Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ja tu tylko podgladaczem jestem ;) ale musze to napisac :

Chyle czoła Bianko naprawde podziwiam Twoje determinacje i dobre serce ......:buzi:
bo nawet trudno mi sobie wyobrazić jak mozna podołać takiej ilosci szczeniaczków w pojedynke :crazyeye: Dwa to juz tłum a co dopiero 8 ........

• Replies 892
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

BIANKA1 napisał(a):
To jest karma przejściowamiedzy mlekiem , a sucha karma . Dzieki Gacusiowej juz zamówiłam i zapłaciłam :loveu:
Mysle , ze 5 kg powwinno wystarczyc . Potem beda dostawac sucha najpierw moczoną , a potem juz całkiem sucha . Zwykle daje RC dla szczeniat .

siem polecam :)

a co do snu... w którymś momencie nie dasz rady i zaśniesz, albo opanujesz karmienie na 'autopilocie' ;)

trzymaj się! i pokazuj więcej fotek klusiorów, a szczególnie mojego ulubionego :loveu:
kiedy nadajesz imionka? czy może ciotki forumowe mogą się zacząc wykazywać? :eviltong:

Posted

ewatr napisał(a):
Ja tu tylko podgladaczem jestem ;) ale musze to napisac :

Chyle czoła Bianko naprawde podziwiam Twoje determinacje i dobre serce ......:buzi:
bo nawet trudno mi sobie wyobrazić jak mozna podołać takiej ilosci szczeniaczków w pojedynke :crazyeye: Dwa to juz tłum a co dopiero 8 ........

Dzięki :oops:

Posted

Ten z różowym noskiem - jeśli się nie mylę, ulubieniec Gacusiowej - to dopiero wygodnicki - kolejne zdjęcie, na którym sobie lezy na rodzeństwie jak na łóżeczku z łapkami do góry -cudny:)

Posted

Nie mam głowy do imion . Musze porobic im zdjecia oddzielne tak jak świnkom robiłam . Dopiero co nadałam imiona 22 świniakom i wena mnie opusciła :roll:
Ja sie postaram dzisiaj te zdjecia porobic i wtedy nadamy im imiona :lol:

Posted

[quote name='fizia']Ten z różowym noskiem - jeśli się nie mylę, ulubieniec Gacusiowej - to dopiero wygodnicki - kolejne zdjęcie, na którym sobie lezy na rodzeństwie jak na łóżeczku z łapkami do góry -cudny:)
noo, misiek-wygodnisiek fajny, ale to chyba nie 'mój'

mój to wg mnie ten, na którym śpioszek opiera łepetynkę - taki w 'chiński paragraf' pogiety... albo ten pod nim... bez pojedynczych zdjęć porównawczych nie umiem powiedzieć.. mój ma taką maleńką czarną kropeczkę po prawej stronie noska i dwie po lewej (chyba, że się mylę :oops:, w każdym razie na pewno szczeniak po prawej z tego zdjęcia http://img259.imageshack.us/img259/9382/p1020246640x480rk3.jpg )

właśnie obejrzałąm pierwsze zdjęcie wątku - jekju jak one urosły przez tych parę dni :crazyeye:

Posted

Urosły , one chyba sa u mnie 5 dzień i przytył ten porównawczy , którego zważyłam na poczatku ponad 30 dkg . Potrafia już wejsc na psiowe legowisko i sforsować deske zabezpieczajaca przed wychodzeniem . Potrafia warczec i poszczekiwac na siebie ze złoscia :evil_lol:
Idą dzieciaki do przodu i bardzo dobrze :lol:
Zaraz sprubuję je obfocić

Posted

piękne są ........................ tylko ja chyba zostałabym wymedlowana z taką ilością szczeniorów - szkoda, ze mieszkasz tak daleko mogłabym fizycznie pomóc :shake:

Posted

syćkie cudne :loveu:
a te kartoniki i pojemniki na przedostatnim zdjęciu wyglądają jakbyś maluchy do nich 'sortowała' - tu najedzone, tu wykupkane... :evil_lol:

pewnie jedyna metoda żeby obsłużyć taką mnogość - taśmówka :diabloti:

Posted

NaamahsChild napisał(a):
Bianka - a może potrzebujesz pomocy?
Może wpaść pomóc Ci się ogarnąć? Odrobaczyć maluchy? Mogę wpaść z środkiem i im zrobić:razz:

Ja pójdę z nimi na odrobaczenie o weta , bo musi je zbadac . Nie osmiele sie podac sama cokolwiek takim maluchom .

Za chec pomocy dziekuje , ale to mało realne , bo trudno jest ucelowac jak one akurat sa na chodzie .
Jak juz bedą większe i zostaną przeniesione do kojca na parter , to wtedy chetnie skorzystam , bo bedzie co robić przy tylu zaszczańcach :lol:

Posted

Gacusiowa napisał(a):
syćkie cudne :loveu:
a te kartoniki i pojemniki na przedostatnim zdjęciu wyglądają jakbyś maluchy do nich 'sortowała' - tu najedzone, tu wykupkane... :evil_lol:

pewnie jedyna metoda żeby obsłużyć taką mnogość - taśmówka :diabloti:

Się Ciotka domysliła :evil_lol:
Inaczej sie nie da :shake:

Posted

[quote name='GoskaGoska']z tego co wiem to NaamahsChild to juz prawie weterynarz :loveu:
E tam, prawie, 2 rok:eviltong:
Ale fakt faktem, że w lecznicy dla zwierząt już 4 rok mi bije:diabloti: coś tam powoli umieć zaczynam:roll:

Posted

bianka to nawet bez studiow juz jak weterynarz zawodowy.
a to wszystko przez ogromne doswiadczenie z calym zwierzyncem swiata :evil_lol:

swinki koty... a co ja zreszta bede wymieniac. kazdy wiec jakie stowrzonka u bianki pod dachem znajduja schronienie :lol:

Posted

NaamahsChild napisał(a):
Jeśli mogę coś wtrącić na temat karm - odradzam Brit'a i Bosch'a, nie mówiąc już o Pedigree. Z tańszych karm polecałabym Purinę Dog Chow czy Nutra Nuggets, z droższych Royal'a i moją ukochaną Acanę. Na początek można namoczyć w chudym rosołku.

Kurcze z tymi karmami co chwilę czytam co innego.
Tu na Dogo znalazłam wiele dobrych opinii na temat Brita, od jakiegoś czasu daję go swoim suniom - co z nim jest nie tak?

Posted

Aha rozumiem, zmartwiłam się, że może jest jakieś niezdrowe...
U mnie właściwie wręcz odwrotnie - bardzo Im smakuje, sierść ładna, błyszcząca, żadnych problemów kupkowych - no ale może każdemu psiakowi co innego służy.

A maluszki przecudne - te kropeczki na nosku są rewelacyjne :loveu:

Posted

BIANKA1 napisał(a):
Nie mam głowy do imion . Musze porobic im zdjecia oddzielne tak jak świnkom robiłam . Dopiero co nadałam imiona 22 świniakom i wena mnie opusciła :roll:
Ja sie postaram dzisiaj te zdjecia porobic i wtedy nadamy im imiona :lol:

ten białasek z czarnymi okularkami to mój ulubieniec.Jeżeli to sunia,to może się nazywac Panda.