Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

hmm, jako osoba, która miała trochę tymczasów z Klembowa, mam o tobie podobne zdanie :p

Szura napisał(a):
Hyhyhy, ja i Abrakadabra w jednym aucie. :evil_lol: Jedyny użytkownik tego forum, który wylądował u mnie w ignorowanych. ;)

Ale psom nie robi różnicy, kto się nimi zajmuje, więc namawiać warto. :)

Posted

Wyjeżdzasz z tekstami o Abrakadabrze, a ja cię uważam za osobę mocno konfliktową, znam od lat dziewczyny, które działają w tym przytulisku, pomagam im i chcę,żeby były tego faktu świadome :)

Posted

dzwonił do mnie facet w sprawie biszkopta (labka), po warunku kastracji pan stwierdził że to nie możliwe bo ma suczkę labradorkę! na mój komentarz nowych przepisów, nowej ustawy o zakazie sprzedawaniu psów bez rodowodu stwierdził że i tak nikt go nie 'przyłapie'!!! z chęcią bym się dowiedziała gdzie mieszka i za jakiś czas odwiedziła i sprawdziła!!! idiota

Posted

Wczoraj usłyszałam, ze jest starsze państwo chętne na mikrusa- ale pies ma być szczeniakiem, ludzie są po 60, jak nie po 70. Starego psa nie chcą, ma być młody. Co się z nim stanie po ich śmierci- nie interesuje ich.

Posted

dorobella napisał(a):
Wczoraj usłyszałam, ze jest starsze państwo chętne na mikrusa- ale pies ma być szczeniakiem, ludzie są po 60, jak nie po 70. Starego psa nie chcą, ma być młody. Co się z nim stanie po ich śmierci- nie interesuje ich.

Do mnie dzwonił przedwczoraj Pan, który ma problemy z poruszaniem się, jest w mocno popdesżłym wieku.. a dzwonił ws. szczeniaczka ;)

Posted

mshume napisał(a):
standarowe, emeryci biorą szczeniaki a potem te wracają skąd zostały zabrane. Widziałam często takie sceny na Paluchu :(

Dokładnie... ciężko im wytłumaczyć, że powinni wziąć psiaka dorosłego, najlepiej kilkuletniego.

Posted

Melduję, że karma dla Klembowa zbiera się w Tarnowie Podgórnym pod Poznaniem (Centrum Ogrodnicze Jucca). Pani Maria (właścicielka obiektu) otrzymała nr telefonu do Malwiny i skontaktuje się, jak uzbiera się tyle, że warto będzie jechać. :)

Druga sprawa na cieplejsze dni: możemy pomyśleć nad MOPSiKową akcją w Klembowie, czyli całodniową akcją sterylizacyjną na miejscu. Czy jest tam czyste, jasne pomieszczenie z dostępem do ciepłej wody?

Posted

ten facet, co go nie przyłapiemy, to na czarne kwiatki wrzucony?

dziewczyny, cholera, żebym wiedziała - miałam kilka palet w pracy, kierowcy wzięli na działki. ech sprawdze jutro, czy coś zostało, ajesli tak, to czy się wydrze, ale czy ktoś po te palety mógłby podjechać? niestety odboiór, jak co, to w tygodniu. ale na szczęście też w środku wawy.

Posted

Nie wiem jak to wygląda od strony prawnej, ale u nas szkoły zbierają makaron, kasze, karmę, koce, miski itp. rzeczy na rzecz azylu prowadzonego przez stowarzyszenie. Może takie akcje można przeprowadzić w szkołach.

Posted

a co tam się podaje na czarnych kwiatkach żeby było wiadomo o kogo chodzi?

ja nawet nie wiem skąd on jest bo od razu jak usłyszałam ''czy ten labrador jest za darmo'' powiedziałam o dwóch warunkach adopcyjnych: wizycie i kastracji.
nie pomyślałam, mogłam się zapytać skąd jest.. kurcze.. a telefonu chyba nie można tak upubliczniać?

Posted

Wczoraj byliśmy w Klembowie, po wielu perypetiach się udało dojechać, niestety innym samochodem, dlatego z K. zabraliśmy tylko 3 psiaki :(
szczeniaków nie mogliśmy zabrać... szkoda trochę.
Za dwa tygodnie znowu jedziemy. Mam OGROMNĄ prośbę... jeden psiak się nie zmieścił... nie jedzie ktoś Wam znany w str Kielc/Krakowa w najbliższym czasie?:((

Posted

my mamy czarna serie...spalił nam się psiowóz parę godzin temu...w środku Warszawy, jechałyśmy z Agą35 po psiaka...chwilowo jesteśmy bez samochodu..takiego którym wszystko woziłyśmy bo był pakowny....no mówię Wam jakiś czarny czwartek...na szczęście udało nam się na parę dni ulokować 11 szczeniaków po lecznicach...