Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='obraczus87']Moja siostra probowala oddać głos ( a nic nie napisala) i wyswietlil Jej sie komunikat, że aby zagłosowac musi napisac post.... nie wiem czy to jest regułą[/QUOTE]

jest
mojej mamie tak wyskoczyło pomimo ze juz kiedys głosowala ale wtedy jeszcze nie było reguły 1 postu
wiec jak wczoraj głosowala to musiala napisac najpierw post

Posted

Byłoby mi wstyd..nic nie robiąc w kwestii krakvetu, dla tych biednych istnień w Klembowie! Moi znajomi zaalarmowani, jutro w pracy ścignę kogo się da. Klembów musi wygrać..każda pomoc jest na miarę złota! Nie zawracajcie sobie głowy trollami, czy ograniczonymi użytkownikami tego czy owego forum. Uszy do góry!:lol:

Posted

[quote name='Kinia1984']wlasnie miałam napisac do Justyny :) dzięki Malwina:)

Soema o której bedziecie w środę ? jeśli czas mi pozwoli to może uda mi sie podjechać:)[/QUOTE]
O 7 wyjedziemy z Krk pewnie koło 12 będziemy :)

Posted

słuchajcie mam pytanie - może tutaj ktoś spróbuje mi to wyjaśnić. Byłam na stronie tego schroniska i widzę, że adopcja psa czy kota kosztuje tam 100 i 150 zł.
Jeśli tak rzeczywiście jest, to moim zdaniem jest to główny powód przepełnienia i w związku z tym ciężkiej sytuacji materialnej, głodowania psów... wszędzie indziej można adoptować zwierze za darmo lub za dowolny datek. Nie chce tu wydawac osadów, więc zachowam dalsze uwagi dla siebie, ale przyznam że trochę mnie to zbiło z tropu i mam wątpliwości co do słuszności głosowania na tego typu schronisko.

Posted

[quote name='ma-ja']słuchajcie mam pytanie - może tutaj ktoś spróbuje mi to wyjaśnić. Byłam na stronie tego schroniska i widzę, że adopcja psa czy kota kosztuje tam 100 i 150 zł.
Jeśli tak rzeczywiście jest, to moim zdaniem jest to główny powód przepełnienia i w związku z tym ciężkiej sytuacji materialnej, głodowania psów... wszędzie indziej można adoptować zwierze za darmo lub za dowolny datek. Nie chce tu wydawac osadów, więc zachowam dalsze uwagi dla siebie, ale przyznam że trochę mnie to zbiło z tropu i mam wątpliwości co do słuszności głosowania na tego typu schronisko.[/QUOTE]
[URL]http://ciapkowo.pl/[/URL]

spójrz na cennik adopcji - wcale nie mniej

Posted

[quote name='Kinia1984']a dla poprawy humoru wstawię Wam 3 siostry tzn są cztery ale jedna zarezerwowana, które ktoś wrzucił w maleńkim kontenerku w ten mróz w nocy , przez bramę w Klembowie...całe szczęście że p. celina zauwazyła ten kontener w nocy.,..rano dziewczynki już by nie żyły...siedziały w nim jak sardynki. Mają okolo 6 tyg i są piękne:)
[/QUOTE]

Czyli sobie Klembów "zbiera" psy, zbieraczki jedne, samescie sobie w takim razie winne.

Za co nalezy Wam serdecznie podziekowac!!!!!!!!!! I wesprzec!
(dla niezorientowanych >malp<: to odniesienie do wypowiedzi "hospicyjnej" na FB)

Posted

szczerze...to żaden z moich znajomych który ma psa z Klembowa, jeszcze za czasów kiedy było lepiej nie dał takiej kwoty, zwykle to był datek 20-30 zł czasem 50 , takie co łaska ale z własnej woli a nie jako mus...
ta kwota jest wpisana raczej za psy kastrowane/sterylizowane przez Klembów, czego od dawna nie robi bo nie ma za co...
Jakbysmy mialy tak 100 zł za każdego psa płacić to byśmy zbankrutowały ;)

Posted

Udostępniłam ponownie na fb i rozesłałam do znajomych, trzeba być czujnym, żeby w ostatnich chwilach hospicjum się nie odbiło.

Zapytam ponownie, bo mój post gdzieś chyba zaginął w akcji :P Mógłby mi ktoś podrzucić zdjęcia na razie jakichś 3-4 psiaków, tekst oraz dane do kontaktu? Poogłaszałabym w tym tygodniu, bo mam czas.

Planuję też za jakiś czas wybrać się do Klembowa, co oprócz karmy byłoby potrzebne z takich rzeczy, które można dowieźć?

[B]obraczus[/B] przepraszam za takie opóźnienie z kasą na bazarek ze słomą, nie będę już tłumaczyć dlaczego takie opóźnienie, ale pieniądze już przelane :)

Posted

Jest propozycja transportowa (karma, może jakieś koce itp.) na wydarzeniu na facebooku: [URL]https://www.facebook.com/events/326878584013823/[/URL]

[QUOTE][URL="http://www.facebook.com/people/Karina-Gajek/100000912420603"]Karina Gajek[/URL]Jutro rano jedziemy z Krakowa przez Kielce, Warszawę do Klembowa po psiaki. Jeśli ktoś ma jakieś rzeczy czy karmę, możemy zabrać. Pomoc bardzo potrzebna, szczególnie w takie mrozy...Ostatnio psiaki wariowały na sam widok ... suchej bułki :(
[/QUOTE]

Posted

[quote name='obraczus87']Paula - luziik. :)
Ja na razie jestem pochłonięta Krakvetem i swoją sesją...

Zdjęcia i teksty pewnie dostaniesz, ale to na pewno nie dzisiaj. Dzisiaj wszyscy są skierowani w stronę KV.[/QUOTE]

Ok, ok :) Tak się przypominam :) Będę cierpliwie czekać na fotki itd :)

Posted

[quote name='joshua_ada']Jest propozycja transportowa (karma, może jakieś koce itp.) na wydarzeniu na facebooku: [URL]https://www.facebook.com/events/326878584013823/[/URL][/QUOTE]
To ja ;) ;)

Posted

[quote name='Soema']To ja ;) ;)[/QUOTE]

:smile:

A czy do kociarni (bądź w innych celach) mogą się przydać gazety? (chodzi o papier gazet codziennych, nie kolorowych magazynów; taki do kuwet, czy jako podkład)
Mogę zbierać, niestety nie mam transportu i raz na jakiś czas musiałby ktoś ode mnie zabierać.
Jakiś czas temu zbierał Paluch, potem Konstancin, tak się prężnie uzbierało (na miau), że mieli całkiem spory zapas.

Posted

[quote name='obraczus87']A naisała jeden post??[/QUOTE]

Już oddała, ale to kaszana jakaś jest.
Dopiero jak weszła przez ten link z ankietą to dała radę oddać tam głos, bo po napisaniu jednego postu w ogóle nie przekierowało ją na ankietę.

Posted

[quote name='mala_czarna']Już oddała, ale to kaszana jakaś jest.
Dopiero jak weszła przez ten link z ankietą to dała radę oddać tam głos, bo po napisaniu jednego postu w ogóle nie przekierowało ją na ankietę.[/QUOTE]

Bo to tak jest, że trzeba sobie samemu odnaleźć wątek z głosowaniem ;)