Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 806
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dzisiaj dzwonił z artykułu Pan spod Sandomierza, człowiek dość bezpośredni, prosty, ale mający serce dla zwierząt. Niestety nie ma ogrodzonej posesji, więc stwierdziliśmy, że jest to za duże ryzyko dla Homera :roll:

Posted

Homerek był dzisiaj na kontroli i niestety nadal ma grzybka w uszach :-(
W dodatku to chrychanie, które kiedyś już żeśmy kontrolowali teraz zamieniło się w regularne zapalenie gardła.
Już wcześniej profilaktycznie pobraliśmy wymaz od Homera z gardła żeby sprawdzić czy nie złapał jakichś bakterii od chorego Normana (obecnie w klinice). Czekamy więc na wyniki i będziemy leczyć Homerka wg antybiogramu. Jeśli wyjdzie gronkowiec lub paciorkowiec koszty pokryje Fundacja Dr Lucy (sponsor Normana).

Posted

Nie słyszałam ostatnio, aby Homerek chrychał. Poza tym nic nowego z jego zdrowiem. Nie mamy jeszcze wyników wymazu. Tzn. wymazy są już u weta, musimy je tylko odebrać. W sumie robiliśmy wymaz trzem psom i tylko jednemu wyszedł gronkowiec. Musimy odebrać wyniki, aby dowiedzieć sie któremu :-(

Posted

podnoszę Salamandrowatego zwierza - i to użyłam tego porównania nie ze względu na grzybka w uszach lecz ze względu na ciapowatą sierść- bardzo urokliwą :diabloti:

Posted

Mamy juz wyniki wymazu i stwierdzono jedynie obecność gronkowca (czyli występuje nielicznie i nic się tam w związku z nim nie dzieje), natomiast jest liczny wzrost neisseria sp. U ludzi jest to naturalna flora bakteryjna, nie wiem jak u psów.
Nie wiem też czy ten gronkowiec to jest ten sam co u Normana, bo antybiogramy są różne, ale ja jestem laikiem, musimy skonsultować to jeszcze z wetem :roll:

Posted

Marlena:) napisał(a):
Podrzucę naszego kochasia..
Wystawiać następną aukcję? Dalej wyróżnioną? Czy moze zwykłą :roll:

Marlena, wystawiaj wyróżnioną i na 14 dni. Przeleję zaraz Basi pieniądze.

Teraz spojrzałam, że na tej zakończonej miał ponad 3 tys. wejść i nic:shake:

No ale trudno, trzeba próbować dalej.

Posted

dokładnie kurcze nie wiem jak to jest, że wśród tylu ludzi zaglądających do niego nie ma ani jednego który by go pokochał :-(:-( ale nadziej umiera ostatnia. Na pewno wreszcie znajdzie sie ten jedyny.

Posted

cóż prostackie społeczeństwo nam rośnie, epoka włatcuw móch... upadek obyczajów i moralności....
wśród tylu świrów znaleźć normalnego kandydata dla Homera a do tego kochającego to nielada wysiłek :shake: