Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Wiem ze moja miłość i zachwyt tu nic nie zdziala ale zakochalam sie w suni! Ona jest cudowna!
Od zawsze marzy mi sie molosowata sunia a ona jest taka sliczna!
Niestety jestem zapsiona i nie dam rady przekonac meza na kolejnego psa :(

Posted

Madzik77 napisał(a):
Wiem ze moja miłość i zachwyt tu nic nie zdziala ale zakochalam sie w suni! Ona jest cudowna!
Od zawsze marzy mi sie molosowata sunia a ona jest taka sliczna!
Niestety jestem zapsiona i nie dam rady przekonac meza na kolejnego psa :(

fakt...nasze zachwyty nie dadzą suni domku:-(

Posted

Problem niestety w tym , że większość dogomaniaków to ludzie zapsieni. Ja mam aż 5 psiaków i ciągle na dogo spotykam jakiegoś, którego bym wzięła. Ale co z tego jak nie mogę :shake:
Trzeba wyjść z ogłoszeniami poza dogo, ale potrzebny jest plakacik.
Co ty na to Betel ? :loveu:

Posted

Zrobiłam ogloszenie na adopcje.org podalam dane kotaktowe takie jak na allegro.
W jakim miescie sunia obecnie przebywa?
Ten opis na allegro mysle ze jest juz troszke nie aktualny. :oops:
Chyba obecnie mozna duzo wiecej o suni powiedzieć i moze jakis piekny tekst... kto potrafi pieknie pisac?

Posted

Tekst do ogłoszeń zmodyfikowany:

BUBA- to ok. 2-letnia sunia, która została pozostawiona, wyrzucona w ok. Jaskini Raj pod Kielcami. W tym czasie niestety przestała ufać człowiekowi - jak widziała człowieka wolała się oddalić. Sunia została złapana i zabrana do domku tymczasowego. Okazała się wspaniałą, grzeczną suczką spragnioną kontaktu z człowiekiem. Przy bliższych oględzinach odnaleziono w ciele suni...śrut....mamy więc powód, dlaczego przestała ufać człowiekowi.

Sunia nie przejawia agresji czy to względem ludzi czy innych psów. Jest bardzo przyjacielska sunią w stosunku do osób, które zna. Do obcych zachowuje dystans.Potrzebuje czasu aby nabrać zaufania do nowopoznanych ludzi. Umie chodzić na smyczy, nie załatwia swoich potrzeb w mieszkaniu. Pokonała tez lęk do windy.

Sunia zostanie wydana na podstawie umowy adopcyjnej po zaakceptowaniu nowego domku przez obecnych opiekunów. Jest na 95% wysterylizowana. Obecnie przebywa w Kielcach.

Posted

[quote name='ElzaMilicz']A te 5% to nie jest ? :evil_lol:
Andzia, tak się nie pisze... Jesteś niemożliwa, ale to wiemy nie od dziś. :eviltong:

a..tam - czaepiasz się procentów:evil_lol:

Posted

jak tam nasza ślicznotka ?

porozsyłałam wieści o Bubusi po wszystkich spedycyjnych znajomych (cała Polska), oni szukają wśród swoich znajomych ... taka poczta pantoflowa ... ale efekt mizerny
rozmawiałam ze znajomym właścicielem labka i dużego domu, zobaczył Bubę i pozostała rozmowa z żoną, już myślałam że ..... ale nie wyraziła zgody na kolejnego psiaka w domu :-(

co z nią będzie :-(

Posted

żuraw napisał(a):
a jak z kotami? goni i zjada czy tylko goni?:evil_lol:

dzisiaj miała kontakt z małym kotkiem - na odległosć - machała ogonkiem, nie szczekała - kotek przyzwyczajony do psow, nie prychał i nie uciekał - wiec tak naprawdę nie wiem jak do kotków:p

Buba dzisiaj wyekspediowana do Nowego Sącza:-( ponieważ na dniach wrócą moje burki chciałam sprawdzic jak zareaguje na zmianę, nowy dom - pojechałam z nią do mojej córki, która studiuje w Nowym Sączu - ja jutro wracam do Kielc, a Bubcia zostanie - jak będzie grzeczna to u nich może czekać na nowy dom ile będzie trzeba bez stresu. Mam nadzieję - nic lepszego nie wymysliłam, a nie chciałam, zeby poszła do hotelu, do boksu:-( mogłaby znowu poczuć się porzucona i straciłaby to co przez te prawie 3 tygodnie pobytu u ludzi odzyskała...

No i jestem w sumie pozytywnie zaskoczona - widziała ich pierwszy raz w życiu i zachowywała sie jakby nigdy nic - nie bała sie, nie stresiła... wiec nie wiem wg jakich kryteriów do jednych ludzi jest nieufna, a drugich się boi...

a...nie lubi jeździc samochodem - tzn jest bardzo grzeczna, ale ma chorobę lokomocyjna - pomimo aviomarinu puściła pawia 3 razy i cały czas się sliniła:shake::shake:

Posted

andzia69 napisał(a):
dzisiaj miała kontakt z małym kotkiem - na odległosć - machała ogonkiem, nie szczekała - kotek przyzwyczajony do psow, nie prychał i nie uciekał - wiec tak naprawdę nie wiem jak do kotków:p

No proszę, a nasza kicia jej do gustu nie przypadła ( i wzajemnie:cool1:).Może ona toleruje jakieś "wybrane typy" kotów:evil_lol:.

andzia69 napisał(a):

No i jestem w sumie pozytywnie zaskoczona - widziała ich pierwszy raz w życiu i zachowywała sie jakby nigdy nic - nie bała sie, nie stresiła... wiec nie wiem wg jakich kryteriów do jednych ludzi jest nieufna, a drugich się boi...

Bo może tylko psiarzy lubi;).