Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

A jak ja szłam ostatnio to pewien pan nazwał mojego psa szczurem na smyczy z duzymi oczami :cool3::lol:

A jak inne zawsze z bul. angielskim to jestem nazywana człowiekiem ze swinia na smyczy ;):oops:

Posted

[quote name='M&T']Ostatnio byłam z moim psiakiem na plaży, rzuciłam mu patyka do wody, poleciał po niego, płynie, płynie, a ja nagle za sobą słyszę:
- Woooooooooooooooow!!!! Patrzcie, co robi ten pies!!!!
Odwracam się i widzę panią z dwojgiem dzieci, które wybałuszają gały na mojego kudłacza, po czym odzywa się jedno z dzieci:
- Plose Pani, a co ten piesek lobi?
- Pływa
- A po co?
- Po patyka
- Ahaaa, a ja mogę z nim?
I tu zgon xD już chciałam, odpowiedzieć, że tak, śmiało, ale ich mama zaczęła coś tam mówić i poszli :evil_lol:[/quote]
Hahahaha:evil_lol:Oplułam monitor przy końcu xD

Posted

[quote]Napisał [B]M&T[/B] [URL="http://www.dogomania.pl/forum/f25/najdziwniejsze-komentarze-dotyczace-waszych-psow-2-a-122495-post11091756/#post11091756"][IMG]http://www.dogomania.pl/forum/images_pb/buttons/viewpost.gif[/IMG][/URL]
[I]Ostatnio byłam z moim psiakiem na plaży, rzuciłam mu patyka do wody, poleciał po niego, płynie, płynie, a ja nagle za sobą słyszę:[/I]
[I]- Woooooooooooooooow!!!! Patrzcie, co robi ten pies!!!! [/I]
[I]Odwracam się i widzę panią z dwojgiem dzieci, które wybałuszają gały na mojego kudłacza, po czym odzywa się jedno z dzieci:[/I]
[I]- Plose Pani, a co ten piesek lobi?[/I]
[I]- Pływa[/I]
[I]- A po co? [/I]
[I]- Po patyka[/I]
[I]- Ahaaa, a ja mogę z nim? [/I]
[I]I tu zgon xD już chciałam, odpowiedzieć, że tak, śmiało, ale ich mama zaczęła coś tam mówić i poszli :evil_lol:[/I]
[/quote]
buhahaha :evil_lol::eviltong:

[QUOTE]Hahahaha:evil_lol:Oplułam monitor przy końcu xD[/QUOTE]

Buhahaha :evil_lol::evil_lol::evil_lol: Opluła :evil_lol::evil_lol::evil_lol: Heh.... :evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Posted

Mój prawie dwu letni braciszek cioteczny przez spacery ze mną nauczył się nowego słowa- 'kijek'. A jaki dumny z tego był :lol:. Tylko biegał i pokazywał Hexi kijki a ta skakała jak głupia :evil_lol:. Jeszcze tylko siad się nauczy mówić i będzie ok, bo 'do mnie' i 'daj' już wcześniej umiał ;).
Komentarz malucha jak Hexa kupę robiła "O, fu", ja myślałam że padnę, bo jego mina była poprostu zabójcza. Do tego nos jeszcze zatkał :evil_lol:. Dzieciaczki to inteligentne bestie są ;).

Posted

[quote name='aangelaa95']buhahaha :evil_lol::eviltong:

Buhahaha :evil_lol::evil_lol::evil_lol: Opluła :evil_lol::evil_lol::evil_lol: Heh.... :evil_lol::evil_lol::evil_lol:[/quote]
Ze śmiechu jak coś;)

Posted

Stoję ostatnio z Abrą pod sklepem i czekam na koleżankę op czym podchodzi do nas kobietka z córką pyta czy moze poglaskać i mowi mi : jaki ładny ooryginalny labradorek:razz: na maja odpowiedz ze to ast zareagowala dosc szybkim "dowidzenia" - ludzie są nawiedzeni:mad:

Posted

mój pies jest rasy bokser i ma 3 mies.
przez całe dnie śpi.Przepał też całą noc. i mam do was takie pytanie.
czy mu coś przypadkiem nie jest???
A może to z tęsknoty za starymi właścicielami??? (rodzice kupili mi o dopiero wczoraj w nocy).
Proszę abyście się ze mnie nie śmiali jeśli napisałem coś żle, bo mam 11 lat.

Posted

[quote name='kubaszarpak']mój pies jest rasy bokser i ma 3 mies.
przez całe dnie śpi.Przepał też całą noc. i mam do was takie pytanie.
czy mu coś przypadkiem nie jest???
A może to z tęsknoty za starymi właścicielami??? (rodzice kupili mi o dopiero wczoraj w nocy).
Proszę abyście się ze mnie nie śmiali jeśli napisałem coś żle, bo mam 11 lat.[/quote]
Twój wiek nie jest śmieszny, każdy z nas kiedyś miał 11 lat , mimo to jesteś bardzo odpowiedzialna, tak jak Władczyni uważam ,że wizyta u weterynarza jest niezbędna i pilna. Stęskniony za matką pies nie spi, tylko piszczy , nie je, maluch powinien krążyć po domu poznawać nowe kąty. Mój koncertował ze trzy noce i musiałam się wynieść do najdalszego pokoju żeby pozostali członkowie rodziny mogli się wysypiać.

Posted

[quote name='ewtos']Twój wiek nie jest śmieszny, każdy z nas kiedyś miał 11 lat , mimo to jesteś bardzo odpowiedzialna, [/quote]
Przepraszam :oops: moje roztrzepanie... jesteś bardzo ODPOWIEDZIALNY.;)

Posted

Su w sumie bez koncertów, troszkę w nocy ale pomagało jej spanie na moim brzuchu szybciutko się wyciszała, zwijała w uroczą kuleczkę i spała. Po za tym mały, odważny odkrywca z niej był:loveu:

Posted

A wracając do wątku...
Jak moja labradorzyca miała jakieś 4 może 5 miesięcy, to podszedł do nas jeden chłop i mówi:
- TO JEST LABRADOR! - to było stwierdzenie, nie pytanie. Ja na to:
- Tak to jest labrador.
A ten gość:
- Nie, nie jest. Niemożliwie!

?!?! :shake:
Są ludzie i parapety!

Posted

[quote name='cholinka']A wracając do wątku...
Jak moja labradorzyca miała jakieś 4 może 5 miesięcy, to podszedł do nas jeden chłop i mówi:
- TO JEST LABRADOR! - to było stwierdzenie, nie pytanie. Ja na to:
- Tak to jest labrador.
A ten gość:
- Nie, nie jest. Niemożliwie!

?!?! :shake:
Są ludzie i parapety![/quote]
ale sie usmialam hahah:lol::evil_lol::lol::lol:Ludzie sa czasem niemozliwi:lol:

Posted

[quote name='Cockermaniaczka']Ale jak wracalismy mialam taki polew ze szok:evil_lol:
Spotkalismy taka babke z osiedla.Zatrzymala sie i gadka szmatka.
Nagle mowi"a on to z tych miniaturek"
Ja:nie,cockery sa takie
ona:nie nie,sa takie wieksze
ja:wg wzorca max 40 cm moga miec psy
ona:naprawde?Ale one maa wiecej siersci
ja:tak,ale to zlotas w typie rasy,nie rasowy wiec jest lysy.Czarne maja wiecej
ona:ahaa:crazyeye:
Ona:Ile on ma miesiecy
Ja:poltora roku prosze pani.........:roll:
Chwile pozniej
Ona:ja mam amstafa ze schroniska,rasowego
ja:jak nie ma rodowodu to nie rasowy,nie wiadomo co w genach siedzi
ona:ale weterynarz powiedzial ze to amstaf a weterynarze wiedza^^
ja:tylko rodowodowe psy sa rasowe,wet nie moze bez rodowodu wiedziec co w genach siedzi
I w sumie po dodaniu ze spaniele tez sa w schroniskach i zrobieniu przez pania:crazyeye::crazyeye: i stwierdzeniu ze tylko rodowod gwarantuje rase,charakter i juz wkoncu zgupialam, zdrowie poszlam do domu.
Rece mi opadly,mam spaniela miniaturke heh:eviltong:

upsss posty mi sie zdublowaly:cool1:[/quote]

ja już kilka krotnie słyszałam, że mam spaniela miniaturke:lol:to co to ja mam za psa:roll:

Posted

:eviltong:noo widzisz a my mamy cockery,moze i w typie rasy ale nie przerosty a ni za male:cool3:
Ludzie rozne teorie maja heh,mnie najbardziej rozbraja pytanie-to szczeniaczek?
Tak ma 1,5 roku:evil_lol::lol:
Mina ludzi-bezcenna:loveu:

Posted

ostatnio spotkałam jakąś panią i sobie ucięłyśmy małą pogawędkę :
Pani : o to jest ten Maksio
Ja : no tak to jest Maks
P : a ja już go z miesiąc nie widziałam i od tego czasu strasznie urósł
J : ale on ma 3 lata i już dawno nie rośnie
P : ale i tak urósł,i pewnie jeszcze urośnie bo widziałam spaniela wielkości owczarka niemieckiego,to ten pewnie też tyle urośnie

i na tym rozmowa się zakończyła :lol:

Posted

[quote name='Daga & Maks']
ale i tak urósł,i pewnie jeszcze urośnie bo widziałam spaniela wielkości owczarka niemieckiego,to ten pewnie też tyle urośnie

i na tym rozmowa się zakończyła :lol:[/quote]:-o:crazyeye: SPADLAM Z KRZESLA :cool3::cool2::ylsuper::evillaug:

Posted

A może jej się z seterem pomylilo?!

Ja tez miałam taką sytuacje, ze powiedzieli, ze moja Juna to będzie taaaaka duża! Wyprowadziłam ich z błędu, ze to miniatura, ale nie wiem czy uwierzyli :roll:

Posted

:lol:Ludzie już tacy są....
Moja suka jest moręgowata. Większość ludzi mówi, : o, jaki śliczny tygrysek...
Nie wszystkim musi się podobać, rzecz jasna. Jednak pewna znajoma pani chciała nas chyba pocieszyć, tak to odebrałam, bo powiedziała do mojego psa tak: -też jesteś ładna, mimo tych prążków...:roll:
Pewnie chciała dobrze....

Posted

Gdy pewna pani dowiedziała się, że Baton jest wykastrowany zaczęła gadać:
o biedny, jak oni mogli ci to zrobić, ale masz właścicieli :angryy:, biedny piesku

taaa, to raczej jej psy są biedne, gdy suka sąsiadów ma cieczkę, a one BIEDNE za płotem :diabloti:

Posted

Bardzo dziwne komentarze dotyczyły wyglądu mojego bullka; w sumie chyba znane są innym włascicielom bulinków również.Tak więc słyszałam, że jest on podobny do prosiaka, do owcy, a nawet do mrówkojada...

Posted

[COLOR=black][FONT=Verdana]ja "swoich sąsiadek" nie wiem czy mam słuchać, czy udawać, że słucham, niby poważne, starsze panie, a brak słów, zaczynając od tego, że próbowały wmówić mojej babci, że gdy wezmę szczeniaka, to jej pies go zje, pogryzie, sterroryzuje (a wiadomo, że zdrowy pies nie ruszy szczeniaka i jak jest prawidłowo socjalizowany to będzie ok) teraz zresztą się dziwią co z babci 10 latkiem się stało, bo widzą jak się bawią i staruszek jak się rozbrykał i uciszył, a jak się dowiedziały o kastracji, to takich bzdur babci naopowiadały i stwierdziły, że chce męczyć psa, ile miałam problemów z przekonaniem, że to bujdy, a najlepsze było to, gdy moja może wtedy pół roczna cavalierka spacerowała z dorosłym kingiem, rasy podobne, ale nie do końca i dwie panie zobaczyły jak oni ładnie wyglądają jak pasują i żebyśmy porozmawiali o szczeniakach, brak słów, a teraz najlepsza wypowiedz:[/FONT][/COLOR]
[COLOR=black][FONT=Verdana]idę z moją małą, zresztą ułożoną i szkoloną psiną, dobiega do nas mały, ok. 2 letni york w kokardce, samiec, bez smyczy, przeszkadza w szkoleniu, plącze się w moją smycz, to chciałam puścić swoją psinę, bo prawie by się udusiła, a taka starsza paniusia na to bym nie puszczała, bo to młody pies, szczeniak, a takie są rozbrykane, niedelikatne i by mogły jej pupilkowi zrobić krzywdę, taa chyba połamać... :P [/FONT][/COLOR]