośmiu takim berbeciom :klacz::buzi::Rose:

Posted

Ja mam takie poorane rece . Chciałam im obciać pazurki , ale nie dałam rady . Bardzo się kreca , a ja slepa :placz:

Jak ja mam ich dość , to chyba nikt nie wie :-( Totalna załamka :shake:

Posted

BIANKA1 napisał(a):
Ja mam takie poorane rece . Chciałam im obciać pazurki , ale nie dałam rady . Bardzo się kreca , a ja slepa :placz:

Jak ja mam ich dość , to chyba nikt nie wie :-( Totalna załamka :shake:

Ja mam ciążki do pazurków dla królisi miniaturowych, pomóc?

Posted

BIANKA1 napisał(a):
Jak umiesz sama obciąć , i łapki im zostaną całe , to tak :oops:

Obcinałam już króliczkom, kotkom, świńkom morskim i raz koszatniczce.. Szczeniaczkom jeszcze nie, ale pazurusie podobne..:roll: