Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

a ja mam młyn w biurze.... oj. Jutro siedzę od rana do 19... oj. I sama nie wiem czy wolę jak jest wolne czy jak mam robotę - bo jak jest wolne od szkoły to musze się dziećmi zająć a jak mam robotę to mam zapiernicz.... uch. ;)
kupiłam dziś psom szkielety kurze. Ucieszą się :)

Posted

[quote name='Ewa&Duffel']Ja podaję codziennie 2 płaskie łyżeczki.[/QUOTE]

codziennie?
ja nawet nie mam ich uwzględnionych w diecie. A chodzi o takie normalne drożdże do pieczenia czy jakieś inne? I po co je się podaje?

Posted

[quote name='Patisa']codziennie?
ja nawet nie mam ich uwzględnionych w diecie. A chodzi o takie normalne drożdże do pieczenia czy jakieś inne? I po co je się podaje?[/QUOTE]

Drożdże browarnicze - są dostępne tutaj: [URL="http://www.ekozwierzak.pl"]www.ekozwierzak.pl[/URL] One są jednym z suplementów, podaje się je żeby trawienie było lepsze, są dobre na sierść.

Posted

A ja mam pytanko - jakich smakołyków używacie na codzień np. do szkolenia? Bo przyznam, że mam z tym mały problem, przy barfie nie wiem jakie wybierać. Jak Zefir był na suchej to dostawał porcję, którą miał zjeść w misce i jakieś dodatkowe smaki. Teraz trochę ciężko jest wybierać jakie mu dawać.

Posted

Paski mięsne głównie (można dostać w supermarkecie np. w Lidlu - firmy Orlando, Zu poleca :)). I ciastka własnej roboty.

Posted

a ja już sama nie wiem co robić i myśleć- mój Ulver nagle schudł , szybko...zrobione badania wykazały nadczynność tarczycy, boję się, bo nic o tym nie mogę wyczytać oprócz tego iż może to być powiązane z nowotworem...w poniedziałek do weta i dalsze badania...ale cholera znalazłam to:
[URL="http://www.szkoleniepsow**********/barf,53/barf-a-nadczynnosc-tarczycy,7520.html"]barf a taryczyca[/URL]

Posted

[quote name='Ania+Milva i Ulver']a ja już sama nie wiem co robić i myśleć- mój Ulver nagle schudł , szybko...zrobione badania wykazały nadczynność tarczycy, boję się, bo nic o tym nie mogę wyczytać oprócz tego iż może to być powiązane z nowotworem...w poniedziałek do weta i dalsze badania...ale cholera znalazłam to:
[URL="http://www.szkoleniepsow**********/barf,53/barf-a-nadczynnosc-tarczycy,7520.html"]barf a taryczyca[/URL][/QUOTE]

A karmisz go tylko kostkami? Jak tak, to jakimi?

Posted

[quote name='Ania+Milva i Ulver']no właśnie nie, ja kupuję mięso prosto z ubojni- wołowina+kurczak i reszta z marketu z Intermarche...a moze jak mielą to wołowinę to dodają to, ehh nie wiem, jakoś mało prawdopodobne mi się wydaje , że to od tego by miało być ...[/QUOTE]

Skoro sama kupujesz mięso to powinno być ok. A widzisz jak mielą to mięso? Z mielonkami to różnie bywa.

Posted

[quote name='Ania&Zefir']Drożdże browarnicze - są dostępne tutaj: [URL="http://www.ekozwierzak.pl"]www.ekozwierzak.pl[/URL] One są jednym z suplementów, podaje się je żeby trawienie było lepsze, są dobre na sierść.[/QUOTE]

Drozdze zawieraja pełen zestaw witamin B :)

[quote name='Ania&Zefir']A ja mam pytanko - jakich smakołyków używacie na codzień np. do szkolenia? Bo przyznam, że mam z tym mały problem, przy barfie nie wiem jakie wybierać. Jak Zefir był na suchej to dostawał porcję, którą miał zjeść w misce i jakieś dodatkowe smaki. Teraz trochę ciężko jest wybierać jakie mu dawać.[/QUOTE]

Aniu mysle ze spokojnie te 100% miesne przysmaki np Perrito i podobne, lub mieso ostatnio odkrylam suszone z firmy Pabemia 400g (nie widze tam tluszczu, można ciąć sekatorem), no i jakies wlasne wyroby, lub drobno pokrojone kawalki miesa -zwyczajnie :D a co myślisz o tych rybkach owijanych miesem kuraka? :) (choć wiem-drogie :roll:)

Posted

mięsne,raczej wilgotne paski (nie pisze mięsne bo w nich na pierwszym miejscu są zboza)sa super,moje psy swiruja na ich punkcie.
ania+milva-tak czy siak (a nie sądzę że to od barfa)nadczynnosc trzeba leczyć-nieleczona niszczy narządy miąższowe

Posted

[quote name='Ania&Zefir']A ja mam pytanko - jakich smakołyków używacie na codzień np. do szkolenia? Bo przyznam, że mam z tym mały problem, przy barfie nie wiem jakie wybierać. Jak Zefir był na suchej to dostawał porcję, którą miał zjeść w misce i jakieś dodatkowe smaki. Teraz trochę ciężko jest wybierać jakie mu dawać.[/QUOTE]

A może suszone mięso? [url]Www.gryzaki.pl[/url]

Posted

[quote name='gryf80']mięsne,raczej wilgotne paski (nie pisze mięsne bo w nich na pierwszym miejscu są zboza)sa super,moje psy swiruja na ich punkcie.
ania+milva-tak czy siak (a nie sądzę że to od barfa)nadczynnosc trzeba leczyć-nieleczona niszczy narządy miąższowe[/QUOTE]

No, w sumie powinnam napisać "mięsne" paski ;) Te z Orlando czy z gryzaki.pl są fajne. Można łatwo podzielić palcami czy nożyczkami na kawałki wielkości takiej, jaka nam odpowiada.

Nie polecam natomiast tych pasków z Pedigree, Schmakos chyba? Słone to musi być strasznie, bo mój pies pił po nich jak smok, po ćwiczeniach z tymi paseczkami rzucała się na miskę z wodą jakby nie piła od paru dni :roll:

Posted

Dzięki dziewczyny za odpowiedzi. :) Co do suszonego mięsa, ostatnio dawałam mu i trochę mu się przejadły, nie nakręca się na nie podczas szkolenia. Chyba popróbuję z mięsnymi paskami.
Betty - te rybki są bardzo fajne. :) Ale u Zefira było z nimi tak, że tylko na początku mu się podobały, później trochę mniej.

Posted

mojemu bardzo smakują przysmaki ZiwiPeak, ale cena trochę odstrasza... [URL]http://www.zoohurtowo.pl/pies/karmy_dla_psow/przysmaki?PHPSESSID=5f9584e2d3a03f65f6670ef751530601&prod=771175412&sort=nazwa[/URL]

Posted

[quote name='ajeczka']Noszę podzielone żwacze suszone. Zamykam w woreczku, a i tak wszystkie psy wdzięczą się do saszetki ;-)[/QUOTE]
no ten zapaszek - nie ma się co dziwić ;)